26 Nisan 2012 Perşembe

POLITIK - Bu da milletin vekili ama acaba hangi milletin?

Vatan hainleri kendilerini birer birer belli ediyorlar...

Tansiyonu yükseltecek öneri

BDP’li Önder, Ermeni tehciriyle ilgili Meclis Araştırma Önergesi ile 24 Nisan’ın ”Ermeni halkının ulusal yas ve acılarının paylaşım günü” ilan edilmesi için kanun teklifi vereceklerini açıkladı.

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, arkadaşlarıyla birlikte TBMM Başkanlığı’na, 1915’teki Ermeni tehciriyle ilgili bir Meclis Araştırma Önergesi ile 24 Nisan’ın ”Ermeni halkının ulusal yas ve acılarının paylaşım günü” ilan edilmesi için kanun teklifi vereceklerini bildirdi.
Önder, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 1915’deki Ermeni tehcirinin yıldönümü dolayısıyla dün İstanbul’da yapılan etkinliğe katıldığını anımsatarak, ”Taksim’de Ermeni halkının yasını paylaştık” ifadesini kullandı.
1915 olaylarının ”soykırım” olduğunu iddia eden Önder,”Türklerin ve Kürtlerin içinde bu katliama çanak tutanlar olduğu gibi, Ermenileri korumaya çalışan, hatta korurken canından olan dedelerimiz de var” diye konuştu.
Önder, 24 Nisan 1915’te evinden alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadığını öne sürdüğü bazı Ermeni milletvekili, yazar ve şairin yanı sıra, 19 Ocak 2007’de öldürülen Hrant Dink’in fotoğraflarını gösterdi.
TBMM Başkanlığı’na, Ermeni tehciriyle ilgili bir Meclis Araştırma Önergesi vereceklerini belirten Önder, ayrıca 24 Nisan’ın ”Ermeni halkının ulusal yas ve acılarının paylaşım günü” ilan edilmesi için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi sunacaklarını söyledi.
Öte yandan, BDP’li Önder ile bir gazeteci arasında, gazetecinin sorduğu "PKK'ya terör örgütü diyor musunuz?" sorusuna "asla öyle bir şeylemem" diyerek yanıt veren Önder bu tür soruların sorunu çıkmaza soktuğuna vurgu yaptı.

İŞİN BU YANI DA VAR…

1921 yılında TBMM Mustafa Kemal Paşa’yı Başkumandan olarak seçtiğinde Ermeni Cemaati temsilcilerinden aşağıdaki kutlama telgrafı gelmiş.

"ERMENİLERİN TEBRİKİ"

Ermeni Katolik ve Protestan reisi ruhanileri, başkumandanımızın mücahedat ve vazifesinin muvaffakiyetle   neticelenmesini temenni ediyorlar

-"Başkumandanı ekremimiz Mustafa Kemal Paşa Hazretlerine,

Zatı samilerinin Başkumandanlık vazifesine Büyük Millet Meclisi âlisi  tarafından tayini umum cemaatimizin mesruriyetlerini badi oldu. Bu babdaki tebrikatı samimanemizin lütfen kabulünü ve Müdafaai hukuk ve istiklal uğrunda vaki olan mücahedatı vatanpervarenelerinin ankarip muvaffakiyeti tamme ile tetvicini Cenabıhak’tan cemaatimiz ile birlikte niyaz eylediğimizi arz ederek bilvesile teyidi ubudiyet ve sadakat eyleriz."

(Büyük Kumandanımız Mustafa Kemal Paşa Hazretlerine,

Sayın zatınızın Başkumandanlık görevine Yüce Büyük Millet Meclisi tarafından atanması cemaatimizde  sevinçle karşılandı. Bu konudaki kutlamalarımızın lütfen kabul edilmesini ve Müdafaai hukuk ve bağımsızlık uğrundaki vatanseverce savaşınızın yakında tam bir başarıyla sonuçlanmasını Cenabıhak’tan cemaatimiz ile birlikte niyaz ettiğimizi bildirerek bu vesile ile bağlılık ve sadakatimizi bildiririz.)

Ermeni Katolik Murahhası Serpiskoposu Erpiryan Evadis

Ermeni Murahhası Dargaryan Haçador

Ermeni Protestan Reisi Nuhanisi Badveli İbrahim

*** Hakimiyeti Milliye, Sayı 280, 2 Eylül 1921

 

İyi çalışmalar saygı ve sevgiler

Murat Binzet

mailto:m1000zet@gmail.com



-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder