10 Haziran 2013 Pazartesi

15-Erol Bilbilik: ÇAĞRI

Bu önemlidir.....

Erol Bilbilik: ÇAĞRI

09 Haziran 2013

Halk Hareketi'nin yanında yer almak tarihi bir görevdir.

Türk halkı, 31 Mayıs 2013 Cumartesi günü Taksim Gezi Parkı'nda yepyeni bir devrimci eylem başlatmıştır.

Burada başlayan eylemler ışık hızıyla Kuğulu Park'a, Gündoğdu Meydanı'na ve Türkiye'nin kırkı aşkın iline sıçramıştır.

Taksim'de başlayan eylemin temel niteliklerinden bazıları şöyle sıralanabilir.

Eylemler; kitlesel bir halk hareketidir.

Eylemler; hiçbir siyasi parti, dernek, düşünce kuruluşu ve demokratik kitle örgütünün önderliği olmadan eylemcilerin kendi inisiyatifi ile gerçekleşmiştir.

Eylemler; kadın, erkek, zengin fakir, işçi, memur, emekli, genç, yaşlı, engelli, öğrenci, akademisyenlerden oluşan halk kesimlerinin katılımı ile gerçekleşmiştir.

Eylemler; %75'i 20-25 altı yaş grubu gençlerce başlatılmış ise de her kesimden halk, anne ve babalar, çocuklarına Cumhuriyet Devrimi'nin kazanımlarının yok edildiği, bölünmüş ve çökmüş bir Türkiye bırakmamak için meydanlarda yerini almıştır.

Eylemler; iktidarın emrini uygulayan polisin şiddetine karşı, halkın eylemleri başlatanlara, anında ve limitsiz destek vermesi, eylemlerde geliştirilen pratiklerle, eyleme katılanların bilgi ve birikimlerinin yoğunlaşması, hızla bilinçlenme ve refleks geliştirmesi ile sürdürülmüştür.

Eylemlerin; ABD emperyalizminin hiç bir projesi veya operasyonuyla bağlantısı yoktur.

Kendi insanına, öldürmek kastıyla; biber gazı ve portakal gazı gibi kimyasal maddeler ve tazyikli su sıkıp, silah doğrultan polisin yanı sıra; demir ve tahta sopa, tabanca ve bıçaklarla donanmış; ajitatör sivil ölüm timleri, eylemin başladığı andan itibaren polislerle birlikte koşarak eylemcilerin üzerine saldırmış, yere düşen veya cami, otel, dükkan ve meskenlere sığınan eylemcilere ve tesadüfen orada bulunan vatandaşlara nefret ve hınçla şiddet uygulamıştır.

Bütün bunlara rağmen eylemciler, Türkiye'nin üzerine çökertilmiş olan baskıya rağmen, psikolojik korku duvarlarını yıkmıştır.

Bu nitelikleri itibariyle; Taksim Gezi Parkı'nda başlatılan eylem Türkiye'ye özgü ve,Türkiye'de ve dünyada bir ilktir ve "Eylemlerle Türkiye'yi AKP'nin baskıcı, tek adam diktatörlüğünü geri adım attırıp yıkacağız " diye tanımlanan yeni bir aşamaya taşımıştır.

Eylemlerin devam ediyor olması, Türk Halkı'nın kararlılığını gösteriyor ve amaca ulaşıncaya kadar devam edeceği mesajını veriyor.

Türk Halkı'nın yanında yer almak acil bir görevdir.

Dayatılan tek adam diktatörlüğü ve baskı ile toplumu şekillendirme uygulamaları, Türkiye'yi Ortadoğu'nun, basınsız, muhalefetsiz, hukuksuz, keyfi yönetimlerine döndürdüğü için, Taksim'de ve diğer meydanlarda toplanan halk kitleleri, geçmişte demokratik görev addederek çeşitli partilere oy vermiş insanlardan ve gençlerden oluşmaktadır.

Sistemin içinde muhalefet partileri etiketli, CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli olayları iyi okumalı ve "sözde" demokrasi söylemlerine rağmen, dayatılan tek adam diktatörlüğüne payanda olmadan, "gerçek" demokrasi için tavır koymalı, halkın yanında yer almalıdır.

Aksi taktirde AKP ile birlikte onlarda gider.

2002'de yok olan, iktidar görmüş diğer partilerin durumuna düşerler.

Aynı gerçekler, İP Genel Başkan vekili Hasan Basri Özbey başta olmak üzere meclis dışı muhalefet partileri için de geçerlidir.

Mustafa Kemal'in Türk Halkı'na kazandırdığı özgür ve demokratik haklar adına meydanlarda halkı kucaklamak, Milli Merkez'i güçlendirerek yükseltmek ve iktidara taşımak acil görevleridir.

Milli Merkez Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Cumhuriyet, Vatan, Emek Birlikteliği Bileşenleri'ni oluşturan; ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof.

Dr.Aysel Çelikel ve 68'liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan, meydanlarda yükselen eylemleri iktidara dönüştürecek tarihi görevlerini yerine getirmelidir.

Kaybedecek zaman yok, acele edelim.

İLK KURŞUN

a45UyF587661-201306101008-15
^^^^^ - vvvvv


--

zaryop:jaro

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com
Ayrilmak isterseniz de :
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com

Grup Sayfamız :
http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder