8 Ağustos 2019 Perşembe

HÜSNÜ MAHALLİ: HİÇBİR ÜLKE VE ŞİRKET TÜRKİYE’NİN YANINDA OLMAYACAK

Adam Türk değil, Arap.
Ama emin doğruyu söylüyor.
Bir Türk milliyetçisi olsa ancak bu kadar doğru ve tutarlı olabilirdi.
Bu derece.
Bu abiyi dikkatle takip edin.
Gözleri bizim gözümüzle görüyor, beyni bizim gibi çalışıyor.

Belli ki, bir Arap olarak çok fazla dayak yemiş ve ibret almış bir milletin akıllı bir çocuğu.
Çok fazla dayak yediği halde posttravmatik depresyon ya da kişilik bozukluğuna düşmeden olgunlaşarak çıkabilmek gerçek bir meziyettir.
Ve malesef Arap toplumu her dayak yediğinde daha çok regrese oluyor.
Ve biz de bu kadar ağır dayaklar yemiş olsaydık, milli hafızamızı, aklımızı, kişiliğimizi nasıl yitirirdik düşünmek dahi istemiyorum.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

================================

HÜSNÜ MAHALLİ: HİÇBİR ÜLKE VE ŞİRKET TÜRKİYE'NİN YANINDA OLMAYACAK

07-08-2019

Haber

Ortadoğu uzmanı yazar Hüsnü Mahalli doğalgaz aramaları üzerinden dönen pazarlıkları kaleme aldı. Mahalli "Hiçbir senaryoda bölgesel ve uluslararası hiçbir ülke ve şirket Türkiye'nin yanında olmayacak. " diye yazdı

Ortadoğu uzmanı yazar Hüsnü Mahalli doğalgaz aramaları üzerinden dönen pazarlıkları kaleme aldı. Mahalli "Hiçbir senaryoda bölgesel ve uluslararası hiçbir ülke ve şirket Türkiye'nin yanında olmayacak. " diye yazdı. Mahalli'nin bugün Korkusuz gazetesinde yayınlanan yazısı şöyle; Herkesin gözü kulağı Doğu Akdeniz'de ama İsrail'in eli Suudilerin cebinde. Nasıl mı?

Sakın olmaz demeyin bu coğrafyada her şey normal. Buyurun bir örnek. Türkiye; Kıbrıs çevresindeki gazla ilgili plan yaparken Suudi Arabistan İsrail'in doğu Akdeniz'de çıkarılabileceği doğalgazı satın almaya hazırlanıyormuş. Önümüzdeki on yıl içinde doğal gaz üretim ve tedariki için 150 milyar dolar harcama yapmayı planlayan Suudiler doğalgaz zengini Arap ülkesi Katar yerine İsrail'le iş birliği yapmayı tercih ediyor.

Buna göre İsrail çıkaracağı doğalgazı borularla Akaba Körfezi'ndeki Eylat Limanı'na taşıyacak. Ürdün'ün de yararlanacağı bu boru sonraki aşamada 50 kilometre uzaklıktaki Suudi Arabistan sınırına uzatılacak. Mısır gazı aynı borulara yüklenecek. Bununla yetinmeyen İsrail; bölgeden çıkarılacak gazın borularla Avrupa'ya taşınması için Mısır Kıbrıs Yunanistan ve İtalya ile iş birliği yapıyor. Türkiye'nin dostu Katar da bu işin içinde.

Amerikan İngiliz İtalyan Fransız ve diğer uluslararası şirketler bu iş birliğine yoğun ilgi gösteriyor. Bölgede çıkarılabilecek gaz miktarı arttıkça ülke ve şirketlerin iştahı kabarıyor. Türkiye üzerinden pazarlanması planlanan Rus doğalgazına alternatif olarak Doğu Akdeniz gazı için şimdiden onlarca senaryo yazılıyor.

45 yıldır olduğu gibi Kıbrıs yine karmaşık bir sorun

Suriye Libya Irak Yemen ve bunlara bağlı olarak bölgedeki gerginliklerin gidişatına göre herkes pozisyon almaya hazırlanıyor. Hiçbir senaryoda bölgesel ve uluslararası hiçbir ülke ve şirket Türkiye'nin yanında olmayacak . Gemilerini Kıbrıs çevresine gönderdiği için herkesin tepkisini çeken Türkiye zamanla daha da yalnızlaşacak. Özetle 45 yıldır olduğu gibi Kıbrıs yine karmaşık bir sorun. ABD istemiyor diye hiç kimse KKTC'yi tanımıyor ambargo kalkmıyor.

Olan Kıbrıslı Türklere oluyor

Olan Kıbrıslı Türklere oluyor. Sağcı ya da solcu olsun herkes şikayetçi. Herkes size onlarca hikaye anlatır.45 yıldır burayı Ankara yönetiyor. Başka bir yer olsaydı kesin cennet olmuştu ama Türkiye'den farkı yok. 100 bin kadar Kıbrıslıya karşılık 300 bin Türkiyelinin yaşadığı ve Ankara hariç hiç kimsenin tanımadığı KKTC'de 100 ülkeden 100 bin insan çalışmaya yaşamaya okumaya ya da başka iş çevirmeye gelmiş.

Mafya kadın ticareti uyuşturucu ve elbette kara para

Kırk kadar casino yani kumarhanenin bulunduğu bu küçücük 'cumhuriyet'te aklınıza gelebilecek her türlü karanlık ve kirli iş var. Mafya kadın ticareti uyuşturucu ve elbette kara para.

Taraflar arasında çok yaygın karanlık ilişkiler söz konusu. Gazeteler yazıyor ama insanlar çok daha fazlasını biliyor ve çekinmeden anlatıyor. Bütün kurumlarıyla burası Türkiye'ye benziyor. Hani şu Anavatan-Yavru Vatan ilişkisi. Türkiye'yi perişan eden AKP şimdi de KKTC'ni toplum ve devlet olarak İslamlaştırmaya çalışıyor.

https://www.abcgazetesi.com/husnu-mahalli-hicbir-ulke-ve-sirket-turkiyenin-yaninda-olmayacak-33290

================================

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Buyuk dinimiz calismayanin insanlikla hic ilgisi olmadigini bildiriyor.
Bazi kimseler cagdas olmayi kfir olmak sayiyorlar.
Asil kufur onlarin bu zannidir.
Bu yanlis tefsiri yapanlarin maksadi Islmlarin kfirlere esir olmasini istemek degil de nedir?
Her sarikliyi hoca sanmayin hoca olmak sarikla degil dimagladir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

84. TANRININ YARATMA GUCU YA DA TANRININ LUTFU DENILEN SEYE MINNETTAR OLMAMIZ GEREKTIGI DOGRU DEGILDIR

Bizi sayisiz nimet, iyilik ve bagisa bogan Tanrinin lutfuna sonsuz sukran borclu oldugumuz her an tekrarlanir. Ozellikle yasamak mutlulugu ovulur. Ama heyhat! Hayatindan hosnut olan kac kisi vardir? Eger hayat bize bazi tatlar veriyorsa, bu tatlar bircok aciyla karismis degil midir? Yakici tek bir aci, en sessiz, en mutlu bir hayati birdenbire zehirlemeye yetmez mi? Ellerinde olsaydi, talihinin gorusunu almaksizin icine attigi sikintili hayat meslegine tekrar girmeye, tekrar yasamaya istekli olacak cok kimse var midir?

Diyorsunuz ki, hayat yalniz basina cok buyuk bir nimettir. Ancak bu hayat, cogu kez acilarla, korkularla, cogu kez zalim olan ve cok az hak ettigimiz hastaliklarla surekli olarak tedirgin edilmiyor mu? Boylece bircok taraftan tehdit edilen bu hayat her an elimizden alinamaz mi? Bir sure yasadiktan sonra sevgili esinden, sevgili bir evlattan, avutucu bir dosttan ayrilmamis olan; veya bunlardan ayrilik ve acilarin dusunce gucunu istila etmedigi kim vardir?

Zehir gibi aci felaket bardagini basina dikmek zorunda kalmamis cok az kimse vardir. Cok az kimse vardir ki, hayatin son bulmasini cogu kez istemesin. Sozun kisasi, dunyaya gelmek ya da gelmemek, gorus ve istegimize bagli olmamistir. Bir sure kendisiyle eglendikten sonra, kesip yemek uzere tutsak ederek kumesine koydugundan dolayi, kusun, avcisina cok duygusal sukran ve gonul borcu mu beslemesi gerekir?

- - - - - - - - - - - - -
Gecmis siliniyor, silindigi unutuluyor, yalan gercek oluyordu.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Icinde, konusan hayvanlarin, buyuculerin, cadilarin, yilanlara donusen sopalarin, gokten dusen yiyeceklerin, suyun ustunde yuruyen insanlarin ve her turlu sihirli, tuhaf ve ilkel oykulerin yer aldigi bir kitaba inaniyorsunuz, sonra da bana, akil sagligin bozuk mu diyorsunuz?

BARKER,DAN (1949) Ateizm aktivisti olan ABD'li eski bakan.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder