17 Mayıs 2011 Salı

EKOLOJİ - Fukuşima’da felaket felaket üstüne

Japonlarda bu işlerde savsaklamışsa, bu işleri hepten terk etmek gerek.
Unutmayın biz Türk'üz.
İşlerimizi maşallah, inşallahla halletmeye alışmışız.
Sonra değil yalnızca ülkemizi, bütün dünyayı mındar ederiz alimallah...

Fukuşima'da felaket felaket üstüne

Japonya'daki Fukuşima Nükleer Santrali'nde yaşanan sızıntının beklenenden daha vahim olduğu zaman içinde ortaya çıkıyor. Önce 1 numaralı reaktörün içinde delikler olduğu keşfedildi, şimdi de 2 ve 3 numaralı reaktörlerde de benzer bir durumla karşı karşıya kalınmış olabileceği belirtiliyor.

Japon yetkililer, büyük depremden sonra başlayan nükleer felaketin boyutlarını küçültmeye çalıştıkça yeni dikişler patlıyor. Geçtiğimiz günlerde, Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki 1 numaralı reaktöre giren işçiler, beklendiği gibi reaktör kazanlarına dolan su ile değil, muhtemelen uranyum yakıt çubuklarının erimesinin yol açtığı deliklerle karşılaşmışlardı. Radyoaktif yakıtın karıştığı sular, çok büyük ihtimalle okyanusa sızdı.

Dün de, TEPCO sözcüsü Junişi Matsumoto tarafından yapılan açıklamada, 2 ve 3 nolu reaktörlerdeki nükleer yakıtın bulunduğu silindirik çelik konteynırların da zarar gördüğü ve su seviyesinin azaldığı söylendi. Benzer şekilde, bu reaktörlerdeki kazanlarda da delikler bulunduğunu söyleyen Matsumoto, diğer reaktöre göre çok daha az soğutucu suyun bulunduğunu ekledi.

TEPCO görevlileri 1 numaralı reaktörde 4.2 metre boyunda su biriktiğini tespit ederken, bu suyun nereden geldiği konusundaki belirsizlik sürüyor. Fakat suyun büyük ihtimalle içeriye ve dışarıya su pompalayan çelik borulardan sızdığı tahmin ediliyor.

Reaktörlerden sızan nükleer atıkların nereye ve ne boyutta sızdığı henüz bilinemezken, Japon yetkililer hala "en kötü senaryo"nun sergilenmediğini iddia ediyorlar. 11 Mart'taki tsunami felaketinden bu yana reaktörlerde delik olduğu varsayılırsa, yaklaşık iki aydır radyoaktif maddeler reaktörden dışarıya sızıyor. Bununla birlikte Junişi Matsumato, 16 saat içerisinde reaktörlerin soğutulması sayesinde "felaketi önlediklerini" söylüyor.

Fukuşima'daki 3 numaralı reaktörde plütonyum da bulunuyor. Bu reaktörün yakınındaki okyanus suyunda yapılan ölçümlerde, santimetreküpte 200 bekerel sezyum-134 tespit edildi. Bu oran, normal şartlardaki üst limitin 2 bin 300 katı. Ayrıca, yine santimetrekareküpte 220 bekerel sezyum-137 de tespit edildi, ki bu da üst sınırın 2 bin 400 katı.

Oraz POYRAZ
http://haber.sol.org.tr/dunyadan/fukusima-da-felaket-felaket-ustune-haberi-42594?utm_source=bulten&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter

--  Oysa ölüm cebimizde bize hep eşlik etmektedir, neden cahiller de feryadla karşılanır, ölüm neden böyle şaşkınlık yaratıyor.   Hz.Ali oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder