3 Ağustos 2019 Cumartesi

LEYLA'NIN ÖLÜMÜNÜN KAPATILMASI İÇİN AŞİRET KARARI ALINMIŞ

Roboskiyi ve bölge halkını kaçakçılık dahil olmak üzere kamu otoritesine isyan özellikli kalkışmalarını destekleyenler için bir haber daha.

Bakın bölge halkının kamu otoritesine bakışı nasıl?
Halk yakalanmadığı sürece suç işlemeye  eğilimli.
Halk açısından devletin yazılı kuralları ve içinde yaşadıkları toplumun yazıya dökülmemiş kuralları önem taşımıyor.
Halk açısından aşiret, cemaat ve onun hakemliği, onun ürettiği kurallar başat.
Halk devlete ve onun otoritesine işlediği suçlara göz yumduğu sürece saygılı.
Halk organize şekilde suç işlemekten çekinmiyor.
Kısacası halk devleti ve onun otoritesine örgütlü şekilde karşı gelmekten geri durmuyor.

Şimdi bu olayda devlet bu aşiret meclisini suça azmettirenlerini tek tek belirleyecek bunları hak ettiği cezalara çarptıracaktır.
Bunun başka türlü olması da imkansızdır.
Halkın kültürel farklılıklarını göstererek hafifletici sebep değil ancak ağırlaştırıcı sebepler bulmak imkanı vardır.

Bu olayda ya da başka pek çok olayda eşkiyalığa, yasaya direnmeye, isyan ve kalkışmaya, devlet otoritesine ve hükümranlık haklarına tecavüze övgüler düzmek imkansızdır, kabul edilemez.
Roboski severlere duyurulur, bölge halkı da bir gün mutlaka devlet otoritesini de, yazılı hukuk kurallarını da, birlikte yaşadığı toplumun ahlakına da saygı duymayı öğrenecektir.
Bu kolayca, eğitimle olabilir.
Ya da halkı suça azmettirenler sebebiyle kanlı ve sancılı da olabilir.
Ama illa ki olur.

Solculuk ise kendisine adil davranılan, demokratik ve hukuki haklarına sahip bir halkı isyana teşvik etmek, kalkışmayı tahrik etmek, suça azmettirmek değildir.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

LEYLA'NIN ÖLÜMÜNÜN KAPATILMASI İÇİN AŞİRET KARARI ALINMIŞ

Ağrı'da 4 yaşındaki Leyla'nın geçen yıl kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili hazırlanan iddianamede baba Nihat Aydemir'in kuzeni Erol Dursun'un ifadesi ortaya çıktı. Leyla'nın ölümünün ardından aşiret reisinin katılımıyla toplantı yapıldığını belirten Dursun "Olayı kapatmak amacıyla kızın kendisinin 18 gün boyunca yürüyerek gittiği şeklinde yayılması ve köylülere de konunun böyle aktarılması kararı aldıklarını duydum" dedi.

2 Ağustos 2019 Cuma 11:22



Ağrı'da 4 yaşındaki Leyla'nın geçen yıl kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili hazırlanan iddianamede baba Nihat Aydemir'in kuzeni Erol Dursun'un ifadesi ortaya çıktı. Leyla'nın ölümünün ardından aşiret reisinin katılımıyla toplantı yapıldığını belirten Dursun "Olayı kapatmak amacıyla kızın kendisinin 18 gün boyunca yürüyerek gittiği şeklinde yayılması ve köylülere de konunun böyle aktarılması kararı aldıklarını duydum" dedi.

Ağrı'da geçen yıl kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan Leyla Aydemir'le (4) ilgili yaklaşık 1 yıl sonra hazırlanan iddianame Ağrı 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

İddianamede tutuklu Mehmet Ali Aydemir ile Leyla'nın amcaları Musa Aydemir (28) Yusuf Aydemir (42) ve köylülerden B. D. (47) ile eşi H. D. (55) A. A. (37) ve eşi Y. A. (40) hakkında 'çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu 'iştirak halinde kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 14'er yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi.

BABASI 'ALLAH VERE DE KIZIM YÜRÜYEREK GİTSİN' DEMİŞ

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı olayın aydınlatılması için köylülerin çoğunun ifadesine başvurdu. İddianamede ifadesine yer verilen baba Nihat Aydemir'in kuzeni Erol Dursun çok samimi oldukları için Leyla kaybolduğundan itibaren her gün Nihat Aydemir'in yanında olduğunu söyledi. Leyla'nın nasıl öldüğünü belirlemek için araştırma yaptığını belirten Dursun'un olay sonrası aşiret reisinin katılımıyla toplantı yapıldığını anlattığı iddianamede yer aldı. Erol Dursun şunları kaydetti:

"Ağrı merkezde bu konu ile ilgili Bezirhaneli köylülerin konuşmalarında Leyla Aydemir'in cesedinin bulunmasından sonra bizim köyün ileri gelenlerinden aşiret reisi olan Ahmet Aydemir eski muhtar Dilaver Aydemir ve dede Zeki Aydemir'in katıldığı bir toplantı yapıldığını öğrendim. Toplantıda Leyla'nın ölümü ile ilgili olayı kapatmak amacıyla kızın kendisinin 18 gün boyunca yürüyerek gittiği şeklinde yayılması ve köylülere de bu şekilde konuyu aktarılması şeklinde karar aldıklarını duydum. Hatta bu konu ile alakalı Leyla'nın babası bana kızının yürüyerek gitmiş olabileceğini söyledi. Ben de 'Bu nasıl mümkün olabilir ki?' dedim. Nihat da bana 'Allah vere de kızım yürüyerek gitsin. Aileden çıkarsa ne yapacağız birbirimizi öldüreceğiz?' dedi. 17 Ekim 2018'de Nihat bana birlikte Leyla'nın durumu ile ilgili konuşmak için 'Adalet Bakanlığı'na gidelim' dedi ve biz Ankara'ya gittik. Bizim randevumuz 18 Ekim olduğu için 1 gün öncesinden Ankara'ya gelmiştik. O gün akşam Nihat Aydemir Ağrılı bizim köylü İzmit'te yaşayan müteahhidi telefon ile aradı. Müteahhit ile buluştuk. 3'ümüz çay içerken Ağrılı eski milletvekilini aradılar. 4 kişi oturduk konuşmalar esnasında Leyla'dan muhabbet açıldı. Milletvekili eşinin Leyla'nın ölümünden çok etkilendiğini söyledi. Birden sinirlenerek Nihat Aydemir'e 'Kardeşim bu aile içi yapılan bir şeydir. Senin kardeşin yaptı bunu' dedi. Nihat bu sözün üzerine başını önüne eğdi ve sustu. Milletvekilinin aşiret reisimizle arası çok iyidir ve kendisiyle sürekli irtibat halindedir. Leyla'nın annesi Şükran Aydemir beni çok sever ve saygı duyar hatta kendisi beni ağabeyi gibi gördüğünü birkaç kez bana söylemiştir. Kendisiyle Nihat ile Ankara'ya gitmeden önce en son görüştüğümde Nihat yukarı katta bulunan valizini almaya gittiğinde Şükran bana 'Boşuna uğraşmayın. Yusuf Yusuf Yusuf' şeklinde söyledi. Ben bunun üzerine çok şaşırdım. "

NE OLMUŞTU?

Ağrı merkezde yaşayan Şükran- Nihat Aydemir çiftinin kızları Leyla 15 Haziran 2018'de dedesinin yaşadığı Bezirhane köyünde kayboldu. Günlerce aranan bulunması için yurt genelinde seferber olunan Leyla'nın 18 gün sonra köye 3 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkisinde su içinde yüzüstü duran cansız bedeni bulundu. Leyla Aydemir'in ölümüyle ilgili baba Nihat Aydemir'in amcasının oğlu Mehmet Ali Aydemir (32) gözaltına alınırken 18 Temmuz'da 'kasten öldürme' suçundan mahkemece tutuklandı.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1516186/Leyla_nin_olumunun_kapatilmasi_icin_asiret_karari_alinmis.html

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Turkiye nin asil sahibi ve efendisi gercek uretici olan koyludur.
O halde herkesten daha cok refah saadet ve servete mustahak ve layik olan koyludur.
Onun icin Turkiye Buyuk Millet Meclisi nin iktisadi siyaseti bu asl gayeye erismek maksadini guder.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

180. INANMAYANIN OLURKEN TOVBE ETMESI, INANMAMAK ALEYHINE HICBIR SEY KANITLAMAZ

Inanicilik taraftarlari, inanmayanlari, cogunlukla "samimiyetsizlikle" suclarlar, cunku hastalik sirasinda ilkelerinde sarsildiklari, goruslerini degistirdikleri ve olurken kanaatlerini terk ettikleri gorulur. Vucut perisan oldugu zaman, muhakeme yetisi de birlikte perisan olur. Sakat ve is yapamaz insan, son demi yaklastiginda, akil ve muhakemesinin kendisini terk ettigini bizzat fark eder. Asil belirgin niteligi cesareti yikmak, korkak kilmak ve dimagi zayiflatmak olan bazi hastaliklar vardir; bazi hastaliklar da vardir ki, bedeni yikima ugratirken muhakemeyi asla bozmaz. Her ne olursa olsun, hastaliginda kanaatini degistiren bir inancsiz, dinin kesin bir sekilde zorunlu kildigi gorevi saglikliyken ihmal eden bir inanandan ne daha nadirdir, ne daha olaganustu. Saltanati doneminde tanrilar hakkinda az saygi gosteren Isparta Krali Cleomenes, hayatinin sonlarinda hurafelere inanir oldu. Tanrisalligi kendisiyle ilgilendirmek icin cevresine bir suru rahip ve haham topladi. Dostlarindan biri kendisine, bundan dolayi saskinligini soylediginde, Cleomenes su cevabi verdi: "Ne sasiriyorsunuz? Ben artik eski ben degilim; ayni adam olmadigimdan ayni tarzda dusunemem ".

Din imamlari gunluk islerinde, baskalarina ogrettikleri siki ilkeleri yalanlar ve ogrettikleri siki dini hukumlere oldukca sik karsi gelirler. Oyle ki, inancsizlar onlari samimi olmamakla suclarlar. Bazi inancsizlar, gerek can cekisme gerek hastaliklari sirasinda, saglikliyken savunduklari gorusleri yalanlarsa, rahipler, savunduklari dini saglikliyken bile yalanlamazlar mi? "Kendi yapmadiginizi, neden baskalarina yaptiriyorsunuz?" paylama sorusuna maruz olmazlar mi? Comert, acgozlulukten arinmis, gorkemin dusmani, yoksullugun dostu Prelats'lar, yani ruhani baskanlar goruyor muyuz? Sozun kisasi, bircok Hiristiyan rahibin yaratilisinin, hudalari ve ornek misalleri olan Hazreti Isa'nin siki ahlakina uydugunu hic goruyor muyuz?

- - - - - - - - - - - - -
Sonunda, Clover, Gozlerim artik iyi gormuyor, dedi.
Gerci gencken de dogru durust okuyamazdim ya.
Ama bana oyle geliyor ki, yazilarda bir degisiklik var.
Yedi Emir eskisi gibi duruyor mu, Benjamin?

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Aci geldigi zaman, Tanri'dan bir isaret gelmesini arzulariz, zaten coktan gelmis oldugunu unutarak.

MCLAUGHLIN,MIGNON (1913-1983) ABD'li yazar ve editor.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 





-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder