18 Mayıs 2011 Çarşamba

POLITIK ISTIHBARAT - İsrail'e kan kusturanlar Türkiye'de

İsrail'e kan kusturanlar Türkiye'de

2006 İsrail Hizbullah savaşında İsrail zırhlı birliklerini tamamen devre dışı bırakanlar Türkiye'de. İsrail, fotograflarını dahi gizlediği Amram ve tankları bu vurucularla tenekeye çevrilmişti. ...

Türkiye, Savunma Sanayii'nde yaptığı atakları sürdürmeye devam ediyor. Tankların korkulu rüyası KORNET E'le Türkiye'de. Fazla personel ve koruma gerektirmeyen bu füzeler, Batı'lı işgal kuvvetleri ile İsrail'in korkulu rüyası haline geldi.

İsrail Hizbullah savaşında Hizbullah'ın elindeki bu füzeler, İsrail ordusuna tarihi bir yenilgi yaşatmıştı.

Rusya'nın yurtdışı silah satışlarından sorumlu tekel kurumu Rosoboroneksport danışmanı Anatoli Aksenov, "Rusya, Türkiye'ye Kornet-E tipli tanksavar füze sisteminin sevkiyatını tamamladı. Silah sözleşmesi iki yıl önce yapılmıştı. Şu anda Rus tarafı silah sevkiyatını tamamlamış bulunuyor ve artık sözleşmedeki ilgili şartlar da yerine getirildi. Ayrıca, Türk tarafı sevk edilen Kornet-E füze sisteminin kalitesi hususunda şikayette de bulunmadı" dedi.

KORNET TÜRKİYEDE DE ÜRETİLECEK

Yapılan anlaşma gereği, Kornetlerin türkiye'de üretilmesi için ön koşulların hazırlandığı öğrenildi. Özellikle yazılım ve donanım konusunda elektronik altyapıda Türkiye ile Rusya birikimlerini paylaşacakları da alınan haberler arasında bulunuyor.

Rus basınına göre, Rusya ve Türkiye arasındaki söz konusu silah kontratı Ağustos 2008 yılında imzalanmıştı. Haberlerde sözleşmenin yaklaşık 70 milyon dolar değerinde olduğu kaydedildi.

Kornet-E tipli tanksavar füze sistemleri lazer sistemleri açısından benzeri bulunmuyor. Füze sistemi toplam 60 kilogram ağırlığında. Rus uzmanlar, Kornet-E füzelerinin tahrip gücünün bin 200 mm'ye kadar çıktığını, rakiplerinin ise en fazla 900 mm'ye kadar tahrip gücüne sahip olduğunu belirtiyor. Yetkililer söz konusu füzenin gündüz atışı 5.5 km, gece atışı ise 3.5 km olduğuna işaret ederek "Bu füzeler, 3,5 metre kalınlığındaki duvarı da delebilecek güce sahip" diye tanımlıyor.

Kornet füzeleri ilk kez 2006 İsrail-Lübnan Savaşı sırasında Hizbullah tarafından kullanılmıştı. Suriye'den temin edildiği iddia edilen füzeler, yoğun olarak İsrail yapımı Merkava tanklarına karşı kullanılmıştı.

Oraz POYRAZ
http://www.toplumsalhafiza.com/HD16768_israil-e-kan-kusturanlar-turkiye-de-.html


--  GENÇLİK BİR KİTAPTI OKUDUK   Gençlik bir kitaptı, okuduk bitti; Canım bahar geçti çoktan, kış şimdi. Hani sevincin, o cıvıl cıvıl kuş? Nasıl, ne zaman geldi, nasıl gitti?   ÖMER HAYYAM oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder