5 Ağustos 2019 Pazartesi

MEB’DEN İTİRAF GİBİ RAPOR: İMAM HATİPLERİN ETKİSİ OKUL TERKİ VE DEVAMSIZLIK OLDU



MEB'DEN İTİRAF GİBİ RAPOR: İMAM HATİPLERİN ETKİSİ OKUL TERKİ VE DEVAMSIZLIK OLDU

29-06-2019

Tekirdağ'da düzenlenen "Eğitimin Niteliğini Geliştirme Çalıştayı" MEB'in imam hatip dayatmasının yarattığı olumsuz sonuçları gözler önüne serdi. Çalıştay'ın sonuç raporunda okul terkinin ve devamsızlığın yüksek olduğu belirtilerek "Mahalli yerleştirmeler öğrenci ve velilerin isteği doğrultusunda yapılmalı" dendi.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği "Eğitimin Niteliğini Geliştirme Çalıştayı"nın sonuç raporu imam hatip okullarındaki vahim tabloyu bir kez daha gözler önüne serdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın tüm teşviklerine karşın öğrenci bulmakta zorlanan imam hatiplerdeki mevcut öğrenciler arasında da devamsızlığının ve okul terkinin fazla olduğu belirtildi. Bunu önlemek için "Yerleştirmeler öğrenci ve velilerin isteği doğrultusunda yapılmalı" önerisinde bulunuldu.

TALEP DOĞRULTUSUNDA YAPILMALI

Din Öğretimi Komisyonu'nun bu kapsamda hazırladığı sonuç raporunda din öğretimi yapan okulların akademik başarısı ve devam-devamsızlık oranı ile eğitim kalitesi ele alındı. Raporda imam hatip okullarında devamsızlık oranının yüksek olduğu ve okulu terk eden öğrenci sayısının fazla olduğu belirtildi. Devamsızlığın azaltılması için sunulan çözüm önerisi ise öğrencilerin velilerin ve eğitim sendikalarının MEB'in imam hatip dayatmasına karşı tepkisinin haklılığını ortaya koydu. Komisyon devamsızlığın ve okul terkinin yerel yerleştirmelerin öğrenci ve velilerin istekleri doğrultusunda yapılarak çözülebileceği rapora kaydetti.

AKADEMİK BAŞARI DÜŞÜK

Tekirdağ'da düzenlenen komisyonda ildeki imam hatip okullarının merkezi sınavlarda hedeflenen yerde olmadığı da ifade edildi. Ders seçimine yönelik rehberlik çalışmalarının verimli olmadığı belirtilerek rehber öğretmen sayısının yetersiz olmasından yakınıldı.

Kaynak: Birgün

https://www.abcgazetesi.com/mebden-itiraf-imam-hatiplerin-etkisi-okul-terki-ve-devamsizlik-oldu-24516

================================


- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Bir millet egitim ordusuna sahip olmadikca savas meydanlarinda ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin kalici sonuclar vermesi ancak egitim ordusuyla mumkundur.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

64. KOTULUK ALLAH'TAN GELMEZ DEMEK SACMADIR

Allah her seyin yaraticisidir denir; bununla birlikte kotulugun Allah'tan gelmedigi de temin olunur. O halde kotuluk nereden geliyor? Insanlardan mi? Peki ama, insanlari kim yaratti? Allah yaratti; o halde kotuluk Allah'tan geliyor demektir. Eger Allah insanlari simdi olduklari gibi yaratmamis olsaydi, dunyada ahlak bozuklugu ya da gunah olmazdi. Dolayisiyla, insanlarin bu kadar kotu ahlakli olmasindan Allah'i sorumlu tutmak gerekir. Insan kotuluk yapmak ya da Allah'a tecavuz etmek gucune sahipse, bundan su sonucu cikarmak zorundayiz: Allah tecavuze ugramak istedi; insani yapan Allah, kotulugun insan eliyle yapilmasi kararini verdi. Boyle olmasaydi, insan, varliginin kaynagi olan etkene aykiri bir eser olurdu.

- - - - - - - - - - - - -
Milliyetci, kendi tarafinca girisilen katliama karsi cikmamakla kalmaz, ayrica bunlari hic duymamak gibi muthis bir yetenege de sahiptir.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Ister Yahudi, ister Hiristiyan, ister Turk olsun butun ulusal kilise kurumlari, bana insanlari korkutmak ve kolelestirmek, gucu ve menfaati tekeline almak icin kurulan insan icadindan baska bir sey olarak gorunmuyor.
INGERSOLL,ROBERT G. (1833-1899) ABD'li hukukcu ve hatip.

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder