15 Temmuz 2024 Pazartesi

HOLLANDA ‘SUÇLU GÖÇMENLER’İN SINIRDIŞI EDİLMESİNİ YASALLAŞTIRDI


HOLLANDA 'SUÇLU GÖÇMENLER'İN SINIRDIŞI EDİLMESİNİ YASALLAŞTIRDI

10/07/2024 14:57

Sağ ve aşırı sağcı partilerin çoğunlukta olduğu Hollanda Senatosu, hüküm giymiş göçmenlerin sınırdışı edilmesine olanak sağlayan yasa tasarısını onayladı.

2000'de yürürlüğe giren yasa uyarınca Hollanda'da doğmuş ya da büyümüş suçlu göçmenlerin sınırdışı edilmesi yasaktı. Dahası yalnızca 60 aydan fazla hapis cezası gerektiren uyuşturucu suçlarına karışmış göçmenlerin daimi oturma izni başvurusu reddedilebiliyordu.

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre yeni düzenlemeyle süresiz oturma izninin reddine ilişkin suçların kapsamı genişletildi. En az 60 ay hapis cezası koşulu kaldırıldı.

Yeni yasayla ceza yasasındaki hapis gerektiren birçok suç, kalıcı oturma izninin reddedilmesine yetecek. Göç ve Yabancılar Dairesi (IND), aile durumunu dikkate almadan hükümlülerin süresiz oturma talebini reddedebilecek.

Muhalefete göre yeni yasa, hükümete ceza mahkemesi yetkisinin çok daha ötesinde bir takdir yetkisi veriyor.

Aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nden (PVV) Sığınma ve Göç Bakanı Marjolein Faber ise yasayı savundu: "Sınırdışı edebileceğimiz her terörist bir kazançtır. Hükümet gelecekte bu yönde daha fazla öneri sunacak."

Yeni yasanın 18 yaş üstü yabancıları kapsadığını vurgulayan Faber, suçlu yabancıların Hollanda'da kalmasının kamu düzeni açısından tehdit oluşturduğunu öne sürdü.

https://www.diken.com.tr/hollanda-suclu-gocmenlerin-sinirdisi-edilmesini-yasallastirdi/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=hollanda-suclu-gocmenlerin-sinirdisi-edilmesini-yasallastirdi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder