24 Ocak 2013 Perşembe

11-Arif İsmet Vidinli - İran füzelerinin Hedefi Amerikan Üsleri , vurulan ise Türkiye olacaktır.


Evet, tam da öyle olacaktır.
Hani şu meşhur Patriot Bataryaları, Kürecik X-Band Radar üssü, İncirlik Üssü falan.
Ufukta beliren İran-ABD/İsrail savaşında Patriotsuz kentlerimizi de bir düşünün derim ben size.
Bence bunu en çok da ABD işbirlikçi olup kendine oradan bir ekmek çıkarmaya çalışan bölücü Kürtler ve onun destekçileri düşünmeli.
Malum, G.Anadolu bölgesi bizim de, onların da anavatanı.
Misal bütün bölgenin radyoaktif kirlenmeye maruz kaldığında manzaranın nasıl olacağını bir düşünmeli.
Elin Amerikalısının tuzu kuru, sonuçta kirlenecek yer onun memleketi değil.

Deha olmaya, büyük startejist, kurmay subay olamaya falan gerek yok.
En kıt zekalı insanlar, dağda elinde değnekle gezen çobanlar bile bunu anlar.
Hatta okuma, yazma bilmeye bile gerek yok, aşağıdaki resimlere bakan cahil biri bile bunu anlar.
Artık bizim halkımız bütün bu patırtının neden olduğunu, ne anlama geldiğini ne zaman anlayacak onu da bilemiyorum?

Oraj POYRAZ.

Arif  İsmet Vidinli  - İran  füzelerinin Hedefi  Amerikan Üsleri ,  vurulan ise Türkiye olacaktır. 

Büyük bir olasılıkla, İsrail bu yıl içinde, İran  nükleer tesislerini yıkmak için, uçakları ve Jericho füzeleri ile saldıracaktır.  Amerika, bu saldırıyı destekleyecektir.  İran, misilleme  olarak,   balistik  füzeleri ile  İsraili,  Ortadoğudaki Amerikan saldırı  üslerini ve ABD 39. Ana Jet Üssü 'nün bulunduğu İncirliği vurmaya çalışacaktır.

ABD  Irak'ı işgal ederken İncirlik Üssü'nü de aktif biçimde kullanmıştır. İncirlik'ten kalkan ABD uçakları, Irak'ı bombalayıp tekrar buraya geri dönmüştür. İncirlik Üssü Iran'a yapılacak olan hava harekatında da  bilfiil kullanılacaktır.

Malatya'ya da Füze Kalkanı , Adana, Gaziantep ve  Maraş'a  Patriot füze bataryaları, İncirlik üssünü hedef alacak  İran  füzelerini  önlemek için   yerleştirildi. Bölge haritasına bakmak bunu görmek için yeterlidir.  Patriotlar Adana'ya  ilk defa  1991 yılında, ilk  Körfez savaşından önce, olası  bir  Irak  füze saldırısını önlemek için  konuşlandırıldı..  Savaş bitince  söküldü,  2003 yılında, ikinci Irak  saldırısından önce, tekrar konuşlandırıldı.  Sonra tekrar sökülüp götürüldü.  Başlattığı her saldırıdan önce Amerika İncirlik üssünü  korumak için  bu tedbiri almıştır.

'Kendisine karşı oluşan askeri tehdide, ve bölgede  ortaya çıkacak nükleer güce karşı önleyici saldırıda bulunmak.' İsrail devletinin  savaş doktrini gereğidir. 

Amerikan Güvenlik  Stratejisi de İsrail savaş doktrinini küresel çapta  desteklemektedir.  

Bu doktrin şöyle der;  •ABD'ye rakip olabilecek bir egemen gücün doğması engellenecektir,  • Hedef ülkeler tehdit yeteneği kazanmadan vurulacaktır,  • Hiçbir uluslararası kuruluş veya anlaşma ABD çıkarlarına engel teşkil etmeyecektir, •ABD çıkarları için  gerektiğinde askeri güç  kullanılacaktır.

İsrail saldırılarının örnekleri geçmişte yaşanmıştı. İsrail uçakları  Irak ve Suriyedeki nükleer tesislere saldırmış,

-Irak'ın kurmakta olduğu Osirak Nükleer  tesislerini Haziran 1981'de ,↑↑↑ - ↓↓↓

-Suriyenin kurmakta olduğu  El Kibar Nükleer tesislerini, Eylül  2007'de  bombalamış, yakıp yıkmıştı.

İranın Nükleer tesislerini vuracağını  İsrail defalarca  resmen açıkladı. İrana mutlaka saldıracaktır.   ABD  İsraili  destekleyecektir

İsrail İran'ı 2008'de bombalayacaktı. Amerika engel olmuştu. İran füzelerini izleyecek radarlar , vuracak  patriotlar henüz yerleştirilmemişti.  Amerika'nın Negev çölünde  kurduğu   radarla, şimdi İsrail 5-6 dakika içinde İran'ın fırlattığı  füzeleri görüyor ve havada vurmak için  patriotları fırlatıyor. Malatya'ya  kurulan , Füze Kalkanı  denilen  yeni radar da artık  İncirliği,   Ortadoğu'da kurulu diğer Amerikan saldırı üslerini ve de  İsraili  İran füzelerine karşı korumaya hazırdır. 

İran, ulusal bağımsızlığını korumak  için, İsrail'in elindeki Nükleer  ve konvensiyonal  saldırı gücüne karşı, caydırıcı  güç oluşturma çabası içindedir.  İran  ballistic füzelerinin 2000 km'yi aşan menzilleri var. Bu füzeler ile İsrail'i Ortadoğuda erişebileceği Amerikan  üslerini , radar istasyonlarını  vurmak isteyecektir.

 İran füzeleri İncirliği ve Türkiyedeki  diğer Amerikan üslerini de hedef alacaktır.  Füze başlığı  olarak da elinde ne varsa  kullanacaktır.  Yıkıcı, yakıcı, zehirli gazlı ve biyolojik başlıklar. Hatta, SSCB 'nin dağılması sürecinde  İran eline geçmiş ' kirli' atom başlıkları da  olabilir.

Ancak ABD karşı tedbirlerini almaktadır.  Radarların yönlendirdiği patriotlar  ile İran  füzelerini vuracak veya manyetik alan yöntemleriyle  hedef saptırtacaktır.  Kişisel koruyucu önlem olarak da bölgedeki  tüm askeri ve sivil  personelini kimyasal ve Biyolojik etkenlere karşı koruyucu  giysiler ve maskeler  ile donatmaktadır.

İsrail  saldırısı'na karşı  İran'ın yapacağı karşı saldırıda, hedef şaşıran,  hedeften saptırılan  veya havada vurulamayan İran füzeleri Güneydoğu Anadolu kentlerini, endüstri ve alt yapısını  vuracak, İnsanlarımız yıkıcı, yakıcı zehirleyici bombardımana karşı korunmasız kalacaktır. Bu füzelerinden korunmak için Patriot'umuz  olmadığı gibi  sivil  halkın  koruyucu giysi ve maskesi de yok.  Sadece karşı   saldırı için uçaklarımız, tanklarımız, topçumuz var. ↑↑↑ - ↓↓↓

Türk uçaklarının  İrana  misilleme saldırısı yapması kaçınılmaz olacaktır.   Neticede  Türkiye ile  İran,  İsrail  Amerikan tuzağına düşüp, kendi iradeleri dışında savaşa sürekleneceklerdir.  Asırlar süren bir barış süreci kesilecek, Türkler ile çoğu soydaşımız Azeri olan  İranlılar birbirini vuracaktır.  Amerika ve İsrail  yanıp  yıkılan, harap olan Türkiye ve İrana bakıp ellerini  oğuşturacaklar.  Yine bir bölgeyi  bölüp parçalamış,  'Derenin taşı ile derenin balığını vurmuş' olacaklardır.  Irak ve Suriyeden sonra  İran ve Türkiye de parçalanacak,  Büyük Ortadoğu Projesi* adı altında amaçlanan  yeni Ortadoğu haritası gerçekleşmesinde bir adım daha atılacaktır.

Düşünülebilir, denilebilir ki;  İranın yapacağı misilleme'nin  Ortadoğu'daki Amerikan  üslerini de hedef  alması, önce ABD'nin ve daha  sonra Rusya ve  Çinin de karışacağı bir  küresel bir  çatışmaya yol açacaktır.  Bu  nedenle  Amerika, İsrail'in İran'a saldırmasına  mutlaka engel olacaktır! 

Bu güven aldatıcıdır. Arkasını ABD'nin  küresel  gücünü alan İsrail'in  istediği an Ortadoğu ve Afrikada, istediği ülkeyi  uçaklarını  gönderip bombalaması,  artık tüm dünyanın protesto etmekle geçiştirdiği,  alışılmış  bir olaydır. İran'a yapılacak saldırı da bu saldırılar serisinden  bir yöresel çatışma   olarak değerlendirilecektir.  Amerika, İran misillemesine  doğrudan hedef olmayacağı  izlenimini verecek önlemler almaktadır,  Malatya Füze Kalkanı'nın Nato şemsiyesi altında konulması , Patriot Bataryalarının, Alman, Hollanda askerleri ile  donatılması,  İsrail saldırısına  tüm Nato ülkelerinin desteğini sağlayacaktır.  ABD geri  planda, alçak profilli, pasif bir savunma pozisyonu alacaktır.

İran saldırısının hedefi  İsrailin yanı sıra  Ortadoğu ülkeleri ve Nato olarak  olarak gösterilecektir.  ↑↑↑ - ↓↓↓

İran'ın Nükleer Güce sahip olmasını istemeyen  Rusya saldırıyı protesto  etmekle, İran'a lojistik destek ve İnsani yardım  sağlamakla yetinecektir.  Petrol  önemli kısmını Ortadoğudan  alan Çin de  henüz Amerika ile küresel çapta bir çatışmaya hazır değildir. Protestolara katılacak, ancak  savaşın Ortadoğu sınırları dışına taşmamasına dikkat gösterecektir.

İsrailin  İrana yapacağı bir saldırıda, ülkemizin İran  misillemesine hedef olmaması  için Füze kalkanına, Patriot bataryalarına  karşı çıkmak yeterli  çare değildir. İncirlik bataklığının kurutulması gerekir.  İncirlik  Amerikan saldırı üssü ülkemizi  hedef  tahtasına koyuyor.  Bunu  görmek,  hükümete göstermek  kurmay askerlerimizin görevi ve sorumluluğudur. 

Amerikan Hükümeti  ordusunun acilen İncirlik üssünü boşaltması gerekiyor. Bunu ancak arkasında halk desteği  olan bir hükümet gerçekleştirebilir.  Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, gençlik ve işçi birlikleri, Üniversiteler, düşünce kuruluşları ve halkımız, tüm olanaklarını  kullanmalı,  İncirlik üssünün boşaltılmasını istemeli, ısrarla gündemde tutmalıdır.  Milletvekillerimiz, halkımızın sesine kulak vermeli,  irademiz dışında, bir savaşa, bir felakete sürüklenmeyi önlemek için İncirlik Amerikan üssünün boşaltılması kararını almalıdır.

Arif  İsmet Vidinli

 

*Büyük Ortadoğu Projesine göre Ortadopğu haritasının alacağı  yeni şekil.

↑↑↑ - ↓↓↓

 

700 milyon  insanın yaşadığı,  Projeye dahil olan ülkeler başlıca beş gruptan oluşmaktadır.

1. Kuzey Afrika Grubu: Fas, Cezayir, Tunus, Mısır, Libya

2. Akdeniz Ülkeleri: Türkiye, Suriye, Lübnan, Ürdün, İsrail, Filistin

3. Kafkas Ülkeleri: Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan.

4. Körfez Ülkeleri: Suudi Arabistan, Bahreyn, BAE, Katar, Kuveyt, Umman, Yemen.

5. Asya Ülkeleri: İran, Irak, Afganistan, Pakistan, Bangladeş


a45UyF587661-201301241547-11


--
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Baskalarinin bilgisi ile bilgin olsak bile ancak kendi aklimizla akilli olabiliri.

Montaigne
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Rum, Ermeni gibi unsurlardan ayri ayri olusan bir takim ceteler, adi hirsizlikla, ara sira da oldurmelerle mesgul olmuslar, Rum ve Ermeni surgunu esnasinda bu unsurlardan ortaya cikan bazi ceteler ise siyasi bir huviyet kazanmistir. Ruslarin istilasi baslayinca, memleket icinde karisiklik meydana getirmek icin bunlar, Ruslar tarafindan da tesvik ve denizden de desteklenmislerdir.

(22 Mayis 1919)
K. ATATURK
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Benim elimden gelse Turkleri Arap yaparim, diger Muslumanlari da.
Bunlarin vaktiyle Araplasmadigina da cok eseflenirim.
Arap dili, ne Turk diliyle ne de Cerkez diliyle kiyas kabul etmeyecek derecede ustunluge sahip oldugundan, insanin, milliyetin kucugune sahip olup da onunla iftihar edecegine buyugune sahip olarak onunla iftihar etmesi daha karli ve makul olur.

Seyhulislam Mustafa Sabri Efendi
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"Tanri kotulukten ve acidan korumak istiyor mu?
Fakat bunu yapmaya gucu mu yok?
Eger yoksa, O gucsuz, ya da kesinlikle her seye gucu yeten degildir.
Her seye gucu yeten fakat istemeyen mi?
Eger oyle ise , O kotudur, ya da kesinlikle tum iyilik degildir.
O, ne gucu yetiyor, ne de istemiyor mu?
O zaman. O'nu Tanri diye cagirmak sacma olur.
O, hem gucu yetiyor hem de istiyor mu?
O zaman kotuluk nereden geliyor?"


(Istencin Ozgur Secimi Uzerine. Giris.)
EPICURE
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ben,Manevi Miras olarak,
Hicbir Ayet, hicbir Dogma,
Hicbir Donmus ve kaliplasmis Kural birakmiyorum.
Benim Manevi Mirasim Bilim ve Akildir...

K.Ataturk
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com

Ayrilmak isterseniz de:
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com

Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.com/
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder