10 Ekim 2024 Perşembe

Gündemden bir demet 2

İsrail Maliye Bakanı Smotrich ise Erdoğan'a yanıt olarak şunları söyledi: Türklere, İstanbul'un yakında Yahudilerin başkenti olacağını söylüyorum, tek yapmanız gereken sürprizlerimizi beklemek.

Bir 1 kişi ve yazı görseli olabilir

İbranice internet sitesi "Wala", Golan'daki İsrail askerlerinin sözlerinden:

Alarmın devreye girmesi korkusuyla tuvalete gitmekten korkuyoruz ve hiçbir şey bizi Irak'ın insansız hava araçlarından koruyamıyor.

Bir ‎1 kişi ve ‎şunu diyen bir yazı '‎" نخاف الذهاب للحمام خشية من تفعيل الإنذار ولا شيء يحمينا من طائرات العراق المسيرة جنود الاحتلال في الجولان‎'‎‎ görseli olabilir

🔴 Ümit Özdağ:
◾"Türkiye'den Lübnan'a Türk vatandaşlarını tahliye etmek için yollanan gemiye önce Suriyeliler ve Lübnanlılar alınmış.
◾Türkler buna tepki göstermiş, kavga çıkmış."

Bir 1 kişi görseli olabilir

Yüzyılın kasırgası olarak adlandırılan Milton Kasırgası Florida'ya yaklaşırken, binlerce kişi bölgeden tahliye edildi.

https://video-zrh1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.25447-2/462767195_511741488333629_3394072403931879917_n.mp4?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=9a5d50&efg=eyJ2ZW5jb2RlX3RhZyI6ImRhc2hfaDI2NC1iYXNpYy1nZW4yXzcyMHAiLCJ2aWRlb19pZCI6MTA0NDc4MDEwNDA5NDk2MX0%3D&_nc_e2o=1044780104094961&_nc_ohc=D_Oq0x71eDEQ7kNvgEpPmXT&_nc_ht=video-zrh1-1.xx&_nc_gid=AomYe2jG86J4dD11i_tQK-d&oh=00_AYAsRfAjfsfmwxodsoUYKZtkDCu9-8RmHEwO7Bf5PD3zrw&oe=670DDB49

Oğuzhan Alpdoğan:
"Şiddet yanlısı değilim ama bi erkek belli yaşa gelmeden sağlam dayak yemeli.
Başkasının yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanarmış."

Bir 1 kişi ve sakal görseli olabilir


🇷🇺🇹🇷Akkuyu Nükleer AŞ İnşaat ve Üretim Organizasyon Direktörü Sezemin, Sputnik'e konuştu:
🔶 'Birinci ünitede son aşamaya geldik'
🔶 'Siemens Energy yükümlülüklerini ihlal etti'
🔶 'Yaklaşık bin yeni şirket kuruldu'
🔶 '300'ün üzerinde Türk uzman eğitimini tamamladı'

Bir petrol rafinerisi görseli olabilir

Prof. Dr. Naci Görür:
"Marmara'da 30 yıl içerisinde deprem olma olasılığının bugünkü revize rakamı yüzde 47.
Yüzde 47 şaka değil, yazı-turayı yüzde 50 ile atıyorsun."

Bir 1 kişi ve yazı görseli olabilir



Bir şahıs, Allah'ın kurallarına uyulmadığını iddia ederek avukatlığı bıraktı:

"Rabb'imden gelen apaçık beyineler sonucunda tağuta kulluk etmekten uzaklaşarak Rabb'ime teslim oluyorum.
Allah'ın kurallarının anılmadığı bir sistemde avukatlığı bırakıyorum."

https://video-zrh1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.25447-2/462363948_562489819638280_5558743883235737760_n.mp4?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=9a5d50&efg=eyJ2ZW5jb2RlX3RhZyI6ImRhc2hfaDI2NC1iYXNpYy1nZW4yXzcyMHAiLCJ2aWRlb19pZCI6ODc4OTQ4MjUxMDQ3NTcxfQ%3D%3D&_nc_e2o=878948251047571&_nc_ohc=XikmMZYSKj8Q7kNvgHgOl5w&_nc_ht=video-zrh1-1.xx&_nc_gid=Aq821iuV1tjeI48GGUtLznk&oh=00_AYBdMd7Tzk-wQAtylndiTRK4xtupN86AJgvucR8-ArLnBA&oe=670E02F3

İslamcı'nın akıl ve mantığı böyle çalışır!

13.yy bilgini İbni'nun-Nefis'den
"Muhammed'in erkek çocukları
el- Kasım ve İbrahim'in Küçük yaşlarda ve Muhammed daha hayattayken ölmeleri doğaldır. Çünkü yaşamış olmaları halinde peygamber olmaları gerekirdi....."

Muhammed bir gün karısı Havsa'nın odasında, Havsa'nın yatağında cariyesi Marya ile yakalanınca, Havsa'ya, gördüklerini kimseye söylememek kaydıyla bir daha Maria ile yatmayacağına dair yemin eder.

Ama Hafsa bunu Ayşe'ye söyleyince bütün hanımları duyar. Hanımları ona tavır alınca da onlara küsüp, "Allah'ın sana helal kıldığı şeyi niçin kendine yasak ediyorsun? Allah şüphesiz size, yeminlerinizi kefaretle geri almanızı meşru kılmıştır" (Tahrim suresi :1-2) ayetinin indiğini söyleyerek cariyesi Maria ile yatmaya devam eder.
(Taberi, Camiü'l Beyân 28/102 ve İbni Sa'd, Tabakat, c.3)
Pr İlhan Arsel'in 'şeriat ve kadın' kitabından, sayfa :197



--

- - - - - - - - - - - - - - - -

Acaba

~Ela gözünden akan
Ateşli nazarların
Acaba acımadan
Kimi yakacak yarın?

Dudakların acaba
Kimlerle öpüşecek?
Kimler yarın acaba,
Tuzağına düşecek?

Anlıyorum, bizlerden
İntikam alıyorsun.
Lakin ey kadın bilsen,
Nasıl alçalıyorsun.


Sabahattin Ali~

- - - - - - - - - - - - - - - -

In dubio pro reo
Suphe zanliya yarar.

~Latin Atasozu~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Davranışlar Herkesin Kendini Seyrettiği Bir Aynadır.

~TERENCE~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Açılmamış Kapılar

Sevdiğin kentlerin selamı sanki
Sülüs kamyon şoförleri
Kufi hamallar

Anılar hep sonbaharda gibidir
astrakan gecede
süt yıldızlar

Belleğinin yerini tutar kadehindeki
Taşlar taş kemerler
İvedi sarmaşıklar

Hayatını sarsan binbir andan
adlarını yıllara
veren yargıç krallar

Ne varsa yarım kalmış, geleceğindir
Bir kez girilmiş sokaklar
Açılmamış kapılar

Bilir misin iki kökeni var hüznüniyetinin:
çiçek durumu aşklar,
yaprak düzeni siyasalar.

~Cemal Süreya~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Plüton, Mars ve NASA'da ne dolaplar dönüyor

~23 Temmuz 2013

İlkokuldan beri hepimizin severek takip ettiği bir gezegeni fütursuzca silmeye çalışmak kamu vicdanını yaralar. NASA burada ileri gitmiştir. Haddini ve maksadını aşmıştır. Böylesine bir karar utanç verici olduğu kadar gereksizdir de. Sanki en önemli sorunumuz buymuş gibi, sanki bütün halk Aman şu Plüton gezegenlikten çıkarılsa da bi rahat etsek demiş gibi… Yok böyle bir şey!

Halkın ihtiyacı bu değil. Halk ekmek istiyor, aş istiyor, iş istiyor. Plüton'u gezegenlikten çıkarınca çiftçinin, esnafın yüzü mü güldü, emeklinin boğazına fazladan bir lokma mı girdi? Tamamen keyfi olan bu karar ayrıca şunu da ortaya koydu: NASA'da adamın varsa istediğin gök cismini gezegen, meteor yaparsın.

NASA'nın tek vukuatı bu değil. Bakın yıllardır çeşitli yıldızlar keşfediyorlar. Bu yıldızlar kainata, dolayısıyla hepimize ait. Ama ne acıdır ki bu yıldızlara isim verilirken dünyanın ortak mirası isimler koyulmuyor, yıldızı bulan astronotun adı veriliyor.

TEKSASLI YETİMİN HAKKI YENİYOR

Peki aynı astronot birden fazla yıldız bulursa ne oluyor? Hemen söyleyeyim, kedisinin, köpeğinin adını, halasının eniştesinin ismini koyuyor yıldıza. Helen diyor, Wilma diyor, Lessie1013 diyor. Okuyucularımızın daha net anlaması için şöyle söyleyelim: Hayriye koyuyor yıldızın adını mesela, Vildan1045 koyuyor, Haydut koyuyor. Ciddiyetsizlik diz boyu. Bilim bu kadar ayağa düşmemeli. Ayıptır!

NASA'da bir yağma düzeni hüküm sürüyor ve birilerinin artık bunu görmesi lazım. Bakın yıllardır ABD'li kardeşlerimizin vergileriyle ayakta duran bir kurum bu. Teksaslı yetimin de hakkı var burada, Harlemli öksüzün de. Peki bu NASA kurulduğundan beri kaç tane adam gibi, yaşanabilir gezegen buldu? Cevabınızı duyar gibiyim: Sıfır. Evet, yazıyla da sıfır, rakamla da sıfır. Ne buldular peki? Yaşamla alakası olmayan, yamuk yumuk gereksiz gök cisimleri… Buna rağmen bütün astronotların maaşı, sigortası, üç ayda bir çift maaşı tıkır tıkır yatıyor. Ticket'lar da cabası.

Gezegen bulmayı da abartmıyorlar mı,sinirden duvarları yumruklayasım geliyor.

Allah'ınızı severseniz, bugün herhangi birimiz bir uzay aracına atlasa, uzaya doğru şöyle bir açılsa, illa bir gezegene denk gelmez mi zaten? Uzayın sonsuz olduğunu söyleyen gene NASA değil mi? İlla bulacaksın gezegen. Uzayın sonsuz olması astronotların işine geliyor tabii. Binlerce yıl boyunca birbirinden lüzumsuz gezegenler keşfedip maaşlarını çatır çatır yiyebilirler. Uzay sonsuz nasıl olsa, ye babam ye. Haram olsun.

MARS'TA SU OLSA NE YAZAR?

Bakın 30 yıldır araştırma için Mars'a gidiyorlar. Hiç utanmadan çıkıp Efendim çok küçük de olsa, Mars'ta su olma ihtimali var. Bak sen! Mars'ta su olma ihtimali varmış. Yahu Mars'ta su olsa ne yazar, olmasa ne yazar? Su burada dolu var. Dünyanın dörtte üçünün su olduğunu söyleyen gene siz değil misiniz? Ne diye kalkıp küçücük bir ihtimalin peşinde koşuyorsunuz?

Ayrıca bulsan ne faydası olacak? Mars'ta su bulduk deyip ortalığı birbirine katarlar, bir sevinç dalgası, heyecan olur. Hemen astronotların katıldığı bir parti verirler. Limitsiz yerli içki… Ertesi sabah herkes sorar: İyi güzel de, ne yapalım o suyu? Uzay mekikleriyle Keban Barajı'na mı aktaralım? Saçmalık.

Eğer NASA'da torpille gelmemiş bir yönetici olsa der ki: Arkadaşlar bu Mars'tan iş çıkmayacak, başka gezegenlere odaklanalım. Ama görünen o ki öyle biri yok ve 500 yıl araştırsan hiçbir numarası ortaya çıkmayacak soğuk ve gereksiz bir gezegenin peşinde insanların vergileri çarçur ediliyor. Yazıklar olsun.

İnsanlar artık gülmüyor

GEÇEN gün bir işyerini aradım, Ahmet Bey'le görüşecem, orada mı? diye sordum. Sekreterin cevabı: Kim arıyordu? En sevmediğim, en sinir olduğum sekreter lafı bu. Yani demek istiyor ki Ahmet Bey var ama herkese yok. Mecbur ismimi söyledim. Sekreter ismimi yüksek sesle tekrarlayarak muhtemelen o an içeride olan Ahmet'e mesaj göndermiş oldu. Ondan gelen yanıt herhalde olumsuzdu ki şöyle dedi sekreter: Ahmet Bey şu an toplantıda yalnız. İşte o an belki de son aylarda yaptığım en iyi espriyle karşılık verdim: E Ahmet Bey toplantıda yalnızsa o toplantı bitmiştir zaten Telefonun öbür ucunda sessizlik oldu. Hiçbir tepki vermedi sekreter kız. Son derece iyi kurgulanmış, bu kadar kaliteli bir espriye bile insanların gülecek hali kalmadıysa modernizmin ve teknolojinin mutluluk getirip getirmediğini hep beraber tartışmalıyız. Kavga etmeden elbette. Uygar insanlar gibi.

Tuzlalılar ne okuyacak?

TUZLA Belediyesi öğrenciler arasında bir iyilik şampiyonası tertip ediyor. Çocuklar 180 bin gibi rekor bir sayıda kitap toplamış, Anadolu'ya gönderecekler. Peki soruyorum: O kadar kitap Anadolu'ya giderse Tuzlalı ne okuyacak? Evlerde kitap kalmadı, bir fasiküle muhtaç hale gelindi. Bu Tuzla'yı cahilleştirme operasyonudur! İstiyorlar ki Tuzlalı okumasın. Türkiye bu tarz kampanyalarla oyuna gelmemeli ve kitaplarına sahip çıkmalıdır.

http://beyinsizadam.net/
lukasaluka@gmail.com~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Din gerçek sefaletin ifadesi, gerçek sefalete karşı protesto, ezilen yaratıkların iç geçirmesi, kalpsiz bir dünyanın duygusu, ruhsuz koşulların ruhu… İnsanların afyonudur.

~Karl Marx~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Sosyalizm öğretisinde, hayatın çok kötü bir şekilde olumsuzlanması, kötü bir şekilde gizlidir.
Böyle bir düşünceyi nihai olarak düşünenler, kusurlu doğmuş insanlar ya da ırklar olmalıdır.
(Güç İstenci)

~Friedrich Wilhelm Nietzsche
(d. 15 Ekim 1844 - ö. 25 Ağustos 1900)
Ahlâk ve değerler sisteminin kuruluşuna yönelik bir temel çerçevesinde
çağının kültür, din ve felsefe görüşlerini eleştiren nihilist Alman düşünür, filolog.~

- - - - - - - - - - - - - - - -

ATATÜRK LAPTA'DA…

Tanrının her gününde,
Kuzeye baktım Lapta'dan
Türkiye vardı oralarda
Akdeniz'in ta ötesinde…

O gün
Durgun denizin ufuklarında,
Baktım, karlı dağlar Toroslar
Bir rüya gibi ta uzaklarda,

Akdeniz, Karadeniz, Marmara,
Çepeçevre
Bayrak olmuş Anadolu'm
Dalgalanıyordu gönlümde,

Denizin şırıl şırıl suları,
Sahilde,
Sisler kaplamış ufukları,
Derinden derinden,

Gökler kadar bayrağım ve,
Atatürk dahi göklerde,
Mavi mavi çakmak çakmak gözleri,
Mayıs'ın o gününde….

Huşu içinde kaldım ki,
Baktım,
Atatürk dile geldi
Bir çift sözü vardı bana, herkese…

Ey Türk geleceğinin Kıbrıs'taki evladı…
Birinci vazifen,
Kıbrıs Türk bağımsızlığını ebediyen,
Korumak ve savunmaktır.

Dedimse de,
Düşman vahşi, düşman arsız, vicdansız…
Dedi ki;
Muhtaç olduğun kudret,
Damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

Bilir misiniz utandım dediklerimden,
Titreyip geldim kendime…
Dedim ki,
Üzülme fazla,
Gözlerin gezinsin hep ufuklarda,
Seni sen korursun, bu topraklarda…

~19 Mayıs 2014 Hüseyin LAPTALI ~

- - - - - - - - - - - - - - - -

DEMOKRASİ YARIŞINDA MEDYALAMA…

https://www.youtube.com/watch?v=U16EQgS7rSw

- - - - - - - - - - - - - - - -

Elbetteki insanlar savaş istemez, fakat ülkelerin politikalarını belirleyen liderlerdir.
Ardından insanları bu yola sürüklemek her zaman kolay bir şeydir.
Bütün yapacağın onlara ülkenizin saldırıya uğradığını söylemek, barışseverleri vatansever olmamakla ve ülkeyi tehlikeye sokmakla suçlamaktır.
Bu yöntem her ülke için geçerlidir.

~H. Goering~

- - - - - - -







- - - - - - -

Sessiz_Bir_Olum-Simone_De_Beauvoir.epub
Caner_Taslaman-Big_Bang-Tanri.pdf
Julio_Cortazar-Cinayeti_Gordum.epub
Ali_Arslan-Avrupadan_Turkiyeye_Ikinci_Yahudi_Gocu.pdf
Engin_Gectan-Insan_Olmak.epub
Karamazov_Kardesler-Fyodor_Dostoyevski.mobi
Grigory_GORIN-Bir_Efes_Masali.docx
Theodor_W._Adorno-Edebiyat_Yazilari.epub
Ekrem_Muhittin_Yegen-Duduklude_Kiymali_Bamya.pdf
fiche_adjectifs.pdf
Dostoyevski_Suc_ve_Ceza.epub
literature_of_persian.pdf
Oguz_Atay-Tutunamayanlar.epub
Ilhan_Selcuk-Dusunuyorum_Oyleyse_Vurun.mobi
Vahsetin_Cagrisi-Jack_London.epub
Harry_Potter-Melez_Prens.pdf
Joseph_Charles_Mardrus-Binbir_gece_masallari.epub
III.2._ELEKTRIK_ALANI.pdf
Bozkurtlarin_Olumu.pdf
Necdet_Sakaoglu-Tanzimat_tan_Cumhuriyet_e_Tarih_Sozlugu.epub
Orhan_Pamuk-Masumiyet_Muzesi.epub
Bitmeyen_Kavga-John_Steinbeck.mobi
Charles_Dickens-Antikaci_Dukkanci_1.Cilt-Charles_Dickens.mobi
Yasar_Nuri_Ozturk-Allah_ile_Aldatmak.epub
Yuzyillik_Yalnizlik-Gabriel_Garcia_Marquez.mobi
EGITIM_BILIMLERI_2.doc
Dusunuyorum_Oyleyse_Vurun-Ilhan_Selcuk.epub
Necip_Fazil_Kisakurek-Cile.pdf
Guvender_Yayinlari-YGS_30_40_Fen_Bilimleri_Denemeleri.pdf
Mehmet_BAL-VEKIL_MUHTAR_SEFER_NEFER.DOC

- - - - - - -

"> "> "> "> "> "> "> ">
- - - - - - -

OrajKalip

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -

Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/
Eposta adresleri
(Derdiniz varsa buradan ulaşın.)
:
0raj.p0yraz@neomailbox.net
oraj.poyraz@openmail.cc
HvLWPtIjJR8X@protonmail.com
0PjukdvspdUh@mail2tor.com
Tor ağı üzerindeki web siteleri
Darkweb diye bilinir, TorBrowser kullancaksınız.
:
http://45m2jpfwn6ydfrqyhw5jbqszyip45pvi6m2cyo3722wyhur6yuitgbyd.onion/
http://kbq4ghhydumvhgvwkccbad5g7ae2yho6a4llxuy2z4oa6dox6gjtngad.onion/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder