1 Haziran 2019 Cumartesi

TÜGVA’NIN TERLİKLERİ ENSAR’IN ÇİLİNGİR PARASI İZMİT BELEDİYESİ’NE ÖDETİLMİŞ

İBB neden çok önemliydi?
Bizlerin hiç aklına gelmeyen şeyler bunlar.

Biz zannediyoruz ki, hizmet için, politik kariyer için önemli.
Hayır, lokma çok büyük, çok tatlı, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi sanki etin en güzel yeri gibi.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

TÜGVA'NIN TERLİKLERİ ENSAR'IN ÇİLİNGİR PARASI İZMİT BELEDİYESİ'NE ÖDETİLMİŞ

31/05/2019 23:21

31 Mart yerel seçimlerinde Kocaeli'de AKP'den CHP'ye geçen tek belediye olan İzmit belediyesinin başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Bilal Erdoğan'ın da Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile Ensar Vakfı'nın bölgede yaklaşık 1 milyon lirayı bulan masraflarının ilçenin önceki AKP yönetimi tarafından karşılandığını açıkladı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet basın toplantısında. Fotoğraf: izmit.bel.tr

Kocaeli gazetesinin haberine göre İzmit belediyesinde bir basın toplantısı düzenleyen Hürriyet kendisi hakkında göreve gelir gelmez 'işçi kıyımı' yaptığı iddialarıyla ilgili konuştu. Hürriyet söz konusu işçileri işten çıkartmadığını kendilerinin ayrıldığını söyleyerek iddialara konu olan işçilerden bazılarını bizzat arayarak işten kendi istekleriyle ayrıldıklarına ilişkin beyanlarını aldı.

AKP'li belediye dönemini eleştiren Hürriyet "Burayı akraba cennetine çevirmişler" dedi. Belediye başkanı "AK Parti kadın kolları başkanı Betül hanımın eşi Şaban bey burada çalışıyormuş. Şaban bey de kendi isteğiyle işten ayrıldı. AK Parti kadın kolları başkanının eşinin benimle çalışmak istememesi çok normal" diyerek haksız işçi çıkarttığı iddialarına tepki gösterdi.

Hürriyet göreve gelmesinden bu yana haksız maaş alanları ve gereksiz harcama kaynaklarını eksilterek 'Bir buçuk ayda bir trilyon liralık tasarruf yaptıklarını' da ifade etti.

'Bekanın be'si belediye ka'sı kasası'

Açıklamalarına "Hak aramak değil hak yemeye devam edememenin sancıları bunlar. 'Beka'nın ne olduğu çok iyi anlaşıldı. Be'si belediye ka'sı kasası. Makamı tepe tepe kullanmışlar" diyerek devam eden Hürriyet TÜGVA ve Ensar Vakfı'nın masraflarının AKP dönemindeki İzmit belediyesi tarafından karşılanmasına ilişkin şunları söyledi: "Şimdi TÜGVA'nın işlerine gelelim. Şimdi size neleri bizim karşıladığımızı açıklayayım. 54 bin liraya tefrişat alımı terlik kahve çay ayna çilingir vs. her şeyi biz karşılamışız. Yahu TÜGVA'nın terliğini bile biz karşılamışız. Toplamında bizim tahminimiz 1 milyonu bulacak gibi görünüyor. Kamuoyunu yanlış bilgilendirmeyeyim hepsini tamamladığımda tam rakamı elbette açıklayacağım. ENSAR Vakfı'da aynı şekilde. Çilingirini bile ENSAR Vakfı'na biz göndermişiz. "



http://www.diken.com.tr/tugvanin-terlikleri-ensarin-cilingir-parasi-izmit-belediyesine-odetilmis/?fbclid= IwAR1q1tkhLLJt1YWkWXdylmDJSy9PArIYvkyveC6UE4NnQVje-odBYTVyZ5U


- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Milli egemenlik oyle bir nurdur ki onun karsisinda zincirler erir tac ve tahtlar batar mahvolur.
Milletlerin esirligi uzerine kurulmus muesseseler her tarafta yikilmaya mahkumdurlar.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

161. DINLE SIYASETIN BIRLESMESININ, GEREK HUKUMDARLAR GEREKSE KAVIMLER ICIN NE KADAR KOTU OLDUGU HAKKINDA

Bu dunyanin hukumdarlari, tanrisalligi ulkelerinin yonetimine ortak ederek, nufuz ve kuvvetlerini Allah'tan aldiklarini onaylayarak, Allah'in yeryuzundeki golgesi (zillullah) olarak gecinerek, din buyuklerini ister istemez kendilerine rakip ya da hudavent yapmislardir. Bu durumda, ruhbanin, hukumdarlara, goksel hukumdarin mutlak ustunlugunu cogu kez hissettirmeleri saskinligi gerektirir mi? En buyuk guc ve yuceligin, iman kaynagina, ruhani kudret ve yucelige bas egmeye zorunlu oldugunu, rahipler, cismani hukumdarlara bircok kez bildirmemisler midir? Ozellikle uyruklarindan istedikleri seyde birlik olmadiklari zaman, iki efendiye, biri cismani oteki ruhani iki hukumdara hizmet etmek kadar zor bir sey yoktur.

Dinin siyasetle ortakligi, ister istemez, hukumetlere iki katli bir yasa (iki mahkeme, iki adliye, iki hukuk, nizamiye ve seriye adiyla iki tur meclis) getirdi. Ruhaniler tarafindan yorumlanan ilahi yasa (seriati ilahiye) cogunlukla hukumdarin yasasina ya da hukumetin cikarina muhalif oldu. Hukumdar sahibi dayanikli oldugu ve uyrugunun sevgisinden emin oldugu zaman, Allah'in yasasi, bazen, cismani hukumdarin makul niyetlerine katilmak zorunda kaldi. Ancak hukumdarlarin yetkisi cogu kez, ilahi yetkinin, yani ruhbanin cikarlari onunde geri cekilmek zorunda kalmistir. Bir hukumdar icin buhurdana vaziyet etmek, yani dinin istedigi adaletsizlikleri iyilestirmek istemek kadar hicbir sey tehlikeli degildir. Tanrisal hukuka, rahiplerin ayricaliklarina, mal, mulk ve akarlarina dokunuldugu zaman oldugu kadar, hicbir zaman "Allah gazaba gelmez"!

Insanlarin metafizik dusunceleri, dini gorusleri, yaratilislari uzerinde, ancak bu dusunce ve bu gorusleri cikarlarina uygun gordukleri zaman etkili olur. Cogu kez direndikleri, karsi olduklari ruhani saltanat karsisinda bircok hukumdarin tavir ve hareketleri kadar, bu gercegi inandirici bir sekilde kanitlayan bir sey yoktur. Dinin onemine ve hukukuna inanan bir hukumdar, bu dinin rahiplerinin emirlerini saygiyla kabul etmeye ve bu emirlere bizzat tanrisalligin emirleri gozuyle bakmaya vicdanen zorunlu degil midir? Bir zaman oldu ki, hukumdarlar ve ahali, mantiki ve ruhani saltanatin hukukuna daha cok inandiklari icin, benliklerini her iliskide ruhani saltanata birakiyor, onun kolesi oluyor ve onun ellerinde uysal bir aractan baska bir sey olmuyorlardi: Artik bu mutlu zaman yoktur! Bazen en sofu hukumdarlarin, kendilerine Allah'in nazirlari gozuyle bakanlarin, nazirlarin her girisimine muhalefet ettikleri goruluyor. Din korkusuyla tumuyle birlesmis ya da Allah'i icin saygiyla dolu olan "Monark" rahiplerinin, din buyuklerinin huzurunda hep secde halinde bulunmasi ve onlara gercek hukumdarlari gozuyle bakmasi gerekirdi. Yerkuresi uzerinde, "zati ecellu ala"nin kudret ve buyukluguyle boy olcusmek hakkina sahip olan bir kudret ve buyukluk var midir?

- - - - - - - - - - - - -
Biz dusmanlarimizi yok etmek icin ugrasmayiz, onlari degistiririz.
Bilmem, anlatabiliyor muyum ?

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Dinler, doga gerceklerinin, hakkinda cok onemli nedenler one surmedigi sonuclardir.

BIERCE,AMBROSE (1842-1914) ABD'li yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder