26 Mayıs 2017 Cuma

ABD’NİN KAYBETTİĞİ SİLAHLARI PKK BULDU!

Büyük güçlerin çok fazla taktiği vardır.
Bunlardan birisi de "tavşana kaç, tazıya tut taktiğidir"
Haaaa bir de "havuç sopa politikası" vardır.
İşte şimdi bu iki fikre göre Kürtler, Araplar, Farisi, Türk ve Yahudilerin durumunu çözümleyin.
Kim tavşan, kim tazı.
Kim kime havuç, kime sopa.
Aslında çok açık.

Ben bizim durumumuza üzülüyorum.
Biz bu politikalar içerisinde bize biçilen rolleri oynamak zorunda kalıyoruz.
Kimi zaman tazı, kimi zaman tavşan, kimi zaman havuç, kimi zaman da sopa oluyoruz.
Biz kendi gereksinimlerimize göre oyun kuramıyoruz, ona yanıyorum.

Türk halkını da öyle bir güzel kandırıyorlar ki, "oyun kurucu Türkiye", "yumruğunu masaya vuran Türkiye","süper güç Türkiye", "çifte atan Türkiye", ve böylece gidiyor.

Oysa çok açık, ülkemiz borçlanma ihtiyacı olan bir ülke, tıpkı esrar, eroin gibi borca alıştırılmış bir ülke.
Bu güne kadar hiç kimse halkımızın karşısına çıkıp mertçe, yiğitçe tasarruf yapın, tasarruf yaparak büyüme yapalım, borç yiyen kesesinden yer demedi.
Halk da tıpkı eroinman gibi borca alıştı.

  • Borçlanarak yatırım ekonomisi finanse edilse anlayacağım, o da yok.
  • Tam tersine borçlanarak tüketim ekonomisi finanse ediliyor.

Kamu varlıkları sürekli satılarak azaltılıyor.
Bireysel borçlanmada da durum aynı, bireyler sürekli borçlanarak özvarlıklarını azaltıyorlar.
Tarlalar, bahçeler, evler, arabalar satılıyor  azalan özvarlıklara karşılık sürekli olarak tüketim maddeleri alınıyor.
Borçlanmalarla hem kamu maliyesinde, hem bireylerin ekonomisinde taahhütler sürekli olarak artılıyor.
Taahhütlerin vadeleri ise giderek kısalıyor.
Ve giderek borçlar çevrilemez hale geliyor.

Maliyenin temel kuralıdır, taahhütleriniz varlıklarınızı aştıysa iflas etmişsiniz demektir.
Mali iflasınızın fiili iflas halinde ortaya çıkması için bu duruma ek olarak gelirlerinizin giderlerinizi karşılayamaması eklendiğinde icra kapınıza dayanır.
Yani borcunuzu ödeyemediğiniz son alacaklınızın istediği alacak takibi ve iflas istemiyle iş gerçeklik kazanmış olur.
Türkiye bu noktaya doğru yaklaşıyor.

Koca koca şirketlerde bile mali iflası uzun süre gizlemek, bilanço oyunları, varlıkları küçülterek, vade çevirerek mümkündür.
Kasaba şirketlerinde bu birkaç seneyi bulabilir.
Örneğin benim çalıştığım son hastane finansal iflasını en az iki yıl makyaj edebilmişti.
Dev şirketlerde beş on yıl mali iflasın, fiili iflas haline gelmesi engellenebilir.
Devletlerde bu iş çok daha uzun sürebilir.

Ancak, sonuç hep aynıdır.
Alacaklar takip edilir, icra edilir.
Bunun için gerekirse zor kullanılır.
Osmanlı'da bu yaşanmıştı.
Türkiye'nin son on yılında yaşanmakta olan da budur.
Özelleştirme denilen şey kamu finansmanı için varlıkların satışı, alacaklıların icra takibinin önüne geçilmesinden ibarettir.
Artık özelleştirme imkanının çok fazla kullanıldığından bu işin dibine ulaşılmış ve bakanlar ağızlarıyla vergi toplanmasının, hatta adalet hizmetlerinin dahi özelleştirilmesinden bahseder olmuştur.
Bu açıkçası derin bir mali iflas yaşamış Osmanlı'da görülmüş olan Mültezim/İltizam Sisteminin yeniden yürürlüğü sokulması demektir.
Tekellerin özellleştirilmesi de yumuşak bir Duyun-u  Umumiye geçiş sürecidir.

Türkçe konuşabilen Anadolu ve Trakya Türk halkları eğer akıllanmazsa para ödemeden, içecek su, nefes alacak hava, oturacak ev, yürüyecek toprak bulamaz hale düşecektir.

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      


ABD'NİN KAYBETTİĞİ SİLAHLARI PKK BULDU!

26 May, 2017

Türk istihbarat kaynakları ABD'nin Irak'taki kayıp silahların izini bilerek kaybettiğini, silahların IŞİD ve PKK'da olduğunu belirttiABD'nin kaybettiği silahları PKK buldu!AYDINLIK / ANKARA

Uluslararası Af Örgütü, Bilgi Edinme Hakkı kapsamında yaptığı başvurular sonucu ABD Savunma Bakanlığı'nın gizliliği kaldırılmış denetim raporuna ulaştı. ABD Savunma Bakanlığı'nın raporlarında ABD ordusunun Irak ve Kuveyt'te değeri 1 milyar doları aşan silah ve diğer askeri malzemelerinin izlenebilirlik ve denetlenebilirlik kıstaslarına göre etkin takibini yapmakta yetersiz kaldığı açıkça ifade edildi. Raporda verilen silahların kayıtlarının bulunamadığı da belirtildi.

Uluslararası Af Örgütü Silah Kontrol ve İnsan Hakları Araştırmacısı Patrick Wilcken ABD'nin Irak ve Kuveyt'e verdiği bir milyar doları aşkın silah ve mühimmatla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ABD Savunma Bakanlığı'na ait denetim raporunun kaygı verici olduğunu vurguladı. Wilcken, "Söz konusu rapor, ABD silahlarının, IŞİD de dahil olmak üzere, Irak'ta katliamlar gerçekleştiren çeşitli silahlı gruplara yönelik sızdırılmasının tarihi de değerlendirildiğinde, son derece dikkat çekicidir" dedi.

ABD BİLEREK KAYBETTİ

Türk istihbarat çevreleri ABD'nin Irak'a verdiği silahların kaybolduğu iddialarının gerçek olmadığını, ABD'nin silahların izini bilerek kaybettiğini vurguladı. IŞİD'in "ABD'nin ve İsrail'in çocuğu" olduğunu kaydeden istihbarat kaynakları, "ABD'nin kaybettiği silah birkaç tüfek, birkaç bomba değil. Milyar dolarlık silah ve mühimmat, 'izini kaybettik' iddiaları çok komik. ABD bu silahları zaten bölge planlarında yasa dışı gruplara vermek için getirdi. Bu günler için hazırlık yaptı. IŞİD bahanesi ile Suriye'de Kürtlerin yaşadığı bölge Suriye'den koparılmaya çalışılıyor. Aynı şey PKK için de geçerli. 'Açılım' sürecinde verilen silahların bir kısmını Türkiye sınırına taşırken, önemli bir bölümünü de Türkiye içine soktular. ABD masum değil. Hedefinde Büyük Kürdistan var" dediler.

POLAT: ABD'NİN ÖRTÜLÜ OPERASYONU

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Tümamiral Soner Polat da ABD'de ortaya çıkan belgelerle ilgili olarak şu değerlendirmeleri yaptı: "ABD'nin 1 milyar dolarlık silahı kaybettiğini söylemesi çok gülünç. Bir ay görev yapan Trump'un Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn yaptığı açıklamada Irak'a gönderilen silahların terör örgütlerine gittiğini, ama söyledikleri ile kimsenin ilgilenmediğini açıkça dile getirmişti. ABD'nin bölgedeki yasa dışı silah sevkiyatları oryalığa dökülünce Obama görevi bırakmadan muhaliflere silah sevkiyatı için kongreden onay aldı. Yasa dışı faaliyetleri de yasal hale getirdi. Ortaya çıkan durum CIA ve Pentegon'un örtülü operasyonlarıdır."

ABD'nin Irak'a gönderdiği ve izini kaybettiğini iddia ettiği silahların önemli bir bölümünün de daha sonra PKK'nın eline geçtiğini herkesin bildiğini kaydeden Polat, ABD'nin de bundan haberdar olduğunu vurguladı. Polat ABD'nin bölgedeki terör örgütlerine yasa dışı silah sevkiyatını sürdürdüğünü de ifade ederek, "Önümüzdeki yıllarda bu konudaki belgeleri de göreceğiz. Bölgede çok kirli işler var" diye konuştu.

'EĞİT VE DONAT FONU' KAPSAMINDA VERİLDİ

ABD'nin bölgeye silah sevkıyatı "Irak Eğit ve Donat Fonu" kapsamında yapıldı. ABD Kongresi 2015 yılında kendini IŞİD'le mücadele amacıyla oluşturulan program için 1,6 milyar dolar tahsis etti. Ancak bu kapsamda gönderilen silahların kimlere gittiği sorusu hep tartışıldı. Bölgede silahların bir kısmının doğrudan IŞİD ve PKK gibi örgütlere verildiği iddiaları konuşulurken, PKK'nın ayrıca Barzani'ye bağlı peşmergelerden ucuz fiyata önemli miktarda silah alımı yaptığı bildirilmişti.

SİLAH KAYITLARI BAKKAL DEFTERİ GİBİ

Bu arada ABD Savunma Bakanlığı raporunda silah kayıtlarının tutulması ile ilgili özetle şu bilgiler yer aldı:

*Kuveyt ve Irak'taki silah depolarında kayıtlar parça parça tutuldu.

*Teslim alma belgeleri el yazısıyla

*Büyük miktarda malzemenin insan hatasını artıracak şekilde elle birden fazla elektronik çalışma tablosuna girildi.

*ABD Savunma Bakanlığı'nın "Golden Sentry" (Altın Gözcü) programı sevkiyat sonrası kontroller gerçekleştirme yetkisine sahip olsa da, söz konusu denetimde Savunma Bakanlığı'nın Irak Eğit ve Donat Fonu sevkiyatlarını Iraklı yetkililere teslim edildikten sonra takip etme sorumluluğunun bulunmadığı iddia edildi.

ABD'DEN HEP AYNI TAKTİK

Rapor sonrasında ABD ordusu Irak'a gelecekte yapacağı sevkıyatlarda takip ve izleme sistemlerini sıkılaştırma sözü verdi. Uluslararası Af Örgütü Silah Kontrol ve İnsan Hakları Araştırmacısı Patrick Wilcken ABD Savunma Bakanlığı"nın Kongre tarafından 2007 yılında benzer endişelerin dile getirildiği bir rapor yayınlandığında da neredeyse aynı sözleri verdiğine dikkat çekerek, "Aradan geçen bu kadar süreye ve yapılan tüm bu uyarılara rağmen yine aynı sorunlar yaşanmaya devam ediyor. Bu durumun ABD'nin ve Irak'a silah sevkiyatı gerçekleştiren tüm ülkelerin tehlikeyi fark ederek kontrol ve denetlemeleri daha sıkı hale getirmeleri için acil bir çağrı olarak algılanması gerekiyor. Milyonlarca dolar değerinde silahı bir kara deliğe gönderip ardından da her şeyin yolunda gitmesini ummak uygulanabilir bir terörle mücadele stratejisi olamaz; bu yapılan tek kelimeyle sorumsuzcadır" ifadelerini kullandı.

http://www.ilk-kursun.com/haber/321026/abdnin-kaybettigi-silahlari-pkk-buldu

 
a45UyF587661-170526140636 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/05/26  12:28 2  65  alelma@yahoogroups.com


 
--

Buyuk insan buyuklugunu, kendisinden kucuk insanlara karsi davranislariyla gosterir.

THOMAS CARLYLE

Enam-62 de ... Sonra her isi dogru olan kudret ve tasarrufun sahibi Allah larinin huzuruna gotururler. Bilin ki hukum onundur. O hesap gorenlerin en suratlisidir. derken;

Hacc-47 Senden baslarina acele azap getirmeni istiyorlar, Allah sozunden asla caymayacaktir. Rabbinin katinda bir gun, sizin saydiklarinizdan bin yil gibidir. denmektedir.

Ayrica Hacc-47 de, rabbinin katinda bir gun sizin saydiklarinizdan bin yil gibidir hukmu, Secde-5 de de vardir. Secde-5 Gokten yere kadar her isi Allah duzenler. Sonra isler sizin sayisiniza gore bin yil tutan bir gunde icinde O na yukselir. Yani bu iki Ayet e gore, Allah katinda bir gun Dunya gunu ile bin yildir. Meraic-4 Melekler ve ruh oraya miktari ellibin yil olan bir gunde cikarlar. gun hesabi bu sefer ellibin yil olmustur.

Dr. Murat Beyazyuz : Savunma Mekanizmalari

Savunma mekanizmalarinin esas islevi, zihnin zorlanma durumlarinda, zihinsel yapinin butunlugunu ve dengesini surdurmektir. O halde, normal disi zihinsel isleyisin belirleyicisi savunma mekanizmalarinin kullanilmasi degildir. Istisnasiz her insan, zihinsel yapisinin butunlugunu korumak ve kendisini dengede hissetmek icin savunma mekanizmalari kullanir. Bununla birlikte savunma mekanizmalarinin nasil, ne $iklikta ve hangi durumlarda kullanildigi normal disi isleyisi belirlemekte bir kriter olabilir.

Zihinsel aygit ayni anda birbiri ile bagdasmayan bircok durtunun zorlamasiyla karsilasirsa bu duruma catisma denir. Catisma kavrami ayni zamanda superego istekleri ile id istekleri arasindaki uyumsuzlugu ve hatta id veya superego nun isteklerinin dis dunya ile uyumsuzlugunu da anlatir. Bu catismalarin ego da yarattigi anksiyete savuma mekanizmalarinin yardimiyla giderilir.

Simdi bu savunma mekanizmalarini kisaca anlatmaya calisalim.

Bilincdisi Bastirma (Repression)

Durtulerin, insanin istegi disinda bilincdisinda tutulmasi ve bilince cikmalarina izin verilmemesi anlamina gelen bilincdisi bastirma (repression) ile, istenmeyen, hosnutsuzluga yol acan istek, ani veya duygularin bilincdisina itilmesi yonundeki cabayi anlatan bilincli bastirma (supression) birbirinden farkli zihinsel surecleri ifade eder. Bilincdisi bastirma ile bilincdisinda tutulan durtuler hicbir zaman bilince cikmamislaridir ve cikamazlar.

Bilincli bastirma ile bilincdisina itilen yasantilar ise daha once bilincli olarak yasanmislardir ve daha sonra bilincdisina itilmislerdir.

Sonradan bilincdisina itilen bu yasantilar, bilincdisi bastirma mekanizmasi ile id de hapis tutulan durtulerden farkli olarak gerektiginde bilince tekrar cikarilabilirler.

Bilincdisi bastirma (repression) savunma mekanizmalari arasinda en onemli olandir, zira diger tum savunma mekanizmalari bu savunma mekanizmasi ile birlikte calisirlar.

Genellikle bastirmanin yetersiz kaldigi durumlarda, diger savunma mekanizmalari zihinsel yapinin selameti icin bastirma nin yardimina kosarlar.

Bastirilan durtulerin veya catismalarin zaman zaman davranislarda bir takim etkileri olabilir. Mesela odipus kompleksinin cozumlenmeden bastirilmasi sonucu, yetiskinlikte bir takim cinsel sorunlar, karsi cinsle ilgili kararsizlik durumlari ortaya cikabilir.

Yadsima (Denial)

Kotu bir durumla karsilastigimizda soyledigimiz bu gercek olamaz cumlesi yadsimanin izini surmek icin iyi bir ornektir. Yadsima, icten ya da distan gelen tehlikeli bir durumun yok sayilmasidir. Tum ilkel savunma mekanizmalarina degisen oranda yadsima da eslik eder. Hosnutsuzluk yaratan bircok olay, bilincdisina bastirilirken, ayni zamanda yasanmamis gibi de hissedilir, yani bastirmaya yadsima eslik eder.

Yansitma (Projection)

Kisi kendisinden kaynaklanan hos olmayan yasantilarin sorumlulugunu, kendi disindaki nesnelere yukleyerek bu yasantilarin yaratacagi anksiyeteden kurtulabilir. Yansitmanin bir diger sekli de, hosnutsuzluk yaratan veya dis dunyaya uygun olmayan id veya superego isteklerinin baska kisilere mal edilmesidir. Boyle bir durumda da yansitma, yadsima ile birlikte calisir.

Neden Bulma (Rationalization)

Bu savunma mekanizmasi yapilan hareketi hakli gostermek icin ya da hayal kirikliklarinin etkisini azaltmak icin kullanilabilir. Ornegin, bir elektronik cihazi kullanim kurallarina tam olarak riayet etmeksizin kullanan ve bu ihmali ile cihazin bozulmasina sebep olan kisi, cihazin kaliteli olmadigini, dayaniksiz oldugunu veya bir imalat hatasi oldugunu soyleyerek kendisini sucluluk duygularindan kurtarmaya calisabilir.

Anlasilabilecegi gibi, neden bulma savunma mekanizmasi da hemen her zaman yadsima ile birlikte kullanilir.

Dislastirma (Externalization)

Kisi kendisinden kaynaklanan hos olmayan dusunce, duygu veya isteklerin dis dunya ile ilgili oldugunu ve kendi zihinsel sureclerinden baglantisiz oldugunu dusunur. Dislastirma surekli sanssizliktan yakinan insanlarin $iklikla kullandigi bir savunma mekanizmasidir.

Iclestirme (Introjection)

Bu savunma mekanizmasinda, kisi baska bir insanin veya baska bir toplulugun ozelliklerini zihinsel yapisinin icine alir ve kendi kisiliginin unsuru haline getirir. Amac her savunma mekanizmasinda oldugu gibi zihinsel aygiti gerilimden korumaktir fakat bu savunma mekanizmasinda gerilim daha cok dis kaynaklidir. Superegonun olusumunda bu iclestirme mekanizmasinin esas rolu oynadigini soylemistik.

Ice Alma (Incorporation)

Bu mekanizmada, insan cesitli sebeplerle ayrilmak zorunda kaldigi kisi veya kisileri, bu kisilerden ayrilmasinin yarattigi anksiyete ile bas edebilmek icin kendi zihinsel aygitina dahil eder, bu kisilerin ozelliklerini kendi egosuna eklemler. Yani bir bakima o kisileri kendi icinde yasatir. Mesela, babasini kaybeden biri, onun paltosunu giyerek, onun tespihini kullanarak veya onun gibi davranarak onun ozelliklerini kendi ego suna dahil eder ve boylece ondan ayrilmanin yarattigi anksiyeteyi savusturur.

Odunleme (Compensation)

Bu savunma mekanizmasi ile insan, zihninde yer alan ek$iklik, yetersizlikle ilgili imajlardan, bedenindeki ek$ikliklerden ya da kusurlardan veya sosyal alanlardaki yetersizliklerinden kaynaklanan rahatsiz edici duygularindan kurtulmak icin bu ek$ik taraflarini yadsir, ama bu yadsima yeterli olmadigi zaman zihinsel, bedensel veya sosyal baska alanlarda kendisini gelistirerek ek$ik oldugu taraflarini yadsimayi kolaylastirir.

Ne var ki odunleme savunma mekanizmasi da diger savunma mekanizmalari gibi her zaman olumlu sonuclar dogurmaz. Ornegin, zihinsel bir takim ek$iklik imajlari sebebiyle surekli asagilanmaktan korkan bir insan, entelektuel alanda kendisini gelistirerek, bilgileri ile etrafindakileri surekli asagilamayi secebilir. Boyle bir durumda da odunleme mekanizmasinin yansitma ile birlikte calistigini goruruz.

Yuceltme (Sublimation)

Bu savunma mekanizmasinda, kisi durtu, egilim ve isteklerinin dis dunya gercekligi ile ortusmedigi durumlarda, bu durtu, egilim ve isteklerine toplum tarafindan hos gorulebilecek kiliflar hazirlayarak zihinsel gerilimden kurtulur.

Yer Degistirme (Displacement)

Bir duygu ya da durtu, asil hedefinden baska bir hedefe dogru yonlendirilmesi veya, bir duygunun ya da durtunun yerine bir baskasinin gecirilmesi seklinde calisan bir savunma mekanizmasidir. Baskici bir babanin disiplininde yetismis bir kisi babasina karsi olan saldirgan durtulerini ileride kocasina yonelterek bu durtulerin yarattigi anksiyeteden kurtulabilir. Diger durumda ise kisinin babasina yonelmis yogun saldirgan durtulerinin yerine yogun bir sevgi, saygi ve ilgi gecebilir.

Ozdeslesme, ozdesim kurma (Identification)

Yetiskinlikte daha cok kisinin kendi degerini arttirma veya kendisini korumak amaci ile kullanilir.

Ozdesim yoluyla edinilen kimlik bazi durumlarda yetersiz kalabilir ve kisiyi ciddi bir catisma icine sokabilir. Bu nedenle ozdeslesmenin derecesi ve cesitliligi bu savunma mekanizmasinin islevselligi acisindan oldukca onemlidir.

Karsit Tepki Olusturma (Reaction-Formation)

Bilincdisindaki durtu, egilim ve isteklerin bastirma mekanizmasi ile engellenmesi her zaman mumkun olmaz, bazen kisi, bilincdisindan gelen bu zorlayici isteklerle bas edebilmek icin bilincli olarak bunlarin tam tersi seklinde davranislar sergileyebilir ve bu sekilde sucluluk duygulari onlenir ve toplumun daha rahat kabul edebilecegi bir kisilik gorunumu olusturulur.

Duygusal Soyutlanma (Emotional Insulation)

Insan hayatta her an hayal kirikliklari veya p$ikolojik travmalarla karsilasabilir. Bu durumlarin yaratacagi gerilimden korunmak icin bazi insanlar, normal bir zihinsel surec olan duygulanma egilimlerini baskilarlar. Boylece hayal kirikliklari ve p$ikolojik travmalarin etkilerini en aza indirmeye calisirlar. Duygusal soyutlanma olarak adlandirdigimiz bu savunma mekanizmasini kullanan insanlar genellikle duygusal olmayi bir zayiflik sayarlar ve bu sebeple guclu olmak ugruna kendi duygularina yabancilasirlar.

Dusunsellestirme (Intellectualization)

Dusunsellestirme dedigimiz savunma mekanizmasi, neden bulma ve duygusal soyutlanma mekanizmalarinin birlikte kullanilmasiyla olusur. Hayal kirikligi veya sucluluk duygulari gibi hosnutsuzluk yasantilari karsisinda kisi, hem durum karsisinda duygularinin aciga cikmasini engeller hem de bunu kolaylastirabilmek icin hosnutsuzluk yasantilarina kendisi disinda nedenler bulur.

Duygudaslik (Sympathy)

Insan dis dunyadan gelebilecek tehlikelere karsi her zaman tedbirli olmak zorundadir. Dis dunya dedigimiz seyi buyuk olcude de diger insanlar olusturur. Duygudaslik dedigimiz savunma mekanizmasinda insan, diger insanlara kendini sevdirerek onlardan gelebilecek tehlikeleri engellemeye calisir. Bu savunma mekanizmasini kullanan bir kisi, diger insanlar tarafindan begenilmek, sevilmek ve onlardan zarar gormemek icin surekli diger insanlarin fikirlerini dinler, onlara hak verir, onlari destekler, kendisine yanlis gelen seylere dahi itiraz etmez ve kendi gercek goruslerini asla tam olarak ortaya koymaz.

Surekli sevilme ihtiyaci hisseden bu insanlar, sevilmek icin kendi gercek kisiliklerinden vazgecmis olmanin anksiyetesini de yasarlar ve icten ice dusmanca duygularini da kendilerini bir sekilde sevdirdikleri insanlara yoneltirler. Duygudaslik mekanizmasinin yaninda bu mekanizmanin sonucu olarak ortaya cikan bu dusmanca duygularin da bastirilmasi gerekir. Bu kadar cok isi yapmaya calisan ego zayif dusebilir ve bu insanlar hic beklenmedik ofke patlamalari sergileyebilirler.

Boyun Egme (Submission)

Bu savunma mekanizmasi da duygudaslik ile ayni amaca hizmet eder. Amac diger insanlardan gelebilecek tehlikelerin onunu kesmektir. Duygudaslik mekanizmasindan farkli olarak bu savunma mekanizmasinin kullanildigi durumlarda sevgi arayisi, sevilme ihtiyaci yoktur ve guvende olma, zarar gormeme dusuncesi daha on plandadir.

Yapma Bozma (Undoing)

Bu savunma mekanizmasinin isleyisi, adindan da anlasilabilecegi gibi, diger savunma mekanizmalarinin tam bir basarisizligi durumunda, ego nun son bir telafi manevrasi olarak ozetlenebilir. Soyle ki; ego nun kullandigi savunma mekanizmalarini atlatmayi basaran bilincdisi istek, durtu veya arzular gercek dunyaya ulasirlar ve id deki gerilimin bir sekilde bosalmasini saglarlar, yani savunma mekanizmalari basarisiz olur, sonrasinda ego bu yenilgiyi telafi etmek icin id in haz elde etmesinde rol oynayan araci mekanizma uzerinde degi$iklik yapma yoluna gider. Bunun orneklerine farkinda olmadan $ikca rastlariz. Mesela, her gun rastlayabilecegimiz, ama mantiksal olarak hicbir anlam ifade etmeyen sozunu geri alma fiili, basit bir yapma bozma isidir.

Donusturme (Conversion)

Bu savunma mekanizmasi iki amacla kullanilabilir; bunlardan ilki diger savunma mekanizmalarinda oldugu gibi, bilincdisi durtulerin bilince erismesini engellemektir, donusturme mekanizmasinin diger kullanilma amaci ise dis dunyadan gelen ve zihinsel aygiti zorlayan yasantilardan kacmaktir. Donusturme mekanizmasinda, ic veya dis kaynakli zorlayici etkenlerin yarattigi gerilim anksiyete seklinde yasanmaz, bu gerilim donusturulur ve vucutta bir takim hastalik belirtileri seklinde ortaya cikar. Bu belirtilerin tibben, organik sebepleri yoktur ve bu savunma mekanizmasi normal olmaktan oldukca uzaktir. Sinirsel bayilmalar, $ikintili olaylar sonrasinda vucudun cesitli yerlerinde ortaya cikan uyusmalar, titremeler, guc kayiplari donusturme mekanizmasina ornek olarak verilebilir.

Cilecilik (Asceticism)

Dis dunyanin sartlari karsisinda, cinsel veya saldirgan durtulerine her hangi bir doyum araci bulamayan kisi bu durtulerini tamamen bastirir ve tum haz veren faaliyetlerden uzak durma yoluna gider. Bazi tarikat mensuplarinda bilincli bir fiil olarak gorulen bu cilecilik, ozellikle ergenlerde, bas edilemeyen durtulere karsi kullanilan bilincdisi bir savunma mekanizmasidir.

Ego p$ikolojisi teorisine gore normal disiligi belirleyen sey bu savunma mekanizmalarinin kullanilmasi degil bunlarin ne $iklikla ve ne sekilde kullanildigidir.

Ego p$ikolojisi teorisi, temelde durtulerden cok ogrenilen davranislari ve dis dunya ile iliski bicimlerini esas aldigi icin, doga bilimlerine durtu teorisinden daha yakin bir noktadadir.



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder