4 Mayıs 2021 Salı

2021/05/03 Gündeminden....

================================

'ABD DOSTUMUZ MU?' SORUSUNA EZİCİ YANIT!

Türkiye'deki ABD'ye güvensizlik 1915 olaylarıyla ilgili gelen "soykırım" açıklamasından sonra arttı. Areda'nın yaptığı araştırmaya katılanların yüzde 94 5'i "ABD'nin Türkiye'nin dostu olduğuna inanıyor musunuz?" sorusuna "Hayır" yanıtını verdi. Yüzde 58 8 Türkiye'deki ABD üslerinin kapatılmasını istedi.

03 Mayıs 2021 12:31

ABD Başkanı Joe Biden'ın sözde Ermeni soykırım ifadesini kullanmasının ardından ABD'ye olan güven azaldı. Araştırma şirketi Areda'nın 29-30 Nisan 2021 Nisan tarihleri arasında 1.895 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği "Sözde Ermeni Soykırımı" araştırmasının sonuçları yayınlandı. ABD Başkanı Biden'ın sözde soykırım açıklamasının yanlış olduğunu düşünen katılımcılar Biden'ın bu açıklamayı Türkiye'yi zor durumda bırakmak için yaptığını düşünüyor. Ankete katılan vatandaşların büyük çoğunluğu ABD'nin Türkiye'nin müttefiki ve dostu olduğuna inanmıyor.

'TÜRKİYE' SIKIŞTIRMAK İÇİN'

Yeni Şafak'ın aktardığına göre aynı araştırmada yer alan "ABD'nin Türkiye'nin stratejik ortağı ve müttefiki olduğuna inanıyor musunuz?" sorusuna vatandaşların yüzde 93 3'ü "Hayır inanmıyorum" derken yüzde 6 7'si "Evet inanıyorum" yanıtını verdi. "ABD Başkanı Biden'ın sözde Ermeni soykırımı açıklamasını nasıl karşılıyorsunuz?" sorusuna ise vatandaşların yüzde 90 9'u yanlış bulurken yüzde 9 1'i doğru bulduğunu belirtti. "Sözde Ermeni soykırım iddialarına inanıyor musunuz?" şeklindeki soruya da vatandaşların yüzde 90 2'si "inanmıyorum" yüzde 9 8'i "inanıyorum" cevabını verdi. "Biden sözde soykırım açıklamasını hangi nedenle yapmış olabilir?" sorusunun yönetildiği katılımcıların yüzde 91'i siyaseten Türkiye'yi sıkıştırmak için yaptığı yönünde görüş belirtti. Yüzde 9'u ise Biden'ın doğru olduğunu düşündüğü için sözde soykırım ifadesini kullandığını ifade etti.

'ASKERİ ÜSLERİ KAPATALIM'

Araştırmaya katılan vatandaşlar Türkiye'nin ABD'ye cevap vermesi gerektiğini de düşünüyor. "Sizce Türkiye olarak Biden'ın bu tutumuna karşı aşağıdaki tepkilerden hangisini vermeliyiz?" şeklindeki soruya vatandaşların yüzde 58 8'i Amerika'nın Türkiye'deki üslerinin kapatılması gerektiği yanıtını verdi. Yüzde 35 1'i diplomatik bir şekilde tepkinin verilmesi görüşünde bulunurken yüzde 6 1'i de tepki verilmemesi gerektiğini söyledi.



https://www.veryansintv.com/yuzde-95-abd-dostumuz-degil-dedi

================================

RUS ORDUSU ERMENİSTAN'IN GÜNEYİNDE AZERBAYCAN SINIRI YAKININA İKİ YENİ ASKERİ ÜS KURDU

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Rusya ordusunun Ermenistan'ın güneyinde Azerbaycan sınırı yakınında "ek güvenlik garantisi" olarak iki yeni askeri üs kurduğunu açıkladı.

Güncellenme: 18:19 03/05/2021

Rus ordusunun Azerbaycan sınırı yakınına iki yeni askeri üs kurduğu belirtildi. Açıklama Rus haber ajanslarında yer aldı.

Rusya nüfusu 3 milyonun altında olan yoksul eski Sovyet ülkesi olan Ermenistan'ın yakın müttefiki ve Ermenistan'ın kuzeybatısında bir askeri üssü bulunuyor.

Etnik Ermeni güçleri ve Azerbaycan arasında geçen yıl Kasım ayında altı hafta süren çatışmalar Rusya'nın aracılık ettiği ateşkes anlaşmasıyla sonlanmıştı.

PAŞİNYAN AÇIKLAMA YAPTI

Interfax haber ajansında yer alan habere göre Paşinyan Ermeni parlamentosuna hitaben yaptığı konuşmada "Bu yalnızca Syunik bölgesi için değil Ermenistan için de ek bir güvenlik garantisi niteliğinde" dedi.

Bölge Azerbaycan Nahçıvan ile İran arasında sıkışmış durumda.

https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/rus-ordusu-ermenistanin-guneyinde-azerbaycan-siniri-yakinina-iki-yeni-askeri-us-kurdu-6411298/

================================

CHİA COİN 1 ExABYTE KAPASİTEYİ AŞTI NİSANDAN BU YANA ARTIŞ 5.7 KAT POPÜLERLİK KAZANMAYA BAŞLAYAN YENİ KRİPTO PARA BİRİMİ HIZLA YÜKSEK KAPASİTELERE ULAŞMAYA BAŞLADI. SON KULLANICI ODAKLI SSD SATIŞLARINDA YÜKSEK ARTIŞLAR RAPOR EDİLİYOR.

02 Mayıs 2021 19:30 (23 sa. )

Çin'de popülerlik kazanmaya başlayan yeni kripto para birimi hızlanarak ilerliyor. Ulaşılan kapasite ürkütmeye başladı.

Kapasite artışı endişelendiriyor

Rapora göre Chia Coin hali hazırda 1143 petabyte'a ulaşmış durumda. Bu rakamın geçtiğimiz ayının başında yalnızca 120 PB olması ise ürkütücü 5.7 katlık artışa tekabül ediyor.

İlginizi Çekebilir SSD üreticileri madencileri garanti konusunda uyarmaya başladı

Sürücülere çok sayıda okuma yazma işlemi yapılan Chia Coin çiftliklerinde çoğunlukla HDD'ler ve veri merkezi odaklı SSD'ler kullanılıyor.

Buna karşın ADATA'nın geçtiğimiz ay SSD satışlarında %500'lik artış gözlemlemesi tam da Chia coin'in yükselişe geçtiği döneme denk geliyor.

Ayrıca Bkz. "SSD üreticileri madencileri garanti konusunda uyarmaya başladı"

TrendFocus'un raporuna göre Asya pazarlarında şimdiden HDD-SSD stok sıkıntısı baş göstermeye başlamış bile. Üstelik tahminlere göre tablonun diğer pazarlara da sıçraması bekleniyor. Umarız HDD/SSD fiyatları da ekran kartlarına benzer bir yol izlemez.

https://www.donanimhaber.com/chia-coin-1-exabyte-kapasiteyi-asti-nisandan-bu-yana-artis-5-7-kat--132958

================================

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Ne mutlu Turkum diyene!

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

37. INSANIN VARLIGI HICBIR SEKILDE ALLAH'IN VARLIGINI KANITLAMAZ

Insan nereden geliyor? Kaynagi, baslangici nedir? Zerrelerin gelisiguzel bir rastlanti ve birbiri arkasindan gelip birlesmesi sonucu mudur? Ilk insan yerkurenin balcigindan tumuyle, bugunku halinde olusmus olarak mi cikmistir? Bilmiyorum. Insan hep, doganin diger urunleri gibi, doganin bir urunu gorunmektedir. Ilk taslarin, ilk agaclarin, ilk aslanlarin, ilk fillerin, ilk karincalarin vb. nereden geldiklerini soylemek istersem, insanin kaynagini aciklarken dustugum olcude gucluk icinde bulunurum.

Bize ardi kesilmeksizin bagirarak diyorlar ki; "Insan makinesi gibi sasirtici bir eserde, Allah'in, sonsuz olcude zeki ve guclu bir yaraticinin elindeki kudreti onaylayiniz!" Insan makinesinin bana, akil durdurucu, saskinlik verici gorundugunu kabul ederim.

Ancak, madem insan doganin icinde mevcuttur; doganin olusumu kuvvetlerin ustundedir demekte kendimi hakli gormem. Sunu da eklerim ki, bana bunu aciklamak icin, ne gozleri, ne ayaklari, ne elleri, ne basi, ne akcigerleri, ne bir agzi ve ne bir nefesi bulunan soyut bir ruhun biraz camur alarak ve uzerine ufleyerek insani yaptigi soylendiginde, insan makinesinin bu sekilde olusumunu aklim hic almaz.

Paraguaylilar aydan geldiklerini soyler ve bundan dolayi bize budala gorunurler. Avrupa'nin ilahiyatcilari soyut bir ruhtan geldiklerini soylerler. Bu iddia daha akli basindadir.

Insan anlayisli ve olgundur; bundan, insanin suursuz, zekasiz bir doganin degil, zeki bir zatin eseri olmasi gerektigi sonucu cikarilir. Vucuduyla, pek ovundugu ve magrur gorundugu aklini kullandigi son derecede ender goruluyor ve hicbir sey bu kadar ender gorulmuyorsa da; insanin zeki oldugunu, ihtiyaclarinin bu yetiyi genislettigini ve ornek olarak diger insanlarla birlikte yasamasi ve kaynasmasi sayesinde zekasinin verimli oldugunu teslim ederim. Ancak insan makinesinde ve eristigi zekada, eseri olmasiyla bu kadar ovunmesi gereken bir yaraticinin sonsuz zekasini acik olarak gosteren hicbir sey gormuyorum. Goruyorum ki, bu cok sasilacak makine bozulmaya aciktir. Goruyorum ki, makine bozulunca, sasirtici akli da bozuluyor ve perisan oluyor, bazen tumuyle yok oluyor. Bundan su sonucu cikariyorum: insan akli, insan vucudunun maddi organlarinin bir dizi durum ve kuralina baglidir ve insanin akilli olmasindan Allah'in da akilli olmasi sonucunu cikarmak gerekmez. Nitekim, insanin maddi olmasindan Allah'in da maddi olmasi sonucu cikarilmiyor!

Insanin kotulukculugunden, yaratigi oldugu Allah'in kotulukculugu sonucunu cikarmak ne kadar olagan degilse, insanin zeki olmasi da, Allah'in zeki oldugunu kanitlamaya o kadar az elverislidir. Ilahiyatcilar, isi nasil tutarlarsa tutsunlar, Allah hep; eserleri kendisini inkar eden ya da bu eserler araciligiyla kendisi hakkinda bir hukum vermek olanaksiz olan bir etken olacaktir. Iyilik, olgunluk ve hakimiyetle dolu oldugu, rahman, rahim, alim, hakim oldugu soylenen bir etkenden, hep kotulugun, eksikliklerin, deliliklerin olustugunu gorecegiz.
- - - - - - - - - - - - -
Buyuk Birader seni izliyor.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Inancli birinin kuskucu birine oranla daha mutlu oldugunu soylemek, sarhos birinin ayik birinden daha mutlu oldugunu soylemekten daha dolaysiz bir soylemdir.

SHAW,GEORGE BERNARD (1856-1950) Irlanda dogumlu Ingiliz oyun yazari ve elestirmen.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 251 Denetim gorevinin ihmali

1) Zimmet veya irtikap sucunun islenmesine kasten goz yuman denetimle yukumlu kamu gorevlisi
islenen sucun musterek faili olarak sorumlu tutulur.
2) Denetim gorevini ihmal ederek zimmet veya irtikap sucunun islenmesine imkan saglayan kamu gorevlisi uc aydan uc yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilir.


- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder