17 Mayıs 2011 Salı

POLITIK ZULUM - NATO ve ABD her gün öldürüyor!

Batılıların yeteri kadar insan öldürmüş sayılmaları için kaç milyon insan ölmeli?...
Batılı liderlerin katliamcı olmaları ve haklarında uluslararası yargı kararlarının çıkarılması için kaç milyon kişi ölmeli?
İnanmayın, kanmayın, batının hakla, hukukla ilgili kurumlarına, BM'ine, savaş suçları mahkemesine, insan hakları mahkemesine, Lahey Adalet Divanına, şuna buna.
Bunlar hepsi batının kendi menfaatlerini kollamak için kullandıkları araçlardır. O kadar.
Siz bu güne kadar soykırım suçuyla yargılanmış NAZI liderleri dışında batılı bir lider duydunuz mu, gördünüz mü?
Mesela bir kalemde 300 bin sivili katleden ABD liderlerini, mesela K. Amerika'da planlı katliamlarla, 70 milyonu geçkin yerli nüfusu 10 milyonun altına düşürenleri.
Neden şimdilerde Güney Amerika da İspanyolca, Portekizce, Avusturalya da İngilizce konuşulur.
Da eski Osmanlı topraklarında Türkçe konuşulmaz?
Herşey palavra, herşey yalan.
Batı sadece gücü bilir, orman kanununu bilir.
Onlarla onların dilinden konuşmak gerekir, başka yolu yoktur.
En azından ezilmeyecek kadar güçlü olmak gerekir, ya da batının hizmetkarı, fahişesi, pezosu, askeri, tıbbi, ekonomik, siyasi her türlü deneyinin kobayı olmayı kabul etmek gerekir.

NATO ve ABD her gün öldürüyor!

NATO ve ABD'ye bağlı askerler dünyanın farklı bölgelerinde her gün çocukları, kadınları, sivil insanları öldürüyor.

ABD'li araştırmacı-yazar Rick Rozoff, NATO'nun son günlerde imza attığı katliamlarla ilgili bir yazı kaleme aldı. 13 Mayıs'ta Washington'da ABD Başkanı Barack Obama ile NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen arasında gerçekleşen ve NATO toplantının gelecek yıl ABD'de yapılmasının kararlaştırıldığı görüşmenin ardından Rick Rozoff, NATO'nun son dönemde artan saldırganlığına dikkat çekti. Rozoff, NATO'nun her gün bir bölgede çocukları, kadınları ve sivilleri öldürdüğünü vurguladı.

Rozoff'un yazısında yer verdiği, son günlerde sivilleri ve çocukları hedef alan NATO ve ABD saldırıları şöyle:

15 Mayıs Pazar günü, Afganistan'ın Kunar eyaletinde NATO askerlerinin 12 yaşında bir kız çocuğunu öldürdüğü, yaşları 8 ile 15 arasında değişen dört kız çocuğunu yaraladığı eyaletin emniyet müdürü tarafından açıklandı.

14 Mayıs Cumartesi günü Nangarhar eyaletinde NATO güçleri 15 yaşında bir erkek çocuğu öldürdü. Bu olayın ardından düzenlenen protesto eylemine de NATO askerleri saldırdı ve aralarında 14 yaşında bir erkek çocuğunun da bulunduğu 4 kişi öldürüldü.

12 Mayıs Perşembe günü, yine Nangarhar eyaletinde 12 yaşında bir kız çocuğu NATO askerleri tarafından öldürüldü. Kızın babası olayı şöyle anlattı: Kızım panik içinde odadan kaçtı ve NATO askerleri kızımın ardından bir el bombası attılar, kızımı öldürdüler.

2 hafta önce NATO ve Afgan askerleri Pakistan sınırındaki bir kontrol noktasına ateş açtılar. Saldırıda 3 Afgan asker hayatını kaybederken 2 Pakistan güvenlik görevlisi yaralandı.

Saldırının tesadüf ya da kazara olmadığı, savaşın Pakistan'a genişletimesinin amaçlandığı, Pakistan'daki muhalefet partileri tarafından iddia edildi.

12 Mayıs'ta ABD'ye ait insansız uçaklar Pakistan'ın Kuzey Veziristan bölgesinde 8 sivili vurdu. 10 Mayıs'ta da ABD'ye ait insansız uçaklar bir aracı bombalayarak en az 5 kişiyi öldürdü.

Mayıs ayının başında, ABD'ye ait insansız uçaklar bu defa Yemen'de bir hedefi vurdu. Saldırıda yanlış hedef vurulduğu ve iki kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Mart ayının sonunda, bir NATO helikopteri Somali açıklarında Hint Okyanusu'nda bir İranlı balıkçıyı vurdu. 2 gün sonra aynı bölgedeki NATO güçleri tarafından düzenlenen bir hava saldırısında 3 Somalili öldürülürken, 3 İranlı da yaralandı. İran devleti NATO'nun bu saldırısını kınarken, derhal özür dilenmesini talep etti.

13 Mayıs'ta Libya'da Brega kentini vuran NATO, 16 sivili öldürdü ve 45 sivili yaraladı.

14 Mayıs Cumartesi günü NATO, Trablus'taki Kuzey Kore Büyükelçiliği binasını vurdu.

ABD'nin Afrika bölgesi komutanı, Somali'ye daha fazla askeri güç konuşlandıracaklarını açıkladı.

(soL - Dış Haberler)

Oraz POYRAZ
http://haber.sol.org.tr/dunyadan/nato-ve-abd-her-gun-olduruyor-haberi-42593?utm_source=bulten&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter



--  Seçkinler, beğendikçe alkışlar, halk ise alkışladıkça beğenir.  Cenap Şehabeddin oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder