10 Mayıs 2021 Pazartesi

MB’Yİ REZERVLERİ İLE OYNAYARAK HEDGE FONA ÇEVİRDİLER

Dolara bağımlı Hazine Bonolarını da tüketmişler,
En az 60 milyar dolar.
Tam bir yağma.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

MB'Yİ REZERVLERİ İLE OYNAYARAK HEDGE FONA ÇEVİRDİLER

Döviz rezervleri eriyince altınların satılmaya başlandığını kaydeden Ekonomist Uğur Gürses Temmuz 2020'den Şubat 2021'e kadar 159 ton altın satıldığını söyledi. Gürses "Merkez Bankası döviz ve altın rezervleriyle oynanarak bir hedge fona çevrildi" dedi.

Mehtap ÖZCAN ERTÜRK

Güncellenme: 07:00 08/05/2021

CHP'den Merkez Bankası için kanun teklifiCHP'den Merkez Bankası için kanun teklifi

Murat Muratoğlu Sözcü TV'de ekonomiyi yorumladıMurat Muratoğlu Sözcü TV'de ekonomiyi yorumladı

Piyasalarda kafalar karışıkPiyasalarda kafalar karışık

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu 23 Nisan'da üç ayrı TV'nin ortak yayınında "Şu an 720 ton altın var küsuratını unuttum" sözleri TCMB'nin altınlarını da gündeme getirdi. Dünya Altın Konseyi'nin nisan verileri ile Kavcıoğlu'nun açıkladığı rezerv birbirini tutmayınca; 159 ton altının kayıp olduğu iddiaları ortaya atıldı. TCMB'nin rezervlerinin şeffaf olmayan bir şekilde satışını uzun süredir gündeme getiren ekonomist Uğur Gürses bloğunda bu hesabın baştan ayağa yanlış olduğunu anlatan bir analiz paylaştı.

Uğur Gürses

159 TON ALTIN SATILDI

Gürses analizinde "159 ton kayıp altın" diye bir durumun söz konusu olmadığını verilerle de ortaya koydu. Ancak bu yazının esas konusunu Gürses'in analizinin devamında dikkat çektiği başka bir '159 ton altın hesabı' oluşturuyor.

Gürses'in 'sayısal bir tesadüf' olarak ifade ettiği "kayıp 159 ton altınla" ilgisi olmayan hesabı TCMB'nin altın miktarının seyrine dikkat çekiyor. TCMB'nin 116 ton olan altın rezervinin 2017'den itibaren arttırdığına işaret eden Gürses Temmuz 2020'de bu rakamın 469 tona çıktıktan sonra Şubat 2021'e kadar satış süreci yaşandığına dikkat çekti. Analize göre TCMB'nin Şubat 2021'de mülkiyetindeki altın 159 ton azalarak 310 tona geriledi.

TCMB'nin yanlış ekonomi politikasına oluk oluk döviz rezervi satılarak harcandığı için 159 ton altını satma gereği duyduğunu söyleyen Gürses döviz rezervleri eriyince altınların satılmaya başlandığını belirtti. "Hem suyunu çeken nakit dövizi yerine koymak için altınlar satıldı hem de altınların değer kazancı bilanço kârına çevrilmiş oldu. Bu da Hazine'ye aktarıldı" diyen Gürses "TCMB'nin döviz ve altın rezervleriyle bu şekilde oynanarak bir hedge fona çevrildi" ifadelerini kullandı.

ZARRAB SONRASI 'BLOKE' RİSKİ ALTINA YÖNELTTİZARRAB SONRASI 'BLOKE' RİSKİ ALTINA YÖNELTTİ

Uzun yıllar boyunca 116 ton altın rezervi tutan Merkez Bankası'nın 2017'den itibaren altın rezervlerini arttırmaya başladığına işaret eden Uğur Gürses İran ambargosu bağlantılı altın sevkiyatı yapan Reza Zarrab'ın ABD'ye girerken yakalanması ile olası bir yaptırım ya da cezaya karşı önlem olarak Merkez Bankası'nın döviz varlıklarının azaltılarak altına çevrildiğini ve Türkiye'ye getirildiğini kaydetti.

https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/mbyi-rezervleri-ile-oynayarak-hedge-fona-cevirdiler-6419720/

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Milli mucadelelere sahs hirs degil milli ideal milli onur sebep olmustur.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

178. ILAHLARIN GOSTERICILERI, AKLIN ELCISI VE OZGURLUGUN SAVUNUCUSU OLSALARDI, NE KADAR KUDRET VE SAYGIYA MAZHAR OLURLARDI

Ilahlarin gostericileri (ruhani sinif), gelismesine hizmet etmeleri gereken insan aklina karsi kanli bir savas acarak, acik bir sekilde kendi cikarlari aleyhinde hareket ederler. Bos agiz kavgasi ve cekismelerle mesgul olacaklari yerde, gercekten yararli bilimlerle ugrasarak doganin, hukumetin ve ahlakin gercek ilkelerini arasalardi, erisecekleri iktidar ve saygi, en bilgili insanlar uzerine hakimiyetleri, halkin onlara karsi gonul borcu ne kadar buyuk olurdu! Zamanini kamu yararina hasreden, dusunce icin, hem hukumdarlarin hem uyrugun ruhlarini aydinlatmak icin kullanan bir zumrenin servet ve sayginligina karsi cikmak cesaretini kim gosterebilirdi?

Ey rahipler! Ey ilahiyatcitar! Ham hayallerinizi, anlasilmaz yargilarinizi, igrenc cekismelerinizi artik birakiniz! Ancak milletlerin cocukluk donemlerinde size yararli olabilmis olan bu hayalleri ve hayaletleri, hayal uykusu vadisine surunuz. Sozun kisasi, akil ve insafa layik bir tavir ve davranis aliniz. Karsitlariniza kahir ve baski cani calacaginiza; kavimler arasindaki ahmakca mucadeleleri surdureceginize; onlara yararsiz ve bagnaz erdemler vazedeceginize; bize, insani ve toplumsal bir ahlak vazediniz! Bize, gercekten dunyaya yararli erdemler vazediniz. Akil ve muhakemenin elcisi, milletlerin vicdan isigi, ozgurlugun savunucusu, suistimallerin iyilestiricisi, gercegin dostu olunuz! Biz de sizi kutsariz, severiz; herkes, vatandaslarinizin gonullerindeki hukum ve nufuzunuzu temin eder.
- - - - - - - - - - - - -
Peki, bu durum, Doganin bir yasasi midir?
Ulkemiz, topraklarinda yasayanlara duzgun bir hayat sunamayacak kadar yoksul mudur?
Hayir, yoldaslar, asla!
Ingiltere topraklari bereketlidir, havasi suyu iyidir yurdumuz, bugun bu ulkede yasayan hayvanlardan cok daha fazla bol yiyecek saglayabilir.

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Butun dinler aynidir Temelde hepsi suctur, yalnizca tatil gunleri farklidir.

LADMAN,CATHY (1955) ABD'li komedyen.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 178 Isaret ve engel koymama

1) Herkesin gelip gectigi yerlerde yapilmakta olan islerden veya birakilan esyadan dogan tehlikeyi onlemek icin gerekli isaret veya engelleri koymayan konulmus olan isaret veya engelleri kaldiran ya da bunlarin yerini degistiren kisi iki aydan alti aya kadar hapis veya adli para cezasi ile cezalandirilir.


- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder