6 Aralık 2018 Perşembe

HKP (Halkın Kurtuluşu Partisi)

HKP (Halkın Kurtuluşu Partisi)

Orduda türban serbestisi üzerine danıştay'da dava açan parti.

İnsanları din ile aldatan laiklik ve halk düşmanı Kadir mısıroğlu'nu resmi kıyafeti ile ziyaret eden Diyanet işleri başkanı hakkında suç duyurusunda bulunan partidir.

29 ekim cumhuriyet bayramını 3 ilde gerçekleştirdiği eylemlerle hakkı ile kutlayan devrimci yurtsever parti.

Hava limanı işçilerine destek veren emekçi dostu parti.

Halkbank'ın hortumlama girişimi konusunda ilk somut adımı atan halkçı parti.

Emperyalizme karşı ezilen halkların ilk zaferi olan Çanakkale zaferinin 103. yıldönümünde alanlarda olan sosyalist parti.

29 ekim dolayısıyla Ankara'da anıtkabir'e yürüyüş gerçekleştiren ve "bağımsızlık benim karakterimdir" yazılı flamaları ile içeri alınmayan yurtsever parti.

Mehmed cengiz hakkındaki suç duyuruları kabul edilen partidir.

Yargıtay cumhuriyet başsavcılığı tarafından kanunsuz bir biçimde seçimlere sokulması engellenen partidir.

Yüksek seçim kurulu (ysk) halkın kurtuluş partisi'nin (hkp) cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığının iptal edilmesi i çin yaptığı başvuruyu reddetti.

Başvuruda Erdoğan'ın üniversite diplomasının geçersizliğinin kanıtlandığı belirtilmişti. cumhurbaşkanı olmak i çin dört yıllık fakülte mezunu olmak gerektiği Erdoğan'ın mezun olduğunu söylediği sultan Ahmet'teki iktisadi ve idari bilimler fakültesi'nin o yıllarda üç yıllık olduğu belirtilerek "bu nedenle recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu ortaya atılan diploma sahtedir" denilmişti. ysk'den hkp'nin başvurusuyla ilgili ret kararı çıktı

Sabancı üniversitesi'nin Almanya'da düzenlediği ermeni sözde soykırımı çalıştayı hakkında 5 eylül'de suç duyurusunda bulunan parti.

Türkiye'de milliyetçilik: sosyalizmdir

" Türkiye'de de işçi sınıfımızın bayraklaştırdığı birçok sosyalistler burjuva aydınları oldular. daha tipik örnek Türklere Türkçülüğü öğreten ziya gökalp en katışıksız burjuva ideoloğu idi. ömrünün sonunda tüm düşüncelerinin muhasebesini dürüstçe yapar yapmaz ne buldu? Nice kafasını işletmeyen sağcıya ve şarlatan solcuya (hele kadroculara) parmak ısırttı: Türkiye'de sosyalizmden başka gerçek milliyetçilik olmayacağını sezdi ve bu doğruyu açıklamakta sakınca görmeyen bir sosyalist olarak öldü. " (hikmet kıvılcımlı sosyalizm nedir 20 Ocak 1967 sayı: 1)

Ekşi sözlükde yer alan bazı entrylerden bir derleme yaptım.

--   a45UyF587661


-------------------------------------------------
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder