23 Ekim 2015 Cuma

Arslan Bulut: Geçiş süreci, Erdoğan’lı mı olacak Erdoğan’sız mı?

Arslan Bulut: Geçiş süreci, Erdoğan'lı mı olacak Erdoğan'sız mı?

22 Eki, 2015

Putin, Esad'ı Moskova'ya davet etti. Esad, Yunanistan ve Bulgaristan hava sahası üzerinden Moskova'ya uçtu. Görüşmeden sonra aynı yolla geri döndü. Esad, ülkesine sağ salim ulaştıktan sonra Kremlin'deki görüşme basına açıklandı. Ahmet Davutoğlu, konuyla ilgili olarak "Ne diyeyim, keşke Moskova'da daha uzun süre kalsa da Suriye halkı biraz rahat etse. Hatta daimi olarak kalsa da geçiş süreci böyle başlasa" diyebildi. Oysa Esad, çoktan Şam'a dönmüştü. Putin de daha önce Esad'lı geçiş dönemi için ikna ettiği Tayyip Erdoğan'ı arayıp bilgi vermişti!

***

Washington Post gazetesinin başyazısında, 1 Kasım seçimleri için "En iyi sonuç Türkiye'de merkezci bir koalisyon kurulması, Erdoğan'ın otokratik hedeflerinden çekilmesidir" ifadesi kullanıldı!

Cumhuriyet'ten Ergin Yıldızoğlu'nun nakline göre ABD'de George Bush döneminde Ulusal İstihbarat Direktörlüğü'nde görev alan Norman Bailey, 13 Ekim'de World Tribune'de "Türkiye çökmüş devlet olur mu? Ordu izin vermez. Bu da o kadar kötü olmaz" başlıklı bir yazı yazdı.

Yine Küresel Avrupa Beklentiler Bülteni GEAP'ın 16 Ekim sayısında, "Dört yıldır Erdoğan'ın politikaları, anlaşılamaz hale geldi, tutarsızlaştı. Türkiye kendini ekonomik, sosyal, siyasi jeopolitik bir uçurumun kenarında buldu… Her an çökebilir… Kimse Türkiye'nin, Libya ya da Irak'ın yolundan gitmesini istemediğine göre, Kasım seçimleri ülkenin yolunu bulmasına imkân verecek bir koalisyonu yine üretemezse, ordu ülkeye düzen getirmekte tereddüt etmeyecektir" değerlendirmesi yapıldı.

***

Devlet Bahçeli, 1 Kasım sonrası için beş partili bir parlamento ile siyasi krizin aşılacağını, yani AKP'nin bölüneceğini söyledi. Bahçeli, bir öngörüde bulunmaktan çok sanki olacakları haber veriyor… Hani seçim tarihlerini bizzat ilân ettiği gibi. Veya PKK ile AKP'nin, Oslo'da, İmralı'da ve Kandil'de masaya oturduğunu açıkladığı gibi…

Bahçeli, "Türkiye'nin geleceği ile ilgili AKP'liler ne malum belki de Erdoğan'dan vazgeçebilir. Türk siyasetinde vazgeçilmez insan yoktur. Kimler geldi kimler geçti" dedi.

Bu durumda geçiş süreci, kimin için söz konusu?

Veya geçiş süreci Tayyip Erdoğan'lı mı olacak, Tayyip Erdoğan'sız mı?

Yasa yapan şirkete Danıştay yine "dur" dedi

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde faaliyet gösteren Mısır işleme fabrikası Cargill'in kurulu olduğu alanın, tarım arazisinden sanayi arazisine dönüştürülmesi ile ilgili davayı reddeden mahkemenin kararını Danıştay bozdu.

Fruktozlu şeker üretimini Türkiye'ye ABD dayattı. ABD Başkanı George W. Bush, hem Bülent Ecevit'ten hem de Tayyip Erdoğan'dan Cargill firması için ayrıcalıklar istedi.

Cargill, Türkiye'nin, Orhangazi Tesisi'nin kurulu bulunduğu tarım arazisinin "Özel Endüstri Bölgesi" olması için başvuru yaptı. Zaten Endüstri Bölgeleri Yasa Tasarısı'nı da gerçekte Cargill firması hazırlamıştı!

Söz konusu arazi, Bakanlar Kurulu kararıyla 5 Temmuz 2005 tarihinde Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmişti. Kararın iptali için Bursa Barosu öncülüğünde Bursa Meslek Odaları tarafından Danıştay 10. Daire'de dava açılmıştı. Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararına rağmen Toprak Kanunu'nda değişiklik yapılarak arazi tahsisi yeniden sağlanmıştı. Kanun teklifini AKP Bursa milletvekili Altan Karapaşaoğlu vermişti.

Erdoğan, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararlarına karşı yasa üzerine yasa çıkararak Cargill'e arazi tahsis ettirmişti.

ABD, fruktoz üretimini yüzde 2'ye düşürürken, Türkiye, önce yüzde 10'a sonra yüzde 15'e yükseltti. Avrupa ülkelerinde ise şeker ve kanser hastalığına yol açtığı için fruktoz üretimi yasak!

yeniçağ


a45UyF587661-151023110354 Oraj Poyraz cimcime@neomailbox.net
2015/10/23  12:00 1  39  undefined undefined add_anadoluhareketi@googlegroups.com

 

AYRILIS
. . . . . .
Gun batiyor, gun batiyor,
Veda etsem hepinize.
Ufuk kanli bir denize
Donuyor, sizi biraksam.
. . . . . .
Gun batiyor, gun batiyor,
Evimi, esyami, parami
Nem varsa yaksam ve bir an
Kaybetsem kara bir duman
Arkasinda hafizami,
. . . . . .
Kossam, kossam, kossam, kossam...

Ahmet Muhip DRANAS

Islam da zorlama yoktur (K.BAKARA 256)
***
Islam dan gayri bir dine yonelenler sapiktir! (K.IMRAN 85; Tevbe 33 ),
Musrikleri nerede gorurseniz oldurun! (K.TEVBE, 5
Ya da Islam a aykiri bir inanista ise analariniz, babalariniz, yakinlariniz icin magfiret dilemeyin, onlarin namazini kilmayin vs.. (ornegin K.TEVBE 23, 84, 113; AZHAB 60-61)

Cevaplari diz cokerek, ve gozleri kapali arayanlardan daha cahil ve ise yaramaz insanlar yoktur.
Din, siradan insanlar tarafindan dogru, zeki insanlar tarafindan sahte, liderler tarafindan kullanisli kabul edilir.

Seneca


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder