4 Ağustos 2018 Cumartesi

ÜMİT ZİLELİ: BİRİLERİ AKLIMIZLA ALAY EDİYOR!. .



ÜMİT ZİLELİ: BİRİLERİ AKLIMIZLA ALAY EDİYOR!. .

ABD'nin terbiyesizce küstahça koyduğu yaptırım kararlarından sonra Türkiye yekvücut oldu…

Meclis'te HDP dışındaki dört parti bir araya gelerek Amerika'ya sert tepki gösterdi… Toplum bu küstahlığa gereken cevabın verilmesi için destek verdi… Ana muhalefet partisi lideri "kısasa kısas" ilkesinin çalıştırılarak iki ABD'li bakanın aynı şekilde yaptırımlara tabi tutulmasını istedi…

Görüntü gayet olumluydu; uzun zamandır ne siyasetçiler ne de toplum bu denli aynı telden çalmamıştı!. . Bir iki kendini bilmez gazete ve tetikçi dışında gazeteler ve televizyonlar da bu olumlu havayı sayfa ve ekranlarına yansıttılar… Buraya kadar gayet güzel…

Ancak dün Birgün gazetesinin manşetinden öğrendik ki En zirveden başlayarak Saray ve hükümet Washington'a yönelik sert sözler söylerken deyim yerindeyse mangalda kül bırakmazken ABD Avrupa Kuvvetleri ve NATO Müttefik Kuvvetler Harekat Komutanı Orgeneral Curtis Michael Scaparotti İncirlik'e teftişe geldi iyi mi!. .

Bitmedi; "ABD'ye hangi yaptırımın uygulanacağı" tartışmaları yapılırken Rahip Brunson için "yargı pazarlığının" sürdüğünü de öğrendik!. . Dün sabah ise Singapur'daki 51. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılan Mevlüt Çavuşoğlu ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile 45 dakikalık bir görüşme yaptı. ABD Dışişleri görüşmenin ardından iki ülkenin sorunların çözümü için ortak çalışacağı açıklamasını yaptı. Reuters haber ajansı da iki bakanın sorunların çözümü konusunda mutabık kaldığını duyurdu… Pompeo ise alay edercesine şu açıklamayı yaptı:

-Yaptırımlar ciddi olduğumuzun göstergesi!. .

Bizim bakandan bu yazının kaleme alındığı sıralarda henüz bir "tık" bile yoktu!. . Birgün yaşananları "Rezalet" başlığı ile duyurdu; az bile diye düşündüm… Birileri halkın aklıyla duygularıyla fena halde dalga geçiyor duygusuna da kapıldım!. . "Eyy Amerika" içeriye çekilen algı metodu mu acaba?. .

-Perde arkasında neler dönüyor?!.

BİNDİK BİR ALAMETE

Saray'ın çok öteden beri içeride ya da dışarıda "gerilim" yaratmayı ve sürdürmeyi hep başlıca seçenek olarak gördüğünü yaşadıklarımızdan deneyimlerimizden biliyoruz… Bu seçimden başarıyla çıktığı da oluyor özellikle de içeride!. .

-Ancak dışarıda işler pek öyle yürümüyor!. .

Çünkü herkes herkesin ekonomisin dış politikasını inceden inceye izliyor… Hele ekonomi ile ilgili atıp tutmalara hiç mi hiç aldırmıyor!. . Dolar geldi 5.12 TL'ye dayandı; halkın alım gücü yerlerde sürünüyor faizler Merkez Bankası'nın emirlerini dinlemiyor yüzde 20 sınırını zorluyor!. .

Türkiye büyük ölçüde döviz borçlusu bir ülke olduğu ve son kur yükselmesi yüz milyarlarca liraya mal olduğu için birçok şirketin iflasa sürüklenmesi an meselesi!. . Yüzlerce binlerce şirketin iflas bayrağını çekmesi ne demek biliyor musunuz?

şsizliğin zirveye vurması demek!. .

Kısacası Türkiye yönetimiyle ekonomisiyle dış politikasıyla tarihinin en hazin günlerini yaşıyor diyebiliriz!. . Haa bunlar daha iyi günlerimiz mi?. . Yaşayarak görmekten başka çaremiz yok artık fren vazifesi görecek bir tek kurum bile kalmadı… Halkımızın yüzde 52'si Kendi elleriyle hepsini bir tek kişiye emanet etti…

-Yeni Türkiye'de "Tek adam rejiminde" böyle!. .

SEFİLLİĞİN BU KADARINA PES!. .

Olacak şey değil!. .

Adeta bir kabus… Türkiye freni patlamış kamyon misali yokuş aşağı gidiyor; CHP'de ise hâlâ kurultay kavgası sürüyor!. . Şimdi de genel merkez ile muhalifler teslim edilen "delege imzaları" üzerinde anlaşamıyor iyi mi!. .

Muhalifler "630 imza teslim ettik" diye açıklama yapıyor genel merkez "imzalar çok daha az kurultay olmaz" diye karşılık veriyor!. . Neymiş imzalar çok aşağıda kalmış 600'ün bile altındaymış!. .

Her iki taraf da her yaptıkları açıklamada biraz daha irtifa kaybediyor biraz daha bataklığa batıyor… İmza sayısı ne olursa olsun kurultay ister yapılsın ister yapılmasın bu iş bitmiştir!. . Bundan daha fazla rezil olmaları mümkün mü bilemiyorum… AKP Grup Başkanvekili Ömer Turan'ın sosyal medya hesabından attığı o alay eden aşağılayan mesaja baksınlar:

-Bu işin sonu kayyum!. .

Bir izleyeni Turan'a "Kayyum kim olur?" diye soruyor o da yanıt veriyor:

-Ben:)

Sizinle alay ediyorlar artık; yazık bu tabana size oy veren şimdi de gözyaşlarını yüreğine akıtan milyonlara yazık… "Nasıl olsa unutulur neler unutulmadı ki"diye düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz; kepazeliğin hiç unutulmayacak olanının içinde çırpınıyorsunuz…

-Hiç mi utanmıyorsunuz?!.


--
Bu Alemi Goren Sensin

Bu alemi goren sensin
Yok gozunde perde senin
Haksiza yol veren sensin
Yok mu sucun burda senin

Kainati sen yarattin
Herseyi yoktan var ettin
Beni ciplak disar'attin
Comertligin nerde senin

Evli misin ergen misin
Esin yoktur bir sen misin
Carki sema nur sen misin
Bu balkiyan nur da senin

Kilisede despot kesis
Isa Allah'in oglu demis
Meryem Ana neyin imis
Bu isin var bir de senin.

Kimden korktun da gizlendin
Cok aradin, cok izlendin.
Goster yuzunu cok nazlandin
Yuzun mahrem ferde senin

Binbir ismin bir cismin var
Oglun, kizin ne hismin var
Her bir irenkte resmin var
Nerde baksam orda senin

Turlu turlu dillerin var
Ne acaip hallerin var
Ne karanlik yollarin var
Sirat koprun nerde senin

Ademi surdun bakmadin
Cennette de birakmadin
Seytani nicin yakmadin
Cehennemin var da senin

Veysel neden aklin ermez
Uzun kisa dilin durmaz
Eller tutmaz gozler gormez
Bu acaip sir da senin

Asik Veysel

--

MANTIKTA ISTEM 3 E AYRILIR :


1. ) Esitler arasindaki istem. Buna "iltimas" denir (Konumuz bu degil)

2. ) Yukaridan asagiya olan istem. Buna "buyruk" veya "emir" denir (Konumuz bu da degil).

3. ) Asagidan yukariya olan istem. Buna "dilek" denir. Dinsel alandaki anlami ise "dua" dir. Yani asagida olan bir insanin yukaridaki bir ust varliktan dinsel anlamda dilekte bulunmasina "dua " denir. Bu dilegin yine dinsel anlamda kotu olanina ise "beddua" denir. Yani insan tanriya bu istegi yonelttigi zaman birinin kotu duruma dusmesi istenir. Bunu saglamasi icin yukaridaki ustun bir gucten yardim dilenir (Konumuz bu).


Insanlarin tanridan ustun bir gucten dilekte bulunmalari dogal. Ancak tanrinin dillekte bulunmasi ustelik kotu olab dilekte bulunmasi yani "beddua" etmesi anlasilir gibi degil. Tanri herseyin ustunde bir guc olduguna gore hangi ustun gucten dilekte bulunur ? Gelin de cikin isin icinden.


Islam tanrisi Allah kendi yarattigi insana (sozde) bol bol beddua eder. Bazen insanlardan bazilarinin kotu duruma dusmesini diler. Iyi ama kimden diler ?


Abese Suresi 17. ayet : "Kahrolasi insan! Ne inkarcidir!"


Tevbe suresi 30. Ayet : " .... Allah onlari kahretsin! Nasil da (haktan batila) donduruluyorlar!" (Allah'in kendisi "Allah onlari kahretsin" diyor. ne ilginc degil mi ? :) )


Zariyat suresi 10. Ayet : " Kahrolsun o koyu yalancilar!"


Munafikun Suresi 4. Ayet : ".... Allah onlarin canlarini alsin. Nasil bu hale geliyorlar?" (Allah munafiklar icin allah'a beddua ediyor :) )


Muddesir Ayeti 18-20 Arasi Ayetler : "Zira o dusundu tasindi olctu bicti. Cani cikasica ne bicim olctu bicti! Sonra cani cikasica tekrar (olctu bicti); nasil olctu bictiyse!"


Tebbet Suresi 1. ayet : "Ebu Leheb'in elleri kurusun"

(Ayetler Diyanet Cevirsidir)


Ayet ornekleri cogaltilabilir. Islam Inancina gore bilinen veya bilinmeyen tum evrenin alemlerin tek efendisi tek en buyuk guc sahibi varligi Allah !!! (sozde) olduguna gore ve kendi yarattigi aciz insana beddua etmesi sacmalik olduguna gore bu ayetlerin tanridan gelme olmadigi insan uydurmasi oldugu tartismasiz bir gercektir.


(Turan Dursun Din Bu-1 den esinlenerek...)

--

Akrep Gibisin Kardesim,
korkak Bir Karanlik Icindesin Akrep Gibi.
serce Gibisin Kardesim,
sercenin Telasi Icindesin.
midye Gibisin Kardesim, midye Gibi Kapali, Rahat.
ve Sonmus Bir Yanardag Agzi Gibi Korkuncsun, Kardesim.
bir Degil,
bes Degil,
yuz Milyonlarlasin Maalesef.
koyun Gibisin Kardesim,
gocuklu Celep Kaldirinca Sopasini
suruye Katiliverirsin Hemen
ve adeta Magrur, Kosarsin Salhaneye.
dunyanin En Tuhaf Mahlukusun Yani,
hani Su Derya Icre Olup
deryayi Bilmiyen Baliktan Da Tuhaf.
ve Bu Dunyada, Bu Zulum
senin Sayende.
ve Acsak, Yorgunsak, Alkan Icindeysek Eger
ve Hala Sarabimizi Vermek Icin Uzum Gibi Eziliyorsak
kabahat Senin,
- Demege De Dilim Varmiyor Ama -
kabahatin Cogu Senin, Canim Kardesim!

Nazim Hikmet Ran

--

Tum savaslar ic savastir, cunku tum insanlar kardestir.

F. Fenelon

a45UyF587661
--


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder