10 Ağustos 2018 Cuma

ORHAN ÇEKIÇ'DEN YANITLAR...

ORHAN ÇEKIÇ'DEN YANITLAR...

Değerli dostlar

Profesör Mehmet Hakan Sağlam fesli tarihçi (!) Mısıroğlu'nun öğrencisi…

"Hindistan müslümanları Kurtuluş Savaşına yardım olsun diye altınlar yollamıştı…Mustafa Kemal onları zimmetine geçirdi" diyerek Atatürk'e iftira attığı için mahkemeye verildi ceza aldı: Tarih: 17.11.2017

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/ataturke-iftira-atan-akademisyene-hapis-cezasi-40648586

Fakat dindar kindar nesil vazgeçmez… O da vazgeçmedi. Birkaç ay sonra yine ortalıkta "Lozan'ın imzalı sözleşmesinin bizim elimizde olmadığını biliyor musunuz?" diye çığırıyordu (ve sayın cengiz ÖZAKINCI'dan hemen cevabını aldı):

https://www.youtube.com/watch?v=LVkCFS Im0wY ...

* * *

TÜMÖD İstanbul Başkanı ADD Bilim Kurulu Üyesi Mustafa Kemal Paşa Derneği Genel Başkanı ve Tarihçi Orhan Çekiç bu iddiaları Cem TV'de iki ayrı programda yanıtladı: (1.bağlantı adresinde 39.10'dan 2. bağlantı adresinin ise başından itibaren izlenebilir)

1- https://youtu.be/K4 IzuXOkueg

2- https://youtu.be/WzkrYoJUnRg

"Lozan Antlaşması 24 Temmuz 1923'de imzalandı bir ay sonra Ankara'da Meclis tarafından onaylandı. Profesör S. L. Meray Türkçesini yayımladı. Antlaşma'nın tam metniyle beraber…8 cilt. Daha sonra Türk Tarih Kurumu yayımladı: LOZAN TUTANAKLARI. 2 cilt.

Bunların bütün amaçları İnönü'ye saldırmak! Saldıracaksan saldır da TARİH'E SALDIRMA! "Metni sana vermemiş ama devlet kurmana izin vermiş?!"

Ben sana BEHEY GAFİL diyorum!"

İddia: Gelibolu İngiliz toprağıdır.

Gerçek: Vicdansızca söylenen bir yalan! O bir avuç yerde 500-600 bin kişi yatıyor. Karşılıklı mutabakata varıldı; her devlet kendi vatandaşları için mezarlık oluşturdu bunun karşılığında onların ülkelerinde de bizim mezarlıklarımız var. Gelibolu'da ölen Fransız İngiliz Avustralyalı askerlerin mezarlığına Fransız İngiliz Avustralyalı birer bekçi bakıyor ücretleri kendi devletleri tarafından ödeniyor. Avustralya'da Atatürk anıtı var her yıl orada saygı merasimi yapılıyor.


İddia: Savaş sonrasında Yunanistan'ın Türkiye'ye 5 milyar lira borçlu olduğuna karar verildi. Bugünkü parayla 470 ton altın eder. Yunan borçlu olduğunu kabul etti ama biz bu parayı almadık vazgeçtik.

Gerçek: Ya kasıtlı ya da bilmiyor! Biz bu para karşılığında Edirne'nin yarısını Karaağacı vs. aldık. Derdimiz para değil topraktı.


İddia: Lozan'da 64 ülke verdik. Bizden 64 devlet çıktı.

Gerçek: İnsan nasıl bu kadar utanmaz bilgiden yoksun olabilir?! Biz Lozan'a giderken 64 ülke bizimmiş bunları masada kaybetmişiz?! Mısır'ı 1880'de Abdülhamit zamanında parasını ödeyemedik o zaman kaybettik! Anlattıkları olağanüstü yalan. Sağlam bir türlü göremiyor ki Mondros Antlaşmasının imzalandığı 30 Ekim 1923'de dizlerimizin üzerine çökmüş bitmiştik! Daha Sevr'den bahsetmiyorum. Osmanlı devletinin Lozan'a kadar imzaladığı antlaşmaları yok sayıyor! Bahsettiği topraklar o antlaşmalarla kaybedildi.


İddia: Halife deyince İslam'la bağ kopmaz.

Gerçek: Kut ül Amare'ye gelen İngiliz ordusunun yarısı Hintli müslüman! Çanakkale'ye gelen orduların yarısı Hintli müslümanngiliz ordularının yarısı Hindistan'dan Pakistan'dan. Çünkü onlar İngiliz sömürgesiydi. Hatay Maraş Antep işgal edilince işgalci orduların yarısı Cezayir müslümanıydı! Yani Halife'nin ağırlığı yoktu! Sultan 5. Reşat İslam alemine büyük cihat ilan etti yardım istedi. Senin halifeni dinleyen oldu mu?! Halife'nin emri ordusunun gücü kadardır.

Üniversitelerimizden niçin Atatürk İlkeleri DevrimTarihi dersleri kaldırıldı? Böyle adamlar yetişsin diye! YALAN! YANLIŞ! KASITLI YALANLAR! Çünkü bir adam bu kadar cahil olamaz. Bu adamın laflarında sadece siyaset ve kasıt var.

* * *


İddia: Ülkeyi Çanakkale savaşında savaşmayanlar kurdu. Mesela Sen Benuva Sen Josef Rober Koleji Mektebi Sultani Galatasaray Lisesi mezunları Masonlar kurdu; Latince bilen Masonlar. . İşte onların kurduğu Cumhuriyet de ancak bu kadar yönetilirdi.


İddia: Camileri kapatıp sattılar. Çanakkale'de Bursa'da camileri genelev yaptılar.


İddia: Harf devrimiyle bir günde milleti cahil yaptılar.

Bu soysuz yalanlara kitap yazarak yanıt vereceğim.

Biz TÜMÖD ADD MUSTAFA KEMAL PAŞA DERNEĞİ olarak bu meselenin peşini bırakmayacağız. Dâvâ konusu yapacağız. "



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder