5 Ağustos 2019 Pazartesi

İleri AKP demokrasisinin bizi getirdiği yere ait örnekler...


  1. MANSUR YAVAŞ DEŞİFRE ETTİ: ANKARA HALKININ 600 MİLYONU BUHAR OLDU!
  2. AK PARTİ İSTANBUL'A 180 BİN SEÇMENİ TAŞIMIŞ
  3. KHK İLE İHRAÇ EDİLEN SOSYOLOG BANKTA OTURURKEN GÖZALTINA ALINDI CEZA KESİLD

MANSUR YAVAŞ DEŞİFRE ETTİ: ANKARA HALKININ 600 MİLYONU BUHAR OLDU!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş belediyenin hükümetten alacağı 600 milyon liraya karşılık olarak satılacak gayrimenkullerin TOKİ'ye devredildiğini açıkladı.

29 Haziran 2019 Cumartesi 17:58

Mansur Yavaş deşifre etti: Ankara halkının 600 milyonu buhar oldu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş belediyenin daha önce şehir hastanelerinin yollarını yapmak için hükümetle anlaşma yaptığını ve600 milyon lira alacağı olduğunu söyledi.

Alacağa karşılık belediyeye "Ankara'daki maliye hazinelerini satın paranızı alın" denildiğini aktaran Yavaş "Bu gayrimenkulleri satmak için ilan verdik. 2 gün önce Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan gelen yazı ile bu malların hepsinin TOKİ'ye (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) devredildiği ortaya çıktı. Bu durumdan ben zarar görmüyorum Ankara halkı zarar görüyor" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Ankara Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu" öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

'TARTIŞILACAK BİR TARAFI YOK'

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaşanan "yetki" tartışmaları ile Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası'na atadığı yeni yönetimin Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından onaylanmamasına ilişkin değerlendirmeleri sorulan Yavaş tartışmaların siyasi olduğunu belirtti.

Yavaş kanunun açık olduğunu ve yetki tartışmasının yaşanmadığını vurgulayarak "Her nasılsa bunu tartışma konusu yapıyorlar. Yeniden yetkinin belediye meclislerine verilmesi konusunda kanun taslağı hazırlanıyor. Bu konuda kanun taslağı hazırlandığına göre yetki şu an belediye başkanında. Bunun tartışılacak bir tarafı yok bu yetki yıllardır belediye başkanında" diye konuştu.

'DAVUL BAŞKASININ TOKMAK BAŞKASININ OLMAZ'

Göreve başlamalarından önce belirlenen belediye şirketlerinin yönetimlerinden kaynaklı sorunlar yaşandığında sorumlunun kendileri olarak görüldüğünü ifade eden Yavaş "Sayın Cumhurbaşkanı'nın sık sık söylediği 'Davul başkasının tokmak başkasının olmaz' dediği konu budur. Böyle bir aksaklık olduğu zaman da hizmet yapılmadığı için oraya para vermediğim zaman bu sefer oradaki işçiler parasını alamayacak" dedi.

Yavaş hazırlandığı söylenen kanun tasarısının yeni krizlere yol açacağını ifade ederek herkesin demokrasiye saygı duyması gerektiğini söyledi.

'TÜRKİYE'DE İLK ELEKTRONİK İHALEYİ BİZ YAPACAĞIZ'

Belediye yönetiminde şeffaflıktan yana olduklarını vurgulayan Yavaş şöyle konuştu:

"Yönetimi bize geçen belediye şirketlerinde de şeffaflık olsun istiyoruz. Artık şeffaflık içinde internetten herkesin gözü önünde ihaleler yapılıyor. Hatta işi daha ileri götürüp doğrudan teminlerde de bir yazılım satın almak suretiyle internet üzerinden Türkiye'deki aynı malı satan herkese ulaşacak bir yapı yapmaya çalışıyoruz. Bunun da arkasından herhalde elektronik ihale gelecek ve Türkiye'de bunu ilk defa biz yapacağız. Belediyelerle anılan yolsuzluk iddialarının hepsinin kökünü kazıyacağız. "

'DEPOLARDAKİ HALLERİ GÖRMENİZİ İSTERİM'

Basın mensuplarına Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin depolarını gezme çağrısı yapan Mansur Yavaş "Depolardaki halleri görmenizi isterim. Envantere kayıtlı olmayan birçok şey var. Ne alınmış neden alınmış belli değil. Bunları zaman içinde sizlere açıklayacağız" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin daha önce şehir hastanelerinin yollarını yapmak için hükümetle anlaşma yaptığını aktaran Yavaş şöyle devam etti:

"Ankara Büyükşehir Belediyesi 800 milyon liralık yol yapmış. Yaklaşık 200 milyon lira için bir şekilde anlaşılmış ama 600 milyon lira alacağımız var. Bunun karşılığında bir protokol yaparak 'Ankara'daki maliye hazinelerini satın buradan paranızı alın' demişler. Biz de yakın zamanda asfalt ve şehir geçişi ihalesi yapacağız. Eskişehir yolundaki Yaşamkent sıkışıklığını ortadan kaldıracağız. Bu ihaleleri bu yıl bitirmek için bu gayrimenkulleri satmak için ilan verdik. 2 gün önce Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan gelen yazı ile bu malların hepsinin TOKİ'ye devredildiği ortaya çıktı. Bu durumdan ben zarar görmüyorum Ankara halkı zarar görüyor. "

Son Güncelleme: 29.06.2019 18:02

http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/mansur-yavas-desifre-etti-ankara-halkinin-600-milyonu-buhar-oldu-h133056.html

================================

AK PARTİ İSTANBUL'A 180 BİN SEÇMENİ TAŞIMIŞ

AK Parti'nin ikameti İstanbul'da olan 180 bin seçmeni Anadolu'dan getirmesi ve buna rağmen büyük bir fark yemesi seçim hezimetinin çok daha büyük olduğunu ortaya koydu.

AK Parti İstanbul'a 180 bin seçmeni taşımış

23 Haziran seçimleri geride kaldı. Ekrem İmamoğlu yüzde 54.2 oy alarak AK Parti ve MHP'nin adayı Binali Yıldırım'a 806 bin oy fark attı. Yaklaşık 10 puanlık büyük fark ile İmamoğlu'nun seçimi kazanması AK Parti içinde ciddi tartışmalara neden oldu.

AK Parti'nin İstanbul seçimindeki büyük fark yiyerek hezimete uğraması konuşulmaya devam ederken hükümete yakın Türkiye gazetesinin yazarı Fuat Uğur bugünkü yazısında dikkat çeken bir bilgi verdi. Fuat Uğur AK Parti'nin İstanbul seçimi için Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden 180 bin seçmeni İstanbul'a taşıdığını yazdı. "AK Parti'nin seçimde oy kullanmak üzere Anadolu'nun çeşitli illerinde olan İstanbul ikametli seçmenleri getirmek için yaptığı organizasyonda çok küçük ölçekte de olsa bazı aksamalar oldu. Bu konuda İl Başkanı Bayram Şenocak'a sıkıntısı olanların taleplerini iletince İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda bu organizasyonu yöneten Ömer Ayberk Cengiz beni aradı" diye yazan Fuat Uğur "Ömer Ayberk Cengiz tam 180 bin kişinin AK Parti Genel Merkezi tarafından organize edilerek otobüslerle ve trenlerle İstanbul'a taşındığını söyledi. Müthiş bir organizasyon. Dile kolay tam 180 bin kişi" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin 180 bin seçmeni Anadolu'dan getirmesi ve buna rağmen büyük bir fark yemesi hezimetin çok daha büyük olduğu gerçeğini ortaya çıkardı. AK Parti'nin İstanbul seçimindeki hezimetinin bu ayrıntısı da Fuat Uğur'un yazısıyla açığa çıktı.

https://www.haber3.com/guncel/politika/ak-parti-istanbula-180-bin-secmeni-tasimis-haberi-5023850

================================

KHK İLE İHRAÇ EDİLEN SOSYOLOG BANKTA OTURURKEN GÖZALTINA ALINDI CEZA KESİLDİ

    • 29-06-2019

  • Politika

  • KHK ile ihraç edilen sosyolog Veli Saçılık Ankara'da bankta otururken gözaltına alındı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen sosyolog Veli Saçılık Ankara'da bankta otururken gözaltına alındı.

Saçılık olayı sosyal medya hesabından böyle duyurdu:

Saçılık yaptığı paylaşımda "Bu yasadışılığa imza atan Ankara Valisi hesap verecek" şeklinde konuştu.

Veli Saçılık 330 TL para cezasıyla serbest bırakıldı.

https://www.abcgazetesi.com/khk-ile-ihrac-edilen-sosyolog-bankta-otururken-gozaltina-alindi-ceza-kesildi-24476

================================

================================

================================

================================

================================




- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Adalet gucu bagimsiz olmayan bir milletin devlet halinde varligi kabul olunamaz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

139. HUKUMDARLARI KORKUDAN, VICDAN AZABINDAN KURTARARAK DOGRU YOLDAN SAPMALARINI, DIN KOLAYLASTIRIR

Ruhanilerin dalkavuklari, hukumdarlari, kargasalik cikararak zorbalara cevirmeyi basarirlarsa, ote yandan zorbalar da, ister istemez buyuklerin ahlakini bozarlar. Haksiz, soysuz, erdemsiz olan ve keyif ve arzusundan baska yasa tanimayan bir hudavendin eli altindaki bir milletin ahlakinin bozulmasi zorunludur. Bu hudavend, cevresinde dogru, aydin, erdemli kisilerin bulunmasini ister mi? Hayir; ona yalniz dalkavuklar, "evet efendim"ciler, taklitciler, kullar, suyuna giden asagilik ve alcak ruhlar gereklidir. "Mabeyin"i, ahlak bozuklugunu asagi tabakalara bulastirir ve yayar. Baskani kotu ahlakli olan bir hukumette herkes bulasici yolla kotu ahlaka zorunlu olarak tutulur. Cok once denilmistir ki, hukumdarlar, kendi yaptiklarini yapmayi emrediyor gibidirler.

Din, hukumdarlar icin bir dizgin olmak soyle dursun, tersine, onlari korku ve vicdan azabi duymaksizin, kendileri icin oldugu kadar yonettikleri millet icin de kotu taskinliklara sevk etti. Insanlar, hicbir zaman cezasiz kalinarak aldatilmaz. Insanlari aldatmanin cezasi mutlaka cekilir. Bir hukumdara bir ilah oldugunu soyleyiniz; hemen, kimseye muhtac olmadigina inanir. Elverir ki, kendisinden korkulsun; sevilmeye az onem verir. Ne duzen ve usul tanir, ne uyruguyla iliskilerini, ne onlara karsi gorevlerini. . .

Hukumdara, eyleminden dolayi Allah'tan baska hickimseye hesap vermek zorunda olmadigini soyleyiniz; hemen, "hic kimseye" hesap vermek zorunda degilmis gibi hareket eder!

- - - - - - - - - - - - -
Insan ile hayvanlarin ortak cikari vardir, birinin dirligi oburlerinin de dirligidir, diyen cikabilir.
Onlara sakin kulak asmayin.
Hepsi yalan.
Insanoglu, kendinden baska hicbir yaratigin cikarini gozetmez.
George Orwell Hayvan Ciftligi

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Peygamberlerden ve hakikat icin olmeye hazir olanlardan korkun, cunku onlar kendileriyle birlikte baskalarinin da olmesini bir kural olarak dayatirlar; siklikla onlardan once, bazen de onlarin yerine.

ECO,UMBERTO (1932) Italyan yazar, edebiyat elestirmeni ve tarihci.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 




-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder