1 Ağustos 2019 Perşembe

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN OKSİMORONLAR...


ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN OKSİMORONLAR...

Suriye'de sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu Cerablus-Afrin hattında Kuzey Irak sahasında nasıl kırdıysak Fırat'ın doğusunda da aynı şekilde paramparça edececeğiz.

Askerlikte devrim niteliğinde bir reformu hayata geçiriyoruz.

Bu yılların bir beklentisiydi.

Bu yılların beklentisini şu anda biz devreye aldık.

  • Yükümlü askerlerin yarıya yakını terhis olacak.
  • Dolayısıyla sınırlarımızda hiçbir aksaklık yaşanmayacaktır.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/erdogan-askerlerin-yariya-yakini-terhis-olacak-237827h.htm

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Benim naciz vucudum elbet bir gun toprak olacaktir ancak Turkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

172. ALLAH SEVILEBILIR MI?

Nasraniyet (Hiristiyanlik) dininin bilginleri, Allah'larini sevilmeye o kadar az layik olarak olusturdular ki, bunlardan bircogu, Allah'i sevmek yukumlulugunun kaldirilmasi gerektigine ikna oldu. Bu ise, daha az samimi bazi bilginleri titretecek bir kufur oldu. Saint Thomas aklini kullanmaya baslar baslamaz insanin Allah'i sevmek zorunda oldugunu one surdugunden, cizvit Sirmont ona, "bu cok erkendir" diye cevap verir. Cizvit Vasquez temin eder ki, "can cekisirken Allah'i sevmek yeterlidir". Daha az asanpesent (kolay begenen) olan Hurtado, "Allahyilda bir kez sevilmelidir" diyor.

Henriquez "Her bes yilda bir kez sevmekle", Sotus ise, "her pazar sevmekle" yetiniyor. Suarez "Allah'in arada sirada sevilmesini istedigini" ek olarak acikliyor, P. Sirmond bunlarin hangi esas uzerinde kurulmus oldugunu soruyor. Ancak ne zaman sevmeli?

Bunun belirlenmesini size birakiyor. Kendisi de bu konuda bir sey bilmiyor. "Bu kadar dinbilgini ve ustadinin bilemedigi kurallari kim bilebilir?" diyor. Ayni cizvit Sirmond soyle devam eder: "Allah, kendisini ask muhabbetiyle sevmemizi bize emretmez ve kendisine gonlumuzu vermek sartiyla, bize rahatlik vaat etmez. Ona itaat etmek ve emirlerini uygulayarak sevmek yeterlidir. Ona borclu oldugumuz tek sevgi budur. O zaten kendisini sevmeyi ve kendisine hic dusmanlik etmemeyi bize pek emretmemistir. " Kendisine atfettikleri baskaldirici sertlikle, Allah'i, dusmanlari olan cizvitlerden daha sevimsiz hale getiren "Jansenist"lere, bu inanc tarzi, "dinsizlik urunu, kufur, tiksinmeye deger" gorunur. Cizvitler kendilerine taraflar cekmek icin, Allah'i, en bozuk insanlari inandirmaya elverisli cizgiler ve mizacla tasvir ederler. Bu sekilde, Hiristiyanlar icin, "Allah sevilebilir mi, ya da Allah'i sevmeli mi, sevmemeli mi?" onemli meselesi kadar, karara varilamamis, kesin olmayan bir sey yoktur.

Hiristiyanlarin ruhani rehberlerinden bazilari, "butun sertlik ve siddetlerine ragmen, Allah butun yurekle sevilmelidir" derler. P. Daniel gibi otekilerse, Allah'i sevmenin Hiristiyanlik erdeminin en kahramanca hareketi oldugunu ve insanoglunun zaaflarinin bu kadar kolay artamayacagini soyler. Cizvit Pintereau daha uzaga gider, "Allah sevgisinin uzucu boyundurugundan kurtulmak 'yeni ittifak'in (yani Iseviligin) bir ayricaligidir. " der.

- - - - - - - - - - - - -
Yaptiginiz, soylediginiz ya da dusundugunuz her seyi en ince ayrintisina dek ortaya cikabilirler ama gonlunuzun derinligine, isleyisine, sizin bile bilmediginiz o yere el uzatamazlar.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Latour-Maubourg Dominikan Manastiri'nda1948 yilinda yaptigi konusmadan.

Butun dinlerde ortak olan sey sudur Bazisi cok degersiz, asagilik ve insan sagduyusuyla taban tabana zit, herhangi bir yetkin ve dinc zeknin dalga gececegi bircok parcanin bir araya getirilmesinden olustuklari icin sagduyuya karsi savas halindedirler.
CHARRON,PIERRE (1541-1603) Fransiz filozof ve dinbilimci.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder