21 Aralık 2011 Çarşamba

POLITIK - Yunan denizden, diğerleri havadan geliyor

Yunan denizden, diğerleri havadan geliyor

Y

unanistan'dan sonra İspanyol, Fransız, İngiliz ve Alman askeri uçakları da Türk hava sahasını ihlal ediyor.
Sahil güvenlik botları eşliğindeki Yunan balıkçı tekneleri, de üç gündür, Kardak'a geliyor.

Saat: 06:32


ANKARA- Türk hava sahasını ihlal etmeyi alışkanlık haline getiren Yunan uçaklarına, İngiliz, İspanyol, Fransız ve Almanlar da katıldı.
Bugüne kadar görülmemiş biçimde 4 ülkenin askeri uçakları, Türk hava sahasını ihlal etti.
Yunan Sahil güvenlik botları eşliğindeki Yunan balıkçı tekneleri de, üç gündür Kardak kayalıkları civarına gelerek karasularımıza giriyor.

İlk olarak 5 Aralık günü İngiltere'ye ait 1XC-130 tipi uçak, Datça'nın güneybatısında Türk hava sahasını bir dakika süre ile ihlal etti.
13 Aralık günü de Güney Kıbrıs'ın Baf havaalanından kalkan Alman C-160 tipi bir askeri nakliye uçağı, Datça'nın güneybatısında hava sahamızı üç dakika süre ile ihlal etti.
15 Aralık'ta İspanya'ya ait bir uçak, 17 Aralık'ta da Fransa'ya ait C-160 tipi bir askeri nakliye uçağı, Datça civarında hava sahamızı 3 dakika süre ile ihlal etti.

HER GÜN KARDAK
Yunan Sahil Güvenlik botları eşliğindeki Yunan balıkçı tekneleri ise, son dönemde sık sık Türk kara sularına giriyor.
14-15 ve 16 Aralık günleri Yunanistan'a ait bir adet Sahil Güvenlik Botu ile toplam 22 adet Yunan balıkçı teknesi, Bodrum Gümüşlük yakınlarındaki tartışmalı Kardak kayalıkları bölgesinden kara sularımıza girdi.

Bu mevsimde sürüler halinde dolaşan Çipura balığı avlayan Yunan balıkçı tekneleri, Bodrum Turgutreis'ten kalkan Türk Sahil güvenlik botlarının, Kardak kayalıklarına yaklaşması üzerine, Yunanistan'ın Kalimros ve Leros adalarındaki limanlarına döndü.

http://www.gazeteport.com.tr/haber/69211/yunan_denizden_digerleri_havadan_geliyor

 

--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Cesaretin en buyuk denemesi, yenilmeyi yasa dusmeden kabul etmektir.  G. IMGERSOL   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kurmus oldugum guruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir guruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder