18 Ekim 2017 Çarşamba

TEK BAŞINA ‘KURUL’ OLDU: HİLELİ REFERANDUMA KENDİSİNİ SİPER ETTİ!

RIZA TÜRMEN: DİRENME HAKKI

Modern zamanlarda iktidar-halk ilişkisi sözleşme anlayışına dayanır. Locke'a göre, bireyler sahip oldukları doğal hakları uygulamaktan, devletle bir sözleşme yaparak vazgeçerler. Güvene dayanan bu sözleşme gereğince siyasal iktidar bireysel hakları korumakla görevlidir. İktidar yönetilenlerin haklarını ihlal eder, bu güvene aykırı davranırsa o zaman yönetilenlerin direnme hakkı doğar. Sözleşme'nin feshi anarşi doğurur kaygısıyla insanlar diktatörlüğü kabul etmek zorunda değildir.

Bu görüşler 1776 Amerikan ve 1789 Fransız Devrimleri üzerinde de etkili oldu.

1776 Amerikan Bağımsızlık Bildirgesi'nde ise şu ifadeler yer alır: "Bireylerin yaşam, özgürlük ve mutluluğa erişmek gibi doğal, devredilmez haklarını sağlamak için insanlar arasında meşru, iktidar hak ve yetkilerini yönetilenin rızasından alan hükümetler kurulmuştur. Halk bu amaçtan sapan yönetimi değiştirmek ve devirmek ve temelleri kendi güvenlik ve refahlarını sağlamaya en uygun görünecek ilkeler üzerine dayanan, güç ve yetkiyi aynı amaçla örgütleyen yeni bir hükümet kurmak hakkına sahiptir."

1789 Fransız İnsan ve Yurttaş Hakları Bildirgesi'nin 2. maddesi baskıya karşı direnme hakkını bir temel insan hakkı olarak görür: Her politik birleşmenin amacı; doğal ve dokunulamaz insan haklarını korumaktır. Bunlar; özgürlük hakkı, mülkiyet hakkı, güvenlik hakkı ve baskıya karşı direnme hakkıdır. 1793 Fransız Anayasası'nın giriş bölümünde direnme hakkına geniş yer verilir:

Yakın zamanlarda kabul edilen uluslararası belgelerde de direnme hakkına yer verildiğini görüyoruz. 10 Aralık 1948 tarihli Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin başlangıç bölümünde şu ifade yer alır: "İnsanın zulüm ve baskıya karşı son çare olarak ayaklanmaya mecbur kalmaması için insan hakları hukuk rejimi ile korunmalıdır."

http://www.milliyet.com.tr/yazarlar/dusunenlerin-dusuncesi/-direnme-hakki--anayasa-ve-anarsi-1695048/

Tuz kokmuş...
Mahkemeyi mahkemeye veriyorsun, o da hukuksuz ve haksız karar veriyor, onu da mahkemeye veriyorsun o da yasa dışı karar alıyor.
Peki ne yapmak lazım?
Silah alıp dağa mı çıkmak gerek?
Haksızlığa karşı direnme hakkı mı doğuyor?
 
Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      


TEK BAŞINA 'KURUL' OLDU: HİLELİ REFERANDUMA KENDİSİNİ SİPER ETTİ!

18.10.2017

Tek başına 'kurul' oldu: Hileli referanduma kendisini siper etti!

Danıştay Genel Sekreteri Abdurrahman Gençbay, 16 Nisan referandumundaki "mühürsüz oy" kararı nedeniyle Danıştay kökenli YSK üyeleri hakkında Danıştay Başkanlık Kurulu'na yapılan kovuşturma istemli başvuruyu kendi kendine karar vererek reddetti.

Avukat İsmail Sami Çakmak, 16 Nisan 2017 halkoylamasında "mühürsüz oy pusulalarını" geçerli sayma kararının altında imzaları bulunan Danıştay'dan gelen Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeleri hakkında, anayasa ve yasalara aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle haklarında kovuşturma yapılması için Danıştay Başkanlık Kurulu'na başvuruda bulunmuştu.

BAŞVURUYU REDDETTİ

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Danıştay Başkanlık Kurulu yerine Danıştay Genel Sekreteri Abdurrahman Gençbay, tek başına karar vererek, "Danıştay meslek mensuplarına isnat olunan görevi kötüye kullanma ve görevi ihmal suçunu işlediklerine dair somut delil bulunmadığı" gerekçesiyle bu başvuruyu reddetti.

Tek              başına 'kurul' oldu: Hileli referanduma kendisini siper              etti!Bunun üzerine İsmail Sami Çakmak, bu kez Genel Sekreter Gençbay'ın, dilekçesini Başkanlar Kurulu'na yönlendirmeyip, kendi kendine "işlem yapılmasına yer olmadığı kararı" vererek görevi kötüye kullandığını ileri sürdü ve Danıştay Başkanlar Kurulu'na başvurdu. Çakmak başvurusunda, Genel Sekreter Gençbay'ın tutumu ile ilgili şu görüşe yer verdi:

"Şikâyetimize konu yazı ve bu yazıda söz konusu edilen karar keyfi ve anayasayı, TCK'yi ve Danıştay Yasası'nı da ciddiye almayan, hepsini hiçe sayan bir yazı ve karardır. Oysa biz Danıştay'ı bütünüyle; yaşayageldiğimiz keyfi karar ve uygulamaların karşısında bir hak, bir sığınak olarak göregeliyoruz."

  http://www.abcgazetesi.com/tek-basina-kurul-oldu-hileli-referanduma-kendisini-siper-etti-66941h.htm
a45UyF587661-171018150806 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/10/18  16:03 1  39  3-ekim-dernegi@googlegroups.com


 

Askerlerinize cocuklariniz gibi bakin, sizi en derin vadilere kadar takip edeceklerdir. Onlara yetiskin cocuklariniz gibi bakin, yaninizda olmeyi her seye tercih edeceklerdir. Ancak, askerinize otorite kuramiyorsaniz yaramaz cocuklar olmustur o zaman hicbir ise yaramazlar.

Sun Tzu

Nisa Suresi 176.Ayet:

Eger erkekli kadinli daha fazla kardes mevcut ise erkegin hakki, iki kadin payi kadardir.

Kur an-i Kerim in bazi ayetlerine iliskin mazeretler:
1- Bu ayetler yanlis tercume edilmis!
2- Bu ayetler yanlis anlasilmaya musait yani herkes anlayamaz!
3- Bu ayetler zaman asimina ugradi yani bugun gecersiz!
4- Bu ayetler cag disi yani Islam da reform yapilmasi lazim!
5- Bu ayetlere iman etmek imkansiz ama yine de ben bir muslumanim!

Mazeretlerin Cevaplari:

1- Diyanet Vakfi Meali ni, konularinda uzman Ilahiyatci Heyet hazirladi. En cok itibar edilen meal. Heyetteki herkesin yanlis tercume yapmasi imkansiz. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
2- Kur an-i Kerim i herkesin anlayabilecegine dair ayetler var* ve zaten bu sebeple indirilmis . Tersi ise adaletsizlik olur cunku herkesin anlayamayacagi ve yanlis anlasilmaya musait bir kutsal kitap gondermek Allah a yakismaz. Bir sakinca da sudur; Muslumanlara siz Kur an i anlamazsiniz, sadece biz anlariz diyen ruhban sinifi olusur ki Islam da ruhbanlik haramdir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
3- Kur an in, kiyamete kadar , cihansumul(evrensel) yani her zaman ve her yerde hukmunun gecerli olduguna inanmak farzdir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
4- Allah 21. yuzyilin hayat sartlarini ve yasam bicimini ezelden beri bildigine gore Allah in bu durumu hesaba katmadigi ni iddia etmek Allah a karsi cok buyuk bir iftiradir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
5- Bu ayetlere iman etmeyenin adi Musluman degil Kafir dir.** Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.

*Bakiniz: Nahl Suresi 89. Ayet, Enam Suresi 38. Ayet, Maide Suresi 15. Ayet, Hac Suresi 16. Ayet.
**Bakiniz: Bakara Suresi 85. Ayet ve Maide Suresi 44. Ayet.

Ermeniler Van ve Bitlis i ele gecirince, Irak taki Ingilizlerle birleseceklerinden dolayi butun Yakindogu da Ingilizlerin yeri cok saglamlik kazanacaktir.

Rum, Ermeni gibi Bati emperyalistlerinin hizmetcisi olan uluslarla, bu cabalarinda direndikleri surece anlasma olanagimiz yoktur.

Yunanistan ancak Turk cogunlugunun yerle$ik bulundugu Izmir ve Trakya dan ve Ingiliz koleliginden vazgectigi zaman bizimle dost olabilir.

(1 Aralik 1920)
K.ATATURK


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder