10 Aralık 2018 Pazartesi

PAPAYA YAZILAN 4 MEKTUP



PAPAYA YAZILAN 4 MEKTUP

1. MEKTUP SAİD'İ NURSİ; 1950'de Papaya gönderdiği mektupta Said'i Nursi özetle şunları diyordu; imdi ehl-i iman değil Müslüman kardeşleriyle belki Hristiyanın dindar ruhânîleriyle ittifak etmek ve medar-ı ihtilâf meseleleri nazara almamak nizâ etmemek gerektir. Çünkü küfr-ü mutlak hücum ediyor. " diyerek çağın dinsizlik cereyanı için Hristiyanlar ile ittifak istemiş Papa bu mektuba teşekkürlerini bildirmiştir.

2009 Aralık ayında dünya dinler parlamentosu Avustralya da toplandı. Konu başlığı Said'i Nursi idi. Uzmanlar Said'i Nursi'nin Papaya yazdığı mektubu ilk diyalog girişimi olarak kabul ettiler.

2. MEKTUP FETHULLAH GÜLEN; 9 Şubat 1998'de (Rabbin aciz kulu Fethullah Gülen) imzasıyla yazdığı mektupta Gülen; "Papa 6. Paul Cenapları tarafından başlatılan ve devam etmekte olan "Dinlerarası Diyalog" için Papalık Konseyi misyonunun bir parçası olmak üzere burada bulunuyoruz. Bu misyonun tahakkuk edişini görmeyi arzu ediyoruz. En aciz bir şekilde hatta biraz cüretle bu pek kıymetli hizmetinizi icra etme yolunda en mütevazi yardımlarımızı sunmak için size geldik" diyerek Papanın emrinde olduğunu bildirmiş ve "Hıristiyanlığın üçüncü bin yılında Antakya Tarsus Efes ve Kudüs gibi kutsal yerlere beraber gitmeyi teklif etmişti.

Mektuptan bir yıl sonra Papa 2. Jan Pol Vatikan'ın Noel mesajında dünyaya diyalogu şu şekilde anlatmıştı:

*Birinci bin yılda Avrupa Hristiyanlaştırıldı. .

*İkinci bin yılda Amerika ve Afrika Hristiyanlaştırıldı.

*Üçüncü bin yıl ise Asya'nın Hiristiyanlaştırılma zamanı.

3. MEKTUP ABDULLAH ÖCALAN: "Suriye'deki rejim sadece Kürtleri değil Ermenileri Süryanileri ve Rumları da imha etmiştir. Ben Kürdistan topraklarında yaşayan Hristiyan azınlıkları da Türk vahşetinden korumaya çalışıyorum. Beni bu savaşta yalnız bırakmayın" diyen Öcalan bu konuda Papalıktan açık destek istemiştir.

Bu mektuptan sonra Papalık Doğu Kiliseler Birliği Vatikan'ın PKK'yı desteklediğini açıklamıştır.

2008 de Napoli'deki Dinlerarası diyalog seminerinde Kardinal Martino: Türkiye; Suriye İran ve Irak arasına dağılmış Kürt halkına kendilerini ifade etme imkanı tanımalıdır" diyerek açık desteklerini ilan etmişlerdir.

4. MEKTUP RECEP TAYYİP ERDOĞAN: 10 Eylül 2014 Ankara tarihli mektupta Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları dile getirmiştir:

"Kutsiyetpenahları Papa Fransuva"; lkemizi ziyaretiniz için Yüce Kişiliğinize selefim Sayın Abdullah Gül tarafından yapılan daveti Türkiye Cumhuriyetinin yeni Cumhurbaşkanı olarak göreve başladığım şu günlerde yinelemekten özel bir memnuniyet duymaktayım.

Katolik aleminin ruhani liderliği görevini üstlendiğiniz tarihten bu yana dünya barışı ve insanlığın kardeşliği ve huzuru için göstermekte olduğunuz değerli gayretlerinizi takdirle izlemekteyim. Çalışmalarınızın katkı ve etkilerini B. M. himayesinde sürdürülen ve Türkiye'nin de eş başkanlığını yürütmekte olduğu "Medeniyetler İttifakı" sürecinin hedeflerine erişilmesi bakımından da ayrıca önemsemekteyim.

Günümüzde farklı dinlerin mensupları arasında diyaloğa ve karşılıklı anlayışa her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Farklı din ve inançlara ev sahipliği yapan din ve vicdan hürriyetinin Anayasa teminatı altında bulunduğu Türkiye bu bağlamda örnek bir konumdadır. Ülkemize yapacağınız ziyaret tüm insanlık için ayrı bir önem ve anlam taşıyacak tarihte yaşanan anlaşmazlıkların giderilmesi ve geleceğe umutla bakılmasına yardımcı olacak mesajların verilmesine vesile olacaktır.

Programınız açısından uygun olduğu takdirde 28-30 Kasım 2014 tarihlerinde Yüce kişiliğinizi ülkemizde ağırlamaktan onur ve mutluluk duyacağımı bildirmek isterim.

Bu vesileyle Yüce Kişiliğinizin sağlık ve mutluluğu için en halisane dileklerimi sunarım. "

..................................................................... .

Görüldüğü gibi mektuplarda Papalardan ittifak "dinlerarası diyalog" ve "medeniyetler ittifakı" projelerinde yardım talep edilmiştir ?!

"Allah'a Emanet Olun" !

(http://www.ajans5.com/papaya-yazilan-4-mektup-4638y.html )



--   a45UyF587661


-------------------------------------------------
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder