3 Mayıs 2021 Pazartesi

BİR EMEKLİ SUBAY: GENELKURMAY BAŞKANI VE KUVVET KOMUTANLARI’NA SESLENİYORUM.

Halka eziyet eden asker ve subay görünümü emekli subayı rahatsız etmiş...
Devletin değil ama siyasi iktidarın fedaisi olan asker, subay aslında herkesi rahatsız etmeli.
Aslında yalnızca asker değil, polis de devletin polisi olmalı.
Sadakatse memur sadakatini siyasi iktidara değil, BÜYÜK MECLİSE ve ANAYASA'ya göstermeli.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

BİR EMEKLİ SUBAY: GENELKURMAY BAŞKANI VE KUVVET KOMUTANLARI'NA SESLENİYORUM.

Jandarma Genelkurmay başkanlığı emrinden çıkarılarak İçişleri Bakanlığına bağlansa da yetişme okulları/merkezleri giyim kuşamları ve rütbeleri hala TSK ile bağlantılıdır. Halkımız hala jandarmayı TSK'nın bir parçası olarak görmektedir.

Gerek kırsalda gerekse -polise destek için- kentlerde halk protestolarına karşı jandarma kullanılmaktadır. Coplamalar gazlamalar ve vurup kırmalar gibi şiddet içeren uygulamalar halkımız nezdinde ordumuzun saygınlığını ve güvenirliğini sarsmaktadır. Maden işçisinin "Öyle mi Alay Komutanı?" diye haykırışı İkizdere köylüsünün "Bu ülkenin askeri kendi vatandaşını değil bir müteahhit firmanın makinelerinin bekçiliğini yapıyor maalesef " diye seslenişi kulaklarımızda tınlamaktadır.

Biz emekli askerler bu uygulamalardan çok rahatsız duyarken sizler hiç rahatsızlık duymuyor musunuz? Madem Jandarma Genelkurmay Başkanlığı emrinden çıkarılmıştır; o halde KIR POLİSİ diye adlandırılmasını ve kılık/kıyafet/rütbelerinin TSK'dan ayrıştırılmasını düşünmüyor musunuz?"

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Ne mutlu Turkum diyene!

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

37. INSANIN VARLIGI HICBIR SEKILDE ALLAH'IN VARLIGINI KANITLAMAZ

Insan nereden geliyor? Kaynagi, baslangici nedir? Zerrelerin gelisiguzel bir rastlanti ve birbiri arkasindan gelip birlesmesi sonucu mudur? Ilk insan yerkurenin balcigindan tumuyle, bugunku halinde olusmus olarak mi cikmistir? Bilmiyorum. Insan hep, doganin diger urunleri gibi, doganin bir urunu gorunmektedir. Ilk taslarin, ilk agaclarin, ilk aslanlarin, ilk fillerin, ilk karincalarin vb. nereden geldiklerini soylemek istersem, insanin kaynagini aciklarken dustugum olcude gucluk icinde bulunurum.

Bize ardi kesilmeksizin bagirarak diyorlar ki; "Insan makinesi gibi sasirtici bir eserde, Allah'in, sonsuz olcude zeki ve guclu bir yaraticinin elindeki kudreti onaylayiniz!" Insan makinesinin bana, akil durdurucu, saskinlik verici gorundugunu kabul ederim.

Ancak, madem insan doganin icinde mevcuttur; doganin olusumu kuvvetlerin ustundedir demekte kendimi hakli gormem. Sunu da eklerim ki, bana bunu aciklamak icin, ne gozleri, ne ayaklari, ne elleri, ne basi, ne akcigerleri, ne bir agzi ve ne bir nefesi bulunan soyut bir ruhun biraz camur alarak ve uzerine ufleyerek insani yaptigi soylendiginde, insan makinesinin bu sekilde olusumunu aklim hic almaz.

Paraguaylilar aydan geldiklerini soyler ve bundan dolayi bize budala gorunurler. Avrupa'nin ilahiyatcilari soyut bir ruhtan geldiklerini soylerler. Bu iddia daha akli basindadir.

Insan anlayisli ve olgundur; bundan, insanin suursuz, zekasiz bir doganin degil, zeki bir zatin eseri olmasi gerektigi sonucu cikarilir. Vucuduyla, pek ovundugu ve magrur gorundugu aklini kullandigi son derecede ender goruluyor ve hicbir sey bu kadar ender gorulmuyorsa da; insanin zeki oldugunu, ihtiyaclarinin bu yetiyi genislettigini ve ornek olarak diger insanlarla birlikte yasamasi ve kaynasmasi sayesinde zekasinin verimli oldugunu teslim ederim. Ancak insan makinesinde ve eristigi zekada, eseri olmasiyla bu kadar ovunmesi gereken bir yaraticinin sonsuz zekasini acik olarak gosteren hicbir sey gormuyorum. Goruyorum ki, bu cok sasilacak makine bozulmaya aciktir. Goruyorum ki, makine bozulunca, sasirtici akli da bozuluyor ve perisan oluyor, bazen tumuyle yok oluyor. Bundan su sonucu cikariyorum: insan akli, insan vucudunun maddi organlarinin bir dizi durum ve kuralina baglidir ve insanin akilli olmasindan Allah'in da akilli olmasi sonucunu cikarmak gerekmez. Nitekim, insanin maddi olmasindan Allah'in da maddi olmasi sonucu cikarilmiyor!

Insanin kotulukculugunden, yaratigi oldugu Allah'in kotulukculugu sonucunu cikarmak ne kadar olagan degilse, insanin zeki olmasi da, Allah'in zeki oldugunu kanitlamaya o kadar az elverislidir. Ilahiyatcilar, isi nasil tutarlarsa tutsunlar, Allah hep; eserleri kendisini inkar eden ya da bu eserler araciligiyla kendisi hakkinda bir hukum vermek olanaksiz olan bir etken olacaktir. Iyilik, olgunluk ve hakimiyetle dolu oldugu, rahman, rahim, alim, hakim oldugu soylenen bir etkenden, hep kotulugun, eksikliklerin, deliliklerin olustugunu gorecegiz.
- - - - - - - - - - - - -
Buyuk Birader seni izliyor.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Inancli birinin kuskucu birine oranla daha mutlu oldugunu soylemek, sarhos birinin ayik birinden daha mutlu oldugunu soylemekten daha dolaysiz bir soylemdir.

SHAW,GEORGE BERNARD (1856-1950) Irlanda dogumlu Ingiliz oyun yazari ve elestirmen.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 251 Denetim gorevinin ihmali

1) Zimmet veya irtikap sucunun islenmesine kasten goz yuman denetimle yukumlu kamu gorevlisi
islenen sucun musterek faili olarak sorumlu tutulur.
2) Denetim gorevini ihmal ederek zimmet veya irtikap sucunun islenmesine imkan saglayan kamu gorevlisi uc aydan uc yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilir.


- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder