30 Nisan 2015 Perşembe

AKP'NİN EN GERİ ZEKALISINI TAKDİM EDİYORUM.................,BU BEYİNSİZLERİ UNUTMAYIN.......

AKP'NİN EN GERİ ZEKALISINI TAKDİM EDİYORUM.................
BU BEYİNSİZLERİ UNUTMAYIN.......
Paylaş ki ölüm uykusuna dalan ve yok oluş batağına batan Türk uyansın...
(Söz benim değil, ama söyleyene bir zarar gelmesin diye belirtmedim.  Oraj POYRAZ(cimcime@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc)            L2fSIJNoA0xfSNxA     )

a45UyF587661-150430164647 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2015/04/30  20:26 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com

 

Sozun en guzeli, dinleyenin de yararlandigi sozdur. Aristoteles

Usame bin Zeyd (Radiyallahu Anh) soyle dedi : Rasulullah ( Sallallahu Aleyhi ve Sellem ) :
Kiyamet gununde bir kisi getirilir ve cehennemin icine atilir da orada onun barsaklari derhal karnindan disari cikar. Sonra o kisi barsaklari etrafinda degirmen eseginin donusu gibi doner. Bunun uzerine cehennem ahalisi o kisinin basina toplanirlar da :
- Ey filan ! Senin bu halin nedir. Sen bize dunyada iyiligi emreder ve bizleri kotulukten nehyeder degil miydin. derler.
O da :
Evet , ben size iyiligi emrederdim , fakat onu kendim yapmazdim. Yine ben sizleri kotulukten nehyederdim de onu kendim islerdim diye cevap verir. buyurdu.

( Buhari )
Cehennemle ilgili hadis. Sahihmis bilenler denetlesin.

Halki her zaman atesleyin, asla sogumasina ve dusunmesine izin vermeyin.

Joseph GOEBBELS
(Hitler in Propaganda Bakani)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Vatan Partisi ve Türk-İş Bakırköy Meydanı’nda...

Vatan Partisi ve Türk-İş Bakırköy Meydanı'nda...

1 Mayıs hazırlıkları tamamlandı. Merkezi kutlamayı Zonguldak'ta yapacak olan Türk-İş, İstanbul'daki üyelerinin ise Vatan Partisi'nin kutlama yapacağı Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda olacağını söyledi

30 Nisan 2015 Perşembe 11:09

Osman Erbil / Ankara

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 1 Mayıs'ı merkezi olarak Zonguldak'ta kutlayacaklarını belirterek, "İstanbul'daki arkadaşlarımız da Bakırköy'de olacak" dedi.

81 ildeki 1 Mayıs kutlamalarına katılacak ve merkezi etkinliği de Zonguldak'ta yapacak olan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), işçi sınıfının hangi ilde kimlerle yan yana geleceğine ilişkin önceliklerini belirledi.

BULUŞMANIN ŞARTI TÜRK BAYRAĞI

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, "Türkiye'nin her yerinde 1 Mayıs kutlamaları için Türk-İş meydanlarda olacak. Bizimle birlikte 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen herkese elimizi uzatırız. Tek bir şartımız var. Buluşmanın bayrağı Türk bayrağı olacak ve İstiklal Marşı okunacak. Diğer türlü biz yokuz" dedi. 1 Mayıs'a özel binlerce Türk bayrağı bastırdıklarını da belirten Atalay, "Türkiye'nin her ilini gelincik tarlasına çevireceğiz" ifadelerini kullandı. Türk-İş'in 1 Mayıs'ı merkezi olarak Zonguldak'ta kutlayacağını ifade eden Atalay, "Böylece hem bayramımızı kutlamış hem de Soma ve Ermenek'teki şehitlerimizi anmış olacağız" diye konuştu.

'ÖCALAN POSTERİ AÇILIRSA TERK EDERİZ'

Geçen sene Vatan Partisi'yle birlikte Kadıköy'de yapılan 1 Mayıs kutlamasını örnek gösteren Atalay, İstanbul'daki işçilerin bu senede de Bakırköy'de olacağını vurguladı. "Vatan Partisi her zaman işçi sınıfının arkasında olmuştur" dedi.

Ankara'daki kutlamalarla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Atalay, tertip komitesinin Türk bayrağı ve İstiklal Marşı şartını kabul ettiğini kaydetti.

Türk-İş olarak Ankara'da Sıhhiye Meydanı'nda olacaklarını belirten Atalay, "Öcalan posterleri açıldığı anda alanı terk ederiz" uyarısında bulundu.

'TÜRK BAYRAKSIZ OLMAZ'

Türk-İş, Türk bayrağı ve İstiklal Marşı şartından vazgeçmedi. Ankara Sıhhiye Meydanı'nda DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin katılımıyla düzenlenecek 1 Mayıs kutlamalarına Türk-İş, Türk bayraklarıyla katılacağını açıkladı.

Türk-İş adına 1 Mayıs Tertip Komitesi'nde bulunan Türk Metal Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Halil İbrahim Alpoğlu, Türk bayraklarıyla alana katılacaklarını belirterek "Bayrakla sorunu olanlar bu alana gelmesin" dedi.

Alpoğlu, "İş cinayetlerine, artan taşeronlaşmaya, işsizliğe, güvencesiz çalışmaya ve baskılara karşı çıkıyoruz. 1 Mayıs alanlarından bir kez daha taleplerimizi dile getireceğiz" ifadelerini kullandı. 12:00'de Ankara Garı'ndan başlayacak yürüyüş Sıhhıye Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından her sendikanın kendi bildirisini okumasıyla devam edecek.

Madenci kenti Zonguldak 1 Mayıs'a hazır

Türk-İş'in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlama kararı aldığı "karaelmas" diyarında hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı ve 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Ahmet Demirci, kutlama programına yönelik demokratik kitle örgütü temsilcileriyle yaptığı toplantıda, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde gerçekleştirilecek yürüyüşün ardından Madenci Anıtı önünde miting düzenleneceğini söyledi.

İŞÇİ VE EĞİTİMCİ DERNEKLERİ 1 MAYIS'TA BAKIRKÖY'E ÇAĞIRDI:

İşçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'a çok kısa bir süre kala demokratik kitle örgütlerinin de 1 Mayıs programı netleşmeye başladı. 1 Mayıs'ı Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda saat 13.00'te kutlayacağını açıklayan Vatan Partisi'nden sonra İstanbul İşçiler Derneği, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu ve Eğitimciler Derneği de 1 Mayıs'ta Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda olacağını duyurdu. İstanbul İşçiler Derneği Başkanı Fikri Sarıkaya, işçi sınıfının birliği ve vatanın bütünlüğü için 1 Mayıs'ta Türk bayraklarıyla Bakırköy'de olacaklarını belirterek, "Taşeronlaşmaya, örgütsüzlüğe, sendikal hakların gasbına ve kıdem tazminatının ortadan kaldırılması girişimiyle iş cinayetlerine karşı 1 Mayıs'ta alanlarda olacağız. İşçi sınıfını Türk bayrağı altında Bakırköy'de buluşmaya çağırıyoruz" dedi.

'TALEPLERİMİZİ DİLE GETİRECEĞİZ'

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu İstanbul Sözcüsü Cemalettin Duru da taleplerin dile getirebileceği bir ortam olacağı için 1 Mayıs'ta Bakırköy'de olacaklarını söyledi. Duru, 1 Mayıs'ta emeklilikte yaşa takılanların haklarının iade edilmesi, çalışmayan emekli ve emekçilere prim borcu çıkartarak mağdur eden zorunlu genel sağlık sigortası sisteminin iptal edilmesi gibi taleplerin dile getirilmesini istedi.

1 Mayıs'ın kardeşce ve huzurlu bir ortamda işçinin hak ettiği şekilde kutlanmasını temenni ettiğini belirten Duru, herkesi 1 Mayıs'ta Bakırköy'e çağırarak şöyle konuştu: "Zalimin düzenine karşı birleşelim. Bir olalım, hür olalım, haklarımızı birlikte alalım."

Eğitimciler Derneği de yaptığı açıklamada, İstanbul'da emekçilerin sorunlarının en iyi şekilde ifade edilebileceği yerin Bakırköy Meydanı olduğuna dikkat çekerek, tüm emekçileri 1 Mayıs'ta Bakırköy'de olmaya çağırdı.

EMEKÇİNİN MEYDANLARI

İstanbul

Bakırköy Meydanı, Saat: 13.00

İzmir

Gündoğdu Meydanı, Saat: 10.00

Ankara

Sıhhiye Meydanı, Saat: 12.00

Zonguldak

Madenci Anıtı, Saat: 10.45

Antalya

Aydın Kanza Parkı, Saat: 10.00

Eskişehir

Odunpazarı Meydanı, Saat: 14.00

Kırklareli Lüleburgaz

Hükümet Konağı, Saat: 11.00

Hatay Samandağ

75. Yıl Parkı, Saat: 15.00

Hatay İskenderun

Havuzlu Çarşı, Saat: 14.00

Hatay Antakya

Atatürk Anıtı, Saat: 11.00

Adana

Uğur Mumcu Meydanı Saat: 16.00,

Adana

Atatürk Parkı, Saat: 11.00


a45UyF587661-150430153919 Oraj Poyraz cimcime@neomailbox.net
2015/04/30  12:42 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com

 

Buyuk adamlarin hatalari gunes tutulmasina benzer, onlari herkes gorur.

Cucong

Liderler mutlaka Kureys kabilesinden secilmelidir.

Buhari 3/129, 183; 4/121; 86/31

Yalan soyleyin mutlaka inanan cikacaktir. Olmazsa yalana devam edin. Bir seyi ne kadar uzun sure tekrarlarsaniz, insanlar ona o kadar fazla inanirlar.

Joseph GOEBBELS
(Hitler in Propaganda Bakani)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Atanmayan öğretmenler kendi okulunu kurdu

Dile kolay 330 bin öğretmen açıkta, işsiz, bekliyor.

Oraj POYRAZ(cimcime@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc)            L2fSIJNoA0xfSNxA


Atanmayan öğretmenler kendi okulunu kurdu

30 Nisan 2015 Perşembe 11:18

ANKARA'da 10 gündür bir dizi eylemle atama taleplerini haykıran öğretmenler, dün maket bir okul yaparak seslerini duyurmaya çalıştı: "Ataması Yapılmayan Öğretmenler Okulu." Güvenpark'ta bir araya gelen öğretmenler, İstiklâl Marşı okudu ve sınav öncesi 40 bin atama istedi

Aydınlık / Ankara

Ataması yapılmayan öğretmenler kendi okullarını kendileri yaptı. Öğretmenler kartondan yaptıkları maket okulun önünde bir kez daha atama taleplerini haykırdı.

10 gündür Ankara'da yaptıkları bir dizi eylemle atama taleplerini haykıran öğretmenler dün değişik bir eylem gerçekleştirdiler. Öğretmenler kartondan maket bir okul yaptılar. Okulun adı ise "Ataması yapılmayan öğretmenler okulu" oldu.

Ataması yapılmayan 330 bin öğretmen adına Güven Park'ta yapılan açıklamada ücretli öğretmen çalıştırılmasının yanlış olduğu belirtilerek, "Sınav öncesi 40 bin atama ile topluluğumuz itibarının da iadesini istiyor" ifadesi kullanıldı.

Atamalar yapılıncaya kadar mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen öğretmenler açıklamanın ardından İstiklal Marşı'nı okuyarak dağıldı.



a45UyF587661-150430152504 Oraj Poyraz cimcime@neomailbox.net
2015/04/30  12:42 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com

 

Bir toplumun buyuklugu onun diktigi anitlardan degil, sahip oldugu kaliteli insanlarda yatmaktadir.
Adalet, sorumluluk ve insanlik bir bireyde bulunmasi gerekli olan ilkelerdir.

G.Warren Nutter

BAKARA - 29 Yeryuzundeki herseyi sizin icin yaratan odur.
Sonra goklere yonelerek yedi kat gogu sizin icin duzenledi, yaratti.
O herseyi bilir.

Babalar ve Cocuklar

Cocuklarin babalarina karsi duyduklari, saygidir daha cok. Duygu dusunce alisverisleriyle beslenen dostluk onlar arasinda kurulamaz; dunyalari cok ayridir cunku, ustelik dogal odevleri de orseler bu dostluk. Babalar butun gizli dusuncelerini cocuklarina acamazlar, yaki$iksiz bir sirdaslik yaratmamak icin; dostlugun bas gorevlerinden biri olan uyarmalar, akil vermeler de cocuklarin babalarina yapabilecekleri seyler degildir. Kimi uluslarda cocuklarin babalari, kiminde de babalarin cocuklari oldurmeleri adetmis, birbirlerine cikarabildikleri zorluklari onlemek icin, dogal olarak birinin varligi otekinin yikimina bagli oldugu icin. Babalarla cocuklar arasindaki dogal baglari hor goren filozoflar da cikmistir Aristippos bunlardan biridir. Kendisinden cikmis olan cocuklarini nasil olup da sevmedigi soylenince tukurmus Aristippos ve demis ki: Bu tukuruk de benden cikti; bitler, kurtlar da cikiyor benden! Plutarkhos un kardesiyle baristirmak istedigi biri de soyle der: Ayni delikten ciktik diye kardesimin buyuk onemi olamaz benim icin... Babayla ogul apayri mizaclarda olabilirler, kardesler de oyle. Oglum olur, akrabam olur, ama belali, kotu, budala herifin biri de olabilir. Hem sonra, yasalarin ve dogal zorunlulugun bize buyurdugu dostluklarda secme ve isteme ozgurlugumuz azaliyor. Oysa bu ozgurluk sevgi ve dostluk kadar bizim diyebilecegimiz baska hicbir sey yaratamaz. Her inanc kendini can pahasina benimsetecek kadar guclu olabiliyor.

Michel de Montaigne : Denemeler


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Güleriz ağlanacak halimize.....



"
a45UyF587661-150429134441 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2015/04/30  15:22 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com

 

Ya oldugun gibi gorun, Ya gorundugun gibi ol.

MEVLANA

Ingiltere ye direnip durmak gereksiz ve tehlikelidir.

Sadrazam Salih Pasa - 20.08.1921

VATAN HAINI

Nazim Hikmet vatan hainligine devam ediyor hala.
Amerikan emperyalizminin yari somurgesiyiz, dedi Hikmet.
Nazim Hikmet vatan hainligine devam ediyor hala.
Bir Ankara gazetesinde cikti bunlar, uc sutun ustune, kapkara haykiran puntolarla,
bir Ankara gazetesinde, fotografi yaninda Amiral Vilyamson un
66 santimetre karede guluyor, agzi kulaklarinda, Amerikan amirali
Amerika, butcemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira.
Amerikan emperyalizminin yari somurgesiyiz, dedi Hikmet
Nazim Hikmet vatan hainligine devam ediyor hala.
Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt
hainiyim, ben vatan hainiyim.
Vatan ciftliklerinizse,
kasalarinizin ve cek defterlerinizin icindekilerse vatan,
vatan, sose boylarinda gebermekse acliktan,
vatan, sogukta it gibi titremek ve sitmadan kivranmaksa yazin,
fabrikalarinizda al kanimizi icmekse vatan,
vatan tirnaklariysa agalarinizin,
vatan, mizrakli ilmuhalse, vatan, polis copuysa,
odeneklerinizse, maaslarinizsa vatan,
vatan, Amerikan usleri, Amerikan bombasi, Amerikan donanmasi topuysa,
vatan, kurtulmamaksa kokmus karanligimizdan,
ben vatan hainiyim.
Yazin uc sutun ustune kapkara haykiran puntolarla :
Nazim Hikmet vatan hainligine devam ediyor hala.

Nazim HIKMET


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Alman polisi “Ermeni Belgeleriyle 1915” belgeseline el koydu

Alman polisi "Ermeni Belgeleriyle 1915" belgeseline el koydu

30 Nisan 2015 Perşembe 11:29

Ermeni soykırımı iddialarına karşı Türkiye'nin tezlerini anlatan tek film olan "Ermeni Belgeleriyle 1915" belgeseline Almanya'da gümrük polisi tarafından siyasi gerekçeler gösterilerek el konuldu. Belgeselin yönetmeni Serkan Koç, Beyoğlu Gümüşsuyu'ndaki Alman Konsolosluğu önünde konuyla ilgili dün bir basın açıklaması yaptı. Koç, "Avrupa'da Türkleri düşman gösteren parlamento kararları, bir Türk belgeselinin ülkeye girişinin engellenmesi sonucunu doğurmuştur" dedi.

Alman Parlamentosu'nun gündemine 1915 olaylarıyla ilgili karar tasarısının gelmesi üzerine belgeseli Almanya'ya gönderdiklerini belirten Koç, "Belgeseller, TC Kültür Bakanlığı bandrollü ve hiçbir hukuki belgesi eksik değildir. Alman polisi, zaten kendisini ilgilendiren bu tarafıyla değil, belgeselin içeriğiyle ilgilenmiştir. 'İçeriğine bakacağız' ve 'İzleyeceğiz' diyerek açıkça siyasi bir tutum beyan etmiştir. Alman polisinin tutumu, Alman Parlamentosu'nun gündemine gelen tasarının yansımasıdır" diye konuştu.

'FİLMİMİZE VURULAN KELEPÇE ÇIKARILMALIDIR'

Koç, olayın bir sansür ve yasaklama girişimi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Soykırım yaygaracıları yalanlarını rahatça yayıp kamuoyunu zehirleyecek ama gerçekleri gösteren bir filmin ülkeye girişi engellenecek. Bu olay bir skandaldır. Alman devleti filmimize vurduğu kelepçeyi çıkarmalıdır. Alman toplumunun da 1915 olaylarını bizim gözümüzle izlemeye, muhakeme etmeye hakkı vardır. Dışişleri Bakanlığımız derhal olaya el koymalı ve Almanya'dan, dostluğumuzu zedeleyecek bu uygulamaya son verilmesini istemelidir. Filmlerimiz serbest bırakılmadığı takdirde, konuyla ilgili her türlü hukuki adımı atacağımızı duyururuz."


a45UyF587661-150430145550 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2015/04/30  12:42 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com

 

Dusmani yaniltacak yemler kullanin.

Sun Tzu

Sizden once gecen Ins-u Cin topluluklariyla birlikte atese girin, dedi.
Her ne zaman bir topluluk girdiyse bir oncekine lanet etti.
Hepsi oraya vardiginda sonrakiler oncekiler icin:
Rabbimiz, bizi bunlar saptirdi.
Bunlara atesten bir kat daha fazla azap ver, dediler.
Hepsi icin iki kat vardir. Ancak bilmezsiniz, dedi.

A raf / 38

Ve gerek Rus gerek Garb istatistikleri bu hususta kanit olarak yeterlidir.
Birkac asirdan beri Sark Vilayetlerimizin hicbir kisminda hicbir vakit bir Ermeni cogunlugu olmamistir.
Ve Carlik idaresi veya Garb emperyalistleri tarafindan tesvik edilen Turk ve Ermeni halklarinin girismis olduklari kanli mucadeleler bir tarafa oldugu kadar, oteki tarafa da can kaybina malolmustur.
1917 de Ruslarin cekilmesinden sonra Ermeni cetelerinin Sark vilayetlerimizi ne halde biraktiklari bunun kafi derecede bir ispatidir.

Ermenistan i Mezopotamya da yerlesmis Ingilizlere yaklastiracak surette uzatmak, Moskova ve Ankara hukumetlerine pek cok nahos surprizler yaratmak demek olur.

(27 Aralik 1920)
K.ATATURK


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/