17 Nisan 2021 Cumartesi

CENGİZ ÖZAKINCI'DAN MONTRÖ İDDİALARINA YENİ YANIT

 

CENGİZ ÖZAKINCI'DAN MONTRÖ İDDİALARINA YENİ YANIT

Doğu Perinçek Atatürk üzerinden Montrö'yü tartışmaya açmaya çalışmıştı. Araştırmacı yazar Cengiz Özakıncı'dan bir yanıt daha geldi.

17 Nisan 2021 10:21

104 emekli amiralin Montrö açıklamasına hükümet kanadından olduğu kadar Doğu Perinçek'in partisinden de tepki geldi.

Amirallerin hedef alınmasına destek veren VP Genel Başkanı Doğu Perinçek daha önce yaptığı Montrö açıklamalarının zıttı bir kimliğe büründü.

Perinçek daha önce "Montrö Türkiye'nin temel senetidir. Montrö'yle oynamak kadar vahim Türkiye'nin geleceğine ve kaderine karşı daha büyük bir politika yoktur" derken son tartışmaların ardından Montrö'yü tartışmaya açmaya başladı.

Aydınlık gazetesi de "Atatürk'ün Montrö değerlendirmesi: Makul ama parlak değil" manşetiyle Atatürk'ü yeniden keşfetti.

Tarihçi Cengiz Özakıncı Atatürk'ün Montrö'yü "pek parlak değil ama makul" diye nitelemesi Lozan'ı imzalayan tüm devletlerin Montrö'yü de imzalaması gerekirken salt İtalya'nın Montrö'ye katılmasının sağlanamamış olmasındandır. (İtalya 2 yıl sonra Montrö'ye katılmış; parlak sonuç 1938'de sağlanmıştır. )" dedi.

İlgili haber: Cengiz Özakıncı'dan Atatürk üzerinden Montrö'yü tartışmaya açanlara yanıt

Perinçek son olarak doğal boğazları Yozgat'la kıyaslayarak "Şimdi biz Yozgat'la ilgili Sivas'la ilgili Kütahya ile ilgili böyle sözleşmeler yapıyor muyuz?" dedi.

Özakıncı'nın iddialarına da değinen Perinçek Atatürk'ün İtalya'nın imzalamadığı umrunda mı? Musollini'ye o zaman meydan okuyoruz tarih o zaman 1936 bilmeden cahil cahil konuşuyorlar. Atatürk Montrö yobazı değil. Atatürk Montrö'nün parlak olmadığını söylüyor. " dedi.

Tarihçi Cengiz Özkıncı Perinçek'in sözlerine sosyal medya hesabından bir yanıt daha verdi...

Özakıncı şunları yazdı:

'MONTRÖ CAHİLLERİNE DUYURULUR'

1- MONTRÖ VE İTALYA: Devletler Hukuku'na göre 1923 Lozan Boğazlar Sözleşmesinin feshi ve yerine 1936 Montrö Boğazlar Sözleşmesinin konulabilmesi için 1923 Lozan Barış Antlaşması'nı imzalayanların onayı gerekiyordu ve İtalya da onayı gereken Lozan imzacısı devletlerden biriydi.

2- Türkiye 1936 Montrö Boğazlar Konferansı'na Britanya İmparatorluğu Fransa İtalya Yunanistan Japonya Romanya Yugoslavya Rusya ve Bulgaristan'ı çağırdı. Çağırı 1923 Lozan Boğazlar Sözleşmesi'nin feshi için imzaları gereken Lozan imzacısı devletleri içeriyordu.

3- 1923 Lozan Boğazlar Sözleşmesi'nin feshi için imzası ve onayı gereken Lozan imzacısı devletlerden yalnızca İtalya Türkiye'nin 1936 Montrö Boğazlar Konferansı çağırısını reddetmiş; konferansa katılmamış; 1923 Boğazlar Sözleşmesi'ni feshine karşı çıkmıştır.

4- 1935'te Habeşistan'ı zehirli gaz kullanarak işgal ve ilhak eden İtalya Türkiye'nin burnunun dibindeki adaları silahlandırmaya başlamış; Türkiye bu işgal ilhak ve silahlandırmaları onaylamadığı sürece Montrö Boğazlar Konferansı'na katılmayacağını ilan etmiştir.

5- Montrö Boğazlar Konferansı'nda İngiltere 1923 Lozan imzacılarının tümü onay vermedikçe 1923 Boğazlar Sözleşmesinin feshedilemeyeceğini yani İtalya'nın katılımı sağlanmazsa Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin devletler hukukuna aykırı düşeceğini ileri sürmüştür.

6- Montrö Boğazlar Konferansı'nda İtalya'nın 1923 Lozan Boğazlar Sözleşmesi'nin feshine karşı çıkıp 1936 Türk projesini reddetmesinden doğan devletler hukuku sorununun aşılabilmesi için yollar aranmış; özel bir madde ile İtalya'ya Montrö'ye sonradan katılma olanağı sağlanmıştır.

7- 20 Temmuz 1936'da imzalanan Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne katılmayan İtalya Türkiye'ye sürekli şantaj yapmış; Türkiye İtalya'nın Habeşistan işgal ve ilhakını tanımadığı sürece İtalya da Montrö Boğazlar Sözleşmesine katılmamıştır.

8- Türkiye Cumhuriyeti İtalya'nın Montrö'ye katılımını sağlamak uğruna Mayıs 1938'de İtalya'nın Habeşistan işgal ve ilhakını tanımak zorunda kalmış; İtalya da bunun karşılığında 02.05.1938'de Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne katılmıştır.

9- Atatürk 1923 Lozan Boğazlar Sözleşmesi imzacılarından İtalya'nın 1936 Montrö Sözleşmesi'ne katılmamış olmasını önemsediği içindir ki katılımını sağlamak üzere İtalya'ya Habeşistan ödününü vermiştir. *** "İtalya Atatürk'ün umurunda mı?" diyen "Montrö Cahilleri"ne duyurulur.

İlgili haber:

YENİ AKİT MONTRÖ'YE KARŞI KAMPANYA BAŞLATTI

https://www.veryansintv.com/cengiz-ozakincidan-iddialara-yanit-montro-cahilleri

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Yorulmadan beni takip edeceginizi soyluyorsunuz.
Fakat arkadaslar yorulmadan ne demek?
Yorulmamak olur mu?
Elbette yorulacaksiniz.
Benim sizden istedigim sey yorulmamak degil yoruldugunuz zaman dahi durmadan yurumek yoruldugunuz dakikada da dinlenmeden beni takip etmektir.
Yorgunluk her insan her mahlk icin tabii bir halettir fakat insanda yorgunlugu yenebilecek mnevi bir kuvvet vardir ki iste bu kuvvet yorulanlari dinlendirmeden yurutur.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

144. BUTUN DINLER HOSGORUSUZDUR, VICDAN OZGURLUGUNU KABUL ETMEZ VE DOLAYISIYLA IYILIGIN VE GUZELLIGIN YIKICISIDIR

Hicbir sofu yoktur ki, kendisinin bagli bulundugu mezhepten baska mezhebe girenleri, yaratilisina gore, ya dusmanlik, nefret ve tiksintiyle, ya asagilayici gozle gormesin, ya da durumuna acimasin. Ustun din, hep hukumdarin ve ordunun bagli oldugu dindir, Zayif mezheplere ustunlugunu, acimasizca ve cok asagilayici bicimde hissettirir.

Yeryuzunde henuz gercek hosgoru, gercek vicdan ozgurlugu yoktur. Her yerde, her milletin oteki butun milletlerden ayri ve ayricalikli bir sekilde sevgilisi oldugu sanilan bir Allah'a tapilir.

Her kavim yalniz kendisinin gercek Allah'a, dunya capinda Allah'a, doganin hukumdari olan Allah'a ibadet etmesiyle ovunur. Ancak, bu hukumdar, dunya arastirilir ve incelenirse gorulur ki, her toplumun, her mezhebin, her firkanin ya da her dinin mensuplari, her seye gucu yeten Allah'tan; ozenle ve calisarak ancak teveccuhune hak kazanma ayricaligina eristiklerini one suren az sayida uyruklarini kapsayan ve otekilere hic de kulak asmayan, aciz bir hukumdar yaparlar.

Din koyuculari ve bu dinleri tutan ruhaniler, dini asiladiklari milletleri otekilerden ayirmayi acik bir sekilde istemislerdir. Bunlar, kendi surulerini farkli damgalariyla oteki surulerden ayirmak istediler. Bunlar kendilerini izleyenlere, baska ilahlara dusman ilahlar, ozel ayinler, cemaatler, ibadet yerleri, dini torenler verdiler ve ozellikle kendilerine bagli guruhu, oteki dinlerin asagilayici, kufur ve igrenc olduguna inandirdilar. Bu hile ve oyunla, bu acgozlu aldaticilar, mezheplerine girenlerin ruhlarini kimseye danismadan istila edip buyulediler. Bunlari, uysal olmayan, toplum disi yaptilar, insan topluluguna baglilik ve ilgilerini yok ettiler. Fikirlerine ve kendi ayinlerine uygun fikir ve ayinlere sahip olmayanlarin tumune mahkum, lanetlenmis gozuyle baktirdilar. Iste bu sekilde, din, insanlarin yureklerini kapatmaya ve insanin hemcinslerine karsi beslemesi gereken sevgiyi yureklerden uzaklastirmaya erismistir. Uysallik, iyilikseverlik, merhametli olmak gibi ahlakin bu ilk erdemleri, dini hurafelerle kesinlikle uyum kabul etmez.
- - - - - - - - - - - - -
Ve isin korkunc yani, farkli dusundugunuz icin sizi oldurecek olmalari degil, hakli olabilecekleriydi.
Iki kere ikinin dort ettigini nereden biliyorduk ki?
Yercekimi diye bir sey oldugunu nereden biliyorduk ki?
Gecmisin degistirilemez oldugunu nereden biliyorduk ki?
Madem gecmis de denetlenebiliyordu soylenecek ne kaliyordu ki geriye?

George Orwell1984
%
Ama sizin dunya dediginiz yer bu evrende kucucuk bir nokta.
Insanoglu da minicik, umarsiz!
Ne kadar zamandir var ki?
Milyonlarca yil kimse yasamadi dunyada.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Huzur icinde olecekler ve mezarlarinin otesinde olumden baska bir sey bulamayacaklar.

Ama sirlarini saklayacagiz ve onlarin mutlulugu icin cennet ve sonsuzluk oduluyle onlari ayartacagiz.
DOSTOYEVSKI,FYODOR (1821-1881) Rus yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 26 Hakkin kullanilmasi ve ilgilinin rizasi

1) Hakkini kullanan kimseye ceza verilmez.
2) Kisinin uzerinde mutlak surette tasarruf edebilecegi bir hakkina iliskin olmak uzere acikladigi rizasi cercevesinde islenen fiilden dolayi kimseye ceza verilmez.


- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder