24 Kasım 2010 Çarşamba

AB: “Öcalan’ı Bırakın!”

AB: "Öcalan'ı Bırakın!"

25 Kasım 2010 Perşembe
Neval Kavcar

*

Brüksel işin ucunda Türkiye oldu mu, kriterlerine sıkı sıkıya bağlı. Kopenhag Kriterleri sanki sadece, bizim için yazılmış. Rumlara limanlarınızı açın, Kürtlere haklarını verin diyorlar. Yunanistan sanki AB üyesi değil. Vatandaşı olan Türklerin Lozan'dan verilmiş haklarını bırakın, müftülerini bile kilise atıyor. Geçtiğimiz Ramazan Bayramında, Atina'da binlerce kişi yolda kıldı bayram namazını.

 

Var olan camileri onarmak bir yana, ellerinden gelen zorluğu çıkarıyorlar. Bu arada Türkiye'den bazı aklı evvellerde hemen atılıyor, fırsat bu fırsat deyu. "Yunanistan Atina'da cami açsın, Ankara'da Heybeliada Ruhban okulunu" diyorlar.

 

Türkiye Ruhban okulunu, diğer okullar ile eş tutuyor. Bu şekilde açılmasına onay veriyor. Açılmayışının sebebi, kendileri. Bağımsız, Vatikanvari yapı istiyorlar. Ve Brüksel bunu göz ardı ediyor. Türkiye'deki azınlıklara yenisini ekleyerek, Lozan'ı tanımıyoruz diyerek, taleplerini sıralıyor. Ankara'da 'emrin olur, ya Seydi' diyor.

 

Konumuz aslında, rutin hale gelen 'Kürt Konferansları.' Bu yıl 7.si ifa edildiğine göre, demek ki 2003'den beri sürüyor. Henüz medyanın gündemine düşmedi, ya da kanıksandı.  Bilinen talepleri, PKK adına tekrarlamışlar. Konferansın adı ' AB, Türkiye ve Kürtler.'

 

17-18 Kasım 2010'da Brüksel'de toplandı. Kimler katıldı derseniz, Abantvari diye cevaplayabilirim. Yani çeşitli görüşten! faniler. "Türkiye'nin Kürt vatandaşlarının kültürel haklarını ve TV, radyo ve cezaevlerinde Kürtçe kullanımını yasaklayan kanunlar"ın düzenlenmesi sebebiyle bizi alkışlıyorlar-mış.

 

Fakat G.Doğu'da çatışmaların sürmesinden kaygılıymışlar. Ülkede süregelen PKK saldırılarına cevap vermeyin, teslim olun diyorlar zahir. Yine o toplantıda "Türkiye yükümlülüklerini uluslararası hukuk ve Kopenhag Kriterleri gereğince yerine getirmelidir" demişler. Tabi tabi.

 

Bu arada "Sayın Öcalan"'ın sağlığı ile yakından ilgileniyorlar, gözlerimiz yaşardı. Sonra Roj Tv'nin şiddet içermeyen görüşlerine izin verin diyorlar. Siz isteyin yeter ey AB!

 

"Türkiye ve Kürt temsilcileri arasında diyalog için demokratik bir platform yaratılmasında" AB yardımcı olacakmış. Allah razı olsun.

 

"Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'nın uygulanması için Türkiye'ye baskı kurmalı" diyorlar ki, buna da helal olsun diyelim.

 

"Türkiye'de Azınlıklar yanı sıra diğer BM Instruments ilgili azınlıkların Korunmasına İlişkin Avrupa Çerçeve Sözleşmesi onaylanması gerekiyor" demişler ki, 'İkiz Yasalar'dan daha aktif madde daha mı var diye merak ettim. AKP genel seçimlerde tekrar iktidar olduğu döneme bırakıyordur onu da, merak etmesin Avrupalı dostlar.

 

Anadilde eğitim için stratejik plan öngörüyorlar. Ilısu Barajının bu işlerle ilgisi nedir anlayamadım, yasadışı kamulaştırmayı durdurun buyurmuşlar.

 

Çözüm önerileri karşısında şapka çıkarmamak olmaz.

"Kürt sorununun barışçıl, kalıcı çözümü için, Sayın Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması ve tanınması ile başlayan, tüm siyasi partiler ve sivil toplum örgütü, demokratik bir katılım süreci…" Tüm siyasi partilerden kasıt MHP zahir.  

 

PKK ile iktidarın yaptığı öne sürülen protokol maddelerine, benziyor o istekler?

 

Katılımcılar: "Başpiskopos Emekli Desmond Tutu - Shirin Ebadi - Bianca Jagger -Noam Chomsky -Yaşar Kemal - Vedat Türkali  - Leyla Zana - Selahattin Demirtaş - Cengiz Çandar - Ruşen Çakır - Yüksel Genç (DTK) - Sebahat Tuncel - Ömer Güneş - Prof Dr Şebnem Korur Fincancı - Dilek Kurban(TESEV) - Songül Karabulut (KNK)..vs.

 

Daha fazlasını merak edenler aşağıdaki linki tıklayabilir.

http://www.abhaber.com/ozelhaber.php?id=8057

 

*** 

 

GÜLDÜKLERİMİZ

 

Numan Kurtulmuş 'baraj endişemiz yok' demiş.

 

Füze Kalkanın, İran kedilerine karşı kullanılacağı kesinleşti.

 

İzmir AK Parti, gizli ses kaydı nedeniyle karıştı. Savcılığa yansıyan olayda, Bayraklı İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Atbaş'ın, ilçe başkan yardımcılarından Yücel Demir'le yaptığı sohbeti cep telefonuna kaydettiği öne sürüldü. Yücel, "Atbaş, ajanlık mı yapıyor? İstihbaratçı mı, köstebek mi" dedi. (Hürriyet – 24 Kasım 2010



-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

http://www.sonsayfa.com/Makaleler/Neval-Kavcar/AB-Ocalani-Birakin-2832.html


--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Neque ignorare medicum oportet quæ sit ægri natura Doktor, hastalığın doğasını es geçmemelidir.  Latin Atasözü  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder