10 Eylül 2019 Salı

PELİN AYKIN : STEPHEN HAWKİNG’İN İNSANLIĞIN GELECEĞİYLE İLGİLİ 4 İLGİNÇ TEORİSİ



================================

PELİN AYKIN : STEPHEN HAWKİNG'İN İNSANLIĞIN GELECEĞİYLE İLGİLİ 4 İLGİNÇ TEORİSİ

İngiliz bilim insanı Stephen Hawking fizik evrenbilim ve matematik alanında dünyanın en önemli kişilerinden biriydi. 21 yaşından 2018'de ölümüne kadar ALS hastalığıyla savaştı. Tekerlekli sandalyede hayatına devam eden Hawking sesini yitirdiği için konuşamıyordu. Yazıları sese dönüştürebilen bir bilgisayar aracılığıyla görüşlerini ifade edebilen Hawking Einstein'dan sonra yaşayan en önemli bilim insanı olarak görüldü. Ölümünden sonra da kitapları karadelik gibi evrenin sırlarıyla ilgili keşifleri dünyanın en önemli bilgi kaynakları olarak kabul ediliyor. Hawking ölümüne dek gelecekle ilgili pek çok teoride bulundu. Dünyanın ve insanlığın gidişatıyla ilgili düşünceleri her zaman çok konuşuldu. İşte Hawking'in insanlığın geleceği hakkındaki 4 ilginç teorisi…

1. Genetik Mühendisliğin Gelişmesi İnsanlığın Sonunu Getirecek

Hawking'e göre insanlık 21'inci yüzyılda genetik mühendislikte çok ilerleyecek ve ortaya genetiğiyle oynanmış süper insanlar çıkacak. Zenginler genetik mühendislikten faydalanma hırsından vazgeçmeyecek. Bunun sonucunda uzun ömürlü sağlıklı süper insan olarak adlandırılan yeni bir ırk ortaya çıkacak. Hawking bu tahminini şöyle ifade etmişti: "Bu tür insanlar ortaya çıktığında geliştirilmemiş insanlarla ilgili önemli siyasi sorunlar olacak. Sıradan insanların soyu tükenecek ya da önemsiz hale gelecekler. Onlar yerine kendi kendilerini tasarlayan bir ırk olacak. İnsan ırkı kendilerini yeniden tasarlayabilirse muhtemelen yayılacaklar ve diğer gezegenlerle yıldızlarda kolonileşecekler. "

2. Robotlar İnsanlardan Üstün Olacak

Hawking Wired dergisine yaptığı açıklamada şöyle demişti: "Yapay zekanın tamamen insanların yerini almasından korkuyorum. İnsanlar bilgisayar virüsleri tasarlarsa birisi gelişen ve kendini kopyalayan bir yapay zeka tasarlayacak. Bu insanlardan üstün olan yeni bir yaşam biçimi olacak. "

3. Küresel Isınma Hakkındaki Çarpıcı Görüşü

Hawking BBC News'e küresel ısınmayı umursamayan insanlığın gelecekte yaşanacak bir dünya bulamayacağını haw göz göre göre devletlerin bu felaketi umursamadığını vurgulamıştı. ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkesini iklim değişikliği konusundaki Paris anlaşmasından çıkarma kararını eleştirmişti. Ünlü fizikçi "Küresel ısınmanın geri döndürülemez hale geldiği devrilme noktasına yakınız. Trump'ın hareketi Dünya'yı 250 derecelik sıcaklık ve sülfürik asit yağmurlarıyla birlikte Venüs gibi olmanın eşiğine getirebilir" demişti.

4. İnsanlığın Geleceği Uzayda Yaşam

Ünlü fizikçi insanlığın Dünya dışında yaşam olan gezegenleri bir an önce bulması gerektiğini belirtmişti. Ayrıca insan kolonilerinin diğer gezegenlerde yaşamaya başlaması gerektiğini savunan Hawking "Stephen Hawking: Yolculuk Yeni Dünya" adlı BBC belgeselinde şöyle konuşmuştu: "Her ne kadar bilinen bir yılda Dünya gezegeninde bir felaket gerçekleşmesi olasılığı oldukça düşük olsa da; bu gelecek 1.000 ya da 10.000 yılda bir kesinlik kazanır. İnsanlığın geleceği için uzayı incelemeye devam etmeliyiz. Hassas gezegenimizin ötesine kaçmadan bir 1.000 yıl daha hayatta kalabileceğimizi düşünmüyorum. "

https://www.kooplog.com/stephen-hawkingin-insanligin-gelecegiyle-ilgili-4-ilginc-teorisi/

================================




- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Milli egemenlik oyle bir nurdur ki onun karsisinda zincirler erir tac ve tahtlar batar mahvolur.
Milletlerin esirligi uzerine kurulmus muesseseler her tarafta yikilmaya mahkumdurlar.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

108. TANRILARIN TUMUNUN KAYNAGI VAHSETTIR. BUTUN DINLER DIPSIZ CEHALET, HURAFE, KAN DOKUCULUK ABIDELERIDIR VE YENI DINLER YENIDEN GENCLESMIS ESKI DELILIKLERDIR

Insanlar tarafindan ibadet edilen tanrilarin tumu vahset kokenlidir. Acik bicimde, ahmak kavimler tarafindan hayal edilmislerdir. Ya da korkutma, yildirma sayesinde, ibadet ettirilen seyleri gerektigi gibi incelemek icin ne cesareti ne yetenegi olan safdil ve kaba kavimlere, acgozlu ve kurnaz yasa yapicilari ve ilahlar tarafindan sunulmuslardir.

Zamanimizda, en uygar milletler tarafindan ibadet edildigini gordugumuz Allah'a yakindan bakilirsa, insan, bu Allah'in vahsi ozellikleri bulundugunu da teslim etmek zorunda kalir. Vahsi olmak kuvvetten baska hak tanimamaktir, en uc noktada zalim olmaktir; keyif ve arzularindan baska bir seye bagli olmamaktir; basiretsiz, tedbirsiz, muhakemesiz olmaktir. Ey kendilerini uygar sanan kavimler! Bol bol tutsuler yaktiginiz, dalkavukluk ettiginiz ve kavuk salladiginiz Allah'i bu igrenc yaratilista bulmuyor musunuz?

Tanrisalligin size yapilan tasvirleri, akil ve muhakemesini asla egitmemis olan insanin acik bicimde merhametsiz, kiskanc, intikamci ve kana susamis, hoppa, patavatsiz yaratilisindan alinmamis midir? Ey insanlar, bir ornek olarak, sevimli bir Tanri, olgunlukla dolu bir hukumdar gibi goz onune almaktan da cekinmedigimiz buyuk bir vahsiden baska bir seye tapinmiyorsunuz! Butun ulkelerin insanlarinin dini gorusleri, atalarinin bilgisizliklerinin, bonluklerinin, dehsetlerinin ve kana susamisliginin yasayan eski abideleridir.

Her vahsi, mucizelere istekli, bunu alabildigine icen ve hayalgucunu hareket ettirmeye yetenekli olan seyi asla dusunmeyen, muhakeme etmeyen, uzerine fikir uretmeyen bir cocuktur. Doganin yollari ve araclari hakkindaki bilgisizligi, kendisine harikulade gorunen seyi ruhlara, cinlere, buyulere atfettirir. Gozunde, rahipler buyuculerdir.

Bunlarda tumuyle tanrisal bir kudret oldugunu sanir. Onlarin huzurunda perisan olan muhakemesi sarsinti gecirir. Rahiplerin gaipten verdikleri haberler onun icin, tersini iddia etmek tehlikeli olan, yanilmaz ve kesin iradeler, hukumlerdir.

Din konusunda, insanlar, cogunlukla ilkel barbarliklarinda kalmislardir. Yeni dinler, yeniden tazelenen ya da yeni bir bicim altinda sunulan eski deliliklerden baska bir sey degildir. Eger eski vahsiler daglara, irmaklara, yilanlara, her turden puta taptilarsa, Misir bilginleri timsahlara, farelere, soganlara bagliliklarini sundularsa, kendilerini onlardan daha akilli sanan kavimlerin, son derece saygiyla ekmege, rahiplerinin buyuleriyle icine Allah'in indigini hayal ettikleri ekmege taptiklarini gormuyor musunuz? Allah-ekmek bu konuda kavrayisi en vahsi milletler kadar olan, pek akli basinda olmayan bircok Hiristiyan milletin putu, fetisi degil midir?

- - - - - - - - - - - - -
Baglilik, dusunmemek demektir, dusunmeye gerek duymamak demektir.
Baglilik, bilincsizliktir.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Tanri'nin, babalarin gunahlarinin hesabini cocuklarindan soracagini soyleyen ifadesi, ahlaki adaletin her ilkesine aykiridir.

PAINE,THOMAS (1737-1809) Ingiltere dogumlu ABD'li siyaset felsefecisi.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder