29 Ağustos 2016 Pazartesi

Ermeni çetelerinin baskını protesto edildi

 


Ermeni çetelerinin baskını protesto edildi

29.08.2016 15:59

Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği üyesi bir grup, Ermeni çetecilerin Osmanlı Bankası'nı basmalarının 120. yılını protesto ettiler. Dernek üyesi grup, eski Osmanlı Bankası'nın bulunduğu bina önünde toplanıp, bir basın açıklaması yaparak dağıldı.

Basın açıklamasını Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Celal Öcal yaptı. Öcal açıklamasında şunları söyledi:

15 Temmuz 2016 FETÖ darbe girişiminin benzeri olay,120 yıl önce İstanbul'da Ermeni terör örgütü Taşnak tarafından Osmanlı Bankası'na baskınla burada meydana geldi. Bu olay 120 yıl sonra ilk defa anılıyor.

Basın toplantımız, unutulmuş bir kanlı baskını 120 yıl sonra gündeme getirmekle, Türk ve Türk Devleti düşmanı zihniyete dikkat çekiyor,120 yıl önce Ermeni Taşnak çetesinin katlettiği askerimizi, polisimizi, masum halkımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.

1856 yılında kurulan İngiliz sermayeli Bankı Osmani ile 1862 istikrazını üstlenen Fransız mali grubunun ortaklığıyla 1863'de İstanbul'da Bankı Osmani Şahane adıyla kurulan, uzun yıllar Osmanlı İmparatorluğu'nun resmi bankası ve hazinedarı olarak görev yapan banka: İmparatorluk genelinde birçok alt yapı yatırımını destekledi. Yaygın şube ağı sayesinde piyasa ile ilişkilerini arttırarak ticari bankacılıkta önemli yer edindi. Bir dönem devlet adına para basma yetkisini de kullandı.

Yurt dışında tezgahlanan, Ermeni Patriği İzmirliyan'ın onayladığı terör planı çerçevesinde, İstanbul'un birçok yerinde silah, bomba depolanmış, Babıâli (Başbakanlık), Credit Lyonnais Bankası'nın,Voyvoda ve Galatasaray Polis Karakolları, Aya Triada Rum Kilisesi'nin havaya uçurulmasının hazırlığı yapılmıştı. Baskına katılanlar Rus pasaportuyla Türkiye ye gelmişlerdi. Taşnak Komitesi'nin İstanbul Temsilcisi Melik Yusufyan, Kafkasyalı bir Ermeni'ydi.

Osmanlı Bankası'na 26 Ağustos 1896 günü altmış kişilik Taşnak Ermeni çetesi, saldırıda bulundu. Çatışma başladı. Ellerinde silahlar, bombalarla Osmanlı Devleti'nin bankası basıldı. Banka müdürünün odasına girdiler, Rus ve Fransız tercümanların aracılığı ile şartlarını yazdırdılar. İleri sürdürdükleri şartlar günümüzün PKK'sının şartlarına çok benziyordu, Kopardıkları yaygara ile Batı devletlerinin müdahale edeceklerini umuyorlardı. Galata ve civarı askerlerle kuşatıldı.

Çete kayıp vere vere binanın en üst katına kadar çekilmek zorunda kaldı, reisleri öldürüldü. On yedi kişi kaldılar. Osmanlı güvenlik güçleri (30 saat gibi) kısa sürede banka içindeki çete mensuplarını tesirsiz hale getirdi. Teslim olmaktan başka çareleri kalmamıştı. Ermeni çetesinin banka dışındaki mensupları paniğe kapıldı, planladıkları diğer stratejik yerlere baskını gerçekleştirmeye cesaret edemedi. Bu hadise İstanbul'u günlerce korku içinde bıraktı.

Ermeni Taşnak çetesi Osmanlı Bankası'na saldırıyı içten ve dıştan yapmayı planlamış, bir grup çete mensubu Samatya ve Galata kiliselerine gizlenmiş, pusuda bekliyordu. Gözleri Marmara ufuklarına dikili İngiliz donanmasını gözlüyorlardı. Aldatıldıklarını anladılar. Banka baskınının netice vermediğini görünce hükümetten merhamet dilediler. Yabancı devletler araya girdi. Osmanlı Bankası baskınını gerçekleştiren Ermeni çetesiyle yapılan görüşmeler neticesinde, Sultan Abdülhamid işgalci çetenin, hiçbir şartını kabul etmedi. Sadece Banka Müdürü'nün yatıyla yabancı gemiye geçen çete mensuplarının Marsilya'ya gitmesine izin verildi.

Banka baskını faillerini sefaretleri vasıtasıyla himaye eden İngiliz, Fransız ve Rus hükümetleri hadiseyi örtbas etti.

Bomba ve en son sistem silahlarla mücehhez komitecilere karşı, Türk halkının taştan ve odundan başka silahı olmadığı halde, her ne hikmetse, Türkler ellerindeki sopalarla ,modern silahlı Ermenileri öldürdüğü teranesi Avrupa basınında ayyuka çıktı.

Osmanlı İmparatorluğunun resmi bankasını basmaya, çok sayıda asker, polis ve masum halkı öldürmeye cüret eden Ermeni çetesinin bu kanlı eylemi, Ermenilerin Türkler tarafından toptan öldürüldüğü şeklinde dünyaya yansıtıldı.

Faillerine caydırıcı cezaların verilmediği Ermeni terörü , 8 yıl sonra İkinci Sasun İsyanı'nı, 9 yıl sonra da Yıldız Camii önünde Padişah II. Abdülhamid'e suikastı gerçekleştirdi ve o günden sonra da Ermeni terörü artarak devam etti.

Ermeni terör örgütleri her zaman, her zeminde zalim, saldırgan ve kan dökücü bir tavır sergilerken, mazlum Türk Milleti her zaman nefis müdafası yapma durumunda kaldı. Baş kaldıran ve tecavüz mevkiinde bulunan daima Ermeniler oldu. Ermeni, Türk kanı dökerken "sen öldürdün" dedi, imha etti, yüzü kızarmadan Türk'e soykırımcı damgası vurmaya yeltendi. Çocuklarını ve gençlerini Türk düşmanlığı ve kini ile besledi. Din adamları elleri kanlı birer komiteci oldu. Kiliselerini cephanelik ve silah deposu yaptı. Bağlı olduğu dış merkezden 'Ateş' emri çıkar çıkmaz , harekete geçti. Ancak hadiseler dünya kamuoyuna aksettirilirken, daima tablo tersine çizildi, Türk zalim, Ermeni mazlum olarak gösterildi. Kan dökücü Ermeni Taşnak çetesi Osmanlı İmparatorluğu'nun resmi bankasını basma cüreti gösterdi.

Günümüzde Garanti Bankası'nın sorumluluğunda bulunan bu bina, Osmanlı Bankası Müzesi ve her gün yüzlerce öğrencimizin yararlandığı kütüphane olarak hizmet vermektedir. Binanın içinde ve dışında, merdivenlerinde, salonlarında 120 yıl önce Ermeni çetesinin öldürdüğü masum halkımızın izleri yaşamaktadır.

Buradaki Ermeni terör örgütünün bıraktığı izler, 120 yıl sonra tekrarlanan 15 Temmuz FETÖ darbe girişimiyle yapılmak istenen Türk Devleti'ni yıkma teşebbüsüyle aynıdır.

Kaynak: Ermeni çetelerinin baskını protesto edildi


a45UyF587661-160829193628 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2016/08/29  20:20 2  65  islamvebilim@googlegroups.com


 



--

Tedavi edilemez derecede dindar, bircok insanin ruhi durumu.

Thomas Edison

Ugursuzluk uc seydedir, at, ev ve kadin.

Buhari 76/53

Zamanimizin Paradox u

Daha yuksek binalarimiz, ama daha kisa sabrimiz var; daha genis oto yollarimiz, ama daha dar bakis acilarimiz var.

Daha cok harciyoruz, ama daha az seye sahibiz; daha fazla satin aliyoruz, ama daha az hosnut kaliyoruz.

Daha buyuk evlerimiz, ama daha kucuk ailelerimiz; daha cok ev gerecleri, ama daha az zamanimiz var.
Daha cok egitimimiz, ama daha az sagduyumuz; daha fazla bilgimiz, ama daha az bilgeligimiz var.
Daha cok uzmanimiz, ama yine de daha cok sorunumuz; daha cok ilacimiz, ama daha az sagligimiz var.

Cok fazla alkol ve sigara tuketiyoruz, cok savurganca para harciyoruz, cok az guluyoruz, cok hizli araba kullaniyor, cok cabuk kiziyoruz, cok gec saatlere kadar oturuyor, cok yorgun kalkiyoruz, cok az okuyor cok fazla TV izliyoruz ve cok ender sukrediyoruz.
Mal varliklarimizi cogalttik, ama degerlerimizi azalttik.
Cok konusuyoruz, cok az seviyoruz ve cok $ik nefret ediyoruz.

Gecimimizi saglamayi ogrendik, ama yasam kurmayi ogrenemedik.
Yasamimiza yillar kattik, ama yillara yasam katamadik.
Aya gidip gelmeyi ogrendik, ama yeni komsumuzla karsilasmak icin caddenin karsisina gecmekte sorunumuz var.
Dis Uzayi fethettik, ama ic dunyamizi edemedik.
Daha buyuk isler yaptik, ama daha iyi isler yapamadik.
Havayi temizledik, ama ruhumuzu kirlettik.
Atoma hukmettik, ama onyargilarimiza edemedik.
Daha cok yaziyoruz, ama daha az ogreniyoruz.
Daha cok plan yapiyoruz, daha az sonuca variyoruz.
Kosusmayi ogrendik, ama beklemeyi ogrenemedik.
Daha fazla bilgiyi depolamak, her zamankinden daha cok kopya cikarmak icin daha cok bilgisayar yapiyoruz, ama git gide daha az iletisim kuruyoruz.

Zaman artik, hizli hazirlanan ve yavas sindirilen yiyeceklerin; buyuk adamlar ve kucuk karakterlerin; yuksek karlar ve sig iliskilerin zamanidir.
Gunumuz artik, iki maasin girdigi ama bosanmalarin daha cok oldugu, daha suslu evler, ama dagilmis yuvalarin oldugu gunlerdir.
Bu gunler, hizli seyahatler, kullanilip atilan cocuk bezleri, yok edilen ahlaki degerler, bir gecelik iliskiler, obez bedenler ve neselendirmekten sakinlestirmeye hatta oldurmeye kadar her seyi yapabilen haplarin oldugu gunlerdir.
Vitrinlerde her seyin sergilendigi, ama depolarda hicbir seyin olmadigi bir zamandayiz.

George Carlin


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder