20 Eylül 2017 Çarşamba

E. TUĞA. TÜRKER ERTÜRK : YALANDAN YAYGARA

Evet Sayın Amiralim doğrusunu söylüyor.
Hükumet cilve cümbüş yapıyor.
Öyle sözle olmaz bu işler.
Ülkemizin en önemli kozu petrol ticaretidir.
Bunu kullanmak gerekir.
Anında, hemen.
Ve bu referandum olumlu sonuçlanırsa ağırlaştırmak, Türk sınırını duvar etmek gerekir.

Ülkemizdeki Kürtler için şunu söyleyeceğim.
Bunca zamandır ayrılıkçılık hareketi yürütmeseydiniz.
Kuzey Irak için Türk halkının bakışı dostça ve kardeşçe olacaktı.
Birlik içerisinde büyüme, kardeşlik vizyonu bulacaktır Kuzey Irak'da.
Ancak, biliyoruz ki, dört bölgeli Kürt ayrılıkçılığından doğacak tek ve büyük bir Kürt devletinin hayali var orta yerde.

O halde bize düşen neyse bizde onu yapmalıyız.

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      


E. TUĞA. TÜRKER ERTÜRK : YALANDAN YAYGARA



Satır içi resim 1

LİNK : http://www.turkererturk.com.tr/yalandan-yaygara/

Irak Kürdistan Bölge Yönetimi tarafından "Kürdistan bölgesinin bağımsız bir devlet olmasını ister misiniz?" sorusunun yöneltileceği referandum, 25 Eylül'de yapılacak. Referandumda yüksek oranda "Evet" çıkması neredeyse kesin gibi.

Referandumda sonucun "Evet" çıkması ertesi gün "Bağımsız Kürdistan"ın ilan edileceği anlamına gelmemekle birlikte, nihai sonuç bağımsızlık olacaktır. Referandumla birlikte, bölgenin 100 yıllık statükosunun değişmesine yol açacak hukuki başlangıç yapılmış olacaktır.

KİMİN ÇIKARINA?

"Bağımsız Kürdistan" için referandumun alt yapısı 1991'de, ABD'nin Irak'a müdahalesi ile başlatılmış, Saddam'ın düşürülebilme imkânı varken kasti olarak frene basılmış ve 2003'e kadar kuzeyde otonom bir yapının inşası için beklenmiştir. Bu süre içinde Türkiye'de bulunan Çekiç Güç ile bu yapının Saddam'a karşı korunması sağlanmıştır. 2003'de Irak'ın işgali ve 2005 Irak Anayasası ile kuzeyde bulunan Kürt bölgesinin varlığı hukuki hale getirilmiştir.

ABD ve İsrail, bölgede Kürt devletinin kurulmasını kendi çıkarları açısından elzem olarak görmektedir. Bölgede Kürt devletinin kurulması, Büyük Ortadoğu Projesinin olmazsa olmaz başlıklarından birisiydi. Kürt devletinin kurulmasındaki en büyük güçlük ise bölgedeki dört devletin güvenliğini ve bekasını yakından ilgilendiriyor olmasından kaynaklanmaktaydı.

ÜLKEMİZ İÇİN YAŞAMSAL TEHDİT

Referandumun yapılması ve bölgede bağımsız Kürt devletinin kurulmasına yol açacak gelişmelerin başlaması; Türkiye'nin güvenliğini, iç barışını, huzurunu ve bekasını olumsuz olarak etkileyecektir. Bu nedenle referandumun yapılması engellenmelidir, hatta bugüne kadar çoktan engellenmeliydi.

Halen ülkemizi yönettiğini zanneden, ama her geçen gün adım adım ülkemizi felakete doğru sürükleyen iktidar iradesinin bağrışmaları ve yaygaraları yalandandır. Kuzey Irak'ta bağımsızlık referandumu yapılabiliyor olmasının başat sorumlusu iktidardır. Bu sorumluluk hesap vermeyi gerektirir.

SORUN NEDEN BU HALE GELDİ?

Sorunun buraya gelmesinde mazur görülemez iki büyük yanlış;

1. Kuzey Irak Yönetimi ile onu Bağdat'tan koparacak ve elini rahatlatacak şekilde bugünler hiç hesap edilmeden girişilen siyasi, diplomatik ve ticari ilişkiler,

2. Bu konuda en büyük çıkar birlikteliği içinde olabileceğimiz Suriye'de istikrarın bozulmasına, merkezi hükümetin zayıflamasına neden olan vekalet savaşına verilen destektir.

GAZ ALMA TATBİKATI

İktidar iradesinin bugüne kadar, bağımsız Kürt devletinin kurulmasına yol açacak olan referandumu engellemek maksadıyla, halkın gazını alıcı mesajlar dışında bir gayreti gözlenmemiştir.

Askeri müdahale seçeneğini göze almadan sınırda tatbikat yapmak iç kamuoyuna yönelik olup, asla sonuç alınamaz.

NE YAPILMALI?

Türkiye'nin, bugün için referandumu engellemek maksadıyla yapabilecekleri şunlardır;

1. En üst düzeyden ve en üst perdeden niyet beyanı yapılmalıdır: "Irak'ta toprak bütünlüğünün ihlali anlamına gelen referandumun yasal olmadığı, referandum iptal edilmediği takdirde Türkiye'nin ekonomik ambargo ve zorlayıcı askeri müdahale dahil, her türlü tertip ve tedbirleri alacağı" derhal ilan edilmelidir.

2. Bölge ülkelerinin merkezi yönetimleri olan Tahran, Bağdat ve Şam derhal acil eylem için toplantıya çağırılmalı ve Washington, Moskova, Pekin ve Tel Aviv ile ivedi mekik diplomasisi başlatılarak, durumun Türkiye tarafından asla kabullenilmeyeceği ve askeri müdahale edileceği anlatılmalıdır.

KAYBEDİLECEK ZAMAN YOK

3. Bugüne kadar çok zaman ve zemin kaybedildiğinden ve geç kalındığından, Erbil yönetimini kararından vazgeçirmeye yönelik zorlayıcı tedbirler manzumesi içinde mütalaa edilebilecek; petrol boru hattından akışın durdurulması, Dicle'den verilen suyun miktarının azaltılması ve ticari ambargo konulması gibi uzun zaman diliminde sonuç verecek şeylerle şu anda uğraşılmamalıdır. Ama sonrası için, Erbil'e karşı zorlayıcı eylem planı hazırlanmalıdır.

4. Referandum ve bağımsız Kürt devletinin Türkiye'nin güvenliği için tehdit olduğundan hareketle, Madde 4 gereğince NATO acil toplantıya çağırılmalıdır. Çünkü Madde 4; "Üye ülkelerden herhangi biri toprak bütünlüğü ve güvenliğinin tehdit edildiğini düşündüğü zaman tüm üye ülkeler birlikte danışmalarda bulunacaklardır'' demektedir.

Türker Ertürk

E. Amiral, Araştırmacı - Yazar

RESMİ İNTERNET SİTESİ:

http://www.turkererturk.com.tr

Facebook:

https://www.facebook.com/turker.erturk.5

https://www.facebook.com/pages/T%C3%BCrker-Ert%C3%BCrk/556317261057681?ref=profile

Facebook Grup:

https://www.facebook.com/groups/797431790326056/?fref=ts

Twitter:

https://twitter.com/Orsatramola

Instagram:

https://www.instagram.com/turkererturk

 
a45UyF587661-170921005314 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/09/21  06:02 1  39  3-ekim-dernegi@googlegroups.com


 

BEN BIR YILDIZIM
. . . . . .
Ben bir yildizim yildizlar ortasinda,
Saga bakarim, sola bakarim, eyvah,
Yapayalnizim yildizlar ortasinda.
Bir bitmez duzelikte aksamla sabah.
. . . . . .
Alabildigine bana vermisler, ?al! ?
Dayanilmaz bosluguyla bu evreni
?Bu gercek, bunu al! Bu dus, bunu da al! ?
Ne ki varsa, bana yazilmis nedeni.
. . . . . .
Mutluyum, bu guzel, bu tek yildizlikta;
Milyonlarca sunu, adak sana, tanrim!
Ama kalbim catlayacak yalnizlikta,
Hic olmazsa bir ayna ver bana, tanrim!

Ahmet Muhip DRANAS

Risale-i Nur girdigi her yeri kutsallastirmis, bu arada Isparta ya mubareklik kazandirmistir....
Risale-i Nur Isparta ya butun illerin uzerinde bir dindarlik meziyeti kazandirmistir

Said-i Kurdi
Isparta da yazdigi lemalarda.

Hainlere Hiyanet

Antigonos, bir sehrin askerlerini kandirip kendi rakibi olan komutanlari Eumenes e ihanet ettiriyor; ama askerlerinin ihanetiyle adami oldurdukten sonra kendisi tanrisal adaletin uygulayicisi olmaya kalkiyor, hainleri sehrin valisine teslim edip hepsini diledigi bicimde temizlemesini emrediyor. Oylesine yaptiriyor ki dedigini, sayilari bir hayli cok olan bu askerlerin bir teki bile Makedonya ya donmuyor. Askerler kendisine ettikleri hizmetin buyuklugu olcusunde kotuluk etmis ve cezayi ha ketmis oluyorlardi. Efendisi Sulpicius un saklandigi yeri haber veren kole, Sylla nin vermis oldugu soz geregi serbest birakiliyor; ama devlet hikmeti geregi Tarpeion kayaligindan atiliyor. Bizim kral Clovis de, Cannacre in hizmetcilerine altin silahlar vadederek efendilerine ihanet ettiriyor. Sonra ucunu de astiriyor. Kimi yerde de hiyanet edenlerin boyunlarina ihanet karsiligi aldiklari keseyi takip asiyorlar. Kendi isteklerini yerine getirdikten sonra kamu istegini de yerine getirmis oluyorlar boylece. Fatih Sultan Mehmet, soyunun adeti uzere, taht kiskancligi yuzunden kardesini ortadan kaldirmak isteyince onun adamlarindan birini kullaniyor bu iste: Adam da fazla su yutturarak boguyor sehzadeyi. Is olup bitince Padisah bu cinayetin kefareti olarak katili olen kardesinin anasina (yalniz babadan kardestiler cunku) teslim ediyor o da padisahin gozu onunde katilin karnini yardiriyor, kendi elleriyle yuregini bulup sokerek sicak sicak kopeklere yediriyor. Kendileri hic de iyi olmayanlar, kotu bir eylemden cikar sagladiktan sonra, rahat yurekle, ise biraz iyilik dogruluk karistirmaktan hoslanirlar, bir karsilik oduyormus, vicdanlarini temizliyormus gibi. Kaldi ki, bu korkunc kotuluklere alet ettikleri kimseler kendilerini sucluyormus gibi gelir onlara. Olmelerini isterler ki bu yuz karasi islerin bilinci, tanikligi silinsin gitsin.

Michel de Montaigne : Denemeler


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder