22 Aralık 2016 Perşembe

Servet AVCI : Panik yok! Kontrollü biçimde dağılıyoruz!

Haaaaah ahhhhhhhaa  hhhhhhhhhhhha ahahhhahahah auieahuie hahuihe.

Din, iman, yalan, dolan, kin, intikam, işbirliği ve ihanet.
Adalet ve Kalkınma Partisi ve Fitnebaz Cemaat'in özeti budur.

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA       


Servet AVCI : Panik yok! Kontrollü biçimde dağılıyoruz!

23.12.2016 00:00

avciservet@hotmail.com

İktidardaki siyaset lehine 'halkla ilişkiler' kampanyası yürütmekte pek mahir olan Kurtlar Vadisi'ndeki o sahne müthişti... Yeni sır kâtibi Polat'a çok çok önemli tarihî sırlar aktarıyor: "Osmanlı Devleti'nin başındaki Sultan Abdülhamit tarihte eşi benzeri görülmemiş manevralar yaptı ama dünyadaki bütün zenginlikleri sömürüp kendi topraklarına aktaran bir güçle hiçbir devlet iradesi baş edemezdi..."

Burada Polat Alemdar heyecanlanıyor ve onay için devreye giriyor: "Bu yüzden iradeyi farklı merkezlere yayma zarureti doğdu..."

"Evet" diye cevaplıyor sır kâtibi ve bölgemizde bugün yaşananları anlamamıza yarayacak, cehaletimizi giderecek, yapmamız gerekenleri öğütleyecek tarihî tecrübeyi aktarmaya devam ediyor sağ olsun: "Devlet-i Âliye merkezi yani İstanbul'u güçlü tutup Arapların, Ermenilerin ve Rumeli'deki Türklerin kendi bağımsız devletlerini kurmalarını planladı..."

Polat cin gibi, hemen çözdü projeyi: "İmparatorluğun her bölgesini merkezden savunmak, merkezi de kaybetmemize yol açabilirdi..."

Söz yine sır kâtibinde, ne de olsa devletin bütün sırları onda: "Bu yüzden de uzak topraklara kendi devletlerini kurmaları için komutanlar devlet adamları gönderildi..."

Artık mesele iyice anlaşılmıştı... Polat, "Sömürgecilerle yapılan savaş kazanılırsa bu devletler daha sonra tekrar birlik olacaklar. Yani bizim aslında kontrollü bir dağılma planımız olduğunu mu söylüyorsunuz?" sorusuyla bam telini buluyordu...

Sonunda sır kâtibi noktayı koyuyordu: "Kurtuluş Savaşımızın başarısı böyle bir planın neticesidir..."

***

Demek ki neymiş? Siz dağıldığınızı zannederken aslında daha da büyüyebilirsiniz!.. Doğru görüp görmemeniz tamamen baktığınız yere bağlı!.. Onun baktığı yerden bakarsanız "Adam haklı, buradan böyle görünüyormuş" diyebilirsiniz!..

Zaten dağılmalar ikiye ayrılır; kontrollü olanlar, kontrollü olmayanlar!.. Dağılma kontrol dahilindeyse mesele yok!.. İşin sırrı organize olmakta!.. Şekil a Kurtuluş Savaşı!..

Yediniz yediniz, çiğneyemezseniz fantastik soslu anakronizm çorbası şeklinde içerek de tüketebilirsiniz!.. Şayet hazmetme probleminiz varsa, 'havuz suyu'yla yapılmış anason çayı iyi gelecektir!.. Tabii İmralıperestlerin doluştuğu tartışma programlarından sonra aç karnına almak ve derin bir uykuya yatmak kaydıyla!..

***

Söz konusu filmin ilk kahramanı rol gereği ölünce, ciddi ciddi gazetelere cenaze ilânı veren ve kimi yerlerde insanların -üstelik milliyetçilerin- gıyabi cenaze namazı kıldığı bir memlekette, bu konu sadece 'sanat'ın değil, 'zekâ'nın da ilgi sahasına girer!..

Sanatın 'cari siyaset'e paspas edildiği, kamuoyunu yönlendirmeye yaradığı bu örnekler, aslında muhatabın birikimini de gösteriyor... Bülent Arınç ne kadar haklı değil mi "Üç gün konuşurlar, dördüncü gün unuturlar" diye!..

Bütün şifreleri çözmüşler ve 'üç günlükler'e hitap ediyorlar... Aslında size 'kötü' gibi görünenlerin 'kötü' olmadığını, öyle göstermek isteyenlerin art niyetli olduklarını bütün yöntem ve araçları deneyerek bellettiriyorlar... Böylece İmralı'yla ortak yürütülen 'çözüm süreci'nin aslında ne büyük bir strateji olduğunu halka öğretip, endişe etmemelerini salık veriyorlar...

***

Ne deniyordu Scarface filminde: "Daima doğruyu söylerim, yalan söylerken bile!.."

Bütün cephelerde süren topyekûn bir propaganda savaşı bu... Endişeye mahal yok!.. Bekleme yapmıyoruz, kontrollü biçimde dağılıyoruz arkadaşlar!.. Taktik bu, sonra tekrar toparlanacağız!.. Anason çayını aman unutmayalım!..

Not: "Şöyle uçuyoruz, böyle zıplıyoruz, kaçın en büyük caminizde namaza geliyoruz" diye başlatılan, ardından en uzun kara sınırımızın yok olmasına, bölgenin PKK lehine bataklığa dönüşmesine, milyonlarca insanın topraklarını terk ederek Türkiye'ye sığınmak zorunda kalışına, kıyılarımızdan mülteci cesedi toplanmasına katkı yapan Suriye politikası vardı... O politikanın önceki gün Moskova'da trajik biçimde 'diz çökmesi' bana bu yazımı hatırlattı... Tekrar için özür dilerim... Çünkü bu ülkede 'özür' sadece bizlere düşüyor!..

Panik yok! Kontrollü biçimde dağılıyoruz! - Servet AVCI

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/panik-yok-kontrollu-bicimde-dagiliyoruz-40989yy.htm 
a45UyF587661-161223003338 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2016/12/23  01:26 2  65  alelma@yahoogroups.com


 


Inanilmasina istedigniz seyden fazla bahsetmeyin.

Honore de Balzac

Biriniz evinde namazi kilar da sonra namaz kilmakta olan imama yetisirse, onun arkasinda namaza dursun.
Ikinci kildigi onun icin nafile olur.

Ibn-i Kuteybe, Hadis Mudafasi
***
Bir namazi gunde iki defa kilmayin.

Ebu Davud 2/56

Kim size Peygamberimiz in ayakta kucuk tuvaletini yaptigini soylerse inanmayin.

Suneni Nesei 1-2/25
***
Peygamberimiz bir kavmin supruntusune varip ayakta kucuk tuvaletini yapti.

Buhari 1/167

Birine Yarar Otekine Zarar

Atinali Demades, cenaze torenleri icin gerekli seyleri satan bir hemserisini, bu isten fazla kazanc bekledigini, bu kazancin da ancak bircok insanin olumunden gelebilecegini ileri surerek mahkum etmis. Hakli bir yargi denemez buna; cunku hicbir kazanc baskasina zarar vermeden saglanamaz, oyle olunca da her cesit kazanci mahkum etmek gerekir. Tuccar, gencligin sefahata dusmesinden kar saglar, ciftci bugdayin pahalanmasindan, mimar evlerin yikilmasindan, hukukcu insanlarin davali, kavgali olmasindan; din adamlarinin san, onur ve gorevleri bile bizim olumumuze ve kotuluklerimize dayanir. Yunanli komedya sairi Fhilemon, hicbir hekim, dostlarinin bile sagligindan hoslanmaz, dermis, hicbir asker de yurdundaki baristan. Daha da kotusu, herkes icini yoklasa gorur ki gizli dileklerimizin bircogu baskasinin zararina dogar ve beslenir. Oyle saniyorum ki dusundukce doganin genel duzeni hic sasmiyor boyle olmaktan: Cunku fizikcilerin dedigine gore, her seyin dogmasi, beslenmesi, cogalmasi, baska bir seyin bozulup curumesi oluyor: Bir varlik bicim ve nitelik degistirdi mi O anda yok olur biraz once var olan.

Michel de Montaigne : Denemeler


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo







-------------------------------------------------
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder