5 Mayıs 2021 Çarşamba

TTB: İSTİFA KANUN İLE VERİLMİŞ BİR HAK


TTB: İSTİFA KANUN İLE VERİLMİŞ BİR HAK

Hekimlerin istifa etme hakkına dair açıklama yapan TTB kanunun açık olduğunu buna karşın istifa etmek isteyenlere mobbing uygulandığını açıkladı.

İstanbul - BİA Haber Merkezi 05 Mayıs 2021 Çarşamba 15:33

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi hekimlerin istifa hakkı olduğuna dair hukuki görüş metni yayınladı.

Yazılı açıklamada Devlet Memurları Kanunu'na atıf yapılarak istifa hakkının engellenemeyeceği ifade edildi.

Hekimler ve sağlık yöneticilerine seslenen TTB Devlet Memurları Kanunu'nun 20. Maddesine atıfta bulundu: "Devlet memurları bu kanunda belirtilen esaslara göre memurluktan çekilebilirler".

Açıklamada "İstifa kanun ile verilmiş bir haktır" dendi.

"YAZILI MÜRACAATLA MEMURLUKTAN ÇEKİLEBİLİR""YAZILI MÜRACAATLA MEMURLUKTAN ÇEKİLEBİLİR"

Konuyla ilgili hukuki görüş özetle şöyle:

"Kanunun 'çekilmeyi' (istifayı) düzenleyen 94. maddesine göre; 'Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir. '

"İzin almadan veya kurumlarınca kabul edilen bir mazeret göstermeden 10 gün işe gidilmemesi durumunda ayrıca bir yazılı başvuru aranmaksızın memurun çekilme isteğinde bulunduğu (müstafi) kabul edilmektedir.

"Dolayısıyla 10 gün işe gidilmemesi halinde de işveren olan idare bir işten çıkarma yapmamakta ve memurun istifa ettiğinin kabul edilmesi suretiyle işlem yapmaktadır.

"Meslektaşlarımızdan sağlık idarecilerinin istifa hakkının kullanılmasını önlemeye yönelik farklı uygulamalar yaptığı; dilekçeyi kayda almamak başvuran hekimlere yönelik haklarında dava açılacağına dair asılsız bilgilendirme yapmak veya Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi (ÇKYS) kaydının gerçeğe aykırı resmi kayıt oluşturularak değiştirilmemesi suretiyle hekimlerin çalışma haklarının Anayasa'ya ve kanuna aykırı yolla engellenmesi girişimlerinde bulunulduğu mobbing uygulandığı yönünde şikayetler gelmektedir.

"Hekimlerin istifa hakkı vardır. Hekimlerin istifa haklarını kullanmalarını önlemek için idarenin kanuna aykırı eylemlerinin suç teşkil edeceğinin kanuna aykırı emre uyulmamasının da devlet memurlarının yükümlülükleri arasında olduğunun unutulmaması gerekir. "

NE OLMUŞTU?NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanlığı koronavirüs pandemisi dolayısıyla sağlık çalışanlarına yönelik izin ve emeklilik işlemlerine 27 Ekim 2020 tarihinde kısıtlama getirmişti. Bu yasak 20 Ocak 2021'de kaldırıldı.

Sağlık Bakanlığı 3 Mart 2021'de yayınladığı genel yazıda da COVID-19 salgınının kamu sağlığı için ciddi bir tehdide dönüşmesi tehlikesinin kontrol altına alındığını buna bağlı olarak pek çok kısıtlamanın artık kaldırıldığı belirtti.

Buna karşın genel yazının 3. maddesinde "Her ne sebeple olursa olsun bu süreçte görevinden çakılma (istifa) talebinde bulunan personelin talepleri kabul edilmeyecektir" cümlesi yer alıyor. (AS)

https://bianet.org/bianet/saglik/243597-ttb-istifa-kanun-ile-verilmis-bir-hak?bia_source=rss

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Ne kadar zengin ve mureffeh olursa olsun istikllden mahrum bir millet meden insanlik karsisinda usak olmak mevkiinden yuksek bir muameleye lyik sayilamaz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

60. ALLAH'IN SOZDE SANAT ESERLERI ILAHIYATIN YUCELIGI DENILEN SEYI ASLA KANITLAMAZ

Bize surekli olarak tanrisalligin yuceligini overler. Bu yuceligin kanitlarini sorar sormaz, uzerlerinde silinmez harflerle bu yuceligin yazili oldugunu ileri surdukleri eserleri gosterirler. Oysa butun bu eserler kusurludur ve icinde kotulugu tasir.

Tanrisalligin saheseri, en sasirtici eseri olarak gosterilmekten bir an geri kalinmayan insan, yarattigi her seye kadir etkenin (yani Allah'in) gozunde, begenilmeyen, nefret edilen eksikliklerle doludur. Bu eser, yaraticisi icin cogu kez o kadar igrenctir ki, yaratici onu atese atmak zorunda kalir. Ancak Allah'in en nadir eseri mukemmel olmayinca, tanrisalligin yuceligine hangi kanitla inanilabilir? Bizzat yaraticisinin bu kadar az hosnut oldugu bir urun, bir eser (yani insan), bizi, yaraticisina hayran ve takdirhan edebilir mi?

Insan fizigi sayisiz hastaliklara ve nihayet olume maruzdur. Insan ruhu ve maneviyati kusurlarla doludur. Bununla birlikte insanin, yaratilanlarin en olgunu ve mevcutlarin en sereflisi oldugunu soyleye soyleye bitiremiyorlar!
- - - - - - - - - - - - -
Biz dusmanlarimizi yok etmek icin ugrasmayiz, onlari degistiririz.
Bilmem, anlatabiliyor muyum ?

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Butun dinler aynidir Temelde hepsi suctur, yalnizca tatil gunleri farklidir.

LADMAN,CATHY (1955) ABD'li komedyen.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 205 Resmi belgeyi bozmak yok etmek veya gizlemek

1) Gercek bir resmi belgeyi bozan yok eden veya gizleyen kisi iki yildan bes yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilir. Sucun kamu gorevlisi tarafindan islenmesi halinde verilecek ceza yari oraninda artirilir.


- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder