7 Temmuz 2021 Çarşamba

MURAT MURATOĞLU : ENFLASYON YUVA YIKIYOR!

MURAT MURATOĞLU : ENFLASYON YUVA YIKIYOR!

6 Temmuz 2021

Enflasyon açıklandı. Klasik olarak DALGA MI GEÇİYORLAR YOKSA KAFA MI BULUYORLAR diye bir girizgâh yapmanın da anlamı kalmadı. Öylesine TADINI KAÇIRDILAR ki artık bulamıyorlar inananı…

Açıklanan enflasyon verilerine inanacağıma AKLIMDAN SAYI TUTARIM daha gerçekçi olur. Nitekim Metropoll şirketi bir araştırma yaptı açıklanan enflasyona inanan sayısı 100 KİŞİDE 6 saflık abidesi kaldı. YÜZDE 94 İNANMADIĞINI söyledi.

★★★

Enflasyonun gerçek olduğuna inanan o 6 kişiyi bulursanız Boğaz Köprüsü'nü bile "KELEPİR FİYATINA SATIYORUM" diye itelersiniz.

Aşının İngiltere'de Almanya'da paralı olduğuna da inanırlar. Dünya lideri olduğumuza da… Bu kadar rahat DOĞRULARI SÖYLEMEYEN bir yönetim varken GERÇEK ENFLASYONU mu açıklayacaklar?

★★★

Erdoğan "Merkez Bankası Başkanımızla görüştüm. Yani bizim bir defa FAİZLERİ DÜŞÜRMEMİZ şart onun için de yani TEMMUZ-AĞUSTOS buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın" demişti.

Sanıyorum şimdi bir kez daha görüşmesinin zamanı geldi. Açıklanan enflasyondan arındırılmış enflasyon rakamlarıyla bile ne TEMMUZ-AĞUSTOS gibi ne de EYLÜL EKİM gibi faiz falan düşürülemez.

★★★

Üretici fiyat endeksi dediğimiz ÜFE enflasyonu var. Üretim maliyetlerini sorgular… Son bir yılda resmi olarak YÜZDE 42.89 artığını hesaplamışlar.

Hele artan ELEKTRİK VE DOĞALGAZ MALİYETLERİ beraber katlanılmaz hale gelen artışlar tüketiciye yansımayacak mı? İSTATİSTİK KURUMU bunların ne kadarını saklayacak?

Faiz indirimi için enflasyonun düşmesi elzemdir… Bu zamların dolaylı etkilerle birlikte enflasyona toplam yükü 1 İLE 1.5 PUAN arasında… Bunu nasıl saklayacaksın bana anlatsana…

★★★

İstatistik Kurumu devir daim makinesi gibi. Son iki yılda bu 4'ÜNCÜ BAŞKANSahi diğerleri neyi yapamadı? Saray ne istiyorsa o rakamı çıkardı.

Sadece onlar mı? DÜR YARDIMCILARI BÖLÜM BAŞKANLARI Komple kovuldu yenileri geldi.

Enflasyondan geçtim… Bütün dünyada işsizlik patlamışken "TÜRKİYE'DE DÜŞTÜ" dersen gülünç olmakla kalmaz sabaha kadar dalga geçerler zekâ seviyeni sorgularlar.

Zira KULLAN-AT MODELİYLE güven gelmiyor işte…

★★★

Dolar artıkça enflasyon yükseliyor. Dolara bağlı bir enflasyon demek artmaması için kurları SU OLARAK düşük tutacaksın demek…

Kur düşük kalınca CARİ AÇIK artacak. Doların düşük kalması için FAİZLER artırılacak… Artırılmazsa dolar fırlayacak. ENFLASYON yükselecek… Döndük mü başa?

★★★

Daha ekonominin neden her geçen gün daha kötüye gittiğini dahi bilmiyorlar. NASIL KURTARACAKLAR? Yaşananlar bir sonuç… NEYİN SONUCU?

Tabii ki başkanlık sisteminin… Ağzınla kuş tutsan daha iyiye götüremezsin! Hangi denklemi kurarsan kur "GÜVEN" yoksa ulaşamazsın aradığına…

Hayat bazen karşınıza öyle MUCİZELER çıkarır ki bir anda bütün sıkıntılar geride kalır ya… Öyle bir şey olmayacak!

https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/murat-muratoglu/enflasyon-yuva-yikiyor-6523392/

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
0
- - - - - - - - - - - - -
Buradayiz cunku siradisi bir balik toplulugu, karada yasayan hayvanlarin ayaklarina donusecek ozel bir yuzgec anatomisine sahipti; cunku Dunya, buzul cagi boyunca asla tamamen donmadi; cunku Afrika'da bundan bir milyon yil once ortaya cikan kucuk ve narin bir tur, bugune kadar ne yapip edip canli kalmayi basardi.

Daha "yuce" bir yanit icin yanip tutusuyor olabiliriz, ama ne yazik ki yok.
GOULD,STEPHEN JAY (1941-2002) ABD'li paleontolog.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 37 Faillik

1) Sucun kanuni taniminda yer alan fiili birlikte gerceklestiren kisilerden her biri fail olarak sorumlu olur.
2) Sucun islenmesinde bir baskasini arac olarak kullanan kisi de fail olarak sorumlu tutulur. Kusur yetenegi olmayanlari sucun islenmesinde arac olarak kullanan kisinin cezasi ucte birden yarisina kadar artirilir.


- - - - - - - - - - - - -
Nefi

Bize kafir demis mufti efendi
Dutalim ben ana diyem Muselman
Varildikta yarin divan-i Hakk'a
Ikimiz de cikariz anda yalan.

- - - - - - - - - - - - -
0
- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder