27 Ağustos 2024 Salı

YARGIDA BİR İLK: KARS’TA MAHKEME BEBEKLERİNDEN TOPUK KANI ALDIRMAYAN AİLEYİ HAKLI BULDU, TEST İÇİN “HEGEMONİK DİKTE” DEDİ, ALTERNATİF TIPÇI AİDİN SALİH’İ REFERANS ALDI

Piyasada çok var böylesi.
Hekimlerden rol çalmaya çalışan biyologlar, ziraatçiler, hatta tamamıyla niteliksiz elemanlar.
Daha elim ve vahim olmak üzere meslekdaşlarından rol çalmak için çabalayan şarlatanlar da var.
Halkın kafası karışık, kime güveneceğini bilmiyor.

Hakimin referans saydığı kişi yurt dışında biyoloji eğitimi almış birisi.
Zaten kendi yöntemleri de kendisine faydalı olmamış.
Genç yaşta yaklandığı kanser hastalığının başlangıcında reddettiği gelenekse, kanıta dayalı tıbba kendini teslim etmek zorunda kalmış.
Cinayet dediği kemoterapi, radyoterapi seanslarına razı gelmiş.
Ömrü yetmemiş, hiçlikte kaybolup gitmiş.

O kadar etkili olmuş ki, Yüce Galaktik Liderimiz, onun eşi hanımefendi hazretleri dahi onun reçetelerini denemiş.
Malumunuz, Allahın yeryüzündeki gölgesi Galaktik Liderimiz uzun süredir kanser hastası.
Bilinen bütün gelenekse, uzak doğu reçetelerini deniyor.
Kısman başarılı da olmuş ki, kolostomi falan bu günlere kadar geldi.
Kendisine uzun öömürler diliyorum.
Çünkü yargılanmadan, mahkum olmadan bu dünyadan ayrılmasına gönlüm razı değil.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  


YARGIDA BİR İLK: KARS'TA MAHKEME BEBEKLERİNDEN TOPUK KANI ALDIRMAYAN AİLEYİ HAKLI BULDU, TEST İÇİN "HEGEMONİK DİKTE" DEDİ, ALTERNATİF TIPÇI AİDİN SALİH'İ REFERANS ALDI

Bebeklerinden topuk kanı alınmasına karşı çıkan aileye karşı Kars İl Sağlık Müdürlüğü yargıya başvurdu. Mahkeme İl Sağlık Müdürlüğü'nü haksız buldu. Gerekçeli kararda hakim, anne-babanın topuk kanı vermeme özgürlüğüne sahip olduğuna hükmetmekle kalmadı, topuk kanı taramasının Dünya Sağlık Örgütü'nün "hegemonik bir dikte ile üye ülkelere dikte ettiği bir uygulama olduğunu" söyledi ve uzman görüşü olarak 2014'te ölen alternatif tıpçı Aidin Salih'in yazılarını gösterdi. Sağlık Bakanlığı mahkemenin kararına teğki gösterdi. Özbek asıllı olan ve aşı karşıtı görüşleriyle tanınan Aidin Salih için Emine Erdoğan ve Sümeyye Erdoğan'ın öncülüğünde konferans düzenlenmişti.

Serbestiyet

23-Ağustos-2024

Kars'ta K.S ile S.S çifti, doğuştan zeka geriliği, beyin hasarı, kas hastalıkları ve ölümlere yol açabilen hastalıkların taranması için bebeklere uygulanan topuk kanı testinin 19-Temmuz-2024'de doğan bebeklerine yapılmasını reddetti.

Kars İl Sağlık Müdürlüğü, aileyi ikan edemeyince konuyu mahkemeye taşıdı ve "çocuğun sağlık tedbirlerinin alınması' için Kars Aile Mahkemesi'ne başvurdu:

"Aile bütün ikna çabalarına rağmen bebekten topuk kanı numunesi alınmasını reddetmiştir. Söz konusu annenin bebeğine sağlık tedbirlerinin alınması gerekmektedir. Tedbir kararı alınabilmesi Çocuk Koruma Kanunu. Madde 7-1'e göre Cumhuriyet Savcısı'nın isteğiyle veya re'sen çocıuk hakimi tarafından alınabilir. Söz konusu çocuğun sağlık tedbirlerinin alınması yönünde iş ve işlemlerin başlatılması hususuna gereğinin yapılmasını talep ederiz."

HAKİM: DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ'NÜN HEGEMONİK DİKTESİYLE YAPILIYOR

Ama mahkeme İl Sağlık Müdürlüğü'nün talebine hayır dedi.

Kars Aile Mahkemesi hakimi Muhammed Koç, gerekçeli kararında anne-babanın topuk kanı vermeme özgürlüğüne sahip olduğuna hükmetmekle kalmadı, topuk kanı taramasının Dünya Sağlık Örgütü'nün hegamonik bir dikte ile üye ülkelere dikte ettiği bir bir uygulama olduğunu söyledi ve  topuk kanı vermenin sağlığa zararlarıyla ilgili uzman görüşü olarak 2014'te ölen alternatif tıpçı Aidin Salih'in yazılarını gösterdi:

 "Anlatılanlar ışığında tüm dosya kapsamının incelenmesinde; Anne Babanın velayet hakkının doğası gereği topuk kanı vermeme özgürlüğüne sahip olmaları doğal hukukun gereği olduğuna, Topuk kanı almanın çocuğun Anayasa ile korunan yaşam ve sağlık hakkı üzerinde yapacağı olumlu sonuçlarının tibbi otoritelerce ispatlanmamış olması ve olası bir teşhis ve tedavinin de tip otoritelerince hala tartışmalı olması (Alternatif tip uzmanı Aidin Salih'in topuk kanı almanın çocuğa yapılacak en büyük kötülüklerden olduğunu özetle eserlerinde ifade etmiş ve benzer tespitler pek çok STK tarafından inceleme konusu edilmiştir.), velev ki topuk kanı ile otizmli olduğu tespit edilse dahi otizmin erken tedavisi diye bir tedavi şeklinin olmaması veya doğmuş çocuğun akraba evliliğinin önüne nasıl geçeceği izah edilemeyeceğinden, topuk kanı almanın esasen topluma veya toplum sağlığına da hizmet eden bir yanının olmaması ve WHO'nun (Dünya Sağlık Örgütü) güdülendirmesi ile neonatal tarama adı altında ne için yaptığı yaptırdığı belli olmayan bir uygulama olması nedeniyle ve hegamonik bir dikte ile üye ülkelere dikte edilen bir uygulama olması nedeniyle talebin reddine karar verilmiştir."

SAĞLIK BAKANLIĞI: UYGULAMA SÜRECEK

Sağlık Bakanlığı mahkeme kararına tepki göstererek açıklama yaptı:

"T.C. Kars Aile Mahkemesi tarafından 20-08-2024 tarihinde, Yenidoğan Tarama Programı kapsamında çocuklarımızın hastalıklarını erken teşhis ederek tedavilerini başlatmak amacıyla topuk kanı alınması hakkında verilen karar, ilk derece mahkemesi kararı olup kesin hüküm niteliğinde değildir. Kesin hüküm niteliği taşımayan mezkur kararın hatalı olduğunu değerlendirdiğimizden, bu karara karşı Bakanlığımızca istinaf yoluna başvuru süreci ivedilikle başlatılmıştır.

Hukukun, adalet ve doğruluk temelinde vereceği karara olan inancımız tam olduğundan, yargı süreci sonuçlanıncaya kadar Yenidoğan Tarama Programı aynı şekilde devam edecektir."

AİDİN SALİH KİMDİR?

https://serbestiyet.com/wp-content/uploads/2024/08/aidin-salih-kimdir-h1576153284-497199.jpg

Aidin Salih, Türkiye'de İslami çevrelerde büyük etki yaratmış bir alternatif tıpçı.

1943'te Ukrayna'da doğan Özbek kökenli Aidin Salih, Taşkent Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nden 1977 yılında mezun oldu. Geliştirdiği tıp yöntemleri tıp çevrelerince kabul görmeyen Salih, kitaplarında modern tıbbı reddediyor. Özellikle "Aşı en büyük çocuk katilidir. Sağlıklı doğan çocuklar aşılarla hasta ediliyor" gibi aşı karşıtı fikirleriyle bilinen Salih, bebeklerden topuk kanı alınmasına da şiddetle karşı çıkıyor.

Aidin Salih, İslamcı Özbek muhalif lider ve şair Muhammed Salih'in eşi.

1993 yılında Muhammed Salih ülkesinden çıkarıldıktan sonra ailesiyle Türkiye'ye geldi.

Fakat bir süre sonra Türkiye'yi terk etmek zorunda kalan Salih ailesi, on yılı aşkın süre Norveç ve Almanya'da yaşadı. 2005 yılında tekrar Salih çiftinin Türkiye'ye girişine izni verilmesinin ardından Aidin Salih'in çevresinde kendi tedavi tekniklerini benimseyen geniş bir cemaat oluştu. Konferanslar ve kitaplarla alternatif tıp teknikleri özellikle İslami kesimde yayıldı.

Aidin Salih'in alternatif tıp görüşlerinden etkilenenler arasında Emine Erdoğan da vardı.

Aidin Salih 2024'te İstanbul'da hayatını kaybetti. 2019 yılında Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın öncülüğünde "Aidin Salih Ekolü Konferansı" düzenlenmişti.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Sümeyye Erdoğan Bayraktar, "Aidin Salih'e sağlığı ve hayata bakış açıımı bu kadar güçlü şekilde silkeleyip olması gerekene yaklaştırdığı için minnet borçluyum. Alışageldiklerimize, dogmalara takılıp kalmayıp yeniliklere açık olabilmek, hakikati görüp uygulayabilmek başta berrak ve son derece ferasetli bir zihin, kulluk aczinin bilincinde mütevazı ve yumuşak bir kalp ve bununla beraber çelik gibi bir irade gerektirir. Aidin Salih bu yüzden farklı, bu yüzden kıymetli" demişti.

mikrofon, insan yüzü, giyim, kişi, şahıs içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

HEKİMLER DE KARARA TEPKİLİ.

Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş: "Mahkeme kararında beni gerçekten üzen ve şaşırtan bir şey burada eğer hakimin kafasında bir soru işareti oluştuysa bunu Türk Tabipleri Birliği'ne, Sağlık Bakanlığı'na bir başka yetkili sorabilirdi. Kendine alternatif tıpçı diye tanımlayan bir kişi, kim olduğunda hiç bilmiyorum. Öyle birisine danışıp, oradan görüş alması beni son derece şaşırttı ve üzdü gerçekten. Orada ileri sürülen gerekçelerin de hiçbirisi kabul edilebilir değil. Sağlık Bakanlığı'nın bu tür davalarda müdahil olması gerektiğini düşünüyorum."

TTB'YE GÖRE İSTANBUL'DA 10 BİN AİLE BEBEĞİNE AŞI YAPTIRMADI

Türk Tabipleri Birliği (TTB), İstanbul'da aile hekimliklerine kayıtlı yaklaşık 10 bin ailenin bebeğini aşı yaptırmaya getirmediğini açıklamıştı.

https://serbestiyet.com/featured/yargida-bir-ilk-karsta-mahkeme-bebeklerinden-topuk-kani-aldirmayan-aileyi-hakli-buldu-test-icin-hegemonik-dikte-dedi-alternatif-tipci-aidin-salihi-referans-aldi-179332/

=======================

--

- - - - - - - - - - - - - - - -

Insan susu, yuz; yuzun susu, goz;
aklin susu, dil; dilin susu, sozdur.

~Kutadgu BILIG~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Kış Bahçeleri

Dinmiş denizin şarkısı, rüzgar uyumakta,
Rıhtım boyu sonsuz bir üzüntüyle karaltı
Körfez düşünür, Kanlıca mahzundur uzakta,
Mazi gibi sislenmiş Emirgan Çınaraltı.

Can verdi kışın sunduğu taslarla zehirden
Her gonca kızıl bir gül açarken yolumuzda,
Üstündeki son dallar ağarmış diye birden
Pas tuttu nihayet suların rengi havuzda.

Yerlerde gezen hatıralar var korulukta;
Yapraklar, atılmış nice mektuplara eştir.
Mehtaba çalan sapsarı benziyle ufukta,
Binlerce dalın verdiği tek meyva güneştir.

İçlenme tabiattaki yekpare kederden,
Yas tutma dağılmış diye kuşlarla çiçekler.
Onlar dönecektir yine gittikleri yerden,
Onlarla giden günlerimiz dönmeyecektir.

~Faruk Nafiz Çamlıbel~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Dalgacı Mahmut

~İşim gücüm budur benim,
Gökyüzünü boyarım her sabah,
Hepiniz uykudayken.
Uyanır bakarsınız ki mavi.

Deniz yırtılır kimi zaman,
Bilmezsiniz kim diker;
Ben dikerim.

Dalga geçerim kimi zaman da,
O da benim vazifem;
Bir baş düşünürüm başımda,
Bir mide düşünürüm midemde,
Bir ayak düşünürüm ayağımda,
Ne haltedeceğimi bilemem.

Orhan Veli Kanık~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Satranç tahtasında yalan ve iki yüzlülük çok fazla yaşayamaz.

~Em. Lasker ~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Verilmesi en kolay sey nasihat,alinmasi en guc sey ibrettir.

~Dro~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Paramparça

~Ağaç bütün
Işık bütün
Meyve bütün
Benim dünyam paramparça.

Büyük bir ayna kırılmış
Kırılıp yere dökülmüş
Kainat içine düşmüş
Düşmüş amma paramparça.

Yaprak yaprak yapıştırdım
Diyar diyar dolaştırdım
Bir alevdir tutuşturdum
Yandım amma paramparça.

Bedri Rahmi Eyüboğlu~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Bağışlamak geçmişi değiştirmez ama geleceği genişletir.

~Paul Boese~

- - - - - - - - - - - - - - - -

.
SEVDAYA MI TUTULDUM

~Benim de mi dusuncelerim olacakti,
Ben de mi boyle uykusuz kalacaktim,
Sessiz, sedasiz mi olacaktim boyle?
Cok sevdigim salatayi bile
Aramaz mi olacaktim?
Ben boyle mi olacaktim?

Orhan Veli KANIK~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Ben durduk yerde sorun icat edip, sonra da bunu çözmek için didinerek vakit kaybetmem

~İhsan Sabri ÇAĞLAYANGİL~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Yıkın Heykellerimi

Ey milletim
Ben Mustafa Kemal'im
Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim
Hala en hakiki mürşit değilse ilim
Kurusun damağım dilim
Özür dilerim

Unutun tüm dediklerimi
Yıkın diktiğiniz heykellerimi

Özgürlük hala
En yüce değer
Değilse eğer
Prangalı kalsın diyorsanız köleler

Unutun tüm dediklerimi
Yıkın diktiğiniz heykellerimi

Yoksa çağdaş medeniyetin bir anlamı
Ortaçağa taşımak istiyorsanız zamanı
Baş tacı edebiliyorsanız
Sanatın içine tüküren adamı

Unutun tüm dediklerimi
Yıkın diktiğiniz heykellerimi

Yetmediyse acısı şiddetin, savaşın
Anlamı kalmadıysa
Yurtta sulh dünyada barışın
Eğer varsa ödülü silahlanmayla yarışın

Unutun tüm dediklerimi
Yıkın diktiğiniz heykellerimi

Özlediyseniz fesi peçeyi
Aydınlığa yeğliyorsanız kara geceyi
Hala medet umuyorsanız
Şıhtan, şeyhten, dervişten
Şifa buluyorsanız
Muskadan üfürükçüden

Unutun tüm dediklerimi
Yıkın diktiğiniz heykellerimi

Eşit olmasın diyorsanız kadınla erkek
Karaçarşafa girsin diyorsanız
Yobazın gazabından ürkerek
Diyorsanız ki okumasın
Kadınımız kızımız
Budur bizim alın yazımız

Unutun tüm dediklerimi
Yıkın diktiğiniz heykellerimi

Fazla geldiyse size
Hürriyet, Cumhuriyet
Özlemini çekiyorsanız
Saltanatın sultanın
Hala önemini anlayamadıysanız
Millet olmanın
Kul olun
Ümmet kalın
Fetvasını bekleyin şeyhülislamın
Unutun tüm dediklerimi
Yıkın diktiğiniz heykellerimi
Rahat bırakın beni.

https://www.antoloji.com/yikin-heykellerimi-siiri/
~Süleyman Apaydın~

- - - - - - -







- - - - - - -

S._H._Hooke-Ortadogu_Mitolojisi.pdf
Sadik_SENDIL-Kocamin_Nisanlisi_2.pdf
Tanri_ve_Felsefe-Etienne_Gilson.mobi
Mehmet_Baydur-Kadin_Istasyonu.pdf
Kirmizi_ve_Siyah-Stendhal.epub
Nazim_Hikmet_24_Yazilar_1936_.epub
William_Shakespeare-Yok_Yere_Yaygara.pdf
Kurtulus-Burak_Turna.epub
Yasar_Kemal-Agitlar.epub
DONEMLERINE_GORE_EDEBIYATIMIZIN_UNLU_ROMANLARI.doc
Aydogan_Vatandas-Haarp_Kiyamet_Teknolojisi_.epub
AILE_HAYATININ_KURALLARI_Ebu_Abdulmumin_Tekin_Mihci.pdf
Savas_Dincel-Ucurtmanin_Kuyrugu.pdf
Charles_Dickens-Gizemli_Oykuler.pdf
ELS_6.pdf
Orson_Scott_Card-Enderin_Oyunu-Ender_Serisi_1_Kitap.epub
Terry_Deary-Ates_Hirsizinin_Kacisi.epub
Arthur_Schopenhauer-Okumak_Yazmak_ve_Yasamak_Uzerine.epub
Edgar_Allan_Poe-Kuyu_ve_Sarkac.pdf
Mecdut_Mansuroglu-Anadolu_Turkcesi_XIII._Asir_Dehhani_ve_Manzumeleri.pdf
ales2007nisansayisal1.pdf
Muzaffer_Budak-Tiyatro_Opera_Operet_Bale_Yazilari.pdf
Fyodor_Mihailovic_Dostoyevski-Ecinniler_I.epub
Ray_Bradbury-Deliler_Mezarligi.epub
ARAPCA_KURSLAR_Ebu_Abdulmumin_Tekin_Mihci_2.pdf
Bilinmiyor-Luzumsuz_Bilgiler_Ansiklopedisi_II.epub
Satranc-Stefan_Zweig.pdf
ney1.doc
Balzac-Eugenie_Grandet.epub
Irvine_Welsh-trainspoitting.rtf

- - - - - - -

"> "> "> "> "> "> "> ">
- - - - - - -

OrajKalip

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -

Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/
Eposta adresleri
(Derdiniz varsa buradan ulaşın.)
:
0raj.p0yraz@neomailbox.net
oraj.poyraz@openmail.cc
HvLWPtIjJR8X@protonmail.com
0PjukdvspdUh@mail2tor.com
Tor ağı üzerindeki web siteleri
Darkweb diye bilinir, TorBrowser kullancaksınız.
:
http://45m2jpfwn6ydfrqyhw5jbqszyip45pvi6m2cyo3722wyhur6yuitgbyd.onion/
http://kbq4ghhydumvhgvwkccbad5g7ae2yho6a4llxuy2z4oa6dox6gjtngad.onion/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder