27 Aralık 2016 Salı

Türker Ertürk: Savrulduk

 


Türker Ertürk: Savrulduk

Doğru tarafta yer alsaydı ve uzak dursaydı, bugün yaşadıklarımızı yüzde 90'nını yaşamayacaktık. Şimdi ise ülkemizin değil, kendi güvenliği ve çıkarları nedeniyle karşı tarafa savrulduk...

Geçen köşe yazımızda belirttiğimiz gibi; 20 Ocak 2017'de görevi devralacak olan Donald Trump'la, halen devam eden küresel savaş bitmeyecek, sadece şekil ve yöntem değiştirecek ama hızlanarak ve yaygınlaşarak devam edecek. Çünkü Donald Trump'ın başkan olması; ABD'nin küresel planlarının ve Grand Stratejik hedeflerinin değişeceği anlamına gelmiyor. İşte bu nedenle, Trump'ın kabinesi asker ve savaşçı ağırlıklı.

Çin'in ekonomik ve askeri gelişimi; ABD'nin II. Dünya Savaşı'nın (1939-1945) bitiminden itibaren sürdürdüğü üstünlüğünü ve Soğuk Savaş (1947-1990) sonrasında sahip olduğu tek kutuplu dünya düzeni liderliğini tehdit etmektedir. Bu nedenle Trump; bir numaralı hedefin Çin ve Asya-Pasifik Bölgesi olduğunu, daha göreve başlamadan üstüne basa basa ifade etmiştir.

ABD'NİN AÇMAZI

ABD, Soğuk Savaş sonrasında küresel liderliğini sonsuza kadar sürdürebilmek için; Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Ortadoğu'dan Kuzey Afrika'ya, Asya-Pasifik Bölgesi'nden Ukrayna'ya kadar, bir savaştan diğerine girmek zorunda kalmıştır.

İşte bu ABD'nin açmazı. Liderliğini ve küresel hegemonyasını sürdürmek için savaşmak zorunda. Ama bu onun yıpranmasına, ekonomik olarak zayıflamasına, Amerikan karşıtlığının güçlenmesine neden olmakta ve bu durum her geçen gün tek kutuplu dünya düzeninin sürdürülebilirliğini ortadan kaldırmaktadır.

ABD DENİZ KUVVETLERİ

ABD'nin en önemli küresel askeri gücü; Deniz Kuvvetleri'dir (United States Navy). ABD Deniz Kuvvetleri, kendisinden sonra gelen 13 ülkenin deniz kuvvetlerinin toplamından daha güçlü. Dünya yüzeyinin yüzde 70'inin denizler, yüzde 30'unun karalar olduğunu düşünürseniz; ABD Deniz Kuvvetleri gücünün ne anlama geldiğini sanırım kavramak daha kolay olur.

Bugün, dünya ticaretinin yüzde 90'ı deniz yolu ile yapılmaktadır. Dünyada üretilen ham petrolün yüzde 75'i de denizlerden taşınıyor. Denizler ve okyanuslar, dünya ekonomisinin can damarı. Bu alanın şimdilik rakipsiz polisiye gücü, ABD. Çin'in üretebilmesi için Afrika'daki ham madde kaynaklarına, Afrika ve Ortadoğu'daki petrole ihtiyacı var. Evet, bunlar da halen ABD Deniz Kuvvetleri'nin kontrolündeki sulardan geçmek zorunda.

KUŞATMA HIZ KAZANACAK

Çin bu zafiyetini bildiğinden, bütün gücüyle Deniz Kuvvetleri başta olmak üzere silahlanmaktadır. Bu nedenle; Ukrayna'dan aldığı eski uçak gemisi Varyag'ın gövdesi üzerine inşa ettiği ve Şi Lang adını vererek henüz envanterine soktuğu ilk uçak gemisinden sonra, ikincisinin de yapımına başlamıştır.

ABD Deniz Kuvvetleri'nin dünya denizlerindeki dağılımı yüzde 60 ile Atlantik, Akdeniz ve Körfez, yüzde 40 ile Asya-Pasifik bölgesi iken; bu oran en geç 2020'ye kadar tam tersi olacaktır. Bu stratejik konuşlanma ve Çin'e yönelik kuşatma, Trump yönetimi ile hız kazanacaktır.

ABD DENİZ KUVVETLERİ BÜYÜYECEK

Çin, doğudan ve güneyden kendisine karşı yapılan bu kuşatmaya karşı; denizde, karada ve uzayda kurduğu, konuşlandırdığı ve konuşlandırmayı planladığı unsurlarla, ABD'nin yakın sularına (Sarı Deniz, Doğu Çin Denizi, Güney Çin Denizi) girmesini engelleyecek bir sistem ve planlama peşindedir.

ABD ise, tüm bütçe kısıtlamalarına ve iyi gitmeyen ekonomik verilerine karşın; 1980'den beri Deniz Kuvvetleri'nde sayısal olarak en önemli büyüme kararını vermiştir. Çünkü küresel savaş, en önemli küresel güç olan donanma ile yapılır.

HEDEF 350 HARP GEMİSİ

Yaklaşık olarak 40 gün sonra göreve başlayacak Trump yönetimi, ABD Deniz Kuvvetleri'nin halen 308 olan harp gemisi sayısını 350'ye çıkarma hedefini şimdiden ortaya koymuştur. Bu kapsamda; uçak gemisi sayısının da 11'den 12'ye çıkarılması planlanmıştır.

Trump'ın gerek asker ağırlıklı savaşçı kabinesi, gerekse rakipsiz olduğu ABD Deniz Kuvvetleri'ni büyütme kararları ve savunmanın 2017 bütçesinden aldığı pay, küresel savaşın devam edeceğine işaret.

SORUMLU İKTİDARDIR

Bugün, güneyimizde bulunan Suriye'de mini bir dünya savaşı var. Türkiye, bu savaşta çıkarlarına ve güvenliğine aykırı olarak yanlış tarafta yer aldı ve vekalet savaşına namütenahi destek verdi. Doğru tarafta yer alsaydı ve uzak dursaydı, bugün yaşadıklarımızı yüzde 90'nını yaşamayacaktık. Şimdi ise ülkemizin değil, kendi güvenliği ve çıkarları nedeniyle karşı tarafa savrulduk.

Ekonominin çökmesinin, teröre boğulmamızın, patlayan bombaların, askerlerimizin canlı canlı yakılmasının ve bayrağımızın ayaklar altında çiğnenmesinin nedeni; gayri anayasal, gayri hukuki siyasi irade ve ülkemizin güvenliği ve çıkarlarıyla çelişen ihtiraslarıdır. Terörle mücadele; interneti yavaşlatarak, bağırıp çağırarak, bol bol açılış yaparak, şehitlere saygı maçları düzenleyerek ve muhalefeti suçlayarak olmaz.

Bazıları şikayet ediyor; "Niye tüm olup bitenlerden iktidarı sorumlu tutuyorsunuz?" diye. Bilinmeli ki; tüm çağdaş ülkelerde yapılanlardan, yapılmayanlardan, yapılamayanlardan ve ezcümle tüm olup bitenlerden siyasi iktidarlar sorumludur. Faşist ve otoriter yönetimlerde ise; ülkede olan bütün kötü şeylerden dış mihraklar ve muhalifler sorumludur.

Türker Ertürk

Odatv.com

 
a45UyF587661-161227161847 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2016/12/27  17:20 2  65  alelma@yahoogroups.com


 


. . . . . .
KIZILIRMAK KIYILARI
. . . . . .
Kardas, senin dediklerin yok,
Halay cekilen toprak bu toprak degil.
Cik hele Anadoluya,
Kamyonlarla gel, kagnilarla gel gayri,
O kadar uzak degil.
Cami bitmis, kavagi azalmis,
Gamla ortulu bayirlar, ciplak degil.
Yedi ay kistan sonra,
Yeseren senin yasamindir,
Yaprak degil.
Yersin, icersin sofrasindan, uc yuz senedir,
Kuvvetlisin ama kuvvet hak degil.
Bakimsizliklarla gocup gitmis bir cihan,
Mevsimler sogumus, sular azalmis,
Bugday, Selcuklulardan kalan basak degil.
Parca parca yarilmis okuz ardinda,
Parmagi uc pare, tirnagi ak degil.
Utanir elin ayagin,
Korkarsin yakindan gorsen,
Eli el degil, ayagi ayak degil.
Gun dogar, tarla kuslari ucusurlar,
Agir bir aydinlik, bildigin safak degil.
Oyle dalmis ki yuzyillar suren uykusuna,
Uyandirmazsan,
Uyanacak degil.
Dertle, sefaletle yuklu,
Siyah leslerle kararmis, berrak degil.
Caglayan ne,
Akan kim,
Kizilirmak degil.
Kardas, gormuyorum ama hala duyabiliyorum,
Gecmis zamanlar gelecek zamanlardan parlak degil.
Vakte sahadet edercesine yukselmis,
Aksam pariltisindan, butun zaferler uzerine,
Daglar dalgalanmakta, bayrak degil.

Fazil Husnu DAGLARCA

Gogsumde iman, basimda kurari ve elimde padisah fermani olarak geliyorum.
Basta Kemal olmak uzere Kuva-i Milliyeci subaylarin hepsini kesecegim,
Kemal in kafasini padisaha goturecegim.

Anzavur Ahmet (Kuva-i Muhammediye Birlikleri Komutani) - 1.10.1919

Anneler Gunu Stadyumlarda Kutlanmali

24 Temmuz 2013

Bugun Anneler Gunu. Ama icimde bir burukluk var. Boyle ozel bir gunun ayri ayri evlerde degil stadyumlarda hep beraber coskuyla kutlanmasi gerekirdi. Cunku biz millet olarak ozel gun ve resmi bayramlarda 101 pare top atisi yapilmadan, gecit resmi olmadan, uniformalar giyilmeden kutlama olmayacagina inaniyoruz. Isterdim ki anneler de uniformalarini giyip uygun adim yurusun, biz de tribunden onlari alkislayalim, gozlerimiz dolsun, sonra ne bileyim Turk yildizlari ucak gosterisi falan yapsin. Bunlar hos seyler sonucta. Kuzey Kore de ozel gunler ve resmi bayramlarda yapilan gosterileri gorunce hangimiz duygulanmiyoruz? Oradaki milli birlik ve butunluge hangimiz imrenmiyor?

Ben isterdim ki anneler stadyumlarda cesitli koreografiler yapsin, kule olustursun... Tamam, belki kule yapmalari o kadar kolay olmayabilir. Sonucta anne dedigimiz insanlar genellikle kilolu olur. Ama bu tamamen onlarin sorunu. Eger o perde takma isini yillarca bize yaptirtmak yerine kendileri yapsalardi bugun cok daha atletik olabilirlerdi. Uzgunum.

EN GUZEL HEDIYE UCLU PRIZDIR

Birileri coskuyla Anneler Gunu nu kutlarken ote yanda sessizce aglayanlar var. Kim onlar? Bu gune ozel kampanya yapmasi mumkun olmayan demir-celik, hirdavat ve tiras bicagi gibi sektorler. Evet, bu sektorler Anneler Gunu nde derin bir sessizlige gomulur. Diger butun sektorlerin reklamlari yaldir yaldir donerken bu sektorler bir kosede usulca aglamaktadir. Cunku Anneler Gunu ile urunlerini bagdastirmalari mumkun degildir. Infrared isitici markalari bile bir sekilde urunlerini bugune baglayip Anneler Gunu nde verilecek en guzel hediye infrareddir. Anne sicakligi gibi... diyebilirken bu bahsettigim sektorlerdeki firmalarda mayis ayinin ikinci pazar gunu depresyon, halsizlik, umursamazlik ve gozleri sabit bir noktaya dikerek donuk donuk bakmalar gorulur.

Ama son yillarda bu alakasiz sektorler Ya biz de Anneler Gunu nden faydalanalim, ne olur ki sanki? deyip isin cilkini cikardi. Annenize en guzel hediye uclu kablodur, priz kapagidir noktasina geldik. Lutfen yapmayin bunu. Bir cimento firmasinin Anneler Gunu nde kampanya yapmasinin ihtimali yok. Isterseniz deneyebiliriz:

Annenize verilecek en guzel hediye cimentodur. Aileyi adeta bir cimento harci gibi birlestiren o degil midir?.. Olmadi. Zorlama oldugu cok bariz.

Bugune ozel, annesiyle gelen her musterimize dort torba cimentoya bir torba bedava... Onlar en iyi cimentoyu hak etmiyor mu sizce... Bu da basarisiz cunku hicbir insaat iscisi cimento alisverisine annesiyle gitmez.

Gordugunuz gibi ne kadar caba sarf etsek de olmuyor. Simdi sakin olun ve elinizdeki o reklam butcesini yavasca baska bir gune birakin. Cicek ve cikolata firmalari disinda kimse bugunle ilgili reklam yapmasin.

ANNELERI RAHAT BIRAKIN

Bu reklamlar anneleri de degistiriyor. Sevgili firmalar, anneleri neden gaza getiriyorsunuz? Eskiden elini opup gununu kutlayinca sevincten ucan annem simdi bana infrared isitici isteyen gozlerle bakiyor. Tamam siz reklam icabi Annenize en guzel hediye infrared isiticidir diyorsunuz fakat bizimki inaniyor buna. Gercekten de en guzel hediyenin infrared isitici oldugunu dusunuyor. Insaf edin, siz bile uretici firma olmaniza ragmen buna inanmiyorsunuzdur.

Gecen Anneler Gunu nde Annecim sana en guzel hediye bugun burada yaninda olmam degil midir? dedim, Kendine biraz fazla anlam yukluyorsun bence diye cevap verdi. N olur yapmayin, lutfen annelerimizi gaza getirmeyin.

Son sozum annelere. Sevgili anneler, basimizin tacisiniz fakat o terlik ne? 2012 yilindayiz hala terlik firlatiyorsunuz. Misafirin yaninda gizli gizli cimdik atmalar falan... Bu mudur yani? Yapmayin..

http://beyinsizadam.net/
lukasaluka@gmail.com


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo







-------------------------------------------------
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder