1 Ağustos 2018 Çarşamba

‘BİR GECE’ LİK GAZETECİ

'BİR GECE' LİK GAZETECİ

Görüntünün olası              içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, yazıValla yeminle bitmiyorlar.

Birine kapağı koyup az dinleneyim diyorum başka biri kontrolsüzce salıyor arkadaşlar "Deniz hocam; filanca yerde başka biri kaçırmış ona da bir kapak" diyorlar.

Daha dün Haşmet Babaoğlu'nu yolcu ettik bu sefer Nil Kuyumcu çıktı. Hanımefendi köşesinde "Kuralın batsın doktor hanım" demiş ve sonra Giresun'da olan olayda bütün suçu doktora yükleyip sıvamış. "Hastayı görmeden bir kere ilaç yazsan ne olur ki?" demiş. Bu gazeteci arkadaşın maşalık yaptıkları da "Bir kereden bir şey olmaz" demişlerdi. Aynı zihniyetle yola "devam" diyorlar.

Madem bir kereden bir şey olmuyor şahsen benim de aklıma "bir kere" ile ilgili bir şeyler geliyor. Hayır o manada şeyler değil sizin içiniz fesat. Mesela ben bir gazetecinin "bir kere" olsun sağlıkla ilgili bir haberi yazmadan önce bir doktora sormasını isterdim. Mesela bir gazetecinin "Hastayı görmeden ilaç yazamazsınız" kuralını doktorun koymadığını bu olayda doktorun tek suçunun kanunu uygulamak olduğunu bilmesini isterdim. Mesela bir gazetecinin masa başında oturup yumurtlamak yerine "bir kere" olayın olduğu ile gidip İstanbuldan Giresun'a fındık toplamaya giden teyzenin gerçekten yatalak olup olmadığını olayları başlatan yaşlı amcanın poliklinikte neler yaptığını doktorun hemşirenin polislerin anasından bacısına karısından kızına neler söylediğini araştırmasını isterdim. Mesela ben 'bir kere' bir gazetecinin o doktorun kayıtlı hastalarına gidip onun onlara nasıl davrandığını sormasını ve aldığı cevapları yazmasını isterdim.

Bütün bunları Nil hanımın yapmasını beklememek lazım. Peki neden?

"Nil hanım kimdir?" diye İzmir basınının önde gelen tecrübeli gazetecilerinden birine sordum.

"Yeni Asırda yazan genç bir arkadaş" dedi.

"Sağlık muhabiri mi?" dedim.

"Yoo. Yeni Asır'da belediye haberlerini yapıyordu. Sonra o dönemdeki yakışıklı genel yayın yönetmeni tarafından bir gecede köşe yazarı yapıldı" diye kahkaha attı.

"Bir gecede yapıldı" derken?" dedim.

"Doktor doktor" diye bir kahkaha daha attı. "Bu kızcağız gazetecilik mezunu değil. Güzel sanatlar mezunu güzel bir kız işte" dedi.

Durdu "Neden sordun?" dedi.

"Giresundaki olay için bir yazı yazmış da" dedim.

"Ben bir yazıya bakıp sana döneyim" dedi.

Bir süre sonra aradı;"Bu yazıyı Nil hanımın kendi yazdığını zannetmiyorum. Birileri suçu doktorun üstüne yıkmak için ya metni yazıp verdiler ya da o konuda özellikle yazdırdılar" dedi.

"Neden öyle diyorsunuz?"

"Bir kere bu konuda ne bir bilgisi var ne de bir tecrübesi. Üstelik çok riskli bir yazı. Desteksiz itham ve suçlamalarla dolu. Ama demek ki "arkanda duracağız" demişler. O da yazmış" dedi

İşte bu yüzden "doktor olamadım içimde kaldı" diye kendi sayfasında ilan eden Nil hanım ve onun gibilerinden "bir kere" de olsa objektif olmalarını beklemiyorum. Güzel sanatlardan çıkıp köşe yazarı olmayı 'bir gece'ye borçlu olan birinden ne bekleyebiliriz?

--
EDREMITE BAGLI (o donem) CUNDA ADASI YUNAN OKULU 1884 YILI DERS PROGRAMI
. . . . . .
Madde 1)-Turkleri ezeli ve ebedi bir dusman olarak tanitmak ve Turkler aleyhine uluslararasi propaganda yapmak.
. . . . . .
Madde 2)-Turk lerin en kucuk hatalarini cok cok buyuterek,Avrupaya ve ABD ye duyurmak.Medeni Devletleri Turklere dusman etmek.
. . . . . .
Madde 3)-Turkleri ekonomik olarak cokertmek ve bu cokertmeyi gerceklestirmek icin de zengin Turkleri zarar edecekleri ticaret alanlarina cekmek.Yuksek faizli krediler vermek ve agir sartlarla rehin kabul ettirmek.Turk mallarinin sahte ve arizalilarini yapip ve ayni Turk Mali damgasi ile piyasaya surup,Turk Ekonomik Kurumlarini iflasa suruklemek.Her turlu Turk mali ile basabas rekabet etmek milli bir gorevdir.
Herhangi bir Yunanin bu konuda yapacagi fedakarligin karsiligi Yunan Bankalari,ticaret kulupleri tarafindan odenecektir.Ayvalik ve havalesinde Midilli Bankasi ve Mirmika (karinca)Teskilati her zaman bu konuda hizmete hazirdir.
. . . . . .
Madde 4)-Turkleri;ahlak,milliyet,tore ve gelenekleri bakimindan cokertmek.Bu cokertme taktikleri;a-kufurler ogretmek,kufru Turkler arasinda yaymak ve laubalilestirmek.b-Turkleri;zinaya ve tum diger ahlaksizliklara tesvik etmek ve bilhassa asil TURK aileleri arasina genc,guzel Yunan kizlarini ve kadinlarini hizmetci,bakici olarak verip bu aileleri yikmak.Turklerin buyuk ust kurumlarina yetistirilmis Yunan kadinlarini yerlestirerek emellerimizin kolaylastirilmasini saglamak.
c-Turk genclerine vurdum duymaz kulhanbeyi ruhunu asilayarak,Turk geleneklerini curutmek.Gencler arasina kabadayilik ruhunu yayarak,sevgi saygi ve birbirlerine bagliliklari yoketmek,onlari birbirine dusurmek ve milli terbiyeyi bozmak.
d-Argovari ve ek$ik kelimeler iceren basit bir Turkceyi Turkler arasinda yaymak suretiyle milli dil ve milli duygularini bozmak.
. . . . . .
Madde 5)-Turkleri dini bakimdan sarsmak.Hocalari ,Yunan zenginler,tuccarlar ve esnaflar vasitasiyla elde etmek.Bu elde edisler bol bol kiymetli hediyeler ve veresiyelerle pekala olabilir.Hocalari her turlu uydurma inanislara saptirmak.Hocalara yalan yanlis vakalar anlatip ahaliyle hocalarin arasini acmak.
. . . . . .
Madde 6)-Turk Hukumranligini yoketmek.Bu isi azar azar gelistirip,Istanbulu elde etmek ve eski Kostantinepolisi yeniden kurmak.
. . . . . .
Madde 7)-Turk Milleti arasina daima fitne fesat sokmak ve devletle arasini acmak.Kari$ikliklar organize edip,zamaninda aradan cekilerek Turkler arasinda bol bol kardes kani akitmak.Ve komiteler tertip edip Turk Koylerini basmak.
. . . . . .
Madde 8)-Ileride zamani gelecek harp sirasinda Turkleri sefalete goturecek her yola basvurulacaktir.En muhimleri;TURK topraklarinda zahire ve elzem tum gida maddeleri;TURKLERIN elinden suratle ve gizlice toplanip adalara sevkedilecektir.Ve adalardan komsu memleketlere satilacak.Bu konuda Yunan tuccarini ugradigi zararlar hemen Yunan Milli Bankalari tarafindan derhal tuccara para olarak odenecektir.
Tum bunlarin yapilmasi;Turklerin bir harp ile mesgul oldugu,yahut ic isyanlar ciktigi donemlerde yani Turk Devleti Idaresinin zayif oldugu siralarda yapilmasi gerekir.
Simdi asil insanin kanini donduran asagidaki insanlik disi maddeyi tekrar tekrar okuyalim.
Madde 9)-Doktor ve Eczacilarimiz:TURK HASTALARI ve ozellikle KIMSESIZ TURK HASTALARI GIZLICE ZEHIRLEYIP OLDURECEK.KOR,SAGIR,SAKAT EDEREK SAF DISI BIRAKMAYA CALISACAKLARDIR.VE BU TAVSIYELER COK GIZLI OLARAK TATBIK EDILECEK.
. . . . . .
Madde 10)-Turk Ciftcisi;agir borc ve faizlerle topragindan edilecek.Bilhassa bu borclarin kolayca kabarabilmesi icin harman veresiyeleri,senetler,zeytin mahsulu satislari ile baslayan borc para vermeler baska baska masraflara tesvik edilerek Turk Ciftcilerini ilk borc odeme zamanlarinda bunaltarak Ve elindeki topragini kolay,ucuz sartlarla borclu oldugu Yunan Tuccara satmak mecburiyetinde birakilmalidir.
. . . . . .
Madde 11)-Kadilar,devlet idare amirleri;rusvet,ziyafet hatta kadin ikramlari ile Eteryanin emrine alinmalidir.Ancak bu maddedeki gorevler,tamamen akademiden yetismis ajanlar talimatina ve yine Akademinin gorevlendirecegi kisilerle ve bunlarin verecegi direktiflere gore uygulanacaktir.
. . . . . .
Madde 12)-Firsat ciktiginda,ozellikle devlet binalarinda yanginlar cikarmak.Turklerin can verecegi olumlu kazalar yaratmak.Harp gemilerinde yangin cikarmak,yaralar acmak.
. . . . . .
Madde 13)-Birer ileri karakol ve gozetleme yerleri olan Manastirlardaki Azizlerin(papazlarin) istekleri hemen ve verecekleri mektuplarini kendi islerinizden once sahiplerine goturulup teslim edilmelidir.Cunku bu isteklere aykiri hareket edenler hemen afaroz edilip lanetlenir.Kredileri kesilir.Buradaki camiadan kovulur.
. . . . . .
Madde 14)-Butun Yunan ustalari Turk cirak kullanmaktan suret-i katiyetle men edilmistir.Ancak politik mecburiyetle bir cirak almak icap ederse,Yunan usta bu Turk ciragi hizmetci gibi kullanmalidir.
Ayrica bu Turk ciraklarin iclerindeki hevesli genclere daima ters muamele etmek,hirpalayip is yerinden uzaklastirma caresi aranacak ve ozelliklede sehirden bir Turk sanatkarin daha eksilmesi temin edilmis olacaktir.

Derleyen: Gulsev Eyuboglu, 02 Haziran 2008

--

Ahzab Suresi 26.Ayet:

Allah, ehl-i kitaptan, onlara (musrik ordularina) yardim edenleri kalelerinden indirdi ve kalplerine korku dusurdu;
bir kismini olduruyor, bir kismini da esir aliyordunuz. *****

Kur an-i Kerim in bazi ayetlerine iliskin mazeretler:
1- Bu ayetler yanlis tercume edilmis!
2- Bu ayetler yanlis anlasilmaya musait yani herkes anlayamaz!
3- Bu ayetler zaman asimina ugradi yani bugun gecersiz!
4- Bu ayetler cag disi yani Islam da reform yapilmasi lazim!
5- Bu ayetlere iman etmek imkansiz ama yine de ben bir muslumanim!

Mazeretlerin Cevaplari:

1- Diyanet Vakfi Meali ni, konularinda uzman Ilahiyatci Heyet hazirladi. En cok itibar edilen meal. Heyetteki herkesin yanlis tercume yapmasi imkansiz. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
2- Kur an-i Kerim i herkesin anlayabilecegine dair ayetler var* ve zaten bu sebeple indirilmis . Tersi ise adaletsizlik olur cunku herkesin anlayamayacagi ve yanlis anlasilmaya musait bir kutsal kitap gondermek Allah a yakismaz. Bir sakinca da sudur; Muslumanlara siz Kur an i anlamazsiniz, sadece biz anlariz diyen ruhban sinifi olusur ki Islam da ruhbanlik haramdir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
3- Kur an in, kiyamete kadar , cihansumul(evrensel) yani her zaman ve her yerde hukmunun gecerli olduguna inanmak farzdir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
4- Allah 21. yuzyilin hayat sartlarini ve yasam bicimini ezelden beri bildigine gore Allah in bu durumu hesaba katmadigi ni iddia etmek Allah a karsi cok buyuk bir iftiradir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
5- Bu ayetlere iman etmeyenin adi Musluman degil Kafir dir.** Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.

*Bakiniz: Nahl Suresi 89. Ayet, Enam Suresi 38. Ayet, Maide Suresi 15. Ayet, Hac Suresi 16. Ayet.
**Bakiniz: Bakara Suresi 85. Ayet ve Maide Suresi 44. Ayet.
*****Bu ayet Yahudi Beni Kureyza kabilesi ile ilgili.
Sahih hadislerde anlatilanlara gore kaledeki caresiz Yahudi Beni Kureyza kabilesinin eli silah tutabilenlerden 900 erkek olduruldu.
900 Yahudinin buyuk cogunlugu Ali tarafindan katledilmisti.
Ali o gun kafa kesmekten cok yorulmustu ve kafa kesme islemi sirasinda yorgunluktan surekli olarak kilic kullandigi kolunu degistiriyordu.
Muhammed ise kesim isleminin yanina cadir kurdurmustu ve kesim islemini gozlemliyordu.
Katledilen Yahudi erkekleri topluca gomulduler.

--

Spoliatis arma supersunt
Yagmalananin kalan tek seyi silahlaridir.

Latin Atasozu

--

Sizlere saldirmanizi degil, olmenizi emrediyorum.

K.Ataturk

a45UyF587661
--


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder