9 Ağustos 2018 Perşembe

İMAM HATİPLİLERE "MİLİTAN" HAKARETİNE AĞIR CEZA

İyi güzel de İmam Hatiplerde kin ve nefret eğitimi verilmiyor mu?
İmam Hatip mezunlarının genelme yapmaya yetecek kadar çoğunluğu militan ve Atatürk düşmanı değil mi?
Denetim kuruluşları militanlaşınca işte böyle oluyor.
Evet, başta RTÜK, Recep Tayyip ERDOĞAN(RTE),  AKP, ve bütün cemaatler militandır, Atatürk düşmanıdır, kendilerinin dışında kalan herkesin kanını dökmeye hazırdırlar.

Hakaret mi şimdi bunlar?

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  



İMAM HATİPLİLERE "MİLİTAN" HAKARETİNE AĞIR CEZA

09.08.2018

RTÜK imam hatip okullarında öğrenim gören öğrencilere "militan" "Atatürk düşmanı" gibi hakaretlerin sarf edildiği "18 Dakika" adlı programdaki yorumlar nedeniyle Tele 1 TV'ye en üst orandan idari para cezası verdi

BURCU ÇALIK- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) imam hatip okullarında öğrenim gören öğrencilere "militan" "Atatürk düşmanı" gibi hakaretlerin sarf edildiği "18 Dakika" adlı programdaki yorumlar nedeniyle Tele 1 TV'ye en üst orandan idari para cezası uyguladı.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre RTÜK'ün dün gerçekleştirilen toplantısında imam hatip okullarında öğrenim gören öğrencilere hakaretlerin sarf edildiği bir yayın ile çeşitli TV kanallarında sağlık beyanıyla ürün satışı izleyiciyi yanıltıcı reklam yapılmasına yönelik yayınlar ele alındı.

Bu kapsamda Tele 1 TV'de yayımlanan "18 Dakika" adlı programda yorumcuların imam hatip öğrencileri için "militan" ve "Atatürk düşmanı" gibi yorumları bulunduğunu tespit eden Üst Kurul söz konusu ifadeler nedeniyle kanala en üst orandan idari para cezası uyguladı.

Ceza radyo ve televizyonların kuruluş ve yayın hizmetlerini düzenleyen 6112 sayılı kanunun 8'inci maddesindeki nsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez. " hükmünün ihlali sebebiyle verildi.

http://www.mynet.com/haber/guncel/imam-hatiplilere-militan-hakaretine-agir-ceza-4321698-1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder