Kırmızılı cümleleri sıralarak. -Dünya'nın neresinde bir sorun varsa, oranın en yakınında hangi uçak gemimiz var diye bakarız(Amerika). -Eğer birileri Asya’da hedefini yüzlerce kilometre öteden vurabilecek gemisavar kruvazör veya balistik füzeler geliştirirse, gelecekte uçak gemilerini nasıl farklı şekilde kullanabilirsiniz?(Robert Gates) -Çin’in Dongfeng serisindeki son üretimi olan DF-21D, dünyanın ilk ve tek gemi savar balistik füzesi olarak biliniyor. Halen bu silaha karşı hiçbir önlem yoktur. 14 uçakgemisi olan tecavüzcüye iyi bir cevap. -DF-21 füzeleri, aynı zamanda uzay araçlarını ve uydu/füze yok edici silahları taşıyan roket olarak kullanılmak için de tasarlandı. Şimdi de hep beraber saksıyı çalıştıralım. Balistik füzelere karşı nerede tertip alınabilir. El cevap uzayda. Hani bir zamanlar Yıldız Savaşları diye namı yürüyen proje var ya, işte sıra ona geliyor. Amerikalılar her türlü melanette olduğu gibi herkesden daha çok hazırlıklı, çünkü her türlü melaneti ilk olarak onlar düşünüyor. Uydu avlayan, savaş başlığı arayan, avlayan uzay araçları, yörünge bombaları, yere, denizlere, deniz altlarına, yer altlarına, yönelik ışınsal, parçacık yapısında, elektromanyetik özellikte, kinetik özellikte her türlü uzay silahı artık devran bunların. Dikkat edin, birden silah sanayiimiz patlama yaptı, peki başka ülkeler ne durumdalar. Bizim SOM füzemiz var, ama herkesin buna denk ya da benzer seyir füzeleri var. Bizim akıllı mühimmatımız var, ama Yunanistan, İran, İsrail vb. artık herkesin akıllı mühimmatları var. Bizim yapıp da, komşularımızın yapmadığı, ya da sahip olmadığı silah sistemi yoktur. Buna dikkat. Fark yaratan, herkesde olmayan nedir? Balistik silahlar, uzayı kullanan silahlar, NBC başlıkları. İşte bu nedenle İran konusu bu kadar önem kazanıyor. Adamlar hem balistik füzeler, hem de NBC başlıkları geliştiriyorlar. Bundan büyük kabahat olur mu? Adam istiyor ki, elinde tabancayla mahalleye dalsın, hertarafı darmaduman etsin, ama kimsede tabanca olmasın. Köpekler serbest olsun, taşlar bağlı olsun, onu istiyor. Savunma saldırıdır, saldırıda savunmadır, birbirinden ayrılmaz..(O.P.©) O halde artık, tabanca tüfek, akıllı mühimmat yaptık, hele hele yerli araba yaptık/yapıyoruz diye gerinmenin, övünmenin yeri yok, zihinsel masturbasyon yapmayı bırakıp sonuca doğrudan tesir eden işlere odaklanmamız gerekir. Elbete önemsiz işlerin de kendine göre önemleri vardır. Hepsinin yeri ayrıdır.. |
Amerika Birleşik Devletleri'nin temel stratejisi nedir "Dünya'nın neresinde bir sorun varsa, oranın en yakınında hangi uçak gemimiz var diye bakarız" tezi üzerine kurgulamıştır dış askeri politikasını.
Kimi zaman da uçak gemilerini kimi ülkelerin kara sınırlarına havadan harekat düzenleyecek kadar yakına götürür ki gerekli kabadayılığı yakinen gösterebilsin.
İşte burada ÇİN'in yeni geliştirdiği bir silah, bu stratejik dengeleri alt-üst etmişe benziyor.
Uçak gemileri kamikaze saldırıları dahi yapılsa, vurulamaz, batırılamaz unsurlar olarak algılanıyordu. Etrafında onlarca takip – koruma gemileri ve denizaltıları ile seyreden bu gemiler deniz savaşlarında sahibi olduğu ülkeye muazzam bir üstünlük sağlıyordu.
Çin şimdi karadan ateşlenebilen, isabet ettiğinde bir uçak gemisini batırabilen muazzam füzeler geliştirdi. Ve bunu da dünya kamuoyuna duyurdu. Pasifikteki dengelerde en aktif şekle yer alacağını lisan-ı roket ile beyan etti anlayacağınız.
.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.
ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Eylül ayında yaptığı açıklamada, Çin’in geliştirdiği yeni nesil füzelerin, uçak gemilerini konuşlandırdıkları bölgeleri yeniden gözden geçirmeye neden olabileceğini belirtti.
Gates, “Eğer birileri Asya’da hedefini yüzlerce kilometre öteden vurabilecek gemisavar kruvazör veya balistik füzeler geliştirirse, gelecekte uçak gemilerini nasıl farklı şekilde kullanabilirsiniz?” demişti.
Analistler, Çin’in yeni silah teknolojisini bu yıl içinde denemiş olabileceğini anak bu konuda kesin bir delil bulunmadığını belirtti.
DF-21 FÜZELERİ
Çin’in 1965 yılında geliştirmeye başladığı Dongfeng füzelerinin en sonuncusu olan DF-21 (CSS-5), iki kademeli, katı yakıt kullanan ve tek savaş başlığına sahip orta menzilli balistik füze olarak tanımlanıyor.
Çin’in Changfeng Mechanics&Electronics Technology Akademisi tarafından geliştirilen füzenin tasarımı, balistik füze denizaltılarında kullanılan Julang 1 (JL-1) füzesinden esinlenerek geliştirildi.
İlk olarak stratejik görevlerde kullanılması planlanan DF-21'in, daha sonra hem nükleer hem de konvansiyonel görevlerde kullanılmasına karar verildi.
Çin’in Dongfeng serisindeki son üretimi olan DF-21D, dünyanın ilk ve tek gemi savar balistik füzesi olarak biliniyor.
DF-21 füzeleri, aynı zamanda uzay araçlarını ve uydu/füze yok edici silahları taşıyan roket olarak kullanılmak için de tasarlandı.
Pentagon, Çin'in elinde 60 adet Dongfeng 21 D füze ateşleyici sistemi bulunduğunu tahmin ediyor. |
-- . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Ofke gucunu izleyecek olursan seni helak eder. Hz.Ali . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Kurmus oldugum guruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir guruptur. Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz. http://orajpoyraz.blogspot.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder