25 Temmuz 2011 Pazartesi

BAK SEN SU ISE - Allahın belası parçaçık bulunmuş olabilir.

Aslında kullanılan adlandırma yanlış.
Aranan parçacık ne Tanrının parçacığı, ne de Tanrı parçacığı, ne de Tanrısal bir parçacık, yalnızca başbelası olduğu için, Allahın belası bir parçacık.
Zaten bu sözü ilk kullanan da bu anlamda söylemişti.
Bu parçacık tesbit edilirse ne olur?
Kıyamet mi, kopar, Allahın işlerine haddimiz olmayan bir müdahalede mi bulunmuş oluruz?
Hiçbirisi değil.
Yalnızca atomaltı parçacıkların oluşturduğu periyodik cetvelde bir boşluk daha dolmuş olur.
Tıpkı bir zamanlarş elementlerin periyodik cetvelinde her bir elementin doğru yerine yerleştirildikten sonra giderek cetvelin tamamlanması, ve artık cetvelin en sonunda bulunan nano saniye ömürlü elemntlere kadar uzatılması gibi.
Bulunmazsa ne olur?
Yine çok şey olmaz.
Sadece atom altı parçacıkların oluşturduğu cetvelin modeli gözden geçirilir.
O kadar.

Ama aşağıdaki haber neresinden bakarsanız, bakın büyük bir haberdir.
Kötü olan ise İslam alemi denilen alemin, bu türden çalışmalara kaynak ayırmaktansa, sürekli olarak dev tapınaklar inşaa etmeye ve itişip kakışmaya  öncelik vermiş olmasıdır.
Halbu ki, özelde Allahın ya da tanrının bu aleme verdiği düzeni gerçekten anlamanın tek yolu bilimsel araştırmalardan geçmekte.
Gerçekten Enel Hak temenin belkide tek yolu budur.
Bunun içinse yapılacak şey haddinden fazla basit.
Tanrıya ulaşmak, yakarmak için yapılan yatırımlardan az oranında bir miktarı uluslararası bilimsel çalışmalara katkı olarak koymak adeta her türlü ibadetin üzerinde.

Ve şu hain batılılar yine hainlik yaparak nükleer fizik, astrofizik, gibi eskiden ilahların kol gezdiği, eskiden ilim olan ama artık bilim olan alanlara en büyük katkıyı yapıyorlar.
Batılı dediğime bakmayın, uzakdoğudan Japonya, ve Asya'da Rusya dahi bu araştırmalar için oluşturulan master planın bir yerlerinde içinde.

Bu master planların içinde astrofizik konuları için yerde ve uzayda elektromanyetik spekturumun hemen her dalga boyunda, gözlem ve ölçüm yapabilecek yüzlerce cihaz ve sistemin tasarımı, kurulumu, işletilmesi var.
Nükleer fizik anlamında ise lineer, halka şeklinde her biri birbirinden çok daha güçlü çarpıştırıcılar, parçacık tesbiti ve ölçümüne yarayan dedektör sistemleri için yüzlerce proje var.

Sonuç olarak el oğlu sanal konularla uğraşmayı bizlere bırakıyor, doğrudan sonuca tesir edecek konularda ise var gücüyle çalışıyor, ve görünen o ki gelecek yüzyılda da bilimin, sanatın, ekonominin, askerliğin, ve siyasetin lokomatifi olmayı sürdürecek.
Bize de düşen en iyimser ihtimlle onların çektiği katara bir noktada katılmak, ya da boşlukta sürüklenerek heder olmak.

Saygılar.




'Tanrı' parçacığı bulundu mu

'Tanrı' parçacığı bulundu mu

BİLİMİNSANLARI, "Tanrı Parçacığı" olarak da bilinen 'Higgs Bozonu'nu keşfetmiş olabilir.

The Times'ın haberine göre, Cenevre'deki CERN'e ait Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'ndaki deneylerde, 180 trilyon protonun ışık hızıyla çarpıştırılması sonucunda, Higgs Bozonu olma ihtimali bulunan 60 adet parçacık tespit edildi. Bugün basın toplantısında, deneyle ilgili bilgi verilecek. Higgs Bozonu, parçacık fiziğinin standart modelinde var olan boşlukları dolduran kuramsal bir varlık. Higgs Bozonu'nun varlığı deney yoluyla da kanıtlanırsa, maddenin nasıl kütle sahibi olduğu anlaşılacak.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/18330288.asp
--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Amici, diem perdidi *  *  * Dostlar bugünü de harcadım.  Latin Atasözü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder