14 Mayıs 2021 Cuma

MEĞER BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASI ANDIMIZMIŞ!


MEĞER BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASI ANDIMIZMIŞ!

Dönemin ünlü "açılım"cılarından Ahmet Taşgetiren "Cumhuriyet'in 100'üncü yılına gelirken çözemediğimiz Kürt sorunu var ya… Andımız konusu o sorunda yeni bir kaşıma niteliği taşıyor" dedi.

18 Mart 2021

Ahmet Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren Danıştay'ın Andımız kararına ilişkin olarak "Bakıyor musunuz Andımız gündeme geldiğinden beri siyaset ne hale geldi? 'Andımız'a göre yepyeni dağılmalar yepyeni ittifaklar oluşmuş durumda" ifadelerini kullandı.

Andımız'ı şeytanlaştıran Taşgetiren'in yazısının satır başları şöyle:

"Türkiye neden "çözüm süreci" diye bir noktaya geldi bunun muhasebesi hiç mi yapılmaz?

Andımız üzerinden Kürt çocuklara -farklı etnik aidiyette- çocuklara Türklük bilinci aşılamak…

Andımız üzerinden Türk çocukların Türklük bilincini pekiştirmek…

Her sabah böyle bir metin tekrarlatmak çocuklara…

Bir kere "Nasıl başarılı olduk mu bunu yıllarca okutarak çocuklara?" diye sormak lazım...

(...)

HDP'nin şeytanlaştırılmasının Kürtler arasında nasıl bir travma meydana getirdiği yetmiyormuş gibi yeniden "Ne mutlu Türküm diyene" dedirtmek ne bileyim belki Diyarbakır dağlarına yeniden "Ne mutlu Türküm diyene" yazdırarak tüm Diyarbakırlıları "Türklük bilinci" ile donatmak…

1994'te Leyla Zana Meclis Kürsüsünden Kürtçe yemin ettiği için yaka paça indirildiğinde Orhan Doğan Meclis'ten alınıp boynuna basılarak polis otosuna bindirildiğinde "Bu işler Diyarbakır kahvehanelerinde nasıl okunur hiç düşündünüz mü?" diye yazmıştım.

(...)

Bakıyor musunuz Andımız gündeme geldiğinden beri siyaset ne hale geldi?

Andımıza göre yepyeni dağılmalar yepyeni ittifaklar oluşmuş durumda.

MHP Cumhur İttifakı'nın oy kıskacı içinde Ak Parti'yi kendine benzetti şimdi bir de Andımızın oluşturduğu tansiyon içinde geçmişteki her yönelişten tornistan durumuna getirirse alın size nur topu gibi bir siyasi matematik karmaşası derim ben.

Andımızla ilgili bütün tartışma aslında Ak Parti uygulamaları ve Erdoğan'ın sözleri üzerinde dönüyor. MHP sıkıştırıyor müttefikini.

Hani Cumhur İttifakı Millet İttifakı cenahını HDP ile ilişki yüzünden sıkıştırıyor ve dağıtma hesabı yapıyor ya şimdi roller değişmişe benziyor muhalefette birileri yi Parti sözcüleri ve Muharrem İnce gibi- Andımız üzerinden iktidar ortaklarını çözmeye çalışıyor. Hoş bu tartışmanın muhalefette de farklı tavır alışlar sebebiyle fay hatları oluşturması söz konusu...

Hani Cumhuriyet'in 100'üncü yılına gelirken çözemediğimiz Kürt sorunu var ya… Andımız konusu o sorunda yeni bir kaşıma niteliği taşıyor. "

https://www.veryansintv.com/meger-butun-kotuluklerin-anasi-andimizmis

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Okul sayesinde okulun verecegi ilim ve fen sayesindedir ki Turk milleti Turk sanati Turk iktisadiyati Turk siir ve edebiyati butun guzellikleriyle gelisir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

136. KAVIMLERE ZARAR VERDIKLERINDE ALLAH'TAN BASKA KORKACAKLARI OLMADIGINA KRALLARI INANDIRMANIN KOTULUGU HAKKINDA

Savsak, acgozlu ve kotu ahlakli hukumdarlar, insanlarin felaketlerinin gercek nedenleridir. Surup giden yararsiz ve haksiz savaslar, yeryuzunu insansizlastirir, halksiz birakir. Acgozlu ve zorba hukumetler, doganin insana sundugu zenginlikleri yok eder. Saraylarin ve mabeyinlerin ackurtlugu tarima durgunluk verir, sanayiyi sondurur; kitlik, yokluk, bulasici hastaliklar, yoksulluklar dogurur. Allah, kavimlerin eylemlerine karsi ne acimasizdir ne de uygun; hemen her zaman tasyurekli olan, ancak kavimlerin magrur baskanlaridir.

Uyruklarina zarar verip refah ve mutluluklarini ihmal ettiklerinde, Allah'tan baska korkacaklari olmadigina hukumdarlari ikna etmek, saglam bir siyasettir ve hukumdarlarin ahlaki icin kotudur. Ey hukumdarlar! Kotuluk yaptiginizda ilahlara degil, kendi halkiniza tecavuzde bulunursunuz; adaletsiz hukumet ettiginizde halka ve dogrudan kendinize kotuluk yaparsiniz.

Tarihte, dindar zorbalardan daha bol bir sey gorulmez. Yine tarihte, haktan yana, gozeten, aydin hukumdarlardan daha ender hicbir sey yoktur. Bir mutlak hukumdar, sofu ve dininin gorevlerini yerine getirmede esirce durust, rahiplerine karsi cok uysal ve comert olabilir ve ayni zamanda hukumeti yonetecek erdem ve zekadan tumuyle yoksun olabilir. Din, hukumdarlar icin, kavimleri daha saglam bir sekilde boyunduruk altinda tutmanin ozel bir aracindan baska bir sey degildir.

Dini ahlakin dilber ilkelerine uyan bir zorba, uzun suren saltanatinda uyrugunu ezmekten, emeklerinin urunlerini elinden almaktan doymayan ve onlari hirsina kurban etmekten baska bir sey yapmayan bir zalim olabilir. Baskasinin ulkesini zorla alan, bazi milletleri yediden yetmise bogazlatan, butun hayati boyunca insan turunun kilici kesilen bir fatih olabilir. Boyle bir zorba, sanir ki, bu kadar cinayetin ve dunyaya yaptigi kotulugun kefareti olarak, en korkunc acilar veren bir soyguncuyu bile cok hafif bir sekilde cezalandirarak onu avutma, bagislama ve gonlunu alma yetkisine sahip olan bir rahibin ayaklari onunde aglamakla vicdanini rahatlatabilir.
- - - - - - - - - - - - -
Yalniz bugunku hayatin aci ve yoksul oldugunu, ac kaldiklarini, soguktan usuduklerini, uyuduklari zamanin disinda boyuna calistiklarini biliyorlardi.
Fakat suphesiz gecmis gunler daha kotuydu.
Boyle olduguna inanmak onlari memnun ediyordu

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Tanri'yi sevenler kendi turdesleriyle her zaman dost olmayabilir.

INGERSOLL,ROBERT G. (1833-1899) ABD'li hukukcu ve hatip.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 73 Sorusturulmasi ve kovusturulmasi sikayete bagli suclar1

1) Sorusturulmasi ve kovusturulmasi sikayete bagli olan suc hakkinda yetkili kimse alti ay icinde sikayette bulunmadigi takdirde sorusturma ve kovusturma yapilamaz.
2) Zamanasimi suresini gecmemek kosuluyla bu sure sikayet hakki olan kisinin fiili ve failin kim oldugunu bildigi veya ogrendigi gunden baslar.
3) Sikayet hakki olan birkac kisiden birisi alti aylik sureyi gecirirse bundan dolayi digerlerinin haklari dusmez.
4) Kovusturma yapilabilmesi sikayete bagli suclarda kanunda aksi yazili olmadikca suctan zarar goren kisinin vazgecmesi davayi dusurur ve hukmun kesinlesmesinden sonraki vazgecme cezanin infazina engel olmaz.
5) Istirak halinde suc islemis saniklardan biri hakkindaki sikayetten vazgecme digerlerini de kapsar.
6) Kanunda aksi yazili olmadikca vazgecme onu kabul etmeyen sanigi etkilemez.
7) Kamu davasinin dusmesi suctan zarar goren kisinin sikayetten vazgecmis olmasindan ileri gelmis ve vazgectigi sirada sahsi haklarindan da vazgectigini ayrica aciklamis ise artik hukuk mahkemesinde de dava acamaz.
8) Mulga 6 12 2006 – 5560 45 md.



- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder