13 Mayıs 2021 Perşembe

AYTUNÇ ERKİN : SEDAT PEKER: TAKİPSİZLİK HALUK KIRCI: TAKİPSİZLİK İLKER BAŞBUĞ: 3 YIL HAPİS

AYTUNÇ ERKİN : SEDAT PEKER: TAKİPSİZLİK HALUK KIRCI: TAKİPSİZLİK İLKER BAŞBUĞ: 3 YIL HAPİS

7 Mayıs 2021

Türk Ceza Kanunu Madde 216- (1): "… Halkın sosyal sınıf ırk din mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır…"

Şimdi iki yıl öncesine dönelim.

Tarih 3 Şubat 2019

Sedat Peker Ataşehir'de bir açılışta konuştu: "Silah iyi insanların elinde olduğu zaman bir sigortadır güvencedir. Bu sebeple imkanı olan kardeşlerimiz mutlaka ruhsatlı silahlar alsınlar. Mutlaka av tüfekleri alsınlar mutlaka hazırlıklı olsunlar kardeşlerim. Biz kötüye hazır olalım da iyi gelirse amenna… Bir de bize diyorlar ki siz kimsiniz. Neden konuşuyorsunuz diyorlar kardeşlerim. Onlar bizim kim olduğumuzu bilmiyorlarsa ben söyleyeyim müsaadenizle. Biz bu vatanın delileriyiz kardeşlerim. Yetmedi biz bu vatanın fedaileriyiz kardeşlerim. Bu vatanda herkes sussa da biz konuşacağız…"

Tarih 5 Şubat 2019

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Peker hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu: "… 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 160. maddesi uyarınca işin gerçeği araştırılıp yasal gereğine tevessül etmek amacıyla şüpheli hakkında 'Suç İşlemeye Tahrik ve Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etme' suçlarından soruşturma başlatılmıştır. "

Sedat Peker

Tarih 8 Şubat 2019Sedat Peker 8 Şubat 2019 tarihinde İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na gelerek soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi.

Tarih 1 Ağustos 2019İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmasını tamamladı ve Peker hakkında takipsizlik kararı verdi. Kararda "Silahlanma çağrısının ruhsatlı silah vurgusu şeklinde yapılmış olması ve bunun tüm vatandaşlar için yasal bir hak olması nedeniyle" gerekçe gösterilerek "Suç işlemeye tahrik etmek" suçunun unsurlarının oluşmadığı iddia edildi.

Bitmedi…

"KATLİAM DEĞİL İNTİKAM"

Tarih 23 Temmuz 2020Ankara Bahçelievler'de 1978 yılında 7 Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi gencin öldürülmesi olayının faillerinden Haluk Kırcı Haber Global'de Jülide Ateş'in sunduğu "40 Soruda" programına katıldı. Kırcı Bahçelievler katliamının katliam değil "intikam" olduğunu söyledi "Katliam katliam denilip geçiliyor. Sanki başka katliam olmadı Türkiye'de. Hep Bahçelievler ön plana çıkarıldı. İstanbul'da 1 Mayıs Mahallesi'nde 5 işçi ülkücü diye öldürüldü. Adana'da 5 tane ülkücü öğretmen öldürüldü. Bahçelievler katliam değildir biz öldürülen arkadaşlarımızın intikamı için oraya gittik" ifadelerini kullanmıştı.

Sonra… Kemal Türkler Eğitim ve Kültür Vakfı ve Türkiye İşçi Partisi tarafından Kırcı hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunda Haluk Kırcı'nın sarf ettiği sözlerle "Suçu ve suçluyu övme" "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçlarının işlediği belirtilerek cezalandırılması talep edildi.

Tarih 28 Eylül 2020İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Kararda "Şüphelinin işlenen bir suçu ya da işlediği suç nedeniyle bir kişiyi övücü yüceltici sempatikleştirici nitelikte bulunmayıp kendi değer yargısını açıkladığı"na ve Haluk Kırcı hakkında kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi.

İLKER BAŞBUĞ: YORUMSUZ

Tarih 5 Mayıs 2021 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında "Türkiye Cumhuriyeti'nde Güç Odaklarının Mücadelesi" serisinin üçüncü kitabına ilişkin 4 Ocak'ta Cumhuriyet Gazetesi'ne yaptığı söyleşide kullandığı sözler nedeniyle yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan bir paragraflık iddianamede İlker Başbuğ "şüpheli" sıfatıyla yer aldı. İddianamede İlker Başbuğ'un 4 Ocak 2021'de yaptığı açıklamada "Eğer Menderes 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir'de erken seçim tarihini açıklasaydı 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi. Çünkü erken seçim kararı alınmış bir hükümete karşı bir askeri darbenin gerçekleştirilmesi açıkça milletin siyasi idaresine de vurulacak bir darbe olurdu" ifadelerini kullandığı kaydedildi. Başbuğ'un söyleşisinde "darbe" imasında bulunduğu bu şekilde "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama" suçunu işlediği öne sürüldü.

SONUÇ: Dün Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'u aradım. Bir paragraftan oluşan iddianameyi sordum. Önce güldü ve ardından tek kelimeyle yanıt verdi: "YORUMSUZ!" Sonra da Başbuğ şu cümleyi kurdu: "Kendi adıma değil ülkem adına üzülüyorum. "

https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/aytunc-erkin/sedat-peker-takipsizlik-haluk-kirci-takipsizlik-ilker-basbug-3-yil-hapis-6417521/

 

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Okul sayesinde okulun verecegi ilim ve fen sayesindedir ki Turk milleti Turk sanati Turk iktisadiyati Turk siir ve edebiyati butun guzellikleriyle gelisir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

136. KAVIMLERE ZARAR VERDIKLERINDE ALLAH'TAN BASKA KORKACAKLARI OLMADIGINA KRALLARI INANDIRMANIN KOTULUGU HAKKINDA

Savsak, acgozlu ve kotu ahlakli hukumdarlar, insanlarin felaketlerinin gercek nedenleridir. Surup giden yararsiz ve haksiz savaslar, yeryuzunu insansizlastirir, halksiz birakir. Acgozlu ve zorba hukumetler, doganin insana sundugu zenginlikleri yok eder. Saraylarin ve mabeyinlerin ackurtlugu tarima durgunluk verir, sanayiyi sondurur; kitlik, yokluk, bulasici hastaliklar, yoksulluklar dogurur. Allah, kavimlerin eylemlerine karsi ne acimasizdir ne de uygun; hemen her zaman tasyurekli olan, ancak kavimlerin magrur baskanlaridir.

Uyruklarina zarar verip refah ve mutluluklarini ihmal ettiklerinde, Allah'tan baska korkacaklari olmadigina hukumdarlari ikna etmek, saglam bir siyasettir ve hukumdarlarin ahlaki icin kotudur. Ey hukumdarlar! Kotuluk yaptiginizda ilahlara degil, kendi halkiniza tecavuzde bulunursunuz; adaletsiz hukumet ettiginizde halka ve dogrudan kendinize kotuluk yaparsiniz.

Tarihte, dindar zorbalardan daha bol bir sey gorulmez. Yine tarihte, haktan yana, gozeten, aydin hukumdarlardan daha ender hicbir sey yoktur. Bir mutlak hukumdar, sofu ve dininin gorevlerini yerine getirmede esirce durust, rahiplerine karsi cok uysal ve comert olabilir ve ayni zamanda hukumeti yonetecek erdem ve zekadan tumuyle yoksun olabilir. Din, hukumdarlar icin, kavimleri daha saglam bir sekilde boyunduruk altinda tutmanin ozel bir aracindan baska bir sey degildir.

Dini ahlakin dilber ilkelerine uyan bir zorba, uzun suren saltanatinda uyrugunu ezmekten, emeklerinin urunlerini elinden almaktan doymayan ve onlari hirsina kurban etmekten baska bir sey yapmayan bir zalim olabilir. Baskasinin ulkesini zorla alan, bazi milletleri yediden yetmise bogazlatan, butun hayati boyunca insan turunun kilici kesilen bir fatih olabilir. Boyle bir zorba, sanir ki, bu kadar cinayetin ve dunyaya yaptigi kotulugun kefareti olarak, en korkunc acilar veren bir soyguncuyu bile cok hafif bir sekilde cezalandirarak onu avutma, bagislama ve gonlunu alma yetkisine sahip olan bir rahibin ayaklari onunde aglamakla vicdanini rahatlatabilir.
- - - - - - - - - - - - -
Yalniz bugunku hayatin aci ve yoksul oldugunu, ac kaldiklarini, soguktan usuduklerini, uyuduklari zamanin disinda boyuna calistiklarini biliyorlardi.
Fakat suphesiz gecmis gunler daha kotuydu.
Boyle olduguna inanmak onlari memnun ediyordu

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Tanri'yi sevenler kendi turdesleriyle her zaman dost olmayabilir.

INGERSOLL,ROBERT G. (1833-1899) ABD'li hukukcu ve hatip.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 73 Sorusturulmasi ve kovusturulmasi sikayete bagli suclar1

1) Sorusturulmasi ve kovusturulmasi sikayete bagli olan suc hakkinda yetkili kimse alti ay icinde sikayette bulunmadigi takdirde sorusturma ve kovusturma yapilamaz.
2) Zamanasimi suresini gecmemek kosuluyla bu sure sikayet hakki olan kisinin fiili ve failin kim oldugunu bildigi veya ogrendigi gunden baslar.
3) Sikayet hakki olan birkac kisiden birisi alti aylik sureyi gecirirse bundan dolayi digerlerinin haklari dusmez.
4) Kovusturma yapilabilmesi sikayete bagli suclarda kanunda aksi yazili olmadikca suctan zarar goren kisinin vazgecmesi davayi dusurur ve hukmun kesinlesmesinden sonraki vazgecme cezanin infazina engel olmaz.
5) Istirak halinde suc islemis saniklardan biri hakkindaki sikayetten vazgecme digerlerini de kapsar.
6) Kanunda aksi yazili olmadikca vazgecme onu kabul etmeyen sanigi etkilemez.
7) Kamu davasinin dusmesi suctan zarar goren kisinin sikayetten vazgecmis olmasindan ileri gelmis ve vazgectigi sirada sahsi haklarindan da vazgectigini ayrica aciklamis ise artik hukuk mahkemesinde de dava acamaz.
8) Mulga 6 12 2006 – 5560 45 md.



- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder