27 Ocak 2011 Perşembe

Fwd: TGB Erzurum'a gidiyor Polis her adımda engelliyor [9 Attachments]



-------- Original Message --------
From: Arzu Kaya Özok <arzukayaozok@gmail.com>


TGB'li Öğrenciler Sivas’a ulaştı
Polis her adımda engelliyor!
Öğrenci korkusundan Erzurum'a kadar kaçan Eşbaşkan Tayyip Erdoğan'ı Erzurum'da da yalnız bırakmayacak olan TGB'liler bugün (26 Ocak Çarşamba) yola çıktılar. Ankara’dan yola çıkan 60 üniversite’den 150 öğrenci kulüp ve topluluk başkanının bulnduğu otobüsler her adımda polis engeliyle karşılaşıyor.

İlk “arama” Eskişehir’de yapıldı. Tüm öğrencilerin kimlikleri tek tek kontrol edildi, GBT’leri (genel bilgi tarama) yapıldı.

Marmara ve Ege bölgelerinden gelen otobüsler Ankara’da buluştular. Saat 17.30’da Ankara’da hareket eden kulüp ve topluluk başkanlarının bulunduğu otobüsler Ankara çıkışında Elmedağ’da tekrar duruduruldular. İkinci “arama” Elmadağ’da yapıldı. Bu kez “ihbar” alındığı ve “araçta suçlu biri olabilir” söylenerek tüm öğrenciler tek arandı. Kimlikler toplandı. Bir saatten fazla süren işlemlerin ardından tekrar yola çıkıldı.

TGB’li öğrencileri taşıyan otobüsler Kırıkkale il sınırına girdiklerinde üçüncü kez durduruldular. Daha önce aynı gerekçelerle otobüslerin ve öğrencilerin arandığı hatırlatıldı. Kırıkkale emniyetinin önceki aramalardan haberi yoktu! Üçüncü “arama” Kırıkkale girişinde yapıldı. 3 saatlik yolculuk içerisinde 3.kez tüm öğrenci temsilcileri tek tek arandı, kimlikler toplandı.

TGB’li öğrenciler, “yiğidin harman olduğu” Yozgat’a ulaştılar. Tabii öğrenci otobüslerinden önce polis panzerleri ve barikatı Yozgat’taki yerini almıştı. Daha önce üç kez “kimlik kontrolü” ve “arama”dan geçen öğrencilere, Yozgat’ta da  arama yapılıyor. Dördüncü “arama” ve “kimlik kontrolü” Yozgat’ta yapıldı. Karlar altındaki şehirde öğrenicilere “arama”, “kimlik kontrolü” adı altında işkence yapıyorlar.  23.30 sularında Yozgat’a varan TGB heyeti 2 saatten fazla keyfi olarak bekletildi.

Sivas’a varıldığında konvoya Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri de katıldı. Ancak polis sabaha karşı Sivas İmranlı’da otobüsleri durdurdu. Beşinci “arama” da  Sivas İmranlı’da yapılıyor. Soğuğa rağmen öğrenciler otobüslerden indirildi. Bekleme devam ediyor.

Erzurum’a yaklaştıkça havanın soğukluğu artıyor. Atatürk gençliğinin yüreklerindeki vatan aşkı onları sıcak tutuyor.

Engellemeler bitmiyor. TGB adım adım Erzurum’a yaklaşıyor.

Otobüsler polis arabaları tarafından yakın takip altında tutuluyor.

Bütün otobüsler didik didik arandı.

TGB Genel Merkezi'nin çağrısıyla harekete geçen 60 üniversiteden 150 öğrenci topluluğu başkanı Erzurum'da Tayyip Erdoğan'ın 'yandaş' konsey başkanları ile yapacağı toplantıyla aynı saatte ayrı bir Öğrenci Kurultayı toplayacak. Böylece kamuoyunda ülke ve öğrenci sorunları nasıl tartışılır gösterilmiş olacak.

Güney ve Doğu illerinden gelen TGB'liler ise ayrı bir kol oluşturarak Erzurum'a girecekler.

TGB'lilerin yanı sıra toplantıya çağrılmayan AKP muhalifi Konsey Başkanları'da Erzurum'da bulunacak.

Ayrıntılar gelmeye devam edecek…

tgb.gen.tr

İlgili haberler:
 


--
Türkiye Gençlik Birliği
Propaganda ve Basın Bürosu


8 of 8 Photo(s)

1 of 1 File(s)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder