3 Nisan 2021 Cumartesi

VEHHABİLİĞİN KURUCUSU BURSALI BİR YAHUDİ Mİ

VEHHABİLİĞİN KURUCUSU BURSALI BİR YAHUDİ Mİ

27.03.2008 - 00:00

AMERİKAN Washington Post gazetesi ABD Savunma Bakanlığı'nın Saddam Hüseyin dönemi arşivleri üzerinde yaptığı askeri istihbarat çalışması sırasında elde edilen bir belgeye ulaştı. Buna göre Vehhabiliğin kurucusu olan Şeyh Muhammed bin Abdülvahhab'ın dedesi Bursalı bir Yahudi'ydi.

Gazetenin köşe yazarlarından Al Kamen Pentagon'un Saddam dönemine ait olan ve kamyonlarca yer tutan arşiv belgelerinden önemli bulunanları İngilizce'ye tercüme ettirerek beş ciltte bir araya getirdiğini hatırlattı. Al Kamen El Kaide ile Saddam arasında "fiili bir bağ" bulunamasa da ideolojik bağa ilişkin ilginç bir detayın bu belgelerde ortaya çıktığını ancak medya tarafından atlandığını savundu.

Tercüme edilen Irak istihbarat raporlarına göre Şeyh Abdülvahhab'ın dedesinin adı Süleyman değil Şulman'dı. 16. yüzyılda Bursa'da yaşayan Yahudi bir tüccar olan Şulman daha sonra Şam'a taşındı sakal bıraktı Müslüman sarığı sardı; ancak büyücü olduğu suçlamasıyla bu Osmanlı şehrinden kovuldu.

Amerikan Bilimadamları Federasyonu (FAS) Vehhabi inancından etkilenen ve birçoğu Suudi Arabistan'da eğitim gören Iraklı direnişçilere karşı yeni stratejiler geliştirmek isteyen ABD Genelkurmayı için hazırlanan 50 sayfalık arşiv analizinin "birçok insanda bilinç sıçraması yarattığını" bildirdi.

VEHHABİLİK NEDİR

OSMANLI'YA KARŞI KURULMUŞTU

12'inci yüzyılda yaşayan İbn-i Teymiyye'nin öğretilerine dayanan ve İslam'ın en köktendinci yorumlarından biri sayılan Vehhabilik bir Hanbeli imamı olan Muhammed bin Abdülvahhab tarafından 17'inci yüzyılda kuruldu. İngiliz ajanı olduğu iddia edilen Abdülvahhab bugünkü Suudi hanedanının atasıydı. Anadolu'nun ılımlı İslam anlayışına karşı kurulan Vehhabilik Osmanlı'ya karşı başlatılan Arap isyanlarının da ideolojisini oluşturdu. Vehhabilik bugün de selefilik ile birlikte El Kaide'nin bağlı olduğu aşırı dinci iki akımdan biri olarak görülüyor.

https://www.hurriyet.com.tr/dunya/vehhabiligin-kurucusu-bursali-bir-yahudi-mi-8552036

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Bizim baska milletlerden hic bir eksigimiz yok.
Cesuruz zekiyiz caliskaniz Yuksek amaclar ugrunda olmesini biliriz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

87. DUNYADA ZORBALARDAN DAHA IGRENC HAYVAN YOKTUR

Bize temin ederler ki; insan ruhu basit bir cevherdir.

Ancak ruh bu kadar basit olsaydi, insan turunun tum bireylerinde tumuyle ayni icerikte ortaya cikmasi gerekirdi; bu bireylerin ayni akil yetisine sahip olmasi gerekirdi.

Bununla birlikte, is boyle olmuyor; insanlar, yuz cizgileri kadar dusunce ve anlayis nitelikleriyle de birbirlerine benzemezler. Insan turu arasinda, bir at ya da itle bir insan arasindaki fark kadar farklar gosteren bireyler vardir. Bazi kimseler arasinda hangi uyumu ya da hangi benzerligi buluyoruz? Bir Locke'nin, bir Newton'un dehasiyla bir koylunun, bir "Hotanto"nun, bir "Lapon"un kafasi arasinda pek cok ve adeta sonsuz fark ve uzaklik bulmuyor muyuz? Insan, oteki hayvanlardan, ancak organlarinin farkiyla ayrilir ve bu organizasyon farki, hayvanlarin yapamadigi bazi seyleri olusturmaya, insani yetenekli kilar. Insan turu bireylerinin organlari arasinda gozle gordugumuz fark, akil yetisi olarak adlandirdigimiz farki bize aciklamaya yeterlidir. Bu organlardaki cesitli duzeylerdeki inceligin, kan sicakliginin, akici sivilarin hizinin, telciklerin ve sinirlerin yumusaklik ve sertliginin, insanlarin ruhlari arasinda gorulen sonsuz cesitliligi zorunlu olarak olusturmasi gerekir.

Pratik, aliskanlik ve egitim sayesindedir ki, insan zekasi gelisir ve kendisini cevreleyen yaratiklarin ustune cikmayi basarir. Kultursuz ve deneysiz insan, hayvan kadar akil ve beceriden yoksun bir yaratiktir. Bir ahmak; organini guclukle harekete geciren, dimagi zorlukla harekete gecirilen, kani yavas dolasan bir insandir. Zeki bir adam; organi uysal olan, kolay isleyen, hizla hisseden, dimagi cabuk harekete gecen bir adamdir; organlari ve dimagi, bircok bilgiyle kendisini mesgul eden konular uzerinde uzun sure calismis bir kimsedir.
- - - - - - - - - - - - -
Butun insanlar dusmandir!
Butun hayvanlar yoldastir!

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Sizlerin karsisinda kendimi bir Hiristiyan olarak gostermeye calismayacagim.

Seytandan duydugunuz tiksintiyi paylasiyorum, ama umudunuzu paylasmiyorum ve cocuklarin aci cekip oldukleri bu evrenle kavgami surdurmeye devam edecegim.
CAMUS,ALBERT (1913-1960) Cezayir dogumlu Fransiz yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 182 Cevrenin taksirle kirletilmesi

1) Cevreye zarar verecek sekilde atik veya artiklarin topraga suya veya havaya verilmesine taksirle neden olan kisi adli para cezasi ile cezalandirilir. Bu atik veya artiklarin toprakta suda veya havada kalici etki birakmasi halinde iki aydan bir yila kadar hapis cezasina hukmolunur.
2) Insan veya hayvanlar acisindan tedavisi zor hastaliklarin ortaya cikmasina ureme yeteneginin korelmesine
hayvanlarin veya bitkilerin dogal ozelliklerini degistirmeye neden olabilecek niteliklere sahip olan atik veya artiklarin topraga suya veya havaya taksirle verilmesine neden olan kisi bir yildan bes yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilir.


- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder