24 Mart 2013 Pazar

15-"AİHM DOSYAYI KABUL ETMEDİ" YALANI

 

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

 

 

Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927

Açıklama: http://www.ataturkungencligehitabesi.com/ata_imza.gif

 

Din, iman, yalan, dolan, kin, intikam, işbirliği ve ihanet.
Fitnebaz Cemaat'in özeti budur.

Oraj POYRAZ

İşte AİHM'in "Cem Aziz Çakmak" kararı

Balyoz tutuklusu Tuğamiral Cem Aziz Çakmak'ın AİHM'e yaptığı başvuru sonucu mahkemenin gönderdiği ara karar metni açıklandı. İşte o karar...

 

 

SANSURSUZHABER.COM | ÖZEL Balyoz Davası'ndan 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Tuğamiral Cem Aziz Çakmak ile ilgili olarak bugün bazı gazetelerde yer alan "AİHM'nin dosyayı kabul etmediği" yönündeki haberlerin yalan olduğu ortaya çıktı.

 2,5 yılı aşkın süredir cezaevinde bulunan Tuğamiral Cem Aziz Çakmak'ın 3 Eylül 2010 tarihinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'ne "adil yargılanmadığı", "uzun süredir tutuklu bulunduğu" ve "savunma hakkının kısıtlandığı" şikayetleriyle başvuruda bulunmuştu.
 
Bugün bazı gazetelerde yer alan haberde ise AİHM'in başvuruyu incelediği ve "kabul edilemez" bulduğu iddia edilmişti.
 
Ancak SANSURSUZHABER.COM'a konuşan Tuğamiral Cem Aziz Çakmak'ın ablası Deniz Andaç bu haberlerin tamamen 'yalan' olduğunu açıkladı ve AİHM'in gönderdiği gerçek karar metnini açıkladı.


 
Bu yalan haberlerin, tezgahı tertipleyenler tarafından 'bilinçli olarak' çıkartıldığını söyleyen Andaç, "AİHM'in dosyası bizim elimizde. Böyle bir karar yok, aksine mahkeme davayı kabul edilebilir gördü" dedi.
 
İşte Deniz Andaç'ın çarpıcı açıklamaları:
 
"AİHM kararı haberleri yalan haber. Bu haberin yapılma amacı belli ve kasıtlı. Böyle bir dosyanın kabul edilmiş olması bu tezgahı tertipleyenlerin işine gelmedi. Böyle bir karar yok. Dosya bizim elimizde. Fransızca olarak dosya bize ulaştı.
 

AİHM HÜKÜMETTEN HAZİRAN'A KADAR YANIT BEKLİYOR

 
Hükümetten 26 Haziran'a kadar cevaplanmak üzere bazı sorular istendi. Ve bizim avukatımıza da 75 soru yöneltildi bu dosyada. Ve AİHM süreci başlatmış durumda. Hatta Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne göre dava kabul edilebilir görüldü. Hükümete de soruları cevaplaması için süre verildi.

 

BU YALAN HABERLERİ ANLATMAYA KELİMELER YETMİYOR

 
Bugün basında bangır bangır yer alan bu gürültüye ve yalan haberlere anlam veremiyorum. Ne diyeceğimi bilemiyorum, kelimeler de yetmiyor.
 

ÇAKMAK DOSYASI

 
Biz başvurumuzu bir yıl önce yaptık. Cevap bizim elimize yeni ulaştı. Avukatımız 16 kişi için yaptı bu başvuruyu. Dosyanın adı da "Çakmak Dosyası". Ansiklopedi gibi kalın bir dosya. İncelemişler ve kabul etmeye değer bulmuşlar.
 

HEMEN TEKZİP ETTİK AMA…

 
Tekzip verdik hemen ancak tekzibi kimse okumuyor ve herkes bu haberleri okuyor ve inanıyor. Biz elimizden geldiğince çaba gösteriyoruz haberin doğru olmadığını yaymak için.
 

TERTİBİN MEDYA  AYAĞI

 
Bu tertibin medya ayağı üzerine düşeni yapıyor. Ama bunlar çok canımızı acıtıyor. İlk  Sabah ve Radikal gazeteleri haberi yaptı. Avukatımız haberi yapan muhabiri arayıp derhal tekzip yayınlanmasını istedi. Daha sonra internette bütün haber sitelerinde yer aldı.
 

YOLUN SONUNUN GELDİĞİNİ GÖRÜYORLAR

 
Bu tezgahı tertipleyenler artık bu yolun sonuna gelindiğini görüyorlar ve ellerinden geleni artlarına koymuyorlar. Yargıtay süreci de yaklaştıkça hepsinin yerle bir olacağını görüyorlar ve bunun için savaşıyorlar. Çıkmasınlar diye savaşıyorlar. Ancak sonunda kendi nefretlerinde boğulacaklar. Çok can yaktılar. Artık herkes bunun siyasi bir dava olduğunu görüyor. Ancak bazı güçler bunu ellerinden geldiğince uzatıp süreci zora sokmaya çalışıyorlar. Ama güneş balçıkla sıvanmaz! (CTO)

Tuğamiral Cem Aziz Çakmak'ın ablası Deniz Andaç

a45UyF587661-201303241502-15
^^^^^ - vvvvv


--
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ani yazmak, olumun elinden bir sey kurtarmaktir.

Andre gide

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ben,Manevi Miras olarak,
Hicbir Ayet, hicbir Dogma,
Hicbir Donmus ve kaliplasmis Kural birakmiyorum.
Benim Manevi Mirasim Bilim ve Akildir...

K.Ataturk


Daha gun o gun degil, derlenip durulmesin bayraklar.
Dinleyin, duydugunuz cakallarin ulumasidir.
Saflari siklastirin cocuklar,
Bu kavga fasizme karsi, bu kavga hurriyet kavgasidir.

Nazim Hikmet Ran

"Tanri kotulukten ve acidan korumak istiyor mu?
Fakat bunu yapmaya gucu mu yok?
Eger yoksa, O gucsuz, ya da kesinlikle her seye gucu yeten degildir.
Her seye gucu yeten fakat istemeyen mi?
Eger oyle ise , O kotudur, ya da kesinlikle tum iyilik degildir.
O, ne gucu yetiyor, ne de istemiyor mu?
O zaman. O'nu Tanri diye cagirmak sacma olur.
O, hem gucu yetiyor hem de istiyor mu?
O zaman kotuluk nereden geliyor?"

(Istencin Ozgur Secimi Uzerine. Giris.)
EPICURE

Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com

Ayrilmak isterseniz de:
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com

Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder