22 Ağustos 2021 Pazar

Kadın ve çocuk mağdurlar hakkında.

  1. ÇOCUK İSTİSMARINDAN HAPSE GİRİP ŞARTLI ÇIKAN ERKEK, BİR ÇOCUĞU İSTİSMAR ETTİ! SERBEST BIRAKILDI
  2. FATMA YASAK'I ALIKOYAN ALPER TASALI SERBEST BIRAKILDI! 'KADES'E ULAŞTI AMA...'
  3. SOSYAL MEDYA BU YARDIM ÇIĞLIĞINI KONUŞUYOR: LÜTFEN SESİMİ DUYUN
  4. TACİZİ YÖNETİME ANLATTILAR, TACİZCİDEN ÖNCE İŞTEN ATILDILAR
  5. KUMA OLMAYI KABUL ETMEYEN AFGANLI KADINI BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ


Çok merak ediyorum, ne zaman Müslümanlar kadınların ve çocukların mağduriyetleri karşısında bir hassasiyet gösterecek?
Şimdi görünen şey şu:
Müslümanlar kadınlara eza cefa etmeyi hak ve mübah görüyorlar.
Müslümanlar çocuklara, hatta erkek çocuklara yapılan tecavüzleri normal kabul ediyorlar.
Lütfen hoplayıp zıplamayın.
Afganistan....
Hatırlayın.
Baçi Baca ya da ona benzer bişeydi.
Kurumsallaşmış çocuk homoseksüalitesi.

Kadınları evlere hapsettiksen sonra, alem, işret sofrasında yanında cilveli bir küçük arayan Arapları, OrtaDoğuluları düşünün.

Bu konuda ayetler var.
"Eyyy Oraj, onlarda de ki, Yüce Dei onları görmüyor mu?
Yarın değil, şimdi onlar için dünya üzerinde ne büyük acılar var."
Çocukları etmeyin ayeti 31/1

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  


=======================

ÇOCUK İSTİSMARINDAN HAPSE GİRİP ŞARTLI ÇIKAN ERKEK, BİR ÇOCUĞU İSTİSMAR ETTİ! SERBEST BIRAKILDI

İstanbul Maltepe'de çocuğa cinsel istismar suçundan hapse giren ve koronavirüs nedeniyle şartlı tahliye edilen Resul S. isimli erkek, yine bir çocuğu taciz etti. Resul S. serbest bırakıldı.

22 Ağustos 2021 12:05

MALTEPE'de Resul S., sokakta yanına gittiği 13 yaşındaki G.A.'nın sosyal medya hesabını öğrenerek takibe aldı, ardından da 10 lira verdi.

Eve giden G.A.'nın cebindeki 10 lirayı fark eden ve yaşananları öğrenen anne Özlem Karaman, oğlunun adına sosyal medyadan şüpheli Resul S. ile konuşmaya başladı.

Şüphelinin cinsel içerikli mesaj ve fotoğraflar göndermesi üzerine anne Karaman karakola giderek şikayetçi oldu. Yakalanan şüpheli mahkemeden serbest bırakılırken, karara tepki gösteren anne Karaman, "Hala buralarda. Aynı yerde yaşıyoruz adamla. Korkuyorum çünkü çocuğumu bırakıp işe gidiyorum. Her an karşısına tekrar çıkabilir. Daha büyük bir zarar mı görmemiz gerekiyor? Bir an önce içeri alınmasını istiyorum" dedi.

Olay, geçen nisan ayında Maltepe'de meydana geldi. İddiaya göre 40 yaşındaki Resul S., sokakta arkadaşıyla oynayan 13 yaşındaki G.A.'nın yanına yaklaşarak iletişim kurdu. Resul S., çocuğa ev adresini ve sosyal medya hesaplarını sordu, ardından da para verdi. Ev adresini söylemek istemeyen G.A. şüpheliye sosyal medya hesabını söyledi. Şüpheli Resul S., sosyal medyadan G.A.'yı takibe başladı. Eve giden G.A.'nın cebindeki parayı anne Özlem Karaman fark etti ve oğluna sorular sormaya başladı. G.A. da yaşananları annesine anlattı. Bunun üzerine Özlem Karaman, oğluna ait sosyal medya hesabından şüpheli ile mesajlaşmaya başladı. Oğlu adına konuşan Özlem Karaman, Resul S.'nin cinsel içerikli mesaj ve fotoğraflar göndermesi üzerine soluğu Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde aldı. Yazışma ve fotoğrafları polise gösteren anne Karaman, polis ekiplerinin isteği üzerine şüpheli ile buluşma ayarladı. Buluşma gününde polise yakalanacağını anlayan şüpheli Resul S. kaçmaya başladı. Bu sırada buluşma yerinde olan çocuğun anneannesi Yeter Karaman ise kaçmaya çalışan şüphelinin üzerine atlayarak yakaladı. Yaşanan kısa süreli boğuşmanın ardından şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

MAHKEMEDE SERBEST BIRAKILDIĞI ÖĞRENİLDİ

Daha önce de "Çocuğa taciz" suçundan hapis yattığı ortaya çıkan şüpheli Resul S.'nin sevk edildiği adliyede mahkemece serbest bırakıldığı ve hakkında dava açıldığı öğrenildi. Öte yandan şüpheli Resul S.'nin, 6 ay süreyle G.A.'nın bulunduğu konuta yaklaşmamasına ve iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine de karar verildi.

"KARAKOLDAN ÖĞRENDİĞİM KADARIYLA ÇOCUK TACİZİNDEN İÇERİ ALINMIŞ BİRİ."

G.A.'nın ailesi, şüpheliyle aynı mahallede oturdukları için tedirgin olduklarını söyleyerek, şüphelinin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Yaşananları anlatan Anne Özlem Karaman, "Çok üzüldük, çok yıprandık çocuğum da aynı şekilde. Olayı oğlumun cebindeki 10 lirayı fark etmemle çözdük. Beyefendi cinsel içerikli mesajlar atınca karakola başvurduk. Çocuğun adına ben yazıştım çünkü. Onları görünce çok korktum, tedirgin oldum. Hemen karakola başvurdum. Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne buradan teşekkür etmek istiyorum. Gereken her şeyi yaptılar. Buluşma yeri ayarladık ve adamın yakalanmasını sağladık hep beraber. Yardımcı olduk birbirimize sağ olsunlar. Yakalandıktan sonra maalesef adliyede serbest bırakıldı. Bu beyefendi yıllardır içeride yatan bir insanmış. Karakoldan öğrendiğim kadarıyla çocuk tacizinden içeri alınmış biri. Kovidden dolayı serbest bırakılmış şartlı olarak. Böyle bir olayı yaşamamıza rağmen maalesef serbest bırakıldı. Çok mücadele ettim ama içeri girmesini sağlayamadım" dedi.

"DAHA BÜYÜK BİR ZARAR MI GÖRMEMİZ GEREKİYOR."

Mesajları gördükten sonra direkt karakola gittiğini söyleyen Karaman, "Polis arkadaşlarla birlikte buluşma ayarladık. Olayın yaşandığı yere geldik buluşmak için. Buluşmaya polisler geldi önce, sonra biz geldik. Beyefendi kaçmaya çalıştı polisleri görünce. Biz de önünü kestik. Daha sonra annem müdahale etti, kaçarken annem onu tutunca polisler de geldi yakaladık. Karakola götürdük. Soruşturmalar başlatıldı. Sadece 6 ay uzaklaştırma verildi. Onun dışında hiçbir şey yapılmadı. Kamu davasının açıldığını bildirdiler yalnız kamu davasının sonucunda da serbest bırakıldığını öğrendik. Hala buralarda. Aynı yerde yaşıyoruz adamla. Korkuyorum çünkü çocuğumu bırakıp işe gidiyorum. Her an karşısına tekrar çıkabilir. Daha farklı sonuçlar olabilir. Çünkü defalarca söyledim, daha büyük bir zarar mı görmemiz gerekiyor. Onu en başta içeri almaları gerekirken son noktaya kadar beklemeleri hiç doğru değil. Bir an önce içeri alınmasını istiyorum" diye konuştu.

"KIZIM GELDİ. BİR İKİ TANE DE PATAKLADIK"

Anneanne Yeter Karaman ise, "Polislerin yardımıyla kaçacak yeri kestim. Baktım çimenlerin arasına giriyor otlar da bayağı uzundu. Ben de üzerine atlamak zorunda kaldım. Atlayıp boğuştuk, o an bir bastırdım, kızım geldi. Bir iki tane de patakladık. Polise teslim ettik. Teşekkür ettiler, biz de polislerimize teşekkür ettik" ifadelerini kullandı. (DHA)

https://www.gercekgundem.com/guncel/294447/cocuk-istismarindan-hapse-girip-sartli-cikan-erkek-bir-cocugu-istismar-etti-serbest-birakildi

=======================

FATMA YASAK'I ALIKOYAN ALPER TASALI SERBEST BIRAKILDI! 'KADES'E ULAŞTI AMA...'

Alper Tasalı isimli erkek tarafından tehdit edilen, alıkonulan ve şantaj yapılan Fatma Yasak kaçırıldığı an KADES'e ulaşmasına rağmen sonuç alamadı, Tasalı serbest bırakıldı.

22 Ağustos 2021 15:10

Alper Tasalı isimli erkek tarafından tehdit edilen, alıkonulan ve şantaj yapılan Fatma Yasak kaçırıldığı an KADES'e ulaşmasına rağmen sonuç alamadı, Tasalı serbest bırakıldı.

İstanbul Esenyurt'ta Alper Tasalı isimli erkek, belirtilene göre Yasak'ın yolunu kesti. Ardından şehir içinde silahla ateş ederek zorla Yasak'ı arabaya bindiren Tasalı, aracı Silivri'ye doğru sürdü.

Fatma Yasak ise İçişleri Bakanlığı'na bağlı Kadın Destek Uygulaması'na (KADES) basarak can güvenliğinin tehdit altında olduğu mesajını verdi. Canlı konumunun anında paylaşılması gerekirken ekipler ısrarla kadını arayarak konum istedi. Söz konusu durum kadınların can güvenliğinin bu tip uygulamalarla da korunmayacağını ortaya koydu.

KADES'E CANLI KONUM GİDECEK VE TAKİP EDECEKLER SANDIM

Yaşadıklarını BirGün'e anlatan Fatma Yasak, KADES uygulamasına basmasının ardından defalarca aranıp konum istendiğini söyledi. "Ben canlı konumum gidecek ve takip edecekler sanıyordum" diyen Yasak, Alper Tasalı'nın serbest bırakılmasına da tepki gösterdi.

Fatma Yasak, şöyle konuştu: "İş görüşmesine gidecektim. Durakta indim. Karşıdan karşıya geçecekken önümde araç durdu. İçinden kendisi çıktı. Elinde silahı vardı. Sonrasında ne işin var diyemeden silahı yanıma doğru ateşledi. Silahı ateşleyince binmek durumunda kaldım, KADES'e bastım anında. Nereye gidiyoruz dedim, Silivri'de boş bir araziye çekeceğim dedi. Sonrasında polis aradı, anlamaması için telefonda 'Evet iş görüşmesine gelemedim, Silivri'de işim çıktı' dedim. Ne demek istediğimi anlamadılar, 'KADES'ten arıyoruz' dediler. Ben de 'Evet doğru kişiyi arıyorsunuz ama Silivri'ye doğru gidiyorum' dedim. Bu şekilde anlayabildiler. Sonrasında Whatsapp'tan konum istediler, gönderdim, yine istediler iki farklı numaraya. Bir süre sonra mesaj geldiğini fark etti, telefonu elimden aldı. Beni telefonumdan bulmaları gerekirken konum istemelerine çok şaşırmıştım."

SERBEST BIRAKILDI, TEHDİTLERE DEVAM ETTİ

Güvende olmadığını, öldürülme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Yasak, tek talebinin failin tutuklanması olduğunu söyledi. Yasak, şöyle devam etti: "Hadi akıllı davranalım, çok büyük sıkıntıdasın, gel silahı annemlerin evine bırakalım, ben de eşyalarımı alıp çıkayım dedim. Bir süre sonra annemlerin evine döndük. Silahı, bıçağı, mermileri aldım. Evde babam vardı, polisleri aradık. Gelmeleri 15 dakika sürdü. Polisler geldi, ertesi gün nöbetçi mahkemeye çıkarıldı, tutuksuz yargılanacağını öğrendik. Kendisi serbest bırakılmış. Çıktığı gibi sosyal medyada 'hiç ummadığın bir anda elbet bir gün' yazmış. Bu rahatlığı tanımışlar ona. O şimdi 'suç işledim ama beni serbest bıraktılar, öldürsem de çıkarım' kafasındadır. Ben şu anda evden çıkamıyorum. Belki şu anda kapımın önünde, belki beni bekliyor. Sesimi duyun, ben tutuklanana kadar durmayacağım."

https://www.gercekgundem.com/guncel/294479/fatma-yasaki-alikoyan-alper-tasali-serbest-birakildi-kadese-ulasti-ama

=======================

SOSYAL MEDYA BU YARDIM ÇIĞLIĞINI KONUŞUYOR: LÜTFEN SESİMİ DUYUN

Son Güncelleme: 22.08.2021 17:44

Evliliğinin ilk aylarında şiddet gördüğü için eşinden boşanan Fatma Yasak, sonrasında yaşadığı süreci sosyal medyada dile getirince gündem oldu. Eski eşinin, kendisini silahla alıkoyduğunu söyleyen Yasak, "Ben yaşamak istiyorum. Lütfen sesimi duyun" dedi.

Şiddet gördüğü için eşinden boşandığını ifade eden Fatma Yasak isimli kadının anlattıkları sosyal medyanın gündemine oturdu. Eski eşi Alper Tasalı tarafından silahla alıkonulduğunu ifade eden Fatma Yasak, ölümden kurtulduğunu ancak gözaltına alınan Tasalı'nın tutuksuz yargılandığını ifade etti. Yasak, "Ben yaşamak istiyorum. Lütfen sesimi duyun" dedi.

Yasak, yaşadığı süreci sosyal medya hesabından detaylı bir şekilde anlattı. Evliliğinin ilk aylarından itibaren şiddet gördüğünü belirten Fatma Yasak şu ifadelere yer verdi:

"HAYALİNİ KURDUĞUM ŞEYLER AYNI ŞEKİLDE GERÇEKLEŞMEDİ"

"14 Nisan 2019 tarihinde Alper Tasalı isimli şahısla evlendik. Evliliğimizin ilk 4 ayı annesi ile yaşamaya karar verdik. Bir işe girdim ve çalışmaya başladım. Hedefimiz kendi evimize çıkmaktı fakat hayalini kurduğum şeyler aynı şekilde gerçekleşmedi. Daha evliliğimizin ilk ayında başladı şiddet, dayak, hakaretler. Her akşam işten gelir yemeğimizi yer odamıza geçerdik ardından tartışma, ardından dayak yeme, ardından uyku ve sabah tekrar işe gitme. Bu böyle 4 aya yakın sürdü ve bu duruma eşimin annesi de defalarca tanıklık etti.

"TEHDİT MESAJLARI BİTMEDİ"

Daha sonrasında 28 Ağustos 2019 tarihinde o evden çıktım ve aile evime döndüm fakat kabusum bitmedi. Telefonuma bitmek bilmeden gelen tehdit mesajları hakaretlerin ardı arkası kesilmedi. Bir şekilde kendisini aileme ve bana 'ben pişmanım' diyerek inandırdı ve barışmaya ikna etti. Daha sonrasında o kendi annesinde bense kendi ailemle yaşadığım bir yıllık bir durumun içine düştüm. Kendisi haftada 1 veya 2 kez ailemin evine gelerek evliliği sürdürme çabasındaydı. Bu süre içerisinde de defalarca ayrılmak için çaba gösterdim fakat televizyonlara çıkan kadınları öldürüp serbest kalan insanları gördükçe korktum ve hep sineye çekmeye başladım.

"1 SAAT BOYUNCA ÖLMEMEYE ÇABALADIM"

Bir gün evdeyken birden kapı çalındı ve dalgınlıkla kapıyı açtığımda kendisini karşımda gördüm elinde bir bıçak vardı ve bana saldırmaya başladı. 1 saat boyunca ölmemeye çabaladım birine seslenmek için kaçsam bile beni kolaylıkla yakalayabilirdi ve şu an size bu yazıyı yazamazdım. O gün de öldüremedi beni. Ama son olmadı da. 1 yıl bu şekilde geçtikten sonra bana kendisinin bir ev tuttuğunu artık hayatımızın güzel geçeceğini kendisinin değiştiğini söyledi. İnandım. İnanmamam gerektiğini bile bile inandım ve 2020 Ekim ayında kendi evimize çıktık. İlk birkaç ay her şey güzel gibi gelirken sonrasında tekrardan gerçek yüzüyle bana geldi. Bu leblebi neden dışarda, internetim kesildi, 'Neden yemek yapmıyorsun' gibi bin bir çeşit şeyden kavgalar yükselmeye başladı ve kaçınılmaz son olan şiddetle yine yüz yüze geldim.

"2021 TEMMUZ AYINDA EŞYALARIMI ALARAK AİLEMİN EVİNE GELDİM"

Sürekli kendisinin bana yetemediğini söyleyen bir adamla sürekli benim onu parası olmadığı için, altında arabası olmadığı için aldatacağımı düşünen adamla geçen 2 yılın sonunda adalete koşmaya cesaret buldum ve 2021 Temmuz ayında eşyalarımı alarak ailemin evine geldim. Kendisi ilk başta anlaşmalı boşanmayı kabul etmediğini ona 40 bin TL para verirsem kabul edeceğini söyledi. Bunun üzerine ona çekişmeli dava açacağımı ve yaptığı her şeyi anlatacağımı söyleyince anlaşmalı boşanma davasını kabul etti. İmza attı fakat yine de iş böyle kalmadı. Davayı açtıktan sonra yine devam eden tehdit mesajları, hakaret mesajlarıyla devam eden 1 aylık süreç sonunda dün olaylar patlak verdi.

SİLAHLA ÖNÜNÜ KESTİ

20 Ağustos 2021 tarihinde öğlen 12 çeyrek sularında ailemin evinden iş görüşmesine gitmek amaçlı çıktım. Durağa kadar minibüsle gittikten sonra durakta indim ve yürümeye başladım. Ve önümde beyaz bir araç durdu. İçinden Alper Tasalı indi ve elinde silah vardı. Öncelikle bana 'arabaya bin' dedi o an kaçmak benim için ölüm olurdu ki, kaçmama fırsat tanımamak adına elindeki silahı yan tarafıma doğru ateşledi ve arabaya bin diye tekrarladı. Ben de binmek zorunda kaldım ve çevremizden o an polise ihbar edenler olmuş bu durumu araca binerken 3 defa KADES uygulaması üzerinden çağrı gönderdim. Araca beni bindirdikten sonra hızla yola çıktı.

KADES'TEN YARDIM İSTEDİ

Nereye gidiyoruz dediğimde Silivri'de boş bir araziye çekip önce beni sonra kendini öldüreceğini dile getirdi. O sıralarda KADES'ten ihbarımı gören ekipler beni aradı. Polis olduklarını anlamaması için 'iş görüşmesine gideceğim yer arıyor' dedim ve telefonu açtım. Polis memurlarına iş görüşmesine gelemediğimi, acil Silivri tarafına gitmem gerektiğini ve şu an Silivri'ye gidiyor olduğumu belirttim. İlk başta anlayamadılar ve KADES'ten aradıklarını söylediler. Ben de 'evet biliyorum adresinizi fakat gelemiyorum anlıyorsunuz değil mi' dediğimde anladılar ve benden WhatsApp üzerinden konum istediler. Onlara konumu hızlıca atıp mesajları silmiştim görmemesi için fakat tekrar gelen bir mesajla telefonumu elimden aldı ve polisle iletişime geçtiğimi fark etti. Daha sonra ikimizin telefonunuza camdan fırlattı ve hızla yola devam etti. Telefonlar da gidince yapabileceğim en doğru şeyi düşündüm ve onu barışacağımıza ikna ettim. Baktım ki, o da buna sıcak yaklaşıyor.

Ona silahla polisin bizi görmesinin sıkıntı olacağını silahı ailemin evine bırakmamızı oradan birkaç eşyamı alıp çıkacağımı ve daha rahat gidebileceğimizi söyledim. İlk başta yanaşmadı fakat sonunda ikna ettim ve eve geri dönüş yoluna girdik. Sonrasında silahı mermileri ve bıçağını alıp eve çıktım. Eve çıktığım anda babama durumu anlattım ve polis ekiplerini aradık. Ekipler geldi ve bizi önce hastaneye ardından büroya götürdüler. Öğlen 1'den akşam 8'e kadar süren bu durumun ardından bu şahsı nezarethaneye koydular. Sabah ise nöbetçi mahkemeye çıkacağını söylediler. Herkesin bildiği gibi kişiyi hürriyetinden alıkoyma bir suç iken bu işe hile şantaj ve silah girdiğinde cezası daha da artan bir suç. Fakat bugün Alper Tasalı'nın nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılandığını öğrendim.

"GÜLMEK İSTİYORUM"

Şimdi bu adam bir kez bir suç işleyip çıktı ve şunu düşünecek 'ben bu kadını öldürsem de yine çıkarım.' Ben yarın veya 1 ay sonra televizyona bir kadın daha katledildi haberiyle görülmek istemiyorum. Ben yaşamak istiyorum. Nefes almaya devam etmek gülmek istiyorum. Alper Tasalı potansiyel bir katildir ve buna göz yummayın ben Özgecan gibi Aleyna gibi olmak istemiyorum bu kişinin tutuklanmasını ve 2 yıldır bana yaşattıklarının cezasını çekmesini istiyorum. Lütfen sesimi duyun ve duyurun."

SERBEST BIRAKILDI

Fatma Yasak ayrıca kendisine gönderilen tehdit mesajlarını da paylaştı. Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Alper Tasalı sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Uzaklaştırma kararı alınan Alper Tasalı'nın silahına da polis tarafından incelenmek üzere el konuldu. (DHA)

https://www.mynet.com/sosyal-medya-bu-yardim-cigligini-konusuyor-lutfen-sesimi-duyun-110106845413

=======================

TACİZİ YÖNETİME ANLATTILAR, TACİZCİDEN ÖNCE İŞTEN ATILDILAR

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bulunan bir fabrikada, tacize uğradıkları gerekçesi ile yönetime şikayette bulunan 2 kadın ve kendilerine destek veren 2 arkadaşlarının işten çıkarıldığı iddia edildi. Yaşanan olayın ardından işten çıkarılan işçiler, fabrika önünde eylem başlattı.

16:00 - 22 Ağustos 2021

Kocaeli'nin Çayırova ilçesindeki TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir fabrikada çalışan Semra Demirtaş ve Tuğba Şahbudak, iddialara göre bir çalışan tarafından sözlü ve fiziki tacize uğradı.

Yaşanan olayın adından Demirtaş ve Şahbudak fabrika yönetimine giderek durumu anlattı. Semra Demirtaş, Tuğba Şahbudak'ın arkadaşı olan Ender Konar isimli işçi de amirine giderek tacizcilerle aynı ortamda çalışmak istemediğini söyledi.

Yaşanan olayın ardından Semra Demirtaş, Tuğba Şahbudak ve Ender Konar, iddialara göre insan kaynaklarına çağrılarak 14 Ağustos günü işten çıkartıldı. 3 işçi kapıda özel güvenlik görevlileriyle tartışınca bu sırada olaya müdahale eden Hasan Can Bahadır isimli işçi de yönetim tarafından işten çıkarıldı. İşten çıkartılan işçiler, yaşanan olaya tepki göstererek fabrika önünde eylem başlattı.

"TACİZCİDEN ÖNCE BİZ İŞTEN ATILDK"

Tacize uğradığını iddia eden Tuğba Aladağ, "İçeride tacizci bir arkadaşımız vardı. Tacize boyun eğemediğimiz için gidip şikayet ettik. Şikayet ettiğimiz için işlerimizden olduk. Bize suspus olmamızı söylediler. Tabi ki de taciz kabul edilebilecek bir konu değildi. Susamadık iki arkadaşımız işten atıldı. Savunduğumuz için biz de işlerimizden olduk.

İşlerimize geri dönmek isteriz, hepimiz işimizi severek yapıyorduk. Arkadaşlarımız iki yılını ben üç yılımı buraya verdim gecemiz gündüzümüz burada geçti. Tacizciden önce işten atılan işçileriz biz. Buranın tekrar düzelip sonra işimizin başında olmak istiyoruz" dedi.

"APAR TOPAR iNSAN KAYNAKLARINA ÇAĞIRILDIK"

Arkadaşlarına destek verdiği için işten atılan Ender Konar ise işlerine son verilmesini kabullenemediklerini belirterek,

"Semra ile ben servisten inince önümüz kesildi ve apar topar insan kaynaklarına gitmemiz söylendi. İnsan kaynaklarına gittik ve 'yönetim sizinle çalışmak istemiyor, ekip liderleriniz ve vardiya amirleriniz çalışmalarınızı beğenmiyor' dendi. Biz de içerideki çalışanlara bunu sorun rahatsız olan bir kişi var ise istifamızı veririz dedik. Tazminatlarımızı vereceklerini dile getirdiler ve 'alın, gidin' dediler.

Biz de bunları almayacağımızı ve buradan da gitmeyeceğimizi dile getirdik. Onlar da 'ister alın ister almayın. Almazsanız tazminatsız atarız, yönetimin kararı net' dediler. İçeri girmek istedik, arkadaşlarımıza durumu anlatmak istedik ve fabrika önünde bize saldırıldı. Yönetim, güvenlik ve beyaz yakadan birkaç işçi dikmişti. Bunlar bize saldırdı. İçeriden üretimdeki arkadaşlar bize destek olmak için apar topar savunmaya geldiler" diye konuştu.

"İÇERDEKİ SESSİZ KADINLARIN SESİ OLMAYA VARIM"

Yaşanan olaya göz yummamak için eylem başlattıklarını belirten Semra Demirtaş ise "Tacize uğrayanlardan biri de bendim, hareket şeklinde bir tacize uğradım. Diğer arkadaşlarım da fiziksel veya gözle temasla tacizlere uğradı. Buna göz yummadık harekete geçtik. Arkadaşlarla birlikte hareket etmeli diye düşündük.

Başka vardiyada şikayet eden arkadaşlar, herhangi bir sonuç alamamış. Toplu olarak gidip şikayet ettik. Kamera kayıtlarının incelenmesini talep ettik. Kamera kayıtları seyredildi ve bunun gerçekliği ispat edildi. Burayı arayan kişilere böyle bir şey olmadığını iddia ediyorlar. Asla olmayan bir şey söylemedik olan biten ne varsa onu söyledik.

Vardiyaya gelmeden önce de bir kişiye tacizde bulunmuş. Kamera kayıtları incelenmiş ve bu olay taciz olarak geçmemiş. Sonrasında ise vardiyasını değiştirerek bizim vardiya ya verdiler. Burada çalışanların yüzde 80'i neredeyse bayan operatör ve bayan operatörlerin bir sessizliği var. Hepsi mağdur ve sesi çıkamayacak insanlar.

Taciz olduğu zaman açık ve net söylenemeyecek bir şey. Hiç kimse bu konu ile taciz edildim diye öne çıkmak istemez istemiyorlar da zaten. Ben içerdeki sessiz kadınların sesi olmak için varım" ifadelerini kullandı.

Öte yandan fabrika yetkilileri ise "4 kişinin çıkarılmasının bu konuyla ilgisi yok. İşten çıkarılmaları tamamen çalışma performanslarının düşük olması sebebiyle gerçekleşti" açıklamasında bulundu. (İHA)

https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/tacizi-yonetime-anlattilar-tacizciden-once-isten-atildilar-6607483/

=======================

KUMA OLMAYI KABUL ETMEYEN AFGANLI KADINI BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ

Son Güncelleme: 22.08.2021 19:16

Kırşehir'de dün Afganistan uyruklu Zekiye Hossini'yi (30) bıçaklayarak öldüren Afganistanlı erkek B.M.A. (30) çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Evli olan B.M.A.'nın, genç kadını kuma teklifini reddettiği için öldürdüğü ortaya çıktı.

Kuma olmayı kabul etmeyen Afganlı kadını bıçaklayarak öldürdü

Olay, dün saat 23.30 sıralarında Müftülük Caddesinde meydana geldi. Evli olan Afganistan uyruklu erkek B.M.A. uzun süre Afganlı Zekiye Hossini ile evlenmek istedi. Zekiye Hossini, B.M.A'nın kuma teklifini reddetti.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

B.M.A. dün genç kadının yaşadığı binanın önüne gelerek, kendisiyle yeniden konuşmak istediğini söyledi. Zekiye Hossini, binanın önüne gelen B.M.A'nın kuma teklifini yeniden reddetti. Bunun üzerine ikili arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüştü. B.M.A. cebinden çıkardığı bıçakla Hossini'yi vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Adrese gelen sağlık ekipleri genç kadının öldüğünü belirledi. Polis ekipleri ise kısa sürede cinayet zanlısını yakalayarak, gözaltına aldı. B.M.A.'nın emniyetteki ifadesinde Hossini'yi kuma teklifini reddettiği için öldürdüğü itiraf ettiği öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan cinayet zanlısı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (DHA)

https://www.mynet.com/kuma-olmayi-kabul-etmeyen-afganli-kadini-bicaklayarak-oldurdu-110106845440

=======================

--

- - - - - - - - - - - - - - - -

iustitia omnibus
* * *
herkese adalet


- - - - - - - - - - - - - - - -

Dünyada şu an Adem ve Havva hikayesine inanan zeki bir erkek veya kadın kaldı mı?
Eğer ona inanan birini bulursanız kafasına hafifçe vurarak tıklatın ve bir yankı duyacaksınız.
Kiralık boş bir oda var.

~Robert Ingersoll~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Bir musluman, bir muslumanin yanina, herhangi bir is icin, rahat gidemiyorsa, cekinerek gidiyorsa, o kendisinden cekinilen muslumanin son nefesinden korkulur.

~Ehl-i hikmet~

- - - - - - - - - - - - - - - -

"Evrensel amaçlar doğrultusunda olan bir irade ahlakidır.
Özel bir amaç için eylemde bulunma gayri-ahlakidir."

~Ralph Waldo Emerson~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Faber est suae quisque fortunae.
* * *
Her insan kendi kaderini kendi yazar.

~Latin Atasozu~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Eğer Tanrı gerçekten yoksa, onu yaratmamız gerekir.

~Voltaire~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Aeneid)

~Latin Atasozu~

- - - - - - - - - - - - - - - -

"İnsanın doğası hem iyi, hem kötüdür."

~Yand Hsiung~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Her iki karimla da talihim kotu gitti.
Birincisi beni terketti, ikincisi terketmedi.

~Patrick Murray~
OrajKalip


- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder