3 Mart 2019 Pazar

MÜYESSER YILDIZ : ASKERİ OKULLARDA BÖYLE KIYIM YAPILDI... KAÇIMIZIN HABERİ OLDU?. .

MÜYESSER YILDIZ : ASKERİ OKULLARDA BÖYLE KIYIM YAPILDI... KAÇIMIZIN HABERİ OLDU?. .

KUMPAS-DER ve TESUD'un kumpas davalar konusunda toplumsal hafızayı canlı tutmak amacıyla düzenlediği söyleşi dizisinin 12'incisinde askeri okullarda yaşanan öğrenci kıyımı konuşuldu.

TESUD Genel Merkezi'nde düzenlenen söyleşinin açılış konuşmasını yapan KUMPAS-DER Başkanı Ahmet Tatar konu "Kıyım" denilse de aleni işkencenin konuşulacağını vurgulayıp "Keşke düşmanlarımız mert olsalardı. Maalesef o onur ve şeref onlarda yok. O yüzden bu bizim çocuklarımıza hiç acımadan kıydılar" dedi.

Söyleşide askeri okullardaki kıyımı 2010'da Kuleli Askeri Lisesi'nden 6'ıncılıkla mezun olmuşken şok mangaları yüzünden Kara Harp Okulu'ndan ayrılmak zorunda kalan halen Gazi Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olan Yağız Aksakaloğlu anlattı. Askeri okulların TSK'nın temeli olduğunu belirten Aksakaloğlu 2006-2014 arasında yaklaşık 4 bin askeri öğrencinin Fetullahçıların işkence ve kumpaslarını maruz kalıp ayrıldığını veya atıldığını söyledi. Aksakaloğlu şöyle devam etti:

"Böylece TSK'nın 30-40 yıllık gelecek yönetim kademesi tasfiye edildi. Boşalan yerler çoğunlukla Fetullahçı askeri öğrencilerle dolduruldu. Bunların askeri okullara sızması 80'li yıllarda olsa da operasyonel anlamda harekete geçme başlama yılı 2006'dır. Kara Harp Okulu Komutanı Reha Taşkesen'in isimsiz-imzasız ihbar mektupları ve usulsüz dinlemelerle istifa etmek durumunda kalmasıdır. 2008'le birlikte de şok mangalarıyla asker çocukları ve askeri lise mezunlarının katliamına geçildi. Askeri okullarda FETÖ yapılanmasının miladı 2008'dir. "

Örgütün askeri okullarda Stanford hapishanesi deneyi yöntemlerini uygulayarak öğrenilmiş çaresizlik yarattığını kaydeden Aksakaloğlu uzun süre yaşananlara kimseyi inandıramadıklarını bildirdi. Örgüt lideri Fetullah Gülen'in askeri okullarla ilgili hedefini Küçük Dünyam isimli kitapta açıkça ortaya koyduğunu hatırlatan Aksakoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu örgütün daha çok terör yanı vurgulanıyor ama bunun kadar önemli bir başka yanı casusluktur. Bu örgüt algı yönetimi ve propagandada çok başarılılar. İçimize girip sizden bizden Atatürkçü milliyetçi devrimci hatta kardeşiniz eşiniz olurlar. Biliyorsunuz askeri okullar 31 Temmuz 2016'da kapatıldı. 17 bin askeri öğrenci ayrılmak durumunda kaldılar. Örgüt bunları 'Yaşayan şehitler' diye örgütlemeye çalıştı. Devlet ne yapıyor? Puanları yüksek olan mutlaka örgüttendir. İşte bunlar kaliteli üniversitelere yerleştirildi. 10-15 yıl entelektüel ordu olarak karşımızda duracaklar. Bir şekilde yine onlarla çatışabiliriz. Birleşe birleşe birbirimizi daha iyi anlaya anlaya bunlarla mücadele edeceğimize inanıyorum. Bu ve diğer örgütleri bu temiz Anadolu coğrafyasından temizleyebilecek güçteyiz. "

Söyleşinin sonunda bir konuşma yapan Gazeteci-Yazar Nihat Genç de bu gençlerin yaşadıklarının hikaye senaryo gibi yazılması gerektiğini belirterek leride bunların filmi yapılmalı. Unutmayacağız. Bu bizim vatan borcumuzdur. Bunları önümüzdeki yıllara aktaracağız" dedi.

--
AltNot a45UyF587661
-   -   -   -   -   -   -   -   -
Sanatsiz kalan bir milletin hayat damarlarindan biri kopmus demektir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

-   -   -   -   -   -   -   -   -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

83. INSANLARIN BUTUN YASAMI VE DUNYADA OLUP BITEN HER SEY, INSAN OZGURLUGU VE VUCUDU OLDUGU ONE SURULEN BIR ALLAH'IN IYILIGI VE ADALETI ALEYHINDE KANITTIR

Insanlari yasama davet ederek, Allah, onlari cok zalim ve tehlikeli bir oyun oynamak zorunda birakmiyor mu? Kendi rizalari olmaksizin, koruyamadiklari ve tasarruf edemedikleri bir mizac ile, tehlikeli, yaratilislarina bagli ihtiras ve arzularla hareket eden, dusmekten kurtulamayacaklari tuzaklara maruz, cikmasina ihtimal vermedikleri ve onunu almaya kadir olmadiklari olaylarin surukledigi mutsuz, olumlu "insan"lar, siddeti ve suresi bakimindan muthis iskence ve cezalara sevk edebilen bir yola dusmeye zorunlu bulunurlar.

Gezginler, Asya'nin bir ulkesinde fantazilerle dolu ve pek tuhaf, isteklerinde pek zorba bir sultanin egemen oldugunu anlatir. Bu hukumdar, zamanini uzerine uc zar ve bir zar kutusu konmus bir masa onunde gecirir. Masanin bir ucunda sultani kusatan mabeyincilerin ve ahalinin acgozlulugunu ceken altin yiginlari vardir. Sultan, uyrugunun zayifliklarini bildiginden onlara soyle sozler eder:

"Esirler, koleler! Size iyilik yapmak istiyorum. Lutuf ve keremim sizi zengin etmek ve tumunuzu mutlu kilmak istiyor. Bu hazineleri, bu altinlari goruyor musunuz? Haydi bakalim, iste bunlar sizin icindir, bunu kazanmaya calisiniz. Her biriniz sirayla bu zarlari ve kutuyu eline alsin. Zarlari alti kez cift getirmek mutluluguna erisen, hazineye sahip olacaktir. Ancak sizi haberdar edeyim ki, istenen sayiyi elde edemeyen, omur boyu karanlik bir zindana atilacak. Ve adaletim, onun yavas yanan bir ates uzerinde yakilmasini istiyor. "

Hukumdarin bu konusmasi uzerine, orada bulunanlar hayret ve saskinlik icinde birbirinin yuzune bakar. Hicbiri bu kadar tehlikeli bir sansi denemek istemez. O zaman ofkelenen sultan soyle der:

"Acayip! Oynamak, zar atmak icin kimse gelmiyor mu? Bu benim hesabima gelmez. Benim sanim ve buyuklugum ister ki, oynansin. Dolayisiyla oynayacaksiniz!

Emrediyorum. Cevap vermeksizin itaat ediniz!"

Su nokta dikkate alinmalidir: Zorbanin zarlari oyle yapilmisti ki, yuz bin kez atilsa ancak bir kez cift gelebilir. Bu nedenle, alicenap hukumdar, zindaninin doldugunu ve servetinin elinde kaldigini gormekten zevk alir.

Ey olumluler! Bu sultan, sizin Allah'inizdir; hazinesi cennettir; zindani cehennemdir; zarlar da sizdedir; sizler de bu zarlarla oynamak zorunda birakilanlarsiniz!
-   -   -   -   -   -   -   -   -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder