10 Eylül 2019 Salı

"ÇÖZÜM SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNDE"


================================

"ÇÖZÜM SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNDE"

27.08.2019 08:14

Emekkli Tümgeneral Yavuz "ABD'nin kurmak istediği yapıyı ve hedeflerini bu saatten sonra zor engelleriz gibi görünüyor"

Fatih ERBOZ / Ankara

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz ABD'nin çabasının Suriye'nin kuzeyinde bir yapı oluşturmak olduğunun göründüğünü belirterek "Türkiye'nin gerçek anlamda çıkış yolu Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamak yolunda adımlar atmak. Başka çıkış yolu yok" dedi.

Yavuz şunları kaydetti: anlıurfa'da kurulan müşterek harekat merkezinin adına biz müşterek harekat merkezi diyoruz ama ABD'liler bunun adına koordinasyon merkezi diyor. Bu nedenle o yapıyı kuracaklar. Bunu da Türkiye'ye kurdurtmak çabası peşindeler. ABD'nin kurmak istediği yapıyı ve hedeflerini bu saatten sonra da zor engelleriz gibi görünüyor. Bunun nedeni ise iktidar artık iyice ABD'ye meyil etti. Bunun dışında Türkiye ABD'siz yapamıyor ABD de Türkiyesiz yapamıyor karşılıklı anlaştılar. Beraber yürüyecekler. " Bölgede bir de Rusya gerçeği olduğunu ifade eden Yavuz oradan bir kopuş başlayacak gibi göründüğünü İdlib'de yaşananların da bununla bağlantılı olduğunu aktardı. Yavuz dlib'de de yaşananlar açık. Durum iyi değil gördüğüm kadarıyla. İyi değil derken bunun boyutu şu; Türkiye'nin ana fikri bunu tabi sezgisel olarak olup bitene bakarak da söylüyorum artık Suriye parçalandı toprak bütünlüğü bundan sonra sağlanmaz. PYD'nin kurulmasına rıza gösterelim. Bunun karşılığında sınır boyunca bir bandı elimizde tutalım. Böyle anlaşılıyor. Türkiye bu bandı kontrol edebilecek mi? Esas mesele bu. Hep günü kurtarmaya yönelik politikalar var. Bugünü kurtarıyorlar. Benim görüşüm bu yönde ama inşallah yanılırım diyorum" diye konuştu.

Suriye'de bir toprak parçasının ele geçirilse bile ne yapılacağının belli olmadığını dile getiren Yavuz şöyle devam etti: "Kürtleri Sünni Arapları himayenize alacaksınız diyelim. Suriye'nin hamlesi de bundan sonra mücadeleye devam etmek. Başka çaresi yok. O bölge elden çıkarsa enerji kaynaklarının yüzde 80'i o bölgede. Elektriği suyu petrol doğal gaz orada. Bu nedenle bunları kaybetmek istemeyecek ve savaşacak. Nehrin güneyini de ABD vermek isteyebilir ama vermeyebilir o bölge olmasa da olur. Yukarıdaki bölgeyi garanti altına aldıktan sonra Rakka'yı almaması çok bir anlam ifade etmez gibi duruyor. Fırat'ın doğusu ve kuzeyini ele geçirdikten sonra bir anlamda istediğini alacaktır. Menbiç bu noktada santrallerle ilgili. O nedenle bırakmıyor. Diyelim ki yine bıraktılar Fırat'ın doğusu ve kuzeyi yeter. Kuzey Irak'ta arkasından gelirse referandum bir laf var ya ayıkla pirincin taşını ondan sonra. Bütün bunları iki bölgenin birleşmesi için yapıyorlar. Daha önce Kuzey Irak'ta yapılan referandumu da Suriye'yi hazırlamadığı için sessiz kaldı fazla desteklemedi. "

Kaynak Yeniçağ: özüm Suriye'nin toprak bütünlüğünde"

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/cozum-suriyenin-toprak-butunlugunde-246797h.htm

================================

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Dunyada hersey icin medeniyet icin hayat icin basari icin en hakiki mursit bilimdir fendir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

141. RUHBAN HEYETININ USTUN IHTIRASLARI VE CINAYETLERI

Ruhban heyeti, sozde Allahlarinin ve dinin yardimiyladir ki, ihtiraslarini tatmin etmisler ve cinayetlerini islemislerdir. Din imamlari, Allah'larindan, korkunc, kararsiz, degisken bir zorba yapmaya buyuk bir ozen gostermislerdir. Bu sekilde, degisebilecek cikarlarina Allah'in uygun olmasi, kendi cikarlari gibi, Allah'in da gerekli zaman ve duruma gore "degisken" olmasi gerekiyordu.

Hoppaliktan ve arabozuculuktan arinmis, adil ve iyi bir Allah, hep temiz bir adamin, ya da ilgisiz bir hukumdarin niteligine sahip olan bir Allah, din adamlarinin isine hic yaramazdi. Allah'larinin karsisinda herkesin titremesi, rahipler icin, hocalar icin, hahamlar icin yararlidir. Allah, korkunc olmalidir, ta ki, korkularindan kurtulmak ve rahatlamak icin, halk, kendilerinin araciliklarina, sefaatlerine basvursun. Eger Allah'a, kahhar (yok edici), sedidulikap (azap ve eziyet verici) sifatlari verilmemis olsaydi, kimse hocalardan dua istemezdi, kimse "Sefaat ya Resulallah!" diye bar bar bagirmazdi. Kimse dunyanin her yerinden "Kudusu Serif"e, "Mekkei Mukerreme"ye, "Medinei Munevvere"ye ve Papa'nin pabucunu opmek icin "Roma"ya gitmezdi.

Papazlar, hocalar, hahamlar, halkin sirtindan gecinerek semizlenmezdi. Kimse kendi "vale do sambr"inin gozunde bir kahraman degildir.

Rahipleri tarafindan, baskalarini fazlasiyla korkutacak bicimde giydirilen bir Allah'in, rahiplere ender olarak korku vermesine ya da bunlarin yaratilislari, hatta hareketleri uzerinde ancak cok az etkide bulunmasina sasilmaz. Dolayisiyla butun ulkelerde bunlarin cok duzenli olarak hareket ettiklerini goruruz. Allah'larinin san ve serefi bahanesiyle, her yerde milletlerinin kanlarini emerler, ruhlarini asagilarlar, sanayi ve ticareti gevseklige ugratirlar, nifak sacarlar. Acgozluluk ve cekememezlik, hep, ruhban heyetinin ustun ihtiraslari olmustur. Her yerde, rahipler, hukumdarlarin ve yasalarin ustune cikar. Her yerde, gururunu, acgozlulugunu, guc ve kudretini zorbaca ve oc alircasina kullanirlar. Cikarlarindan baska bir seyle ilgilenmedikleri gorulur. Her yerde, kefaretleri, kurbanlari, esrarengiz ibadet yerlerini ve hareketleri, sozun kisasi, kendisi icin kazancli olan uydurma ve yakistirma seyleri, yararli ve toplumsal erdemlerin yerine ikame ederler.

Ruhlari tasfiye etmek ve Allah'i milletlere uydurmak icin, her ulkede tanrilarin gostericilerinin icat ettigi gulunc ibadet yerleri ve "merhamet dagitan" araclari karsisinda zihin karisikliga ugramistir, dusunce yasaklanmistir.

Burada Allah'in iyiligini kazanmak icin, bir cocugun sunnet derisinin bir kismi kesilir. Orada, henuz yapmadigi gunahlardan temizlenmesi icin, cocugun basina su dokulur. Baska bir yerde, cocuga, sulari butun pislikleri yok etme kudretine sahip bir irmaga dalmasi soylenir. Baska bir yerde, kullanilmasi semavi gazabi kiskirtacak olan bazi besinler yasaklanir. Baska ulkelerde, gunah isleyen insana, kendisinden daha gunahkar olan bir rahibe zaman zaman gidip itirafta bulunmasi emredilir, vb. vb. vb.

- - - - - - - - - - - - -
Baglilik, dusunmemek demektir, dusunmeye gerek duymamak demektir.
Baglilik bilincsizliktir.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Isa bugun yasamis olsaydi, yapmayacagi tek bir sey vardi Hiristiyan olmak.

Insan, dinsel bir hayvandir.
Gercek bir dine ?aslinda birkac dine? sahip tek hayvan odur.
Komsusunu kendisiymis gibi seven, ama onun dini dogru olan din degilse bogazini kesen tek hayvandir.
Kardesinin mutluluga ve cennete giden yolunu duzeltmek icin elinden gelen her seyi yaparak butun dunyayi bir mezarliga cevirmistir.
TWAIN,MARK (Samuel Langhorne Clemens) (1835-1910) ABD'li yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder