5 Şubat 2019 Salı

MHP LİDERİ BAHÇELİ: "ORTAYLI GÜLMEYE DEVAM ETSİN AMA HALİNE"

Devlet Bahçeli totoloji, anakronik gibi kelimeleri bir cümle içerisinde kullanabilmiş.
Kendisini tebrik etmiyorum.
Bulunduğu konumda bu kadarını zaten yapabilmeliydi.
Ancak MHP tabanı da cümle içinde kullanılmış bu kelimelere bakara ortada ciddiye alınacak, akıl, fikir, bilgelik içeren laflar olduğunu düşünmesin.
Evet inatçı bir cehalet söz konusu.
Birilerinin babası zanlı ya da suçlu olabilir.
Ama suçun kişiselliği ilkesini bilmek için tahsil yapmaya falan gerek yoktur.
Okumamış insanlarda da bu kadar feraset olur, olmalıdır.

Ve tuhaftır, Devlet Bahçeli 2019 yılında inat ve ısrar ile suçun kişisel olmayacağını, olamayacağını savunuyor.
Kuvvetle muhtemel yarın ortalara son derece tuhaf kasetleri çıktığında acaba camiası, ailesi, hemşehrileri ne diyecek?
Suç kişiseldir mi diyecekler?

Yoksa kurdun yavrusu da kurt olur mu diyecekler?

Hamurabi kanunları, Roma Hukuku, hatta Mecelle hukukunda dahi eğer bir suç varsa bu her zaman kişiseldir.
Bunu bilmeyen bir kişinin kendine adın kişi demesi imkansızdır.

Kaldı ki, kişinin babası bir 12 Eylül dönemi hakim ya da savcısı olabilir.
Ülkemiz böyle bir dönem yaşamıştır, ve bu dönemi yaşamış olan herkes kendi meslekleri çerçevesinde 12 Eylül döneminin adamıdır.
Burada önemli olan 12 Eylül döneminde görev yapmış memurların, askerlerin yaptıkları işlerin ayrı ayrı, tek tek  ahlaki ve hukuki karşılıkları nelerdir?
Bu dönemde devlet memuru olmuş bütün insanları çöpe mi atmalıyız...

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  




MHP LİDERİ BAHÇELİ: "ORTAYLI GÜLMEYE DEVAM ETSİN AMA HALİNE"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli lber Ortaylı Nurettin Soyer hayranı Tunç Soyer müdafi olabilir ancak Milliyetçilkücü Hareket sırtından ahkam kesemez totoloji yaparak polemik üreterek yanlışa kılıf bularak hiçbir yere varamaz. Tavsiyem Ortaylı gülmeye devam etsin ama haline" dedi

Giriş: 04.02.2019 - 15:38 | Güncelleme: 04.02.2019 - 16:17

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Hilmi Yavuz ile İlber Ortaylı'nın Tunç Soyer ile ilgili sözlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Bahçeli merhum İnönü'nün Ali Kemal'in oğlu Zeki Kuneralp'in Dışişleri Bakanlığının açmış olduğu imtihanı kazanmasından sonra merhum Numan Menemencioğlu'nun "Ne yapalım?" sorusuna "Sınavı kazandıysa alın" dediğinin matah bir şeymiş gibi anlatıldığını belirterek "Akıllarınca Tunç Soyer'i aklamaya çalıştılar. Nurettin Soyer'i temize çıkarmaya kalkıştılar. Ancak güneşi balçıkla sıvamak nasıl imkansızsa 12 Eylül'ün zulüm ve zalimlerini maruz ve masum göstermek bir o kadar imkansızdır. Ali Kemal kim milli mücadele muhalifi bir şahsiyet. Yani istiklalimize zincir vurmaya çalışan müstevlilerle aynı çizgide olan bir kişi. Bana göre merhum İnönü'nün bu tasarruf ve tutumu hatalıdır. Yani İsmet İnönü söyledi diye Ali Kemal'in oğluyla ilgili kararı normal ve meşru mu kabul edeceğiz? Yok öyle bir şey. Kurdun yavrusu kurt olur herkes soyuna çeker" dedi.

"İLBER ORTAYLI HALİNE GÜLSÜN"

İlber Ortaylı'nin "MHP'lilere gülüyorum" sözlerine ilişkin de Bahçeli "Beni daha düşündüren İlber Ortaylı'nın Tunç Soyer ile ilgili yaklaşımımızdan dolayı 'MHP'lilere gülüyorum' demesi. 'MHP'liler takımına tam gülünür' diyor. Bir defa biz bir takım değiliz muazzam bir davayız. Asıl anakronik tuzağa düşen Ortaylı'nın bizatihi kendisidir. Gülmesi iyi bir şey sağlık belirtisi mutlu olduğunun emaresi. Fakat Ortaylı güle güle bize mi gülmüş? Başka gülecek bir şey bulamamış mı? O kadar mizah dergisi var o kadar komedi dizisi var gülecekse bunlara gülsün hem kahkahalarla hem de saatlerce. Ağlanacak hale gülen zulme tebessümle alkış tutan birisinin münevverlik iddiası başlı başına tutarsızlık ve kara mizah değil mi? MHP'lilere Tunç Soyer'den dolayı gülen birisi 12 Eylül'de ağlayan acı çeken işkence ve eziyetlere mahkum edilen Milliyetçilkücü Hareket'le alay ediyordur. Bunun anlaşılır anlatılır kabul ve izah edilir yanı da yoktur. Ortaylı Nurettin Soyer hayranı Tunç Soyer müdafi olabilir ancak Milliyetçilkücü Hareket sırtından kurban kesemez ahkam kesemez totoloji yaparak polemik üreterek yanlışa kılıf bularak hiçbir yere varamaz. Anlayan anlamıştır herhalde tavsiyem Sayın Ortaylı gülmeye devam etsin ama haline" ifadelerini kullandı.

https://www.haberturk.com/mhp-lideri-bahceli-ortayli-gulmeye-devam-etsin-ama-haline-2340838

--   a45UyF587661    Millete efendilik yoktur.  Hizmet vardir.  Bu millete hizmet eden onun efendisi olur.  Gazi Mustafa Kemal ATATURK  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder