24 Temmuz 2011 Pazar

Fwd: KürtÇÜlerin okumasi lazim...


Aynur'u görenler Sarp'a kör kaldı

Beschreibung: Beschreibung:           http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/resimler/1311449445.jpgKürtçe bilmediği için kurşunlanarak öldürülen sanatçı için niye kalem oynatmadınız?
Aynur'a karşı yapılan eylemi diline dolayanlar, Sarp'ın katledilmesini görmezden geldi.
Uvertürlerin yalakalık yarışı
Türkücü Aynur Doğan'a yalakalık yapmak için sıraya giren sanat camiasının uvertürlerini, uvertür medya izletip duruyor. Olaya özgürlük noktasından bakamayan bu güruha neden bakamadıklarını örnekleyelim.
Pet şişe değil kurşun attılar
Mersin Jasmin Bar'da sahne alan Sarp Öztürk, bir istek türküyü Kürtçe bilmediği için reddetti. Saldırgan pet şişe yerine kurşun attı. Öztürk oracıkta can verdi. Ona neden sahip çıkmadınız? Türk olduğu için mi?

Türkçe türküye kurşun, Aynur Doğan'a destek

Nuriye ATABEY

Günlerdir türkücü Aynur Doğan'a yalakalık yapmak için sıraya giren sanat camiasının üvertürlerini, üvertür medya izletip duruyor. Olaya bireysel hak ve özgürlük noktasından bir türlü bakamayan bu güruha neden bakamadıklarını örnekleyelim. Anlamakta ve kavramakta zorluk çekiyorlar çünkü.
Sanatçı elbette sahneye alkış almak için çıkar. Tıpkı Mersin Jasmin Bar'da sahne alan türkücü Sarp Öztürk gibi.
17 ya da 18 Aralık akşamı yine en güzel türkülerini söylemek için sahneye çıkan Sarp Öztürk, galerici bir eşkıyanın kendisini öldüreceğini nerden bilebilirdi?
Sahnede sayısız istek geldi. Kimini söyledi, kimini söyleyemedi. Tam bu sırada eşkıya kendisinden Kürtçe türkü okumasını istedi. Sarp Öztürk Kürtçe bilmediğini söyleyip okumadı.
Yaklaşık birkaç saat sonra bar çıkışı bu yüzden kurşunlara hedef olacağını nerden bilebilirdi. Bir çocuk babası Sarp Öztürk oracıkta can verdi. Bu olay gerçekleştiğinde sizler neredeydiniz?..
Sizler basın ve sanatçı olarak 2010'da Türkiye'de yaşamıyor muydunuz? Herhangi bir itirazınızı duyamadım da.
Şimdi bu yalakalığınıza ve seviyesizliğinize inat sizlere soruyorum.
Sarp Öztürk'e neden sahip çıkmadınız?
Taşralı bir türkücü olduğu için mi?
Tanımadığınız için mi?
Program sonrası zafer işareti yapmadığı için mi?
Sadece Türkçe türkü okuduğu için mi?
Türk olduğu için mi?
Vallahi de billahi de haberiniz yoktu da ondan mı?
Gerçeği siz de ben de biliyoruz onun için...
19 Aralık 2010'da köşemde yazmıştım, neyi mi? Böyle bir olayın Türkler tarafından gerçekleştirilmesi halinde sizin böyle yalakalık yapacağınızı!

 

 

İyi çalışmalar saygı ve sevgiler

Murat Binzet

mailto:m1000zet@gmail.com

Beschreibung: Beschreibung: http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/73913_459483784102_66565699102_5604707_884488_n.jpg

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder